www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 18 март 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Снимките на имотите от хеликоптер - познай кой + фотогалерия

1 Октомври 2010

 

Снимка 1. Тук има 2-3 резиденции, наред със скъпите комплекси блокове и къщи. Снимка: НАП

Въздушната акция на НАП е много успешен популистки ход, защото кара народа да вярва, че някой е погнал богатите. Ще бъде прекрасно, ако така НАП излови хора, които укриват данъци. Имотите в южните райони на София говорят именно за укриване на данъци и мощна икономика в сянка. Но досегашната практика на правителството показва, че в борбата с престъпността повече се вдига шум за дребни риби и се търсят подходящи мутри, да им лепнат етикета “октопод”, а т. нар. олигарси остават недосегаеми.

Дори големите мафиотски босове са на свобода.

Чии са тези имоти от снимките? НАП ги разпространи, без да поясни на кого са, затова e-vestnik ги пуска тук с молба читатели, които знаят нещо по въпроса, да пишат отдолу полезна информация за всяка снимка.

Снимка 2. Къщурки за по милионче-два, с високи огради, които не личат от високо. Снимка: НАП

Важно е да се знае, че не всяка къща на снимките е на престъпник, както и не всеки богат човек е за затвора. Но популизма на този ход на НАП като че ли внушава точно това.

За да излезе от това положение НАП трябва да посочи конкретно на снимките коя къща на кого е и какво са проверили за него. Засега читателите могат да помогнат.

Снимка 3. Група скромни къщички. От самолет всичко изглежда скромно и кокетно. Снимка: НАП

От скъпите имоти по-лесни за хващане са скъпите коли - всеки ден се разкарват по улиците. Всеки джип над 100 000 лв. е съмнителен - такива коли обикновено карат хора, които вършат данъчни престъпления, въпреки че и сравнително почтени бизнесмени-парвенюта се репчат със скъпи джипове и лимузини.

Снимка 4. Тук се виждат и 2-3 резиденции. Снимка: НАП
Снимка 5. Много басейни и група сходни къщурки за по 1-2 милиона. Снимка: НАПЕтикет: , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Не нам
  Ама това нали е България? Защо трябва от хеликоптер да се снима, да не би да са джунглите на Амазония, то и там няма смисъл - с Google Earth всичко се вижда. Всеки човек ги вижда и с просто око, даже и да са скрити зад високите дувари. Това ли е погването, ха, ха...
 2. 2) Anonymous
  Ама това не е ли Холивудски квартал!
 3. 3) 4apata
  Какъв коментар е нужен-никакъв! Как се строят такива имоти- от нашите-пари-крадени от джоба ни,от насилия,далавери ,измами и какво ли не-направете списък с длъжностите им -сигурно ще е впечатляващ! ЧЕСТНИ ИМОТИ- С ЧЕСТНИ ПАРИ! кЪДЕ БЕШЕ НАП .ДОСЕГА ИЛИ ДР.ИНСТИТУЦИИ!
 4. 4) stef
  това са глупости с тези снимки. Прават се, че нещо правят. Какво са правили през всичките тези години, че не знаят на кой са именията.
 5. 5) ИМПЕРИАЛИСТ
  Ей, "по погрешка" да не снимате и американското посолство, построено върху най-хубавото кътче от Южния парк, подарено им от кмета Софиянски и по този начин станал недосегаем.
 6. 6) Мински
  На първата снимка горе двете къщи със зелени покриви се намират в Драгалевци и са на Доган и дясната му ръка - това всеки го знае от години. По-добре да вдигнат заплатите на служителите на НАП, за да не се налага да взимат рушвети, за да свържат двата края, отколкото да харчат пари за хеликоптерите при новите цени на горивата. Много правилен коментар по-горе - с Google Earth всичко си е снимано и е в интернет от години! Докога ще ни управляват или малоумници или бездушни лапачи, толкова ли сме глупави?!!?
 7. 7) Анти-червен
  Червени имоти на червени другари.
 8. 8) тъп та тъп
  Това са нормални неща за ББ-то и правителството му,но са отпреди.Така,че.Ако ББ-то беше подгонил яко олигарсите всички вие щяхте да ревнете Путинизация,за политиканите угода няма,нито чест,затова и никои не ви ебава.
 9. 9) нЕук
  Прочетено в "Мацакурци".Навремето,правили пътя за "Саръгьол"и ловната хижа на Фердинанд,той често идвал в Говедарци да следи как върви работата.Князът бил отскоро в България и още не бил изкушен в тънкостите на българския език.Един ден пак бил на инспекция и се отбил при кмета.Кмета разказал как върви строежа и накрая се оплакъл човека,че никой не го ебава за кмет.Тогава князът заповядал да съберат селяните на мегдана,говорил каквото говорил и накрая казал:"И да си ебавате кмета,щото иначе много ще се разсърдя и няма да ви подаря шарено биче,каквато уговорка имали с първенците в селото.Селяните се спогледали и един двама подхвърлили,добре Ваше Величество,ама ...още

