www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 21 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Подслушван е премиерът, а не Танов. Такъв монтаж на запис е невъзможно да се направи

15 Януари 2011

 

Бойко Борисов и Ваньо Танов. Снимки: Сайт на ГЕРБ и на Агенция митници

По-наблюдателните сигурно за забелязали, че в записа на премиера, когато се обажда на Танов, се чува шум, вероятно от заведение, чува се и глас, който говори за водка. След това се чува сигнал повикване. Премиерът Борисов звъни на Танов. Начинът, по който се чуват гласове в началото навежда на мисълта, че записът дори не е от централата на мобилния оператор, а от самия телефонен апарат. Това показва, че записват телефона на Борисов, а не на Танов. Ако беше записван телефонът на Танов, щеше да се чуе и иззвъняването на неговия телефон или вибрации, ако е изключен звука. Разбира се, няма съмнение, че Танов е бил разработван и “слушалките” на МВР са записвали всеки негов разговор, но точно този е записан вероятно от телефона на премиера.

Несъмнено, някой е “пробил” (по израза на Борисов) телефона на премиера, а не на Танов.
Премиерът Борисов има повече от един телефон. Най-малко този факт е отбелязан в един репортаж на в. “Монд” отпреди изборите (виж тук). Както много други политици, бизнесмени и др., премиерът има едно наум за подслушването и вероятно е използвал друг телефон за разговора си с Танов, а не личния. И точно той е подслушван. Друга възможност е премиерът да се е обадил от телефон с карта, която не се води на негово име, а на друг човек, който е попаднал в кръга на подслушваните от МВР. Разговорите в началото навеждат на мисълта, че премирерът е в компания, може и да е ползвал нечий телефон или да си има отделен, на друго име.
Ако пък Борисов е говорил от личния си телефон, това е непростима наивност - Борисов е толкова самоуверен, че подслушването е под негов контрол, че говори свободно неща, които са недопустими за политик и премиер. За такива думи на премиера в която и да е западноевропейска страна правителството пада. Тук премиерът се държи нахакано и дори заплашва – каза пред парламента в същия ден “Моят ред за атака ще бъде последен”.

За този запис първият най-важен въпрос е:

Има ли фалшификация?

Премиерът отрича, че записът е автентичен, казва, че е монтаж. Обвинява дори журналиста Явор Дачков, че е участвал в тази манипулация, като му е звънял по телефона вечерта и е разговарял 10 минути с него. “Може би не им стигаха някакви реплики - казва Борисов - Нямам обяснения - след 22 ч. нормално ли е да се обади журналист на премиера и десет минути да му обяснява колко са му лоши министрите. От разговорите те имат апаратура и техника да съберат разговорите и да го направят”.

Тоест, според Борисов, разговорът му с Дачков е бил да се набавят някакви реплики за монтажа. Но това е почти невъзможно. Защото такъв монтаж не може да се скалъпи за една нощ. Да оставим настрана обвиненията към журналиста, че участва във фалшификация. Такива завери, в които е включен и журналист, са малко вероятни. А обясненията на Борисов за обаждането на Дачков са доста семпли и минават само за пред по-ниско образована аудитория (към каквато обикновено се обръща Борисов). Освен това има любопитна подробност - вечерта в 22 часа, когато Борисов казва, че му се обадил Дачков, в сайта на в. “Гласове” вече беше обявена пресконференцията за следващия ден, на която са разпространени от Дачков записите. Тази пресконференция в БТА пък е била заявена още по-рано през деня. Излиза, че Дачков е говорил с премиера с цел фалшификация, а преди това вече е обявил пресконференцията…

По-важно е друго – Борисов отрича записът да е автентичен, но признава, че се е намесил в защита на Мишо Бирата – Михаил Михов, собственика на “Леденика”. Ето думите му, разпространени в медиите: “А въпросният Мишо, както вие го наричате - Бирата, е председател на федерацията по баскетбол. Преди не мога да кажа колко време, аз съм откровен човек, президентът Първанов ми се обади, че натискат по неправомерен начин председателя на федерацията по баскетбол. И аз се надявам, че Първанов няма да отрече”.

