www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 18 март 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

От Нова година – резачка, досадният Гоце в полунощ, ефектът 7%… Все пак ще оцелеем

2 Януари 2011

 

Двама от най-харесваните български политици. Вляво - Първанов чете новогодишно приветствие; Вдясно - преди изборите Борисов се снимаше дори гол на кориците на списанията. Снимки: от екрана на БНТ

Откак България има телевизия, на всяка Нова година в полунощ се явяваше бащицата на нацията – т. нар. Тато, Тодор Живков, за да каже важни безсмислици за благоденствие, напредък и прочее. Години наред – едно и също. Все хубави пожелания, а все по-зле ставаше положението.
Сега пак – Първанов 9 години наред се явява в полунощ като бащицата. Защо в полунощ? Откъде накъде? И няма как да избягаш – и трите национални телевизии го излъчват едновременно, плюс няколко други кабелни. Това ако не е тоталитарна държава, здраве му кажи.
Къде в демократична страна има приветствия точно в този вид по всички телевизии? В много страни държавният глава приветстват за Коледа, а не за Нова година. А други четат приветствия не точно в полунощ, когато хората си пожелават хубави неща за следващата година. И едно от хубавите неща за много българи е да не виждат повече физиономията на Първанов, т. нар. Гоце.

Секирите на 2011

Този дразнещ край на годината е само прелюдие към новата 2011, която започва с големи секири.
Вдигат се акцизи – на бензин, на тютюн за свиване, на дългите цигари, покачват се застраховките, защото върху тях има нов 2% данък, отпадат точките за пенсия и се увеличава възрастта за пенсиониране. Влиза в сила “данък колиба” – тоест и бараките с данъчна оценка под 1600 лв. ще плащат данък (справедливо или не – все пак е секира). Наемателите – ако са фирма или самоосигуряващо се лице – ще плащат 10% авансов данък за наема, вместо наемодателят да плаща този данък за приходите си. В туризма влиза в сила единен данък 9% ДДС.

“Стандарт” за идеята да се повиши акциза върху бирата.

Бюджетът за Новата година ликвидира театрите, БАН, запраща образованието и науката в ъгъла, все едно сме африканска държава, но за МВР е увеличен с 5%, също и за военните. Орязаните бюджети ще се усетят още в края на януари. До пролетта някои направо ще затворят врати.

Който е на парно, сигурно вече си е видял с изненада сметката за ноември. За този месец, със средна температура 15 градуса, сметките бяха като за студените месеци през миналата година. В София за апартамент 60 кв. м. сметките се въртят около 100 лв. за топлия ноември. Това не е грешка и надписване на Топлофикация. Това са новите цени. Същите медии, които ни пускат едновременно Първанов в полунощ, и ни облъчват тотално с месията Борисов по 3 пъти на ден, едновременно заметоха под килима новината, че парното поскъпна към 25% от лятото. Имаше няколко поред объркващи съобщения, от които никой нищо не разбра, освен че Бойко щял да принуди руснаците да свалят цената на газа. Да, ама нищо такова не стана. Подари куче на Путин, и пак не стана. Не помогна, че подписа договори за газопровод, което е от полза на Русия, подписа за АЕЦ, което е пак от полза главно на Русия, а за България може да се окаже голямо набутване.
И какво? След голямото увеличение от лятото, сега обещават 5% намаление на парното от 1 януари. Голяма смешка, но добре преувеличена от медиите, сякаш това е грандиозен успех на правителството. Сметките за декември ще дойдат тия дни, като новогодишни картички.

Дефицит и криза – дянковите репресии

Какво можем да очакваме от 2011 г.? Прогнозата на финансовия министър Дянков, че дефицитът ще е под 3% едва ли стопли някого. Той за миналата година се похвали, че дефицитът е под 1% и какъв отличник е. А после се оказа друго и дефицитът стана 3,7%, после имаше ревизия на бююджета и отиде нагоре до почти 5% (всичко е игри с различни методики на смятане). Компенсираха го с харчене от резерва, който остави предишното омразно правителство, дето обрало бостана (виж повече тук).

