www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 18 март 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Борисов май гони имоти избирателно. Или иска като в Куба?

 

21 Октомври 2010

 

Въвеждаме данък лукс, защото съм слисан от имотите, които видяхме по телевизията, съобщи премиерът Борисов и вече окончателно се разконспирира, че е ляв популист, а не представител на дясна партия.

Акциите на НАП с хеликоптер са пълна глупост, защото всичко това може да се види от компютъра с “Гугъл ърт” и да се сравни с кадастъра. Дори проверките могат да се направят по-пълно по региони, защото с хеликоптер не може да се прелети навсякъде.
Но, не. Трябва да има цирк, да се хвърля прах в очите на народа, защото положението на правителството вече се клати. Действията му са меко казано спорни в която и да е област и натрупващото се недоволство трябва да се тушира. Снимки на къщите на богатите са добра примамка за отвличане на вниманието и за внушение, че правителството действа безкомпромисно.

Като се заканват да срутят незаконното селище край язовир Ивайловград, що обаче не отварят дума за куруртния комплекс на фирма “Краш” край с. Варвара, който построен незаконно в природен парк “Странджа”? И като има куп решения на Върховния съд, че е незаконен? По този въпрос – мълчание. А от него трябваше да почнат, защото това беше един от големите дразнители при предишното правителство и мнозина избиратели гласуваха за ГЕРБ с надежда, че Борисов ще разчисти бакиите на предишните. Да, ама не – поне по този въпрос.

А какво с имотите от снимките? Първо – сред тях има съвсем законни, най-малко колкото триетажната къща с двор и висок дувар на Борисов в Банкя. А той се гневи, че такива къщи нямало и във Флорида. А може би се стремим кам модел държава, в който никой да не смее да си построи голям имот, а само дървени вилички? Това ли иска да каже Борисов? Преди време той се възмути, че банкерите в България взимали повече от него. Тоест, в примитивните му представи, никой в държавата не трябва да взима повече от премиера. Съвсем сталински модел. Така и с къщите – никой да няма по-голяма от неговата в Банкя.

Дни преди Борисов да се изкаже гневно за имотите, пловдивските бизнесмени Васил Караилански и Стефан Йосифов пък открито се възмутиха от НАП, който снима къщите на богатите с хеликоптер. Медиите обаче не показаха техните протести. Двамата са съдружници във фирма “Микрон”, а къщата на Йосифов попадна сред скандалните кадри заедно с антилопите и патетата в двора. “Дружеството ни е на 22 години, а ние се занимаваме с частна дейност още от преди 10 ноември, казват засегнатите. “В началото на 90-те бяхме в петролния бизнес, после построихме хотели в Слънчев бряг и Банско. Имаме също и строителна дейност. През 2009-а година внесохме 680 000 лева данъци. Трябва ли да се чувстваме виновни, че можем да си позволим хубави къщи”, питат Караилански и Йосифов. Кой да им отговори? Дори вестниците не предават думите им.

Къщата на Стефан Йосифов е семейна, а не фирмена собственост и е построена преди 13 години. Екзотичните животни в двора са му слабост. “Е, не ме е срам за това”, казва съдружникът. Освен чрез фирмата си “Микрон”, двамата са внесли в държавния и общински бюджет по 60 000 лева данъци и такси.
“От фотосесията на НАП резултатът за нас е печален – хората се настройват срещу богатите, вместо да се питат какво да направят, че и те да живеят в хубави къщи”, казват бизнесмените. Двамата може да не са най-големите, нито най-симпатичните бизнесмени в България, но те се осмелиха да протестират публично. Другите мълчат. Смее ли някой?

Това е политиката на Борисов – бой по богатите, да им вземем парите, да ги обложим, да ги натикаме в миша дупка. А после? Растежът на една държава се прави от предприемачите и бизнеса, а не от премиерите и министрите - поне това показва световният опит. Алтернативата на това е Куба и Северна Корея. Там няма богати със скъпи имоти.