Бившият зам.-шеф на митниците Антоний Странджев в сутрешния блок на бТВ. Снимка: от екрана на бТВ

Същия ден бившият зам.-шеф на митницата Антоний Странджев призна пред Дарик радио, че записът между него и Танов е автентичен. Тоест – репликата на Танов, в която той обяснява как му се обадил премиерът за Мишо Бирата е вярна. Натискът да решат проблема на Мишо Бирата е истина. Има поръчка да му се обадят по телефона, двамата му търсят телефона. (Какво унижение – премиер нарежда на шефа на митницата да се обади на някакъв бизнесмен да му реши проблема).

Още нещо потвърждава записите като съдържание – няма как да навържеш толкова разговори по един и същ проблем, да направиш толкова гениален монтаж, че да говорят свързано за едно и също премиер, министър, шеф и зам.-шеф на митницата. Може ли да приемем, че такъв гениален сценарий и монтаж на реплики е сътворен от бивши ченгета?… Които са елементарни подслушвачи и изнудвачи.

Ако повярваме на Борисов, че записът е фалшифициран, няма обяснение

какво е това ходатайство за Мишо Бирата

Хем има фалшификации, хем признава, че е ходатайствал… И защо Борисов ще изпълнява ходатайства на Първанов, с когото отдавна са във война? Това навежда на мисълта, че приказките за близост на Борисов с Първанов от години, за съпричастие на Първанов към проекта ГЕРБ на Борисов - в началото, не са безпочвени.

Самият президент Първанов се измъкна като мокра връв от ситуацията. Единственият коментар от президентството беше: “В изнесените разговори всичко е казано ясно, те говорят сами за себе си”. Това е коментарът му, разпространен от неговата пресслужба. Доста недостойно. Какво говорят сами за себе си записите - за намеса на премиера в действията на митницата? Но в тях е намесено и името на Първанов. И неговият коментар по-скоро потвърждава, че има ходатайство от президента. Първанов трябва да дава обяснения по този случай и ако си мисли, че като се прави на дръж ми шапката, ще му се размине, лъже се.

Все същия ден въпросният Мишо Бирата – Михаил Михов даде пресконференция, в която каза, че не се е оплаквал на премиера за проблемите си, но призна, че се е оплаквал на президента Първанов. Тоест – някой лъже – в записа се чува как Борисов казва – “Обади ми се този Мишо Бирата”. (Впрочем, думите “Мишо Бирата” не могат да се монтират, все някога Борисов трябва да ги е произнесъл, с подходяща интонация, за да ги отрежат и да ги монтират). Така Михов непряко потвърждава думите на Борисов, че има ходатайство от страна на Първанов, същевременно се опитва да защити премиера, като казва, че не му се е оплаквал. Но разговорите между Танов и Странджев говорят друго - че по искане на Борисов те са разговаряли с Михов. И това е абсурд да стане само за хатъра на президента Първанов.
В записа на разговора между зам.-шефа на митницата Странджев и Танов, се чува една показателна реплика. Танов казва за Михов: “…Предният път като идва, на асансьора каза:

“Аз съм се разбирал с всички власти и съм си плащал,

и сега съм изненадан защо така се процедира с мене”. Странджев отговаря: “… Той нека да си е плащал на предишните.”
Този разговор е признат за автентичен от Странджев. Същевременно повечето българи са убедени (има всички признаци за това), че фирми произвеждащи алкохол, години наред са вършели акцизни нарушения, ползвали са се с чадър и са се откупували по някакъв начин. И през годините това се е превърнало в обичаен рекет от страна на властите – плащайте си, няма да ви закачаме.