Симеон Дянков. Снимка: София фото ейджънси

Икономистите предпочитат да не говорят публично, но за тях промяната в бюджета за 2010 г. със задна дата е причинена от некомпетентността на Дянков. Той разбрал през март, че за ЕС трябва да се прави финансов отчет по друга методика и изкара пропагандния балон, че открил скрити задължения от предишното правителство. От изборите до март му трябвало да ги открие, толкова били скрити… А става дума за близо 2 милиарда лева. Егати финансовият министър. Според повечето икономисти той просто е направил финансова еквилибристика, за да прехвърли дефицит в предишната година. Затова сега приказките му за нисък дефицит през 2011 не впечатляват никого.

И въпросът не е в дефицита – той може да е голям, но да се въртят пари в икономиката. А точно Дянков беше човекът, който спря паричните потоци – неизплатени задължения, задържано ДДС, спрени програми, проекти, финансиране. Няма плащане, което да не беше спряно заради отличника по дефицита. За сравнение – Щатите печатат пари, за да не спре паричният поток, тук имаме отличник, който спира плащания и финансиране. В резултат България затъна в по-голяма криза, отколкото беше възможно. Сега сам Дянков призна, че към декември били останали “само” 200 млн. дългове към фирми, от които 60 млн. са в министерството на Росен Плевнелиев. Вярва ли някой, след като Плевнелиев още преди месеци твърдеше, че неговото министерство е изплатило всички задължения към фирмите?

Ефектът “Дянков – Борисов” от 7%

Впрочем с дълговете се прояви един нов феномен в икономиката. Може да се нарече “Дянков - Борисов” - уникален, непознат в съвременния свят. Тихомълком на разни срещи по  министерствата започнаха да привикат от началото на миналата година фирмите, на които държавата има да плаща за изпълнени държавни поръчки и им казаха – плащаме веднага, ако отстъпите 7% от дълговете ни към вас.
На пръв поглед – какво толкова. Дори феновете на Борисов ще са доволни да научат това – е, те това е премиер, как се пазари. Само че реалността е убийствена. Нормалните фирми работят с 5-7% печалба. А ако са печелили и търгове с наддаване за най-ниска цена, печалбите са свити и под тези проценти. Тоест – правителството покани стотици фирми да понесат загуба, вместо да си вземат печалбата. Тези стотици фирми са взели кредити от банки, взели са на кредит материали от още хиляди фирми, на които трябва да се издължат. Ефектът беше като домино – масови съкращения на работници, фактически фалити… Много фирми стискаха зъби до лятото и есента и едва тогава приеха да вземат парите си с отстъпка от 7%, други още чакат и се канят да съдят държавата. Ще спечелят, разбира се, ама след време, когато няма да имат такава остра нужда от пари.

Ефектът “Дянков – Борисов” засегна само почтените фирми. Онези с надписаните сметки и нагласени търгове, при които има комисиони до 50%, бълха ги ухапала със 7%. Те първи са си взели парите. А се забелязва една тенденция фирми, които са печелили много поръчки при предишното правителство, да печелят и сега. Някак бързо новите се сработиха с опитните в изпълнение на скъпи поръчки (виж тук един пример).

Какво още през 2011 г.?

В икономиката – ще оцелеят главно фирмите, които работят за износ, тоест са конкурентноспособни на световния пазар. Цените на имотите ще продължат надолу, а инвеститорите с много апартаменти, вилни селища, хотели, постепенно ще фалират, може да повлекат и някоя друга банка. Ще се увеличи емиграцията, временно работещите по Европа. Повечето от тези хора ще започнат да се връщат след години, с други навици, с полезен опит. Подобно е било с Португалия и Испания преди да влязат в ЕС.
Нискообразованият избирател ще разбере полека-лека, че показните акции на Цветанов не хранят, а и не вкарват в затвора. Че вместо за лекари, той може публично да каже нещо за огромната контрабанда, която се развихри през 2010 г. И т. н.
Прави са онези, които казват, че като народ трябва да си изсърбаме попарата, която сами сме си надробили. Че от 1990 г. насам всички правителства, премиери, президенти, сами си ги избираме, каквито и игри да играят политиците.

