Нови сексскандали в Италия – с противник на Берлускони

Ракеле и Джанфранко Фини. Монтаж: вирджилио

След серия скандални разкрития за познанства с компаньонки на министър-председателя Силвио Берлускони, сега в подобен скандал се забърка и председателят на Долната камара на италианския парламент и бивш съюзник на премиера – Джанфранко Фини, пише италианският в. „Джорналетисимо“.

Пред известния със скандални разкрития вестник „Фато куотидиано“ 34-годишна компаньонка днес твърди в интервю, че е имала по-близко познанство с Фини, пише „Джорналетисимо“. Дамата се казва Лучия Рицо, но е по-известна с творческия псевдоним Ракеле. Пред журналиста от „Фато куотидиано“ Антонио Масари Ракеле казва, че не се страхува да прави тези разкрития, защото, въпреки професията си, тя имала морални принципи.

„Фини атакува другите с твърдения, че участват в разни пиршества, а в действителност той първи трябва да се срамува заради поведението си, защото е вършил много по-лоши неща – казва Ракеле. – Ако разкрия всички подробности за срещите ми с Фини, той ще трябва да се черви, а не останалите, които само са преспивали с жени“.

Запитана защо е решила да говори за познанството с Фини, Ракеле казва, че е разочарована от него. Тя му споделила, че искала да промени живота си и да участва в риалити шоуто „Биг Брадър“. Очаквала, че Фини ще й помогне, но той не направил нищо. Въпреки това момичето признава, че не поради тази причина прави разкритията си, а защото Фини хвърлял кал върху другите, а всъщност самият той бил затънал в кал до шията.

„Дълго време мълчах, но изведнъж реших да разкажа всичко. В началото, миналата година, изобщо нямах намерение да говоря, но внезапно промених решението си, защото Фини продължаваше да обвинява останалите, вместо да насочи тези обвинения срещу самия себе си“, казва компаньонката.

Преди време в. „Фато куотидиано“ първи публикува и историята на мароканката Руби за нейното познанство с премиера Берлускони, както и историята с филма на Мишел Бонев, припомня „Джорналетисимо“. Изданието допълва, че разкритията на Ракеле за Фини за първи път се появиха в действителност няколко дни по-рано, на 30 декември в сайта 4minuti.it и в изданието „Гадзета ди Реджо“.

По същата тема вестник „Джорнале“ припомня, че 4minuti.it е базиран в областта Емилия-Романя. Пред него Ракеле разказваше, че срещите й с Фини се състояли в дома й в град Реджо ди Емилия, че били общо три и че за тях е получила сумата от по 2000 евро. Главен редактор на 4minuti.it е Тициано Моти, който е и евродепутат, избран в ЕП от партията „Съюз на центъра“ на Пиер Фердинандо Казини, бивш съюзник на Берлускони. Тициано Моти обаче остава съмишленик на Берлускони.

Вестник „Гадзета ди Реджо“, пред който на 30 декември Ракеле говори също за Фини, е собственост на група „Финеджил“, която е част от медийната група „Еспресо“. Тя издава всекидневника „Република“ и седмичника „Еспресо“, критикуващи често политиката на премиера. Така че трудно може да се проследи кой стои в основата на новите скандални разкрития, свързани този път с Фини, отбелязва „Джорнале“.

В „Кориере дела сера“ съобщава, че прокуратурата в Рим разследва твърденията на Ракеле, след като Фини ги определи като неверни и клеветнически. Фини остро разкритикува и изданията, изразяващи позицията на десницата – „Джорнале“ и „Либеро“, които нашироко коментираха историята с Ракеле, пише „Кориере дела сера“. Самата Ракеле той нарече „жена с леки нрави“, а нейните разкрития определи като политически заговор и опит да се нанесе удар на една институция, допълва „Кориере дела сера“.

Името на Фини за по-малко от месец се забърква за втори път в скандални разкрития, припомня всекидневникът. През декември в. „Либеро“ написа, че срещу него се готвел атентат. Той щял да бъде извършен през пролетта в град Андрия, в провинция Барлета-Андрия-Трани, и Фини щял да бъде ранен. Извършител щял да бъде местен престъпник, на когото неназован поръчител щял да плати 200 хил. евро. Вината за нападението щяла да бъде приписана на Берлускони, заради конфликта му с Фини. По тези разкрития прокуратурата в Трани започна разследване в навечерието на Нова година.

По БТА

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.