В цялата дандания се оказва, че министърът Дянков се държи принципно, не е склонен да се поддава на натиска на премиера Борисов за случая с Мишо Бирата. Танов също прави впечатление на принципен човек, но е по-дребна фигура, подложен е на непреодолим натиск от премиера и се поддава. Няма и къде да ходи, срещу него Цветанов вече е организирал разработки, правят обиск на сина му, подслушват го и т. н. Та от целия скандал Танов и Дянков ще получат червени точки, но вероятно ще им паднат главите, за да бъде спасено правителството. Танов предупреди преди седмица, че може да излязат записи на негови разговори с премиера и може да са манипулирани. Разбира се, че ще се опита да спаси реномето на премиера. Но трудно е да се опровергаят всички направени признания, които потвърждават автентичността на записите - и на Странджев, и на Борисов, и на Михов. Да дори и позорното поведение на Първанов, което също косвено показва, че проблемът “Мишо бирата” е реален.
(следва - Кой е правил и кой е изнесъл записите?)
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.

Страници: « 1 [2]

 1. 51) cobalt
  Полковник, Норд - видяхме как си я наредихте държавата. Така чудничко си я наредихте (тези които останахте), че сега се чудите защо сте гладни. И накрая, ако искате да оцелеете като държава, ние емигрантите ще трябва да дойдем да ви забършем задниците. Ако болшинството останали в България имаха нещо в канчето (горе), нямаше да си турят тиква за управник и нямаше да мрънкат по форумите. Вместо да ръсите слюнка по емиграцията, се засрамете - 20% от БВП на България се състои от парите пратени от чужбина, от хора като мен и свако.
 2. 52) ГОШО
  Норд то японското чудо не след войната бе а преди нея и ако мислиш че после не им е помагано съвсем си в грешка А що се касае до плановия капитализам като ти се изразяваш Да, някога във вече не там близките 80те и началото на 90 също мислех че наще заводи ще могат да изкарват продукция на световно равнище (като се казваше тогава )като за целта е нужна промяна на ръководството Но ,има едно голямо НО не дооцених факта че народа ни е научен "силно да люби и силно да мрази"Помниш ли с каква омраза ...още

 3. 53) COLONEL K
  Кобалтеq ти не вдяваш ли ,че ако всички избягат,както внушава малоумния чужденец,няма да има на кой да пращаш пари.Не се присмивай на сънародниците си.Ако случайно си останал православен християнин знаеш навярно,че гордоста е смъртен грях.По полека с нравоученията.Ако беше толкова лесно да се преборим с червената мафия и "демократичните" крадци сигурно да бяхте дотърчали.Ясно ми е ,че при вас инстинкта за съхранение работи по-силно-затова сте емигранти,но не ми се правете на хъшове.Слушайте писъка на стомашните сокове и не прекалявайте със съветите на които нямате право.Измежду вас има добри и почтени хора,които помагат на ползу роду,но не вярвам сред истериците във ...още

 4. 54) Добри
  Каква я доживяхме. Някой подслушва премиера все едно че е селски кмет, а гейове и ибрикчии формират с труда си БВП на BG. Боже, какви времена, какви нрави!
 5. 55) ''ausländer''
  Посерковци жалки, неможете ли да проумеете, че единственото, което ви остана в България е възможността да се правите на мъже, като пишете глупости в сайтовете! На всички вас ви е пределно ясно, че сте ограбени безвъзвратно (!!!), че сте на€ бани здраво, че ви мамят всеки ден и всеки час вашите „избраници“, че сте нещастни, безпомощни , безхарактерни, безнадеждно затъващи в блатото. Групово и поединично се кланяте на едни или други , различно оцветени господари . Самозаблуждавате се, че сте много умни и знаете кой ви е ограбил и кой продължава да ви граби , а в действителност сте тъпи ...още

 6. 56) Добри
  Случай достоен за клиниката на Хамалина. Както е казано, бог закриля децата и лудите, извадил е късмет като се е изселил от BG. Условията в тукашните психиатрии наистина са лоши, доста информация излезе по темата.
 7. 57) УШЕВЦИ
  отворковци, защо не слушате аудиозаписите внимателно . при третият разговор е подслушван телефонът на Бойко , не на Танов.телефонът звъни и отсреща се обажда Танов.скандалното е , че службите са качили на подслушване Бойко.това става по предложение на министъра на МВР с решение на председател на окръжен съд при тежко престъпление или при заплаха за националната сигурност.това е нечувано самозабравяне. на Бойко са му нарправили кур-капан.ако има сили и не са го приклещили с компромати , би следвало да направи чистка в МВР и ДАНС моменталически.ако не го направи значи вече е кукла на конци и от него нищо не ...още