 10. 10) Питащия
  Парите без родословие трябва просто да се конфискуват. Ако нямаш платени данъци, фактури и изобщо доказателства как си ги спечелил, това не те прави престъпник, но парите са незаконни и се конфискуват. За тях презумпцията за невиновност не бива да важи. И проблемът се решава донякъде.
 11. 11) Anonymous
  http://lado.blog.bg/politika/2010/10/01/v-pomosht-na-nap-i-e-vestnik-gugyl-yrt-vi-e-na-pomosht-izvik.613984
 12. 12) хамалин
  рано или късно,един ден, ще се отвори доста работа за новите революционери:ще ги палят,ще им давят алчните гъзове в сините легени:няма да им се размини на тия кучи синове:на това мнение е шапката ми
 13. 13) Знаещ
  Пак се харчат пари на данъкоплатеца, ЦЯЛА СОФИЯ Е ЗАСНЕТА преди 1 година с Луфтханза за ортофотоплан на Столична община и всички имоти с точни размери ги има там...., С тоя вартолет нищо не могат да докажат, погледнете на страницата на общинската фирма ГИС София http://www.gis-sofia.bg/ като точността е по добра от тази на Google Maps, НАПа само трябва да плати на общината за инфото и готово
 14. 14) SK
  Сега в България както и в Америка едно време, съществува само една мафия. Ще дойде време мафията да се раздели на две. Едната ще се легализира, това са бъдещите бизнесмени с достойнство и тяхното правителство. Другата част от мафията ще продължава да бъде извън закона, а нейните кражби ще продължават да са незаконни, и тя ще продължава да бъде преследвана, но не от някакво измислено правителство както е сега, а от истинското правителство на легалната мафия както е в страни като в Запада например. Някой казват че там имало демокрация. Демокрация е когато народа избира своите представители, а не парите. ...още

 15. 15) Калеко
  Един ден от обществото ни, от политиката, икономиката, културата и журналистиката ще изчезнат ХАМАЛИТЕ по мозък, сурат и начин на мислене! Това го каза призракът на комунизма дето оше броди из нечии хамалско тъпи глави.
 16. 16) Емигрант
  Тоа SK, навремето, като дойде демокрацията, взе че бега най-напред в Югославия, а после в СССР. Но като усети, че там е глад и мор се върна в Садово, Пловдивско. За известно време беше в Раднево, но после го върнаха и въдвориха близо до Наречен,за да правел бани. Оттогава му е останал навика да клепи по 24 часа в денонощието, в стаята на дежурния санитар и да пише простотиите си уж от САЩ! И все клейми мръсните капиталисти тоя сбъркан въздухар, а очите му все натам гледат. Ама там е за хора, а не за мързеливи и прости червени лумпени.. ...още

 17. 17) Anonymous
  калеко,затова се замъкнах по германия доктор на стари години,за да съм по-надалечко от сочещите с пръст призраците на комунизма;чърчил говори за изкълчването и израждането на капитала,германското общество също мърмори срещу палеца на балак,в англия на бербатов,които с един боц изкарват пари колкото един хирург с 100 сложни операции.на граф бащата лежа в затвора за неплатени данъци.иде реч,калеко,за начина на затлъстяването,за наддаването на тегло за 0 време,ако съм ясен;чети,калеко,всяка сутрин,газетата die zeit,там редовно поместват статии по въпроса,за да не излизаш насреща в движението съ динозаварски и пещерни клишета(хамалина слугува на умните,на умните германци,които сътвориха след голямата война от една изравнено съ ...още