И както българинът е разочарован последователно от Виденов, Костов, царя, Станишев, започва да се разочарова от Борисов. И социологическите данни за доверието го показват.
Етикет: , , , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.

Страници: « 1 [2]

 1. 51) Анонимен #1
  И понеже лично аз съм се освидетелствал и съм удостоверен, че не съм луд, а не че само го твърдя, удостоверен съм, затова аз няма как да искам същото ялово статукво за още една проба, че ха дано този път вече да се докаже.
  Анонимен, сигурен ли си че доктора е бил компетентен за такова освидетелстване?
 2. 52) анонимен
  И другаде говорихме за Заверка и Доказателство. По закона отидох точно при инстанцията, която по закон трябва да ме удостовери. Доказване е, сега да взема точно на теб да ти се доказвам и всички да разчитаме на твоите персонални представи за нормалност и ти на финала да кажеш: Да съгласен съм че е нормален или НЕ, този човек действително е луд. Аз нямам нищо против да ти се харесвам или не точно на теб. Но нали разбираш (или не разбираш?), че ако напиша: Анонимен#1 ей тука на ме призна за нормален, няма шанс веднага всички останали да не ме сметнат ...още

 3. 53) Миро
  Най-хубавото на 2001 година е, че е последната на агент Гоце Седефчов Сирищника. Лошото е, че покварата, пусната от неговите пипала, ще ни души още много години. А и през следващите 12 месеца има да ни трови още много. Бавното очистване от гоцевизацията ще е каузата, която ще преследват дори нашите внуци. Защото вонята на тор от Сириищник е непоносима!
 4. 54) Норд
  Нищо ново под слънцето...Некадърници, малоумници и суетни маймуни /да ме прощават истинските маймуни/...Явно номенклатурният "елит" е взел да се изчерпва откъм кадри.И от ляво и от дясно ни гледат мазно старите-нови хубавци-спасители.Плашила...ДС та, извънземни, Алкайда и безкрайната битка с "Октопода".Може би ако живеехме поне като чехите тва щеше да хваща ама вече не минава.Тиха нова година, изключени телевизори и все по мрачни настроения.Малък е бюджета на ченгетата, трябва да го увеличът двойно и пак да пеят че сме "демократично общество"...Че знае ли човек как биха или дали биха преживели един нов 10 ноември!!!
 5. 55) анонимен
  Дано още някой да разбере какво казвам пак. От сърце го казвам и няма как да не го кажа, понеже става вече натрапчиво. Хора и маймуни и които и каквито и да сте самоубийци! Моля! От сърце ви моля, хванете се дружно за ръце и се самоубийте вкупом ако това ще ви е по-удобно, лесно и леко. ---------- Редактирано от Админ
 6. 56) Норд
  до последният анонимен оптимист -няма ли да се аргументираш за щастието си!!!Тя и свинята в кочината е щастлива... И тия препоръки за самоубийството ги пращай в парламента...Или при Дянков...Най най-тъжното място в света знаеш ли къде е според янките!!!Оптимисте...
 7. 57) анонимен
  силно нелогичен си. Което е равно на абсурден. защо така смятам? Първо даваш довод, че свинята в кочината е щастлива. щастието е нито рефлекс, нито реакция. то е едва трето поколение умствена дейност и спада към чувствата. за чувствата задължително е необходима зрителна и обонятелна памет, за да може да се оформят представи и няма как това да става върху базата на 20-тина гърлени и други телесни звуци. за оформянето на чувствата се иска членоразделна реч и това отличава домашните любимци от стопанските животни и стопанските животни от дивите животни. Но аз не бягам, а кореспондирам с твоята логика, ...още

