www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 18 март 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Нова ТВ - гнусна пропаганда в полза на Борисов. Диляна – репортерката за мокри поръчки

 

29 Ноември 2010

 

„Темата на Нова” в две части в събота и неделя показа на зрителя, че студентите са пропаднали типове, пияници и наркомани, които не ги интересува учението, а университетът прави далавери и не си стопанисва имотите. И как тия хора искат въобще пари от държавата – това беше внушението на забележителния със своята подлост и инсинуации репортаж на репортерката Диляна Гайтанджиева.

Това е същата онази, която се обади лично на Бойко Борисов, за да се консултира с него за намесата на Лъчезар Иванов в защита на един митничар. И премиерът казал „Пускайте репортажа”, като това обаждане се превърна в пиар акция, демек – видите ли какъв премиер, дето не пази своите.

И сега тази звезда на журналистиката оцапа с лайна университета. Събрали били такси от студентите в юридическия факултет за някакъв курс по европейско право, с поканени чужденци лектори и това е представено като „Далавери за 1 млн. лева в университета разкри Нова ТВ”. Такова е и внушението на репортажа на новата звезда за мокри поръчки на правителството - Диляна Гайтанджиева.

Не, не просто една репортерка е направила свирка на премиера Борисов, позорът е за цялата Нова ТВ.

Това става в момент, в който по признание на самия министър, който мачка университета и БАН, бюджетът от 3,3 процента за образование и наука ни нарежда сред африканските държави.

Вместо медиите да защитят образованието, някаква телевизия очерня университета и паралелно със студентски протести пуска някакви истории от Студентски град отпреди 6 години, в които май имало набъркан някакъв, съден за наркотици. И претендира, че някакъв студентски стол от 3000 кв. м бил даден евтино под наем за супермаркет за 25 000 лв. месечно (!).

Къде живее тая репортерка, чувала ли е нещо за наеми, знае ли въобще за какво става дума? Излишни въпроси. Целият репортаж в две части е пропаганда, която да омаловажи протестите на студенти и учени, да ги представи като престъпници и тунеядци. Пропаганда, с която се занимават вестници като „Стандарт”, „Монитор”, „Телеграф” и др. позорни медии, сляпо обслужващи правителството.

Но читателят и зрителят виждат и помнят. Лумпени може да се вържат на манипулативните репортажи, но образованият човек разбира какво е пропаганда. С какво увеличи авторитета си тази Нова ТВ, чиято марка са предаванията като „Биг Брадър”, любими на лумпена, и повръщнята „Горещо” с Венета Райкова”? Сега блести  и с мръсните репортажи манипулации на Гайтанджиева.

А може би това е целта на новата шефка на Нова ТВ – свирки на правителството до откат? Да постигнат статуса на мизерна страна с нискообразовани обитатели, в която обслужването на властта е по-важно от пазарното присъствие и делът зрители. Какво печели така телевизията? Престиж за реклами на скъпи продукти? Повече зрители? Нито едно от тези неща.

Няма да стане, медиите вече не са това, което са. Прикриването на информация и лъжите се разкриват от други медии или в интернет, вече никое правителство не може да сложи всички под контрол.