Дясната партия ГЕРБ си играе опасна игра с лумпенизираната част на обществото.
Етикет: , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Anonymous
  Точно така - в Куба е чудесно! И най-бедните са настанени в жилищата отнети от мафията!
 2. 2) 444
  Имаше още едно правителство(на Жан Виденов), което говореше за чорбаджий-изедници(разбирай банкерите). Тогава банките бяха български. Знаем какво стана с това правителство. Но някой запита ли се дали всички банкери са престъпници - не. Каква е ситуацията в момента - само чужби банки и 3-4 мутренски. Браво на политическата ни класа. Всички политици в т.ч. и Иван Костов (уж десен)си изградиха политическата кариера заклеймявайки предприемачите и изнудвайки ги за финансиране на партиите им. А бедата не е в предприемачите, а в наште политици, приемащи тъпи и лобистки закони и обслужващи само техния интерес. Такава държава нищо хубаво не я чака.
 3. 3) SK до 444
  Четворния, трябва да ти кажа, че грешиш и то много. В свободния демократичен свят, мафията или мутрите, това са незаконните крадци, Банкерите и почтените бизнесмени това са много по-големи крадци, но законни. А политиците са просто едни чиновници, които в България още не си знаят мястото, та са много непослушни.
 4. 4) И ви го набучи Карлучи
  На едни богати от Сицилия и Неапол им конфискуваха имоти за стотици милиони "сталинистите" от Италия. Богатите се делят на крали /като вас/ и работили /които гоните и се опитвате да се скриете зад тях/, комунета посрани. Кралите - на дудука! Ама вашето пожарникарче няма да го направи - ще изпържи 5-6 /вкл. некрали/ да ви спаси червените задници.
 5. 5) до SK
  Не драги, ти грешиш.Ти сам каза ...."в свободния, демократичен свят". В неразвитите демокрации, каквито сме ние точно политиците са движещата сила на корупцията. Още много сме далече от времето когато политиците ще са едни чиновници.Понастоящем те са кукловодите, те създават бизнеса и те го употребяват. Това е така поради простата причина, че те създадоха капитала. Той не възникна сам, в конкуренция.
 6. 6) Google Earth
  Престанете с тоя Google Earth. Google не предава в реално време кадри от космоса. По-голямата част от картите са от 2004-та година, а от тогава насам са изникнали 2 пъти повече незаконни имоти.
 7. 7) cobalt
  Малка поправка: само картите на безплатната версия не са актуални. Има и платена домашна версия, с гаранция за снимки по-нови от месец, ако не се лъжа. А има и enterprise версия с актуални снимки. Не са бог знае колко скъпи - определено са по силите на едно правителство, и в много държави се използват за най-различни цели. Иначе с коментара съм съгласен - тиквата се изживява като някакъв балкански и още по-некадърен вариант на чавес. Това което трябва да се добави, е че народа си го харесва точно такъв - прост, но разбираем; нахален, но чешит; богат, но един от ...още