 8. 58) хамалин
  на господин Бакалов,да му е добра и здрава новата 11,за Чичата моите специални поздрави за мен и форумците си пожелавам да ни е по-малко простотията в светлото ни бъдеще.иначе Аз никога,за нищо на света,дори и в кома,не бих гласувал на избори за батбойковщината(по-важно от човешкото достойнство още не е измислено на тази земя)
 9. 59) Норд
  до Оптимиста -не аргументира личното си щастие и доволство което искаш да препишеш на нашият народец тънещ в мизерия и чалга!Не аргументира разликата между доволната свиня в кочината и твоя милост!Писа много, не каза нищо -досущ като доволният Гоце.Самоубийството не е характерна черта на нашият народец.Характерно е примерно за японците примерно когато се наакат си правят харакири.Аз не виждам никакъв смисъл от тва хора като мен да се самоубиват понеже нищо не зависи от мене и не съм имал възможност да определям или решавам нещо важно касаещо други хора.Та не знам на какво се базира твоето щастие и доволство, може ...още

 10. 60) анонимен
  Защо ме заливаш с гадната си помия? Не ти ли хрумва, че което ти прави впечатление, може мен изобщо да не ме интересува? Ей? А? Защо не отидеш в някой родилен дом и да викаш във вагините на родилките на бебетата им, да си стоят там и да не се раждат, понеже ще се родят нещастни? А? Умнико?
 11. 61) анонимен
  Еба си усмъртителния човек. Направо залива с помия.
 12. 62) Норд
  Ти май се впрегна, а!!!Що не вземеш да аргументираш и терминът помия, май свините се хранеха с тва лакомство и ти явно си дълбоко в "лакомствата"...
 13. 63) чичата
  докторе, дочакахме и 2011/ дай боже да е по-прилична от тия до тук/ ти не се лъжи да си идваш/ карай до дъно/ а минеш ли през софия обади се да опрем чашите
 14. 64) анонимен
  А така, поддържайте се дружно, да ви е комфортно в безнадежността. Запознайте се всички, да се чувстват фамилиарно близки и да давате провинциален отпор на гражданската демокрация. Просто се вземете за ръце и полетете дружно в небесата на безметежното нещастие и оставете живите да си гледаме работата, че има още да се сее, да се жъне и да се мели брашно и да се меси хляб. Таман сте се намерили, айде по живо по здраво в мъглата на негативизма, в пещерите на мракобесието и за вас да има Данте да ви опиша с епическата си строфа. И като се жените ...още

 15. 65) Норд
  Оптимисте ти кво предлагаш!!!Да стоим прави и мирно с усмивки до уши всеки път кат видим на телевизора Гоце, Дянков и Боко ли!!!Да им се радваме а!!!Да сме щастливи от факта че -"Партия велика води нашият победен строй"...Знаеш, вече няма незасегнати от бездарното управление.От циганина на социална хранилка до безработния, работещият, интелигенцията и бизнеса.Доволна е само групичката яхнала бюджета.Наистина е революция в мисленето на българина, никога никоя власт сама не си е ликвидирвала подкрепата на цели съсловия и хора с тотално противоположни социални статуси и позиции.Гоце и банда поне имаха циганите, турците и пенсионерите...Тия са сами.
 16. 66) анонимен
  Ами преследвайте ни още като изоглавени, уж че сте ужасно разочаровани от демокрацията. И после ще идвате на гробищата, да ни ровете гробовете и да ни целувате оглозганите кокали,уж да ви спаси някой от вас самите. Обаче аз се изхитрих и написах завещания да ме хвърлят на кучетата или да ме изгорят и да ме направят на тор. И като напусна физическия свят нацяло, и кокалите ми няма да можеш да ровиш и да си баеш за здраве и пак ще си сам като метеор в чужда орбита. Стой си разочарован, позволявай си негативи на тонове,отчаяние и безнадежност, говорИ глупости ...още

