www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
вторник, 19 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Руснаци в Египет

Тук можеш да видиш рускиня като модел от "Вог" до съпруг с шапка "Ну погоди", джапанки и чорапи
Тук можеш да видиш рускиня като модел от "Вог" до съпруг с шапка "Ну погоди", джапанки и чорапи

15 Май 2007

 

dedo-stefcho-bw1.jpgТе са навсякъде – в Кайро, при пирамидите в Гиза, в храмовия комплекс Луксор…
Руснаците са най-масовите туристи в Хургада – морски курорт на брега на Червено море. Тук в пика на сезона кацат по 40-50 самолета на ден от бившите съветски републики – най-много от Русия, после Украйна, Естония, Литва.

Много рускини са останали тук, омъжени за египтяни. В Хургада има нови квартали, подобни на “Младост” в София. В кв. “Мубарак” виждах неведнъж рускини да разхождат детски колички с мургави дечица.

Обикновено рускините, които се омъжват за местни, са бедни момичета от безкрайните руски провинции. Иначе има и богати московчанки, които идват за по седмица с кавалерите си или съпрузите си баровци и отсядат в петзвездни хотели като “Гранд Апосома”, най-скъпият в Хургада. Или отиват направо в по-богатските курорти “Шарм ал Шейх”, на 70-80 км. от другата страна на морето.

Можеш да видиш прекрасна рускиня, като модел от “Вог”, чийто съпруг е смачкан руснак с шапка с козирка с надпис “Ну, погоди” (б. р. – по едноименния анимационен филм за заека и вълка от времето на комунизма), обут с джапанки с чорапи и изсулени къси панталони. Отначало ми изглеждаше странно, но постепенно проумях. Сравнително рядко е руснак да не се напива и да не бие жена си. Затова са много търсени “нормалните” руснаци, които печелят прилично, не се напиват и не бият жена си. Нищо че някои ходят с шапка “Ну погоди”.

В хотелите тук повечето туристи са на системата “ол инклузив” – пиенето е на корем, без пари. Но безплатно се сервира само алкохол местно производство – египетска водка, египетски ром, египетско уиски… Опитвал съм ги, намирисват на евтини одеколони. По-скоро приличат на някакъв опасен експеримент. Египтяните не пият и нямат никакво отношение към алкохола, правят тези забележителни питиета само за туристите. Повечето опитват едно-друго без особен ентусиазъм. Но руснаци се наливат с тях нон стоп. Още сутринта можеш да видиш пияни, които обясняват на рецепцията, че са си загубили гривната за “ол инклузив” (която трябва да показват, за да им наливат алкохола безплатно).

Куда, куда? В море потерял…” (Къде, къде, в морето я загубих) – казва залитащ руснак с надебелял език на египтянин с табелка “Фронт офис мениджър”, който му обяснява на развален руски, че не е възможно да си губи за трети път гривната.

Не само руснаци, а сърби, хървати, много си падат по системата “ол инклузив”. Виждал съм няколко пъти маса отрупана с чаши – системата не позволява сервиране с бутилки. Чаши с различни местни питиета и всякакви коктейли, около които са се събрали 2-3 руснаци и опитват.

Около обяд вече се виждат проснати тела на пияни край басейните, чат-пат някои повръщат около и във водата.

Забелязах някаква местна практика – египетския персонал качва прекалено пияните руснаци на инвалидни колички, каквито има за извънредни случаи във всеки хотел. Но и това не помага много, защото най-често, като ги бутат по коридорите, отпуснатите крака на пияните се влачат и влизат под колелцата на инвалидния стол.

Веднъж един край басейна, изпружен в инвалиден стол, го бяха наобиколили двама от персонала и му светеха с фенерче в окото да се уверят, че е жив. Зеницата му не реагира, чудеше се единият. (Разбрах, че и Малкия Маргин отървал затвора, след като при епилептичен припадък му светили с фенерче в окото и решили, че е истински).
Непредвидливо го оставиха отстрани като пациент пред реанимация. След малко се чу страшен плясък, обърнах се и видях как инвалидният стол потъва в басейна заедно с тялото на мъртвопияния руснак. Жив е, значи, размърдал се е, успокоих се.
На плажа се виждат и трезви руснаци, с някакви гумени елипсовидни маски за под вода и шнорхели старо съветско производство. Приличат на самоделки, с твърда гума като на камион. Тези не са от пияниците, а ентусиасти по спортовете. Но и те правят гафове – чупят под водата корали, а после, като ги хванат, глобата е по 2-3 хил. долара.
Край морето се виждат и рускини, които излизат на плажа с високи токчета и нелепа вечерна рокля, много демоде. После я събличат и остават по бански, обикновено монокини. Египтяните гледат и им текат лигите.

