www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 21 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Страната на невинните

23 Ноември 2010

 

Румен Белчев

Живеем си като едно малко, дружно семейство - вечер се поскарваме, посбием, поколим малко, пък сутрин всички заедно си пием кафето и си приказваме мили работи.

И всички сме невинни - никой не може да ни докаже противното!

Или не смее - за справка - Първа частна Дупница…

Ама и ние не сме за изхвърляне! Яви се някаква европейска програма за разделно събиране на боклуците, купят ни шарени контейнери - да си знаем къде какво хвърляме, а според “НОВИНАР” ние, невинните, сме им намерили друго приложение - “Любители на зимнината крадат контейнерите, правят си зелето в тях”.

Колко му е - изплакваш контейнера, пускаш зелето и остава само да претакаш до Коледа… По-оправните ги ползвали и за джибри - на тая ракия все някъде трябва да є втасва пращината!

Разграби се чинията на Бузлуджа - в “ЗАСАДА” прославят казанлъчанин, който “още носи балтона на Тодор Живков с инвентарен номер на хастара”. Но човекът си е невинен - бил си го купил за дребни левчета. Все пак - балтонът е секънд хенд… С инвентарен номер “Тодор Живков, ЦК на БКП, инв. № 101″.

Невинни се оказаха и шумно арестуваните белослатински катаджии. Както отбелязва “ТРУД”, “Частният КАТ в Бяла Слатина не бил банда”. Изнудването не било организирано, било просто длъжностно престъпление. По-любопитен е финалът на информацията - “По ирония на съдбата зад решетките остава собственикът на таксиметровата фирма, алармирал за безобразията на частния КАТ”. Таксиджията търка наровете шести месец по подозрение, че участвал в телефонни измами… Набедените от него длъжностни лица пък са си вкъщи под гаранция.

Като си говорим за гаранции и мерки за неотклонения, още един невинен стана жертва на полицейски произвол. Пуснатия под домашен арест Алексей Петров го спрели катаджии на път за Пловдив и, както пише в “24 ЧАСА”, “Полицаи се държали лошо с Алексей”… А ВИП домашният арестант само бързал към втория си дом - Пловдивския университет. Да си подпишел молбите за неплатен отпуск.

И с баба Цеца се държали зле - този път докторите. Вместо да лекуват старата майка на Вальо Топлото, те били я питали “Как ще си вземеш милионите от Виена”… Добре че е “МОНИТОР”, та да ни успокои - “Баба Цеца здрава, но в стрес”. Причината за следващото отлагане на делото срещу невинния є син вече се знае - “Вальо Топлото попита дали не е опасно майка му да се явява през зимата на съдебни заседания, когато навън е студено и заледено”…

Съвсем неочаквано невинен се оказа дори и съпругът на Марая Кери - както пише в “ЗАСАДА”, тя била забременяла “с помощта на пуканки”…

Но да гледаме позитивното в живота - според статистиката на “ТРУД” в най-новата ни история има “три пика в търсенето на трикольори - веднага след идването на демокрацията, през 1994 г. заради световното по футбол и сега - при Бойко Борисов”.

Как няма да има търсене - пак според трудовата статистика “Бойко реже 600 метра лента на година”!

А гражданската апатия, обхванала носителите на балтони с инвентарни номера и отглеждащите зеле в контейнери за боклук, намери своето неочаквано обяснение в “СТАНДАРТ” - под гръмкото заглавие “10 ноември е равен на Освобождението” рожбата на демократичните промени Емил Кошлуков пише (четем и не вярваме на ушите си): “В началото на прехода хората бяха активни в политиката. Сега са малко по-пасивни, може би защото има интернет”…

Само интернетът ни е виновен на нас за крадливото време и лумпенизацията - пише го във вестника, значи е вярно!

Виж още текстове в блога на Румен Белчев
Етикет: , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) чичата
  хващам се за таксиджията в бяла слатина, който още е в ареста и се сещам за христоско вретенаров, бившият изп.директор на столичния трамваен завод/ човекът се захласна по изгрялия тогава кмет на софия, ходещ по шорти в цитаделата на софиянци и му довери, кои от общинарите разграбват общината/ нариха го/ все още го привикват и му дават служебни писалки, щото човекът 4 години е безработен и не е в състояние да им сменя пълнителите за своя сметка/
 2. 2) Anonymous
  натириха го
 3. 3) тъп та тъп
  Както винаги точен и смислен в безмислието Радфам се са работите ти Румба,бой по чалгата,скрита и явна.
 4. 4) тъп та тъп
  радвам
 5. 5) SK
  Описаното тук, показва че сме още в началото на капитализма. Така е било и в Америка едно време. Ще дойде обаче време когато полицаите няма да арестуват бизнесмени, а ще бъдат техни слуги. Дори и нелегалната мафия ще бъде в тяхна услуга. Та нали в Америка тази мафия контролира профсъюзите, естествено не без заплащане от бизнесите.
 6. 6) Пещерски
  Кошлучето може да приказва каквото си иска. Глупаците дето го послушаха на времето, като видяха какво са си докарали до главите, че и на близките си се изнесоха зад граница. Него пък го върнаха от там, щото от ненужното се оттървават.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com