 18. 18) До емигрант
  Ди Пи, защо мислиш така за SK. За това, че не развява чуждите парцали като тебе?
 19. 19) SK до #19
  Не обръщайте внимание на разни идиоти. Дявола си нямал работа, та създал много такива.
 20. 20) Простак
  Кво се чудите бре хора, това е поредния бай Ганьовски "хитър" ход на НАП. Аз знам поне 3 места откъдето НАП може да вземе планове на тези имоти, при това безплатно, не да плаща на хеликоптер. Ама така хем демонстрират на овчедушото население "е сега ги погнахме богатите", хем току виж някой от собствениците си познае имота и затича към НАП с едно куфарче пари да си плати данъците. Такова е тяхното мислене, за чудене ли е, вижте какви Цвъцковци, Бойковци, Тановци и други титани на мисълта са модни в момента в България.
 21. 21) йорданка
  Удрят солено собствениците на къщи над 300 000 лева България Собствениците на жилища, чиито оценки са над 300 000 лева, ще плащат по-висок данък „сгради". Налогът ще се изчислява по различна формула и ще включва в себе си планирания данък „лукс". „Всъщност идеята е да няма данък „лукс", а налогът за имотите над определени стойности да се изчислява върху отделна скала. Така хората със скъпи жилища ще плащат повече", обясниха от сдружението на общините. Една от антикризисните мерки на правителството предвиждаше собствениците на имоти с данъчна оценка над 300 000 лв. да плащат двоен данък „сгради". По същия начин трябваше да бъдат облагани и хората, застрахователната ...още

 22. 22) Емигрант до анонимен
  Ди Пи, защо мислиш така за SK. За това, че не развява чуждите парцали като тебе? НЕ РАЗВЯВАМ ЧУЖДИ ПАРЦАЛИ, А ЕМОТИКОНИ И НЕ САМО ЗНАМЕНА! Само червени знамена развяват СК и чичата! Аз развявам езика на истината, непонятен за червени блюдолизци, подмазвачи и манипулатори като SK! Анонимен, сега Verstheen Sie? Вы поняли? И поради липса на синия флаг на ЕС ще ви покажа познатия знак,от който може да ви заболи малко:
 23. 23) Калеко до Анонимус
  Анонимус от благия тон с който започна, подозирах, че ще се изпуснеш като последния простак в края. Врочем ти си такъв -осакатен душевно и морално местен негодяй, който се пише за проспериращ емигрант. Ти не си в Германия, а си в село Герман! Ти не си лекар, а фелдшер по образование, възпитание и манталитет! Ти говориш с езика на озлобения, че е изигран за сетен път, ЛУМПЕН!Ти си мизерен наследник на дребен номенклатурчик, докопал се до гастарбайтерско място, ако си вГермания, а не в Герман, Софийско.Защото лекарите в Германия работят безспир- имам брат там! Те не висят като сополи в ...още

 24. 24) Майтапчия
  А бе като ви чета двамата - Анонимус и Калеко- вие сте смешни ве! Анонимус писал, писал и не му се разбира кво иска да каже от разни объркани примери и като не може да пише и говори, щото и като доктор е неграмотен - накрая заплашва като местен гангстер или мутра...Разни палци, пръсти и примери дето отпред назад да ги четеш и обратно - пак нищо не излиза. Анонимус, ти да не си психотерапевт и да страдаш от рисковете на професията и от последствията..? А Калеко седнал да прави опити да вразумява две дървени глави и то по нескопосан начин.А ...още

