www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
сряда, 23 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Тошев и Гочева – отстранени “чрез издигане”

 

9 Януари 2011

 

Главните редактори на вестниците “Труд” и “24 часа” Тошо Тошев и Венелина Гочева са отстранени по тарикатски начин – “издигат ги”. Двамата стават членове на издателския борд на двата вестника, който измислиха новите им собственици. За шеф на борда е избран Любомир Павлов. Чуден борд.

За двамата незаменими главни редактори години наред в журналистическите среди се чудеха кога издателят ВАЦ ще ги смени. Двата вестника западаха прогресивно в последните 10-ина години, тиражите им намаляха в пъти.

В съдържанието им прошумяваха  периодично отблъскващи публикации и кампании (например кампанията за Батак, която предизвика отзвук в Европа, скандалът с Валерия Велева – Мадам В, ред пиар и слагачески публикации в “24 часа” за Първанов, Борисов, олигарси и дори за следствени, и т. н.).

Тошо Тошев и Гочева се опитваха да установят медиен монополизъм чрез създадения от тях Съюз на издателите в България и да дирижират съдбите на всички журналисти.

И сега двамата са издигнати за вицепрезиденти на борда от новия издател. Голяма смешка - заместниците им ще са временно главни редактори, докато изберат нови с конкурс. И какъв конкурс? Като нагласените конкурси в БНТ?

Досега в България не са избирани главни редактори на големи вестници с конкурс. Това и по света не е практика. Ситуацията е нелепа – досегашните главни са “повишени” и ще избират свои наследници.

А за новия шеф на новия борд Любомир Павлов вече се разчу в журналистическите среди, че тича по стъпките на Делян Пеевски – вече ходи във в. “24 часа” вечер, да чете страниците на вестника преди да го отпечатат и прави забележки, меси се. Остава Павлов като Пеевски да почне да чете още 1-2 вестника.

Журналистиката в България отива към пълен фарс, каквото става и в обществото след тоя скандал с подслушванията. Но един журналист е свободен дотолкова, доколкото сам си извоюва свобода и авторитет. В сегашните вестници преобладават слагачи и това прави възможно хора като Пеевски и Павлов да се правят на главни редактори и цензори.

Рано или късно ще стане ясно каква е следващата стъпка със собствеността на двата вестника “Труд” и “24 часа”. Към досегашните слухове, че крайният клиент ще е пак някоя задгранична фирма на Пеевски, се добави и нов – че отзад седят капитали на групировката ТИМ.

Който и да е, някой е извадил много пари, доста повече, отколкото реално струват двата затихващи вестника. За такава сделка да извади пари може само някой от политически амбиции. И с лесно спечелени или дадени пари.
Етикет: , , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Върни парите ма
  Гочева ще върне ли парите, които взе от Вальо Топлото, за да му прави реклама с интервюта и очерци. Крадеца дава акъл на крадеца как да измие калта от лицето си.
 2. 2) свако
  Имам предложение към новите собственици и издатели на двата вестника. Предлагайте ги на вестникарските будки напе4атани върху тоалетна хартия. Успех и публи4но се отказвам от хонорар за идеята.
 3. 3) Кърджали днес
  Със Вальо Топлото сърцераздирателен репортаж направи онзи кърджалийски селянин Стойко Стоянов, който се прави на главен редактор в парцала "Торпедо".
 4. 4) :)
  Идеята за новата форма на вестниците е добра :)
 5. 5) кинтари
  За интервютата с Топлото гочева взе 25
 6. 6) Ст.
  Гочева да се моли Моника Янова да не проговори, че бързо ще стане най-важният клиент на Главния прокурор Борис Велчев. Всеки може да краде, Венче-Венище!!!!!!!!!!!! Но някои го правят с акъл.
 7. 7) Владо
  Съзнанието за абсолютна излишност превръща Вицепрезидента в най-злобното и коварно създание в цялата Корпорация. На пръв поглед изглежда, че той е достигнал върха на властта, минавайки през реки от кръв и черва, овладял е най-страшните заклинания на черната магия, които го правят практически всесилен. И изведнъж, настанявайки се в отделния си кабинет върху чувал с пари, той открива, че от него не зависи нищичко! Един Вицепрезидент изразходва почти всичкото си време за създаване у околните на илюзията, че е крайно необходим и абсолютно незаменим. Това обикновено се постига с добавяне към титлата на ужасни думи от тайния език на магическите ...още


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com