 8. 58) Норд
  ми ГОШО представям си го планово...Излизане от еврозоната, мита за китайските и турските стоки и заемането на вътрешният пазар /поне за нещата които можем да си произведем/ от българско родно производство.Антиспекулни закони и по малко държава в неприоритетните сектори.Държавни имвестиции в частният бизнес за новаторски проекти откриващи работни веста за износ...Ниски данъци и драконови закони за неплащането им.Повече лични свободи -легална продажба на оръжие и леки наркотици, легализирана проституция...Малко държавна администрация, големи заплати...Копиране на закони от държави доказали че са работещ.Икономическо разузнаване...Национализация на приоритетни отрасли -енергетика, оръжейно произвозство и т.н.Референдуми за по важните въпроси касаещи нацията.Държавно финансиране на партиите /италиански ...още

 9. 59) сол
  Ако са подслушвали телефона на премиера,то значи най-близкия човек от неговото обкръжение следва че е предател.
 10. 60) SK до про-анти #42
  Проанти, аз съм много скромен, но по край Свраковците мога да мина и за професор.
 11. 61) SK do # 37 Svako
  Свако, аз ако няма да кажа че съм българин, то ще бъде от страх да не ме вземат за сврака.
 12. 62) Добри
  Норд, хубаво пишеш но забравяш че колониите са тези които гарантират високия стандарт на метрополията. Аз също бих подкрепил нещо подобно, но то няма как да се случи. Защо мислиш че няма пари в бюджета? И защо сегашните се чудят как да го напълнят, и се оправдават че предишните го били изхарчили? Ами правителството на СерГей въведе плоския данък, почти 100% от основните данъкоплатци са чужди фирми и банки или най-малко с регистрация в чужбина. От 100% само 10% отиват в бюджета, другото изтича в чужбина. Законно. Как се пълни бюджет с такива постъпления? И как биха допуснали кукловодите да ...още

 13. 63) Дарина
  Норд, мисля, че човек, допускащ толкова правописни грешки, едва ли би могъл да получи българско гражданство, както предлагате. Единствената грешка, която по някакъв парадоксален начин се оказва отчасти вярна е "военна слежба", само че не военна, а ченгеджийска. А към предложенията си може да добавите и грандиозен паметник на Милтън Фридман пред Народното събрание.
 14. 64) Хаха
  Добри, живееш с 1 век назад, щом говориш за колонии и метрополии. И си спрял на учебника по политикономия, но не онази на Маркс, а на социализма, писана от разни научни колективи от съчинители
 15. 65) Добри
  Хахо, сега се казва неоколониализъм. Щом не го знаеш просто наистина си хахо.
 16. 66) Норд
  Дарина когато пиша на тъмно понякога допускам грешки, кирилицата ми е червена и т.н.Да се хващаш в това означава само едно -че си трол...От ония дето се ровят между буквите и търсят за кво да се хванат.В някои хамерикански свободни форуми го има наръчника за разпознаване на тролове /най често от ФБР/ и обикновенно модераторите ги терминират.
 17. 67) Норд
  Добри тия хора водят някаква много странна лява политика която обаче не е насочена към нас а е ориентирана към циганите...Забравяш тия милион единици висящи като воденичен камък на шията ни.Второ вероятно пари в бюджета няма по две причини -едната е че ги въртят някъде навън а втората е че се харчат неправилно.Дянков е хитрец, не случайно злите езици твърдят че е еврейски зет на чикагски магнат.Нали от там Бойко си го доведе...Тия хора слушат хамериканските хексперти от МВФ и СБ които съсипаха половината свят.Няма един политик за последните 20 г. който да не слуша "експерти" и виждаш докъде я ...още