И тук като по българското Черноморие има местни гларуси. Те си имат официален статус – натоварени са да общуват с туристите и да им предлагат екскурзии, които хотелът организира. По няколко такива момчета има на хотел. Говорят английски, руски, немски. Някои добре, някои – по-елементарно, но говорят. И съчетават полезното с приятното – докато пияният съпруг се търкаля край басейна, хотелският гларус се търкаля някъде с жена му.

В Луксор видях истинска руска красавица, която питаше гидовете подходящо ли е облечена, а те се споглеждаха сконфузени. Боже, беше с 12-сантиметрови високи токчета, някаква прозрачна къса рокличка, през която всичко се вижда – едрите й гърди без сутиен ще пробият тънкия плат, по-надолу - с прашки като връзки за обувки… И това създание се размотаваше край храмовете, под погледите на върволица араби, на които очите им се наляха с кръв, докато я опипват с поглед.

Няколко пъти виждах по някоя рускиня с насинено око, събрала си куфара и чака посред нощ във фоайето на хотела, около нея се суетят гидове, които й презаверяват билета, за да отлети с първия полет през нощта, докато пияният й съпруг се е заключил в стаята…

Българите тук не са се прочули с нещо особено. Напиват се умерено, хапват си предостатъчно, защото всичко е “ол инклузив”. Не са се прочули да влачат храна от шведската маса и от ресторанта, както нашенци правеха до неотдавна по турските курорти. Сред египетските туристически среди българите се ползват с отлично име.

Изобщо, като гледаш руснаците, някак се успокояваш за нашенци…

В интерес на истината срещах и съвсем различни руснаци – инженери, компютърни специалисти. Не поглеждаха алкохола, обикаляха музеи и пирамиди. Някои от тях идваха от Западна Европа, където работят.

Обърка се светът – руснаци идват на екскурзия в Египет от Германия…
Етикет: , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) пепеляшка
  Не ти вярвам ;) Я кажи, защо тази патологична ненавист към руснаците? Някоя травма в детството ли си преживял, какво ли? Дано жена ти не е имала отношения с руснак. Между другото, костовист ли си? :)
 2. 2) Anonymous
  И на мен не ми се вярва много това за полуголите рускини които се мотаят около пирамидите. Доколкото си спомням Египет е ислямска държава и голяма част от египтянките се носят забулени, не защото са силно религиозни, както беше написал автора в предишното си писмо, а защото фереджето в този случай им дава социален статус на уважавана жена в египетското общество. И на този фон рускинките по монокини никак не ми се връзват. Ако въобще съществуват навярно са си откровени жрици на любовта.
 3. 3) xxx
  Е-е-е-е, не ти вярвам. Къде ги видя всички тези пияни руснаци и разголени рускини... Аз се върнах от Хургада преди 3 седмици и не срещнанх нищо подобно. Стандартно изглеждащи рускини и по-малко на брой руснаци, скучни почти като германските туристи, и по-скоро бедни, за съжаление. Другото - да.
 4. 4) Choko до ХХХ
  Абе ХХХ, то сега в Египет не е сезон бе, кви руснаци искаш да видиш!? Отиди през октомври, ноември и тогава гледай сеир!!! Аз пък съм бил там достатъчно - точно 4 пъти и това, което пише човека е точно така!
 5. 5) коко
  и аз оттук оттам 4ета по форуми за обстановката там, разказват ми познати ходили в Египет и такива които живеят там и това тук съвпада съвсем точно с описаното от тях....Явно местните апаши още не са открили тази южна дестинация ;-)))) затова и не сме се "прочули" ;-)), дано така да си остане.
 6. 6) сова
  мда, маниаци вие сте. Като бях в България за щастието не подозирах за истинското ви мнение за нас ( от Русия съм), затова успях да запазя добри спомените. Струва ми се че не само подвизите ни на морето ви карат да пишете так.
 7. 7) Пешо
  Ама ние нямаме лошо мнение за вас бе, Сова. Просто не искаме да имаме нищо общо икономически с вас и да има повече изтрезвителни! Защото сте най-богатата страна в света с най-бедния впианчен народ. Изключвам едни 20 млн. от богаташи обирджии и от соцвърхушката. Останалите 380 млн. са или никак или зле. Лоша работа. Плохо пахнет.
 8. 8) Малкия Петърчо
  Една от атракциите в Хергада е тъй-нараченото "сафари".С един джип се отива в пустинята до една циганска махала и гледаш как там живеят мангалите.Но,на въпроса.В нашия джип имаше две рускини и един руснак.Напиха се здраво(носеха си алкохол),руснакет си загуби очилата!(очки потерял),а едната рускиня взе да се натиска с шофьорчето.Другата направо се залепи за друга група.А иначе са много приятни хора.
 9. 9) РУССКАЯ
  С автором этой статейки наверное не захотела спать русская девушка, или его жена трахалась с каким нибудь русским:)))) В Хургаду едут бедные русские, которые копили год или два на поездку:))) и там может он и увидел пьяных русских, которые оторвались так как всё включенно, за всё заплачено:))) Про кепку "Ну, погоди", про девушек откровенно одетых... См выше, в Хургаду едут отдыхать самые бедные и жлобы. Более менее обеспеченные отдыхают в Шарм Аль Шейхе. Я считаю, что не нужно оскорблять из за двух пьяных русских и одной полуголой дамой, всю нацию. Я очень уважаю болгарский народ, но так и ...още