 25. 25) чичата
  приключете тая тема и чакайте национализацията
 26. 26) junks
  Луксозната къща на Долорес Арсенова била на фирмата на мъжа и който се занимава с бизнес с лекарства.Ясно ли ви е защо лекарствата са толкова скъпи.Мръсно крадливо племе
 27. 27) Poznajte se
  Говеда бог сыздал без м́ерка Крадливи при това, На по-богатия те без погнуса Му лижат и гъза.
 28. 28) Конан Дойл
  Никой не иска да впечатлява някакви си данъкоплатци или зрители бе приятели.Щом са ги снимали,значи са намислили нещо.Лично аз обаче се съмнявам че това което са намислили за облагане,а защо не и за конфискация при недоказани доходи и неплатени данъци,няма да се случи.Чичата е прав - само национализация ги оправя тия дворци на голият ни гъз.
 29. 29) Непримирим
  До кога ще чакаш народе?Пак 500 години ли ???
 30. 30) Anonymous
  Тези "снимчици" са полууспешна PR-акция - само показност и популизъм. Има си много по-сериозни и по-ефективни начини за противодействие на незаконното обогатяване (ако тези снимки са някакво доказателство за това).
 31. 31) Амиии.............
  Съгласен съм с повечето коментари по темата Че е популизъм, популизъм е. Чак сега ги откриха.То това е същото като имотите край яз. Ивайловград и на други места. Но имам една идея, ако НАП и властта подходят сериозно и конфискуват поне няколко имота/незаконни/, да ги дадат на домовете за изоставени деца-а не да правят по телевизията /БТВ и НТВ/ шоупрограми със незавидната участ на толкова много човешки съдби
 32. 32) Бойко Стефанов
  В момента ни казват по БНТ1, че имотите покрай язовир Ивайловград ще бъдат съборени. Казвам личното си мнение. Точно тези имоти от тези снимки, ми изглеждат напълно прилични частни имоти на заможни хора. Без излишен лукс. Нормални частни имоти. Би трябвало всеки заможен човек в България да може да има такъв имот. Което говори, че нашите богаташи, са просто едни обикновени заможни хорица такива, каквито има много по света от средната класа производители, занаятчии, търговци, учени и хора на изкуството. Извратено е, че за този социален статус, държавата ни не постигна консенсус и взаимно разбирателство, а той се постигна чрез ...още

 33. 33) Бойко Стефанов
  ...Икономически аспект: Вместо дсържавата да прибере още веднъж по четвърт или половин милрион от всеки от тези имоти, и да превърне техните собственици в легитимни собственици, а не в гангстери, тя - държавата, ще даде точно толкова милиони, колкито струват къщите, за да осигури техника, машино, парко и трудодни за осъществяване на операцията по уравнивиловката. Разбира се, изземването на имоти е чисто бандитски акт, тъй като тези имоти не са определени като нищо и трябва да влязат в някаква класификация. Така че държавата е задължена да вземе отношение и то бързо и категорично и задължително в рамките на закона. Социално-политически аспект: ...още

 34. 34) Бойко Стефанов
  ... Следователно, тези онеправдани от този акт на политически бандитизъм хора, ще трябва или да влязат трайно в затворите, или да бъдат оставени сами да решават съдбата си. Това не са единици от българското общество, макар и да не са много. Това е контингент в България, достатъчно заможен и влиятелен да влезе във война с други групировки, с държавни структури и от това държавата да пострада още повече от това, което е пострадала до този момент. Това са моите икономически и социални преценки на събитието. Въпросът е, че всичко води до загуба на пари, но същественото е, че ефектът на ...още

 35. 35) Бойко Стефанов
  Само една уговорка. Никакъв компромис към имоти, които са построени върху държавна земя, паркове, технологични площи към съоръжения от държавно значение, гори, крайпътни и магистрални площи. Никакъв компромис. Тези площи трябва да бъдат почистени, въстановени и запазени за столетия напред, без компромис. но всяко друго място, трябва да влезе в регулация и да получи държавата пари от него.
 36. 36) чичата
  бойко стефанов, извинявай че съвсем не по темата ще се вмъкна, но не си си вписал второто име и първата част от егт-то(втората е предмет на тайна, естествено) и не си казал че си доблестен български гражданин, стоящ зад името си(което само по себе си трябва да буди доверие уважение и радост)/ чакаме туй от теб: ние анонимните гадове със странни никове, които плюем устремената към богатство нова власт/ и не забравяй главните букви
 37. 37) Митака
  От близката история знаем че който тръгне да бута мафията, че му бутнат нещо.Я пари или букетче цветя или дървен костюм Оная тиква да внимава, може да му бутнат самоубийство...


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com