 18. 68) SK до Норд
  Норд аз съм един от тези които произхожда от средно или дребно буржуазно семейство. Дядо ми беше поп, а баща ми от 18 годишна възраст е бил търговец. В селото където съм се родил по онова време имаше около 10 семейства обявени за врагове и кулаци. Въпреки това не мога да кажа че БКП или комунизма трябва да се криминализира. Преди 9-ти и малко след 9-ти преди влизането в ТКЗС, имаше няколко семейства, които нямаха никаква земя. Човек не може да си представи какъв живот живееха тези хора. Хубавото беше, че на село хората живееха като едно семейство та си ...още

 19. 69) Норд
  SK прочети "40 безотговорни дни" на небезизвестният покоен български писател Н.Николов за червеният терор...За типажът на хората взривили църквата "Света София"...Диверсанти, съветски наемници, колаборационалисти, терористи, крадци, криминални престъпници цигани турци и помаци...Ето такава е била структурата на БКП малко преди а и след 9 септември.Шайки...Власта не ги е ликвидирала година по рано само защото са вярвали че могат да ги използват като спасителен коз, ако руснаците влязат.Но Сталин не им е вярвал и заповядва целият български елит да бъде рециклиран по един или друг начин.Бедна ти е фантазията кви са ги вършили из Русе и околностите червените.Моите са от ...още

 20. 70) Добри
  Норд, докато нацията ни е разделена на лагери, на бивши и настоящи, добро няма да видим. Спомни си думите на Кубрат. Това че кукловодите на политически живот в BG прилагат правилото "разделяй и владей" е факт който се потвърждава и от специалното внимание което се отделя за циганите. Тези търтеи които никога не са работили и не са внесли и стотинка в бюджета, за това пък доста успешно го опостушават, но не е луд този който яде баницата. За това когато не им се сипе нещо в копанята следват обвинения в дискриминация и нарушени човешки права и безродниците от БХК ...още

 21. 71) Норд
  Добри, понякога разделението може и да е за хубаво...Защото Ние и Те сме две различни неща понеже оцеляването им се базира на деградацията и унищожението ни.За да познаваме добре един процес трябва да познаваме историята му и познавайки я ще имаме ясна и обективна картина за ставащото в момента и причините довели до това.Съветският подход към създаването на тая "елитна класа" е бил на принципа -да са послушни безродници-интернационалисти.Сега тия хора, абсолютно същите обслужват поне няколко Големи Братя, за да са по сигурни в оцеляването си.За тва янките ги легимираха така както и ЕС, защото могат да вършат работата без ...още

 22. 72) SK до Норд
  Норд, убииства и престъпления е имало не само при комунизма, но по всяко време в човешката история. Важно е когато се сравняват тези убииства да се има предвид с каква цел те са били извършвани. Когато руските комунисти нахлуха в България целта на тези убийства е да установят комунизъм система в която няма бездомни, гладни и деца без училища, или система в която най-основните човешки права бяха гарантирани. Когато Европейските капиталисти нахлуха в Америка те унищожиха 90% от населението на цял един континент, една голяма част избито, а другата част измира от болестите пренесени от белите европейци. Тези събития са ...още

 23. 73) Добри
  Норде, мисля че този диалог няма смисъл. По всичко личи че не си глупав човек, мисля че просто ти липсва жизнен опит. За съжаление той не се учи по учебник. Ако ще правим сравнение чии жертви са повече, на комунизма или "демократичния преход" то втория е шампион.Благодарение на "прехода" от почти десет милионна България, днес BG е седем милиона. Демографския срив се дължи на много причини, но основната е лоши условия за живот. Казваш - разрухата е сякаш сме водили война. Ами водихме, и я загубихме. Говоря за студената война. Победителя разтерза Родината ни, не някакви митични ДС и КГБ ...още