 17. 67) дръндер
  Измислените БГ-бизнесмени,които години наред разчитаха само на държавни поръчки,сега реват на страниците на вестниците!Естествено,че в условие на криза,държавните поръчки ще намалеят,то и без това такива далавери се въртят с тия поръчки,че една диета не е лоща!И все пак правителството подава ръка с големите инфраструктурни птоекти.Но за всички да е ясно,че голямото лапане свърши!Канализация за някоя турска махала за 10-12 млн.вече няма да има!Читавият бизнес,който произвежда и изнася,е добре,дори печели! А колкото до печатането на пари,за да имало"въртене на пари"-Е-вестник,направо убихте рибата! Ние не сме голяма икономика като САЩ,инфлация ли искате да докарате,бре?
 18. 68) анонимен
  Още веднъж потретвам: Партия велика води нашия победен строй без да е слязла от трона на голия цар вече 20 години. Не бяха компромати, не бяха убийства, не бяха проби с населението на държавата. Но само келепирджийския акъл на българина яде като гъска царевица всички медийни сугестии, всички компромати и всички лъжи и измами, които се предлагат в повече от обилни количества. Поне 150 са оповестените официално жертви на политическите атентати на БСП за да си прикрият подмолните политически ходови. Катастрофи на влакове, автобуси, наводнения, смърти на невинни красиви студентки и невинни студенти, невинни граждани, публични побоища и публична полицейщина. ...още

 19. 69) Българин
  Това същество което е написало тази статия е всъщност търговец на омраза и отвращение. Неговите господари му плащат за да плюе и пише само лошо за България и българите, независиомо кой и как управлява. Пожелавам му той и всички като него да се изселят от България и никога да не се връщат!
 20. 70) Друг българин
  Не искам да ни управляват мафиоти като Борисов, милиционери като Цветанов, некомпетентни финансови министри като Дянков. Горния, нарекъл се бългтарин - ти да не искаш да изселиш всички онези 4 млн., които не гласуваха за Борисов? Спомни си изборните резултати - за ГЕРБ са гласували само 1,5 млн. души.
 21. 71) анонимен
  дръндер, в края на годината няколко сугестии влязох в медиите. БВП от 77 милиарда валутни лева. Този БВП е такъв от 15 години, с тази разлика, че държавата вижда от него не повече от 15 милиарда. Останалото се рециклира от Солвей Соди, Петрол, Булгартабак, холдингите на ТИМ, Мултигруп и други приватизирани и безотчетни предприятия също като Домейн Боаяр, чиито доходи изобщо не влизат към БВП, но за отчета се пишат там. ДДС върху тези около 50 милиарда валутни лева влиза общо около половин милиард поради системата на плоския данък. Износът, за който говориш не е от полза за държавата, а ...още