Репортерки като Гайтанджиева може и да се уредят след време на подходяща работа по коридорите на властта, но няма да останат като пример за професионализъм.
Етикет: , , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Мариела
  Жалко за Диляна Гайтанджиева - много я харесвах преди и се радвах, че в българската журналистика има една толкова млада, с много качества журналистка, която не се страхува да се "навира между шамарите" в търсене на истината. Глупаво е това, което прави, и дано, когато го осъзнае, не е твърде късно...
 2. 2) наблюдател
  Идат избори - гласувайте за Герб! Пратия Герб е партия на можещите и знаещите!
 3. 3) До горния
  Това майтап ли е?
 4. 4) Стоянова
  Диляна Гайтанджиева надали сама е решила да се натегне на правителството.Телевизията не е нейна,а още по-малко-рекламодателите.
 5. 5) я се вземете в ръце
  Админ: Запознайте се с условията на форума
 6. 6) Anonymous
  А не е ли същата гнусотия на някакъв професор, респ. на Петьо Блъсков, материала за президента Първанов, че е нискоинтелигентен. И за слепеца е видно, че това се прави в отговор на нискоинтелигентния ББорисов. Жалко за в. Република, и той ли става жълт, не се абонирайте! Видяхме и Блщов колко струва!
 7. 7) Мирослав Джоканов
  Последните репортажи на Диляна Гайтанджиева наистина са тенденциозни и показват недостатъчно задълбаване в темата. Но настоящата статия също не изглежда особено обективна или интелигентно написана. А емотиконата в заглавието си мисля, че не подхожда на сериозна медия като e-vestnik.
 8. 8) Христос
  Админ: Запознайте се с условията на форума -----------  , не хвърляй камъни срещу колегите, освен ако ти не си безгрешен, в което силно се съмнявам. Аз също гледах въпросния репортаж, вярно че беше доста нагласен и тъпичък, но това не ми направи кой знае какво впечатление, свикнал съм отдавна на "високото ниво" на съвременната българска журналистика. НТВ може да са всякакви, но поне се опитват да правят нещо като "разследваща журналистика", къде по-успешно (Васил), къде по-неуспешно (въпросната Дилянка). Къде ги другите национални телевизии? Няма ги, никакви. Предали (продали) са се отдавна.
 9. 9) Петракиев
  e-vestnik, съвсем си изпуснахте нервите, по-спокойно. Като пишете за свирки, поне използвайте кавички, правилата за форума не важат ли за "редакционните" коментари? Прозрачни сте, жалко за вас. Отдавна пропагандирате сбърканяшката политика на иван илчев. И за миг ли не се усъмнихте, че лицето Тенчо Колев Дундов е за затвора заедно с други другари около масата на Академичния съвет на СУ, а "курса", за който пишете, е ДЪРЖАВНА магистърска програма, ПРИВАТИЗИРАНА от другарите, които защитавате, явно по партийна линия. Повече няма да ви чета Админ: Запознайте се с условията на форума.
 10. 10) Студентка
  Зашо сте толкова погнусени от репортажа? Защо да не показва истината? Във вътрешността на СУ има безкрайно много помия, която Илчев не може да скрие зад наизустените си речи. Защо не се замислите как другите университети не се оплакват от липса на пари ( и техният бюджет е съкратен)? Какво лошо намирате в изобличаването на лицемерния Илчев и сие ? Трябва малко повече критичност!
 11. 11) не гледайте БГ ТВ
  Ха-ха! Че то кой вече гледа Нова телевизия!? И изобщо някакви български телевизии? Май само лудите! Едно свястно предаване нямат! За журналисти - да не говорим.
 12. 12) !?
  Гледах част от репортажа на Нова телевизия и се чудя защо се нахвърляте на журналистката, а не на онези, които зад паравана на висшето образование, крадат държавни пари? Изглежда, че у нас са останали хората, които се активизират само когато им дойде редът да плюят. Обяснете ви редно ли е да се заменя къща в центъра на София, завещана на СУ от частно лице родолюбец, а университетът я заменя с изпаднал апартамент в комплексите? Бива ли тъй? Който иска да учи висше и с дипломата си да върви извън България да печели, да има тупето да си плаща образованието. До ...още

 13. 13) до студентка
  хаха, другите университети защо не се оплакват от липса на пари. аз се замислих, а ти? нека започнем с ТУ - направи си цял "английски" факултет, в който се произвеждат чуждестранни студенти - плащат си да учат, плащат си за изпити, домашни, заверки и тн. има хора отиват на защита на дипломната си работа без дипломна и пак минават. медицинска академия също има традиция в обучението на чуждестранни студенти - след няколко години прозводство на гръцки лекари южната ни съседка въведе задължителен приравнителен изпит за завършилите в България. А паркинга пред университета е като автопарк. За УНСС мисля, че още ...още

