www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 21 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Кой прави и кой вади записите?

17 Януари 2011

 

Продължение - виж “Подслушван е премиерът, а не Танов. Такъв монтаж на запис е невъзможно да се направи

Бойко Борисов и Ваньо Танов. Снимки: Сайт на ГЕРБ и на Агенция митници

Кой направи и кой пуска компрометиращите записи?

Премиерът Борисов и повечето медии разпространяват версията, че това е кръг около бившия служител на ДАНС Алексей Петров. Той вече е припознат като враг, като “Октопод” и т. н., и това звучи логично. Ето какво каза Борисов в Народното събрание, обръщайки са към бившия премиер Станишев, по повод това, че той му поиска оставката заради скандалния запис на разговор между него и шефа на митниците: “…Кое от тези изречения са взели… За Петров, Алексей Петров, съм казвал, че този човек е много качествен, не случайно г-н Станишев го ползва четири години. Четири години той ви ръководеше най-секретната служба. Не подценявайте тази атака, тя не е само към нас, мен тя няма да ме събори …Г-н Станишев, както вас искаха да ви държат, така искаха да държат и мен. В момента, в който усетя, че съм зависим от някой, сам си отивам. Вие сте европейски човек, изчакайте да излезе проверката”, каза Борисов.

Объркването на премиера Борисов е оправдано – трудно се отговаря на такъв компрометиращ запис. Той погрешно казва, че бившият премиер Станишев е ползвал Алексей Петров 4 години. Петров беше назначен от бившия шеф на ДАНС Петко Сертов за съветник, малко след създаването на агенцията, 1 година преди края на мандата на Тройната коалиция. След това Петров напусна и дори направи услуга на Борисов, като му занесе секретен документ и по този повод двамата демонстрираха добри отношения, Борисов го нарече “лоялен гражданин”. А по повод назначението на Петров в ДАНС през 2008 г. в e-vestnik писахме няколко пъти какво прави тази мутра и бизнесмен в агенцията (виж например тук). Но това е отделен въпрос. В случая важно е дали записите са истински.

От думите на Борисов излиза, че от хората на Алексей Петров е извършена фалшификация с разпространените записи. И той специално заяви, че чака прокуратурата да се произнесе за автентичността на записите. Има една особеност обаче – цифровите записи на практика са невъзможни за анализ и в много случаи манипулациите са недоказуеми. Ако става дума за елементарен монтаж, каквито правят на майтап с изказвания на политици в тв шоута – да, може да се докаже. Но майсторски направен монтаж е невъзможно да се установи при цифров запис. Затова прокуратурата може да каже каквото си иска за тези записи и най-вероятно ще оправдае премиера със заключение, че има данни за възможни манипулации.

Най-вероятно всеки момент и Ваньо Танов ще каже, че са говорили с премиера за Мишо Бирата, но има манипулации - както каза за разговора си с депутатката Менда Стоянова. Танов няма къде да мърда, освен да защитава премиера. Алтернативата е да подаде оставка, като запази мълчание, или като потвърди записите. С него вероятно ще си тръгне и Дянков, и тогава ще падне цялото правителство.

В случая доказването на автентичността на разговорите трябва да се установи със свидетелски показания. Първото категорично потвърждение дойде от бившия зам.-шеф на митницата Странджев. Той каза, че разговорът му с Танов е 100% автентичен. В този разговор Танов обяснява как му се обадил премиерът Борисов да го натиска да решат проблема на Мишо Бирата. Двамата дори изпадат в нелепа ситуация да търсят телефона и да се обаждат на въпросния Мишо Бирата. Такъв монтаж няма как да се измисли и да се навърже с още 3 различни разговора по една и съща тема – и с министъра на финансите, и т.н. Възможно при такива разговори е да се махнат отделни думи, да се пренаредят и т. н. Но да се съчинят и монтират изцяло е невъзможно.

Кой записва разговорите?

Най-очевидната версия e, че подслушването е операция на хора от ДАНС и МВР, а после някой е изнесъл записите. Тази версия не е единствената възможна. Има и други варианти – записи да са направени от частна структура или от чужда разузнавателна служба. И след това да са пуснати, така че обществото да остане с впечатление, че някой от МВР изнася записи на Алексей Петров.