 24. 74) Норд
  SK стига защитава тоя комунизъм, просто се опитай да мислиш малко по разчупено.Ако комунистите не си бяха вкарали малко виттринна реклама за пред света и собствените им народи тая идиотия щеше ли да оцелее!Естествено като го играеш комуняга трябва поне малко да приличаш на такъв.За тва СССР държеше да има ред в здравеопазване, образование и нямаше умрели от глад.Но питай украинците кво мислят за Гладомора и за умрелите от глад, за канибалството...Ето и Запада държи да има права на малцинствата и форумна свобода на словото, защото играта е такава.Сега внуките на червените соц величия си играйкат на друга игра -на ...още

 25. 75) Норд
  Добри след 75 г управление на една кланова система и факта че преживяваме в условия на пълна национална катастастрофа не си ли съгласен че трябва на тия хора да им се търси сметка!!!А вместо това ние ги гледаме как се обогатяват ограбвайки държавата.Човек, тая игра на сини червени зелени и спасители може да я гледаме още 20 г.Ще ни морят с наркотици, ще ни тровят с отровни храни, ще изсекът всички гори, ще продават органите ни и ще ни изпиват кръвта със данъци и сметки.И когато ще сме почти изчезнали като нация и те накрая ще продадът територията ни на ...още

 26. 76) Добри
  Норде, гневът и възмущението ти са напълно искрени. Но кой говори за оневиняване на престъпниците? Повтарям ти - нас ни победиха като държава, победителите взеха на служба най-отблъскващата част на обществото ни, родоотстъпниците. И точно тези хора (хора?) планомерно и методично унищожават всичко българско. Но да поставяш всички под един знаменател? Нима са малко комунистите които обърнаха гръб на новия "елит"? Двадесет години имената са едни и същи, и от ляво и от дясно. В нацистка Германия почти всички са споделяли идеите на Хитлер, и какво, съдиха ли ги? Съдиха тези които са били основните виновници, а не поддръжниците им. В ...още

 27. 77) Норд
  Добри на тия хора генезисът им е червен, така са възникнали като организирана група в народа и като мафия в държавата на база връзки, власт, служебно положение, привилегии и т.н.И най вече на чуждо покровителство и отвращение от народа си.Аз не смятам че комунистите от низшият ешалон са участвали в съсипията на страната пряко.Те го правят с гласовете си осигурявайки присъствие на част от котилото до гроб.Колкото до немците и национал социализма -малко са хората прочели нещо от "Майн Камф" или "Речите на Хитлер" които да смятат че германците са луди защото са харесвали Хитлер.Поне аз така мисля.Той определено е ...още

 28. 78) Гочо идиота
  това е абсолютен монтаж! как ще чуеш шума от кръчмата без телефона да е включен на разговор а после се губи.как стават тия неща а.
 29. 79) SK
  С думата червен, кого окачествяваш? Принципите на комунизма, или тези комунисти към края на комунизма, които извършиха предателството, станаха антикомунисти т.е., капиталисти, и всъщност донесоха свободата и демокрацията. Трябва да знаеш, че комунизъм е едно а комунист е съвсем друго. Комунистите са хора не са богове. При капитализма положението е съвсем друго. Принципите на капитализма напълно съвпадат с човешките инстинкти. А те са: егоизъм, алчност, жажда за власт и надмощие. Интересно, че комунизмът който отричаше религиите, може би заради техните наивни обяснения за вселената, по своите принципи почти не се отличаваше от тях. Това например да мразиш хората заради тяхната ...още