 14. 14) Пепо
  Някой нормален човек гледа ли Нова или БТВ?!
 15. 15) Петрова
  Не се отказвайте, г-н Петракиев /9/! Продължавайте да четете тази "сериозна медия е-вестник" /според 7 коментар/. Ползите са най-малко 2: хем словесното богатство на редколегията ще ви възвиси /чрез свирки,повръщня,гнус и т.н./, хем ще се забавлявате, вярвайте ми - никъде другаде няма да откриете толкова "професионализъм" в действие...
 16. 16) ник
  Админ: Запознайте се с условията на форума ---------- --------- ,браво на нова
 17. 17) никола
  нова тв каза истината и комунистите се изпуснаха,ха,ха
 18. 18) валентин
  Админ: Запознайте се с условията на форума ———- ———,поръчкови и никакви,смешни сте да пикаете срещу вятъра
 19. 19) вв
  Много злобна статия е-вестник. Репортерката може и наистина да е направила свирка на властите, нещо което 90% от журналистите правят, но не с такъв стил се пише за това. От друга страна далаверите в държавните университети и БАН са позорни и някой трябва да направи нещо по въпроса. Когато имаме най-лошото образование и наука в Европа нещо може би наистиа куца. Заклинанията колко малко пари получават не вършат работа.
 20. 20) До студентка
  Как другите университети да не се оплакват от пари. И те се оплакват. Нали и Художествеаната академия протестира. Който не е запзнат..така става. Статията е пълна с искрено възмущение, това личи
 21. 21) да
  Авторът на статията трябва да е по-спокоен, наистина, но иначе личи това искрено възмущение. Факт е, че когато човек се ядоса по този начин, и той губи контрол.
 22. 22) Мариела
  В допълнение към коментара ми по-горе, наистина в този редакционен коментар са използвани вулгарни думи, които не подхождат на една сериозна медия; емотиконът в заглавието също е недупустим. Възмущението от една телевизия и неин репортер може да се изрази и по по-интелигентен начин. Е-вестник е сериозен онлайн вестник )(затова го чета всеки ден), а не кръчма - авторът в прекомерното си възмущение е забравил този факт.
 23. 23) Мара подробната
  Диляна отдавна прави свирки на Бойко в буквалния смисъл, както прави орална любов открай време на всички свои шефове по редакциите. Така се минава разстоянието от Ямбол до София с 200 километра в час. Талантът на това момиче е в кратките музикални форми. Усъвършенствала ги е безпогрешно.
 24. 24) Колега
  Е, най-накрая някой да го каже! На същата статия само сменяш името с Васил Иванов и отново става напълно вярна. Дилянчето не знам дали успява да изкарва толкова пари колкото Васко Иванов, ама натам се е запътила. Тези двамата срещу кеш всичко правят.
 25. 25) Питанчев
  Тая Гайтанджиева какво общо има с вечно пияния ДС-агент и бивш "журналист-международник" Иван Гайтанджиев???
 26. 26) Гражданка
  А бе, вие слепи ли сте " Статията е пълна с искрено възмущение, това личи"! Това не се нарича искрено възмущение, а дива злоба - ТОВА ЛИЧИ! А СУ наистина е гнездо на далавераджии, навремето съм работила там, то бяха продажби на теми, вкарване на свои, прехвърляния в "мечтаната специалност" право и.т.н. А колкото до езика и стила на статията: ПОТРЕС И УЖАС!
 27. 27) Тая Гражданка
  явно е от т.нар. Граждани за ЕРБ. Всъщност диви селяни и далавераджии, които пак излъгаха бедния народ след Симо и тройната.
 28. 28) До 27
  Много сте зле, г-жо или г-не...
 29. 29) Българският модератор за кризи!
  Ма що говорите за свирката кат за нещо лошо,бре?
 30. 30) Валери
  А ако някой ми каже ,че образованието в Бг е ОК, че не се купуват изпити, че наистина студентките са потенциални проститутки...е...не всички...ама доста
 31. 31) дръндер
  Валери,в едно изречение използваш отрицание и потвърждение и накрая не става ясно какво точно казваш...
 32. 32) чудесна статия!
  Събрали били такси от студентите в юридическия факултет за някакъв курс по европейско право, с поканени чужденци лектори и това е представено като „Далавери за 1 млн. лева в университета разкри Нова ТВ___________________________________________________________________________________________ Само да уточня, че вероятно става дума за магистърската програма на ЮФ ("мастър афтър мастър")по европейско право, с чужди лектори и с такса 4000 лева. Набираше се "студенти" с циркуляр до правните отдели на ведомствата към края на предишното управление и се целеше към практикеващи юристи на държавна служба, със съответните висок дохо, с мотива да придобиели допълнителна компетентност в областта на европейското право. Програмата се организирала ...още