 22. 72) Норд
  Мн. готина статия, оценка 6.На комунистите по горе ще припомня че не Герб и Гоце са важни а състоянието на бизнеса.Защото като има бизнес има икономика а като има икономика има работни места.Когато държавата води война срещу бизнеса /визирам средният и дребният бизнес/ тя води война не срещу престъпноста и мафията а срещу хляба на обикновенният човек издържащ с данъците си оядените държавни бюрократи служители и прочие.Не може бивши комунисти да правят демокрация, демократични промени и да строят капитализъм.Тва просто са партизани гледащи на държавата като поредната мандра за ограбване.
 23. 73) анонимен
  Понеже не бива бивши комунисти, нека са сегашни. ББ още не е оповестил, че е предал партийния си билет обратно в касата на БКП, сега БСП. Първанов не е бивш комунист. Нека са действителни комунисти. Понеже ние всички сме едни безпаметни мазохисти и дори по 100 години да изкараме и да ни мъчат все едни и същи, ние пак тях ще си търсим, понеже сме си свикнали. ДА БЪДЕ, бе! Що да не бъде. Щом ще си играем на садо-мазо, понеже от хубаво и от нормално не можем да се възбудим, нека така да бъде. Кво му пречи...
 24. 74) ВАСИЛ ИВ. КУНЧЕВ
  ЗДРАВЕЙ ВАНКА, ЧУДОВИЩНО СИ НЕВЕЖ,ВАНКА ! ДЕФИЦИТА СЕ СМЯТА ПО ТЕКУЩИ СТАТИСТИЧЕСКИ ДАННИ,ЗАТОВА ТОЙ Е РАЗЛИЧЕН ВСЕКИ МЕСЕЦ. УДЪРЖАНИТЕ 7 % СА УСРЕДНЕН ПРОЦЕНТ НА НАДГРАБВАНЕ ОТ ПРОБУТАНИТЕ ПРОЕКТИ ПРИ 3-ТА КОАЛИЦИЯ. ОГРОМНА ГРЕШКА НА ТАНДЕМА ДЯНКОВ-БОРИСОВ БЕШЕ ,ЧЕ ПЛАТИ ТЕЗИ ПАРИ ПРЕЗ БАНКАТА НА ДЕТЕТО НА АКТИВНИЯ БОРЕЦ МИТКО ДЪЛГОТО. ТАКА МУ НАБУТА,НА НЕГО И НА НЕГОВИТЕ АПАПИ -ГЕРГОВ И МУТАФЧИЙСКИ, ОЩЕ МИЛИОНИ В ГЪРЛАТА. ЩОТО ТОЙ НА СЕБЕ СИ Е ДАЛ 5 МЛН.ЕВРО И НА СЪДРУЖНИЦИТЕ СИ ОЩЕ ПО 5-ОБЩО 15. ИНАЧЕ СЕ ПОВТАРЯ СЦЕНАРИЯ "ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ" ВЕЧЕ ВЪВ ВАРИАНТА "КОМУНИСТ КОМУНИСТУ ПАРИ НЕ ОТНЕМА"
 25. 75) pen4o razcvetnikov
  г-н първанов си заминава....идва цветанов-новото лице на президенската институция
 26. 76) pro-anti
  вместо да се радваме, че Сирищникът от Гоцево ни е удостоил с внимание на Нова Година и не е фанал гората да гърми животинки, ние пак сме неблагодарни:)
 27. 77) До българин 69
  Забележи ,обаче,къде е публикувана статията - в е вестник,където публикува и червения дупелизец К.Колев и тям подобни комунистически изчадия
 28. 78) Хихи
  Започва подписка за издигане на паметник на Първанов пред президентството. Тълпи се българският народ, благодарен на бащицата Гоце заради благините, в които доволства осигурени пре неговото президентстване, разтваря щедро пълните си кесии и дава за паметника - бронзов, величествен, по-висок от паметника на съветската окупаторска армия. Хайде, хаирлия.
 29. 79) boryana ivanova
  цветанов ще е президент,колкото и да не се иска на червените ботушки
 30. 80) Бойко Стефанов
  boryana ivanova, искате ли да споделите с мен тук, какво знаете за институцията президент? Какви конституционни функции изпълнява в нашата държава? И поради какви основания, в този смисъл, виждате сегашния министър на Вътрешните работи като бъдещ президент на България, след есента на тази година?
 31. 81) Хахаха
  Цветанов президент? Това е по-голяма смешка от Гоце. Агент-историк заменен от потомствен милиционер с образование на физкултурник.
 32. 82) Агент Грую
  Цветанов президент ще е падение за нацията. Онази или онзи гербер отгоре явно е от физкултурниците, на които плащат да дращят по форумите. Цветанов всъщност е любимец на червения лумпенпролетариат.
 33. 83) Норд
  Цветанов няма да стане президент...Герб се изчерпаха и като доверие и като кадри...Освен ако не ги подкрепи цар Киро и Доган!
 34. 84) Бойко Стефанов
  КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Глава четвърта ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКАТА Чл. 92. (1) Президентът е държавен глава. Той олицетворява единството на нацията и представлява Република България в международните отношения. (2) Президентът се подпомага в своята дейност от вицепрезидент. Чл. 93. (1) Президентът се избира пряко от избирателите за срок от пет години по ред, определен със закон. (2) За президент може да бъде избиран български гражданин по рождение, навършил 40 години, който отговаря на условията за избиране на народен представител и е живял последните пет години в страната. (3) Избран е кандидатът, получил повече от половината действителни гласове, ако в гласуването са участвали повече от половината избиратели. (4) Ако ...още