 30. 80) pro-anti
  СъКъ, защо чакаш някой друг да изгради комунизъмЪ и да те покани да лежиш там, никой не те е спрял ТИ да го построиш. Взимаш си вкъщи един безделник, който никога не се е интересувал да работи, и започваш да си делиш с него жилището, дрехите, парите, храната...
 31. 81) SK
  Pro-anti, много си елементарен бе.
 32. 82) pro-anti
  Какво е хубавото на капитализма
  сладък е като мушмулите, драги СъКъ, те колкото по-загниват, по-сладки стават Ти още не си ни разказал какъв го търсиш в Чикаго. В Бг било по-хубу, в Чехословакия-пак по-хубу, в Швеция- още по-хубу, а ти си отишъл там, където големите комунисти пращат отрочетата си, на лошото:)
 33. 83) SK
  Про-анти, аз никъде не съм казал че в България е по-хубаво отколкото в Америка в момента. Напротив от този форум виждам, че нивото на българина е паднало доста ниско. За Чехия не знам какво е положението в момента. Едно време беше рай. А Швеция по същото време, по разказ на мой приятел още по-голям рай. Защо дойдох обаче в Америка? Такава ми е била съдбата. В лагера в Италия се получи писмо от "Иван Попа". Той беше вече в Америка 1 два месеца. Ако има рай на земята пишеше Иван, това е Америка. Другите Българи ми завираха писмото в лицето ...още

 34. 84) SK, поправка
  ... Неможе така без имена, Не е туй лъжица за твойта уста. Хвани се да бачкаш, че е срамота, Да нямаш пари, в таз райска страна.
 35. 85) pro-anti
  В Бг било по-хубу, в Чехословакия-пак по-хубу, в Швеция- още по-хубу, а ти си отишъл там, където големите комунисти пращат отрочетата си, на лошото:) "Било по-хубу" е в минало време, СъКъ, ти си бил много доволен в БГ от тогавашната си заплата, безплатна квартира, евтин транспорт, свободата не ти е липсвала, какъв ти е бил проблема, та да отиваш при гнилите мушмули?
 36. 86) SK
  Про-анти, защо избягах от България? Защото бях на твоя акъл. Мислех си, че като избягам ще стана милионер. Колкото аз станах толкова и ти ще станеш.
 37. 87) US
  Ама това ни го знаем бе SK, че си били и си си ПРОСТ!! Само, че къде е връзката между това, че ти си прост и колко е "лош" капитализма разбираш ли? Такава няма! Ти си си прост това е За това за простите е все едно къде са и какъв е политическия строй който ги заобикаля! Разбра ли сега какво ти казва Про-Анти? Или пак не? Да ти го кажа какво си прост комунист конформист лицемер АМА СИ МИСЛЕЛ, ЧЕ ЩЯЛ ДА СТАНА МИЛИОНЕР ЗА КАКВО ТИ Е ДА СИ МИЛИОНЕР БЕ СК НАЛИ СИ КОМУНИСТ СОЦИАЛИСТ ...още

 38. 88) pro-anti
  че кой ти е казал, че аз дошъл за да ставам милионер, СъКъ, просто се изморихме от тъпаци там. И като гледам какво става оттогава, никога не съм съжалил за този ход, това е бил най-добрия ни ход, всъщност.
 39. 89) US
  И другото което не разбираш и не знаеш е че не всички българи които избягахме и бягаме от комунистическия рай България и той все още си е такъв не се заблуждавай - го направихме само за да станем милионери или за материалното разбрали прост комунист агит пробчик - Направих ме го заради достойните старини които ще имаме, заради моралните ценности, християнската религия, децата ни и такива както теб да не са на власт и мнозинство в обществото в което живеем ЗА ТОВА ИЗБЯГАХМЕ ПРОСТ КОМУНИСТЕ РАЗБРАЛИ ????
 40. 90) До 88) pro-anti
  А така кажи му го в лицето както си е - ИЗБЯГАХМЕ ОТ ПАРАЗИТНИТЕ МЪРЗЕЛИВИ ХЛЕНЧЕЩИ КРАДЛИВИ УТРЕПКИ КАТО ТЕБ ДЕТО БЯГАТ ИЛИ ВЯРВАТ В НЕЩО САМО КОГАТО ИМА ФАЙДА НЕЩО ДА КАПНЕ КЕЛИПИРЕЦ =комунисти! - Дайте другари за да си раздадем на нас ... така и баба ми на припек ще стане милионер. СК още ли не си разбрал, че капитализма е система не само на егоизма, по-силни и т.н. Но и система на по-умния, по-можещия, по-работливи, по-учения и т.н. и такива са не власт, а не като комунизма една партизанска жилка и хоп там на върха на властта ...още