Да, най-вероятната версия е хора от МВР да са предали записи на бившия служител на ДАНС и МВР, а той – на близкия до него вестник “Галерия”. Впрочем, дори записите да не идват от Алексей Петров, който и да иска да ги разпространи, пак ще потърси Явор Дачков и “Галерия”. Защото останалите вестници просто са поставени в услуга на Борисов и никога няма да ги публикуват. Ако записите пък бяха фалшив компромат и монтаж, с тях нямаше да се занимават всички медии и да ги препечатват. Те звучат съвсем автентично и съвпадат с действителни факти, твърдения на хора и т. н.

Тези записи са в общия контекст на тотално подслушване, наложено от двойката Борисов - Цветанов, оправдано и мотивирано от тях. В нарушение на закона Цветанов чете демонстративно стенограми в парламента – не от записи на контрабандисти или корумпирани политици, а на някакви лекари от болница в малък град. Премиерът Борисов пък обясни, че бил мнителен и искал да следи действията на министрите, затова е нормално да ги подслушват.

Самият Алексей Петров коментира записите по Канал 3 така: „Кой може да записва г-н Танов? Частна структура - абсурдно е. Няма частна структура в България, която може да направи този запис.” …”Алексей Петров нито е взел флашката от някъде, нито пък е пуснал новината в публичното пространство”, каза Петров, говорейки за себе си в трето лице.

Действително, да се запише разговор на премиера, е почти невъзможно за частна структура. Но не 100% невъзможно. Само че едва ли такъв запис може да направи  частна структура на Алексей Петров, който е под постоянно наблюдение и подслушване, заедно с всичките си роднини, съдружници и познати.

В България има

хиляди бивши ченгета, които работят къде ли не

– в банки, в мобилни оператори и т. н. При съвременната техника не е трудно да проникнеш с помощта на човек отвътре в централата на един мобилен оператор и да следиш определени обаждания. Дори без помощта на бивши ченгета можеш да си купиш някой от специалистите по поддръжката.

Записът Борисов – Танов, както писа e-vestnik в предишната публикация, навежда на мисълта, че някой е записвал телефона на премиера или специално неговите разговори. Това може да се осмели да направи само Цветанов като самодържец на МВР – със или без разрешение на съда. Или чужда служба, ползвайки услугите на местни бивши ченгета. Срещу заплащане, разбира се.

Отдавна има доказателства, че определени среди в чужбина

смятат премиера Борисов за бивш гангстер,

който не е скъсал напълно връзките с миналото си. Това се вписва в контекста на целия Балкански регион, където подобни данни има за премиера на Косово, за премиера на Черна гора (вече бивш), на Албания и др.
През 2007 г. американското списание “Конгрешънъл куотърли” публикува обширна статия по темата за миналото на главния секретар на МВР (виж тук). Не е чудно, че някои служби биха си платили, за да научат повече за сегашната дейност на Борисов.

И не е трудно да купиш в България записи или данни от бивши и настоящи ченгета. Години наред те се занимават именно с такава търговия, дори и с незаконно подслушване, без разрешение на съдия. Не само записи – досиета от архивите на ГДБОП и МВР се търгуват и вадят в помощ на бизнесмени и частни структури още от началото на 90-те години. Нищо чудно няма някой от службите на МВР или ДАНС да изтъргува едни записи, направени законно или не. Дали ще ги продаде на чужда служба, или на българска структура, това не е толкова важно. Най-вероятно са продадени едновременно на всички заинтересовани.

Друга версия е, че има

възмутени и недоволни служители на МВР,

които записват по заповед скандални разговори и виждат, че се вършат закононарушения и това се прикрива от висшестоящите. И изваждат тези записи, за да разкрият истината за властта. Това също е доста вероятна версия, защото се случва не за пръв път. При предишното правителство някой извади подслушани записи и ги подхвърли не на вестник, а на депутата от ДСБ о. р. генерал Атанасов, който ги разпространи в парламента. Така избухна скандалът в МВР, в резултат на който си отиде министърът Румен Петков.

Видя се от записите, че служители на ГДБОП са корумпирани, а се ползват с протекцията на главния секретар и министъра, при последвалото разследване в парламентарната комисия, се разбра за срещата на министъра Петков с братя Галеви и той подаде оставка. Тогава, впрочем, беше “осветен” и Алексей Петров като агент на ДАНС. И после беше назначен за нещо като втори човек в ДАНС.