 8. 8) До #5
  Понастоящем те са кукловодите, те създават бизнеса и те го употребяват. Това е така поради простата причина, че те създадоха капитала. Той не възникна сам, в конкуренция.
  Пак грешиш. Те не създадоха бизнеса, а го откраднаха. Те не го употребяват, а го унищожават. Капитала не го създадоха а го откраднаха. Капитала никъде не възниква сам, в конкуренция, а се краде било чрез експлоатация от тези които се пребиват да работят от сутрин до вечер, или чрез директна кражба както направиха тези които подариха демокрацията и приватизираха държавните предприятия, което е директна кражба.
 9. 9) Супермен
  http://gigasofia.com Натиснете Б.Б.
 10. 10) до тапанара по-горе
  Да, народът наистина иска да види заковани изедниците си. Нещо лошо? Изедоха го и пито-платено а? Ходи им лижи ти задника (ако не си от тях. Ама и Боката им го лиже - само блъфира балъците с тия фишеци.
 11. 11) Земпарето
  Другарят Виденов беше изтикан на власт от червените акули за да бъде жертван, като последица от ограбването на банките и други активи на държавата. Тогава политиците ни още се учеха как да служат на структурите на ДС и как да откраднат за себе си, колкото им позволят същите. Сега нещата не са се променили много освен, че властващите са много по-алчни. Бойко не може да се сравнява с инатливия комсомолец Жан, но си остава бушнон на същите поръчители. Днес историята се повтаря, но като тъп фарс, а вече има много по-малко за краденье.
 12. 12) да го духат богатите
  Нашите чорбаджии баш са си изедници. Тия двамата не да разправят какви данъци са плащали, а да кажат колко са спестили от осигуровки върху минимални заплати и работници без трудови договори. И аз имам един такъв чорбаджия, осигурява ме на 300, а останалите на ръка. Само че когато дойде време за пенсия, ще духам аз супата. А той за 7 години си накупи 4 имота и смениха с жена му по 3 коли. Като му кажеш нещо за осигуровките, ти отвръща, че нямал пари.
 13. 13) реално
  Статията е абсолютно точна,но има още много за добавяне. В малка и бедна България,която до скоро е била комунистическа,съзнанието на хората все още си остава такова и не може да се промени.Всички да сме равни и да няма бедни и богати,а всички да сме еднакво бедни.Това иска народът и ББ иска да използва този коз.Но в една развиваща се страна не може без богати хора.Не може едни хора да имат предприемачески хъс и денонощно да мислят ,рискуват и работят,а други да си знаят 8 часовият работен ден,и както по времето на Живков да си казват :Ние ги лъжем,че работим,а те ни ...още

 14. 14) До реалния
  Народът трябва да знае и разбере ,че в България има и честен бизнес,който се труди и внася данъци в бюджета,и че ако не е този бизнес няма да има пари нито за майки,нито за чиновници,нито за пенсионери...Да си помислят,че ако не е частният бизнес и неговите пари,които внася в държавата,тази държава не може да съществува.
  На такива реални глупости и децата ще се смеят. Та при Тодор Живков нямаше ли пари за майки чиновници и пенсионери? Та тогава нямаше нито един да рови в боклуците за храна, а сега университетски професори пенсионери стават сутри рано да не ги видят като
  ...още

 15. 15) Умозаключение
  Тези които защитават капитализма са по душа крадци и престъпници.
 16. 16) реално
  В момента не се намираме във време на комунизъм,господа,а във време на капитализъм.Махнете си розовите очила и погледенете реално на нещата.КомунизЪмът свърши другари.И това трябва да го знете,ако все още не сте се събудили.Тогава всички приходи и печалби влизаха в държавата,а сега частните търговци трябва да се борят ,за да ви осигуряват тези държавни пенсии,иначе откъде пари.Кажете,ако частните търговци не внасят пари в държавата ,откъде държавата ще намери пари,като всичко е вече частно и почти няма нищо държавно,за да има държавни приходи.А държавата има само разходи.Всички чиновници,пенсионери,майки,военни,полиция,лекари и т.н. получават пари благодарение не на държавата,а на тези,които и пълнят бюджета,и ...още

 17. 17) До реалния
  Не можеш ли да разбереш, че благодарение на частния бизнес държавата е останала без пари, хората гладуват и мизерстват и че частния бизнес пълни джобовете на банкери и милиардери.
 18. 18) реално
  А ти не можеш ли да разбереш и проумееш ,че държавата няма пари ,и ако не са частните търговци хазната няма откъде да се пълни !!!Или сте толкова тъпоумни,че живеете във времето отпреди 20 години.Ние вече сме в друго време и за да има пари държавата ,хазната,тя трябва да се пълни от някъде.И това е от частния бизнес и ако не са тези търговци да тичат и да се трепят заради другите,то тези други няма от къде да получават пари.Това е светът на капитала и пазарната икономика.Това е ИСТИНАТА !!!
 19. 19) чичата
  17 и 18 вие спорите май за различни неща/ това че в държавата няма пари идва от там, че ония които ги печелят ,си ги харчат за дрънкулки, вместо да инвестират в икономиката/ 97% от инвестициите даващи работа на фирмите, са от обществени поръчки на държавни и общински възложители/ това си е социализъм, само че този социализъм се управлява стихийно(пазарно), за разлика от плановото при т.н.соц или комунизъм/ а това което става в китай е икономика на по-високо ниво: планово управление на пазарното стопанство, при зададен темп
 20. 20) cobalt
  Комунизма го видяхме - уж всичко било справедливо и безплатно, а способните хора си чупеха краката да бягат на запад - нямаше кой да ги оцени тук. Сега комунизма уж свършил. Е да ама не - комунизма като начин на виждане е още жив. Резултатът е завист и дърпане надолу на всеки, който си позволява да се открои от масата. И способните пак бягат - пак няма кой да ги оцени. Неспособните пък бленуват по комунизма - и смятат света днес за несправедлив. Несправедлив, защото парите са в чуждите джобове, а комунизма обещава да ги вкара в техните без да ...още