 41. 91) US
  А да и друго типично за левите и такива като SK ако той не е успее, ако той не е прав тогава и ти не можеш, тогава и ти не си прав нямаш право на успех = типично от наръчника на комуниста! Най-нагло без да те познава ти заявява в лицето присъдата както в случая с про-анти - SK: Мислех си, че като избягам ще стана милионер. Колкото аз станах толкова и ти ще станеш.
 42. 92) pro-anti
  СъКъ, за 2-3 минути проверих, в момента в Чикаго има поне 70 имота за продан под $50К , и над 200 имота под $75К. Шофьор на такси в Чикаго прави около $35-$40 на година, извади си $1К за застраховка, $1К за данъци, $5К за лизинг на колата (ако не е твоя и си бил непредприемчив и не си си купил твоя),$2К за бензин и поддръжка, останалите пари са в джоба ти. Не си внасял нито ред пени за пенсия, дали са ти $550 на месец АРМАГАН, какво искаш/очакваш от живота?
 43. 93) свако
  Мисля, 4е сте несправедливи със SK. Животът, Горба4ов и наверно някой афроамериканец се се отнесли твърде зле с него. "Системата",която не позволява на един поет и шофьор на такси да стане милионер, е кофти система и трябва да се заклейми. От друга срана шведите ако знаят какъв късмет са извадили. Ако беше отпрашил натам сега на тяхната соцолиална система на врата щеше да виси.
 44. 94) SK До Прото, Усата и Свраката.
  Всичко може да съм, но долен подмазвач каквито сте вие не съм. Ако бях подмазвач, щях да се подмазвам на вашите ебачи както вие правите. Не съм се подмазвал и на комунистите. Ако сега говоря за хубавите страни на комунизма, това не го правя защото се подмазвам на някого. Напротив. Знам че това ми вреди и то много, както когато не се подмазвах на комунистите. На вас е странно, че има хора които държат на честта повече отколкото на всичко друго. Сигурен съм, че и тримата сте напустнали България след като тя вече беше превърната в кенеф и нямаше никаква ...още

 45. 95) SK
  Свако, аз за тебе песни пея ти ме нападаш като се присъединяваш към вампирите. Между другото, погледни постинга от 01 14 #43. Какво ще кажеш. Много точно нали?
 46. 96) СК
  Всъщност ето го: "Свраките са днес на мода, Хвръкнали по небосвода. И така те от високо, Цвъкат по главите на народа. Най-различни свраки има, И дюлгери и крадци. Свраката която зная, Даже "стихове" твори. О, ти Сврако, поетесо, Глупава ти не бъди, Че изгубиш ли мистрията, Глад те чака, запомни.
 47. 97) pro-anti
  $35К-$40К на година средно за таксиметров шофьор в Чикаго( допълнително СъКъ-то получавал около 15% бакшиш върху тези пари). Ако тези пари(без бакшиша) ги печелиш на заплата, ще ти вземат около $10К-$13К данъци. СъКъ е плащал около $1К данъци. Изплатен апартамент и възглавница с пачки скрити пари в нея. После става месар, и когато решава да се пенсионира, обявява банкрут(т.е. завлича всички тези, на които дължи някакви пари, след това 7 години не може да вземе заем, но на него не му трябват заеми, апартамента е изплатен). За награда получава $550 на месец армаган от гадните капиталисти, които ...още

 48. 98) US
  До 97) pro-anti И аз горе долу така го сметнах и СК горе долу тка го прецених отдавана! А на него СК какви ебачи му се привиждат това е една от поредните "тайни" на болното му съзнание. Да не е лесно първо обещанието, че като избяга на запад като ухо на ДС ще го направят милионер и тъкмо това да се случи Горби го предаде и после за капак ортак на таксито му става афро-американец, а да и стихотворенията не се харчат
 49. 99) Anonymous
  Не си поет, СК, но туй не е беда, (не са поети много хора). Бедата, драги СК е в това, че спамиш и лъготиш без умора.

Страници: « 1 [2]


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com