 35. 85) Добри
  Бойко, как да ти го кажа без да те обидя, това твойто на нищо не прилича. Хората тук изказват мнение, а ти ни предлагаш да четем конституцията. Ти утре и библията може да изкопираш, не че не съм я чел, ама тези работи зорлем нестават.
 36. 86) Бойко Стефанов
  http://www.president.bg/institution.php Това е линкът към институцията на президента в България. видно е от текста, че той е необмислен далновидно за столетие напред и има редица конюнктурни текстове. като институцията се колебае нереално в служба на Парламентарна и Президентска република, без да се установи точно. Има само представителни пълномощия, но част от тях измиват ръцете на държавната сигурност, която в случая не е описана, на коя институция се подчинява пряко и на коя косвено. В смисъла на закона, Цветан Цветанов има конфликт на интереси в частта за Държавната сигурност. И некомпетентност по отношение на армията и дипломацията. Като изключително подходящ кандидат ...още

 37. 87) Бойко Стефанов
  Добри, чети навреме, брат ми, за да не се налага да пействам библията тука, че да се обясняваме за базови елементарни работи. Образовайте се, хора, че да започнем да си приказваме като хората.
 38. 88) Норд
  Бойко да вземем тебе да кандидатираме и изберем за президент, говориш умно, пишеш много...И най-вече си адаш на патрона...
 39. 89) Добри
  Норда е прав. Бойко Стефанов - президент! Нищо че той самия предлага Михайлова-Нейнски, неопорочен е от власта, още не се е научил да краде и си вярва. А ние ще разказваме на внуците си че сме си чатили с президента, но подозирам че още от сега има една мижитурка която крои планове как да осребри форумското познанство с бъдещия президент предлагайки му в услуга личния си ибрик и мистрия.
 40. 90) чичата
  както му се разтроява съзнанието може да го изберете и за премиер и за президент и за цецка цачева
 41. 91) pro-anti
  ако Бойко стане президент, ще бие рекорда на Чавес по продължителност на говорене (Чавес всяка седмица си има 1 ден, в който облича червената риза, излиза на площада и му дръпва няколкочасова реч).
 42. 92) Бойко Стефанов
  Силно поласкан съм ;), като считам, че ласкателството е нещо, с което човек в никакъв случай не бива да се хвали. Затова благодаря най сърдечно приятелски за симпатиите, които също сърдечно проявявате към мен. И точно с това искам да кажа, че точно симпатиите са най-порочният мотив при вземане на прагматични лични решения за всеки вот. Първо - коментарите ми винаги са максимум две печатни страници с керинг 12 (стандартна големина на буквата). Което значи, че се изговарят на глас за не повече от 3-4 минути и не служат за никакви речи, защото дори не са достатъчни да приковат внимание, ...още

 43. 93) деф
  След 2009 г. България ще бъде управлявана от велик държавник, Пазете се от Турция В България вече се е преродил древният библейски цар Давид. В първата половина на 21-ви век той ще стане министър-председател и ще поведе страната ни към възход. Това е прозрение на пророчицата Слава Севрюкова, изречено в началото на 80-те години. Ясновидката обаче уточнява, че преди това България ще изживее тежка национална катастрофа – къс от живата й плът ще бъде откъснат и присъединен по мирен път към юго-източната й съседка. Едва тогава българите ще се вдигнат като един ...още

 44. 94) врачанин
  Там от където си го "копнал " това , изрично пише ,че Спасителя на България не е Бойко Борисов! Той е роден 1959 г. , а въпросната гадателка определя раждането на НАШИЯ ЧОВЕК между 75-80. Иначе всичко е както си го написал. С уточнението , че преди него ще бъде начело на държавата жена.
 45. 95) По повод 93 Деф
  Само дето през 80-те е нямало и Европейски съюз, че тая гадателка да предскаже как той ще реагира. Големи галфони се връзват на такива глупости

Страници: « 1 [2]


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com