 21. 21) чичата
  коб, нещата опират до качеството на живота в две различни социални системи/ да, в една страна на цървули, в условията на соц, качеството на живота беше несравнимо по-добро от живота и в последващия кап/ бягаха единици/ през 1990 в америка имигрантите от 4 поколения българи там, заедно със сърбите, бяхме 89 000души/ виж го в статистиката/ в чикаго 2356 българи - отрепки/ брой ги днешните и ги питай от какво качество на живота са избягали след 1990, и после питай съкъто от какво е разочарован
 22. 22) хамалин
  битието на българете е структурирано халтаво,паянтово,сбъркано,калпаво:обстановката винаги ще си остане лайняна(на граф таткото посети затвора,по известни причини,и по причини на германските правила в германското общежитие).иначе вече твърдо съм убеден,че колкото по-длъжко бб се задържи управник на бг селяндурщината,понеже,такова,за селяндурщината нема друга алтернатива(алтернатива:така му вика тя,селяндурщината),толкоз по-здравословно ще се отрази на социалното й дишане(нема да киха)
 23. 23) Какво философствате
  Какво се правите на луди, бе, леви, десни, дрън-дрън? Най-бедната държава в ЕС е България, кога ще проумеете, че в такава бедна държава не може да има огромно богатство, спечелено по честен начин, и не само в такава. Това не е цирк, това е реалност, какво се правите на ощипани? Бедните мързеливи, а тези разплути оградили се с високи дувари "бизнесмени" с n на брой фирми - работливи? Живеем в див хаос, който не може да продължава вечно.
 24. 24) SK
  Кобалт, аз съм избягал 69 година. Един доста голям процент от емигрантите бяха криминални и много от тях станаха успешни бизнесмени. Аз знам много такива случаи. Аз когато бягах, в лагера имаше един или двама доктори и инженери. Единия доктор се върна от Америка обратно, въпреки че беше голям антикомунист. Беше на около 50 години и трябваше да работи като чистач в болница, а призхожда от старо буржоазно семейство.Доктори и инженери започваха да идват непосредствено след промените. Не знам докога ще идват, защото както виждам, май че кретени ще започнат да идват.
 25. 25) SK
  Кобалт, забравих да те попитам, какво те кара да мислиш че си толкова способен?
 26. 26) свако
  Драги SK,ти не си избягал, ти си духнал от Родината си. Предал си я. НРБ е вложила в теб средства за да те отгледа образова и възпита и в момента когато е трябвало да строиш камунизма, трошиш норми и да преизпълняваш петилетки, прили4но подстриган и тъпкан с камсамольски идеи както мъжко мъгаре с пръдня, ти се изнизваш по терлици. Не знам какво е наказанието за такова предателство. Питай Чи4ата. Ако питаха мен, бих ти спрял USA-рската социалната пенсия.
 27. 27) чичата
  макар че не съм религиозен, уважавам православнота традиция на народа си и бих сравнил отшелничеството на съкъ и хъшовете ни с подобна на неговата участ(имам предвид старата българска имиграция от икономически тип),с приноса на иван рилски в духовното съвършенство на недооформената ни и вече разпадаща се нация
 28. 28) boko
  "Къщата на Стефан Йосифов е семейна" И тук важи правилото: На някои е по семеинна.Кой е имал тези права преди 10.11.1999. Те все още си важат!


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com