„Допускам, че става дума за своеобразна форма на протест на служители заради поръчковата работа в МВР”, каза и Алексей Петров за записите пред Канал 3. Каквито и чистки да правят в МВР и ДАНС, винаги ще има служители, готови да извадят подобни компромати и да ги разпространят, ако властта прикрива някого.

Без значение коя от версиите за записите е действителната, афинитетът към подслушване от страна на Цветанов и Борисов се обърна срещу тях и предизвика каламбура “Който микрофон вади, от микрофон умира”.
Етикет: , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) lilia
  За мен този поглед екраен в няколко насоки на разсъждеиние.Моментално изникват въпроси -кой и защо има интереси ,да съсипва имиджа на Премиера и то в момент, когато от стабилността ни-вътрешна, външа,финансова, управленска и т.н. зависи влизане в Шенген.Другото което се питам е от какви хора е произлязло това нарушение.Как са назначени на работа и е допуснато да извършат нещо застрашаващо сигурността на толкова сериозна политическа фигура.Не на последно място е и въпроса ,който се носи в пространството-Как може да бъдат контролирани телефонните оператори?Да не говорим за последствията от всичкото това.Но моите лични смнения са ,че се прави опит да се ...още

 2. 2) Сивушко
  И за мен този поглед е краен. Цели се с подбрани аргументи да се защити теза , удобна на извършителите на подслушването и публикацията. Забравя се, че подслушването започна не от Цветанов и Борисов. То си е вървяло винаги. А първи публикува подслушване Гоце, на срещата си с Дянков. Но при поискан запис от срещата си с Путин се скри в бърлогата си.Където винаги стои, а се показва само за да си направи пиар.
 3. 3) До горния
  Това беше хубаво напомняне за Гоце и записа на разговора му с Дянков. Тогава ГЕРБ му поиска оставката, щото не можело така да се записва. А после Борисов каза, че било нормално да се записват министри.
 4. 4) Много комунисти
  Кому е изгодно? Този въпрос е класически от комунистичекската идеология. Зададен е от Ленин, има го в много негови статии. Комунистическият диалектико материалистически подход е - Кому выгодно? Тук комунистите на Бойко задават въпроса кому е изгодно, за да не отговорят на въпроса - Кой нарушава закона? Кой прави контрабанда? Кой се оправдава с Гоце, че бил ходатайствал за Мишо Бирата?
 5. 5) Точно така
  Точно така - Борисов не е изключение. Поредният балкански гангстер, станал премиер като Тачи и Джуканович
 6. 6) хамалин
  поздравявам ИБ за умно поднесеното виждане по събитията на деня.без да се осланяме на записите,още преди да дойде на власт,беше безпределно ясно,че ще си имаме работа,не само с бандюга,но и с налудничаво прост човек.смисълът от управници е,те да показват на обществото висока култура,възпитание,дисциплина,отговорност,всеотдайност в името на родината.един човек,който каза напоследък с "изморен" вид,че ако не му е "мила" един ден държавата,ще я зареже.еее,дават ли си сметка умните българе,каква врътка им се играе с този карикатурен персонаж
 7. 7) Логично е
  Много логично е след този скандал да има оставки и наказания - във върховете на МВР и във върховете на ДАНС, защото ако те са автори на тези записи и са ги пуснали публично, или защото не са предотвратили тяхното публикуване и не са си свършили основна работа по закон. И в двата случая са в издънка. Тези опити могат да бъдат тълкувани единствено и само като опит за преврат срещу легитимно избраното правителство на страната.
 8. 8) До горния
  Какъв преврат, бе байно? Ти искаш да прикриеш далаверите на Борисов? Да ги крият службите? Нали работата им е точно това да разкриват. И няма хора над закона, дори премиерът - това е правовата държава. Впрочем, по НК се предвиждат от 2 до 8 години затвор за оказване на натиск върху митнически служител, да върши или прикрива нарушения.
 9. 9) Добри
  До колкото е известно на нас обикновенните граждани, в BG подслушване на такова ниво могат да осъществят само две служби, ДАНС и разузнаването. Първата е подчинена на премиера така че отпада, разузнаването е подчинено на президента. Гоце Седефчов не един път е доказвал че предпочита нечистата игра. Макар че правителствените канали са интересни и за чуждите разузнавания. Но най-важното е че премиера показа инстинското си лице. Както е казал народа - вълка козината си мени, но нрава не.
 10. 10) уорлик
  На Боко му остава едно - Да се примоли на тато Уорлик да каже някоя дума и да позамаже резила - ама гледам и той се е покрил от 2-3 дни - откаже ли -заедно с Таралежа и Брат Пит да хващат магистрала Люлин.
 11. 11) чичата
  вместо да пасат козите и произвеждат ярета и козе сирене, мекеретата от службите, произвеждат записи и ги продават на подходящи клиенти/ това е гнусното на некадърниците от дс
 12. 12) СВОБОДНИЯ
  Не ги приемайте нещата толкова лично. Няма страшно, не сме единствените, не се притеснявайте. Цял народ 20 години ни правят на дебили, така че не го приемайте лично. Това го разбирам, вие искате да кажете, че въпреки желанието на премиера вие не сте изпълнили желанието на премиера, което звучи някак, не знам, някак си абсурдно ли, не знам как да го кажа? Господин Диков, аз съм държавен служител, аз не изпълнявам желание, ние и г-н Танов винаги сме се ръководили съгласно законите и разпоредбите. Аз не мога, при положение че мои служители са изпратени от мен и са искали разрешение да влязат ...още