 10. 10) Люси
  Глупости...., я могу сказать одно, что далеко не только русские пьют, бьют жён, из ресторанов выносят еду и т.д. Я очень много ездила, не только была в Турции, Египте и в Болгарии, есть с чем сравнить. Итальянцы, немцы, англичане напиваються, деруться, кричат, очень плохо себя ведут. А если у этого журналюги есть личные мотивы не любить русских, то это его право. В Хургаде отдыхают только малообеспеченные русские, европейцы и болгары, кстати оосновном болгары, так как нация бедная и у вас денег не хватает на тот же Шарм Аль Шейх. Даже болгарские турфирмы не продают Шарм в во всей ...още

 11. 11) sisi
  За съжаление всичко това е верно.Бях там на Нова Година, хтелът беше чудесен, а за курорта да не говорим, не случайно казват, че Шарм ел шейх е най луксозния им курорт. Това за руснацте обаче е отврат. Пияни, лигавят се, падат, бутат чаши, бият се. В новогодишната нош на съседната маса се наложи персонала да ги изнесе един по един, а накрая една рускиня допи алкохола който беше останал по всички чаши. Рускините се натискаха с младите момчета, а на тях им течаха лигите, но не смееха да направят нищо, незнам защо, може би охраната на хотела не позволяваше.
 12. 12) комисар
  По-скоро рускините имат "отношения" с българи, а руснаците имат "отношения" с бутилката. Видях го с очите си в Коми Асср.
 13. 13) Амудфакри
  Но как, я молю вас - русских, не пить вообще! Только вода и гипса, не пить, потому что они задевают тело. Руские пьяницы известны во всем мире и смешные будет отказано
 14. 14) така е.
  Защо да е вярно "за съжаление"? Вярно е, и толкоз. Пияни блядове, нахални, претенциозни руски проститутки "вышли замуж" за някоя смачкана, но бъкана с червени пари номенклатура....такива са. Разяждани от вътре като държава. Сволочи!
 15. 15) Юма
  странна е българската черта, като завист,каква е вообще Вашата работа ,кой къде се напил,сини зелени,червени пари,да не сте били секритарки,че знаите произхода на парите,и вообще ,много е низко и селяндурски да обсъждаш и да си казваш мнението,когато ни те го искътпогледнитеса,едните богати и пияни,другите бедни но горди,но най интересното тези пичндурници никого не осъждат никого.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com