 33. 33) Здравейте изкопаеми
  Тук се заформила една дискусия колко лош език имало в неква статия. Некъв горе иска "свирка" да се пише с кавички. Че къде по света свирка се пише с кавички, бе? Минет, фелацио или свирка - все е без кавички. Откъде изпълзяват некви нтакива изкопаеми, не знам
 34. 34) Anonymous
  По-важно е правила ли е тази Диляна свирка на Борисов. С репортажа му е направила, ама иначе?
 35. 35) тя има заслуги
  Е, важното е, че със свирката по-малко го е заболяло от това, че отпрати Лъчо Мозъка._ А това, за 25 бона наем за Хелемака беше интересно. Впрочем, вай-новото: сега Б.Б. иска да изнудва ЕК: Набуко срещу еврозоната.
 36. 36) до 33
  А що го нема този емотикона горе, на панела в дясно от полето за мнения, да си го ползваме и ние?
 37. 37) Ирина - вече завършила СУ
  Каквото си прави лично журналистката - не е толкова важно. Въпросът - казна ли истина за нещата в СУ. А там - в СУ, нещата са отвратителни, манипулират част от студентите и въртят "адвокатски" номера, за да живеят добре - някои от преподавателите, от които всички трябва да се срамуваме. Защо те не са така активни и да обновят наистина програмите за обучения (удобно да техните простотии в "лекциите" им!), защото един малограмотен се манипулира по лесно.... Така че ,ве е ли по-добре да се замислим наистина какно става в СУ, а и не само в този университет.
 38. 38) Коко
  На 8 декември преди мнгого години ТЖивков каза в зала Универсиада, че не че не е важно студентите да учат за да знаят и могат, ама че още по-важно е да са верни на Партията и да изпълняват повелите и. Та това бяха и СУ и останалите ВУЗ по комунистическо време. И докторите учеха 4 семестъра политическа икономия и 2 семестъра история на БКП и СССР. Излизаха сташни специалисти, а най-учени ставаха онези с привилегиите, дето ги приемаха без приемни изпити и със специални стипендии. Тези последните в момента сигурно са ректори, декани и най-вече сигурно работят в БАН, ...още

 39. 39) До Коко
  Малко си се олял драги, докторите и инженерите, и който и да е в университет учеше история на БКП 1 семестър само - първия. История на СССР са учили само историците. Никакви доктори. Политикономията беше 2 семестъра. Но е полезно да учиш политикономията на Маркс, дори да не си съгласен с нея. Аз например не бях съгласен, но ми беше полезно. Та недей да плампяш все едно читателите тук не са били студенти по онова време. Лъжеш направо. И по твойта тъпа логика - който е завършщил университет при комунизма е комунист и ченге ли? Големи тикви отраснаха в тая ...още

 40. 40) Йордан
  Това което бе отразено в материала е абсолютна истина.Писателю ти или си бил студент през 1986год.или не си живял в студентски град.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com