 13. 13) аз
  Ало, платените гербери по-горе (толкова сте прозрачни...). Какво значение има кой е записвал? Вашият Премиер (с главна буква, хе-хе...) е мафиот. Точка.
 14. 14) патриот
  Защо никой не коментира, че искайки екпертиза от чужбина нашият министър-председател се поставя в зависимост от чужда сила? Какъвто и да е отговора това е много силна зависимост! Ако потвърдят, че записът не е манипулиран те директно свалят правителството. Ако потвърдят, че записът е манипулиран остава въпроса с какво се е ангажирал Борисов към тях. Обърнете внимание, че за тази чужда служба изобщо няма значение истината, а отговорът ще се определи от чуждия интерес.
 15. 15) хамалин
  записите са си както трябва,главите на българете са манипулирани.един прост и налудничав патологичен лъжец заяви,че записът е нагласен,че чужди да кажат така ли е,или не,и идиотите му се връзват на акъла тиквен.една седмица след като в студиото на инфадиев една бивша мутра заяви дословно,че бате ви бойко е мутра,че са го наричали долу в подземието "пунта мара" беше пречукан посеред бял ден като куче.нямате ли уши да му чуете речника,как мека(ще направи-ме,ще такова-ме,ще подслушва-ме)с тоя запис човекът е за затвора,покровител на престъпността,това е той и затова българете са бедни.май че освен да квичим като прасета,друго не можем
 16. 16) Бойчо Огнянов
  Браво на Стефан Гамизов, който каза истината в предаването "Сеизмограф" миналата събота! Необходима е радикална смяна на начина, по който се прави политика в България - с уважение към процедурите на демокрацията, със спазване на правата на човека и при уважение на правовата държава! Това е най-важното! И когато Цветанов или ДАНС допускат или провокират подобни скандали, те трябва да си понесат отговорността и наказанието и оставките им са най-малкото от тях!
 17. 17) Стоянова
  Още с избирането на тази личност-показателното е,че го избраха точно защото е такъв,такъв им харесва,а той пък лъготеше до пръсване горките хора,които все се надяват-ние се принизихме до псевдодържави от типа на Косово и Черна Гора.Не беше ли известно миналото /и настоящето /му?А някой вярва ли,че има бивша мутра?А какви ще са /мутрите/с които ще се заобиколи?Той си беше поредната стъпка в нашето падение като нарид.Защото зад гърба на досегашните управници надничаха мутрите.Сега се изправихме фронтално ,очи в очи с мутра и го припознахме като...спасител.Някои,може би повярвали в мита за Индже?Мен не ме интересува кой е пуснал тези записи.Пределно ...още

 18. 18) "експерт"
  Колкото и професионално да са направени, за незапознатите с аудиоинженерството ща кажа, има начин да се направи експертиза от много ниско ниво. Тябват воля и пари :)
 19. 19) ''ausländer''
  Посерковци жалки, неможете ли да проумеете, че единственото, което ви остана в България е възможността да се правите на мъже, като пишете глупости в сайтовете! На всички вас ви е пределно ясно, че сте ограбени безвъзвратно (!!!), че сте на€ бани здраво, че ви мамят всеки ден и всеки час вашите „избраници“, че сте нещастни, безпомощни , безхарактерни, безнадеждно затъващи в блатото. Групово и поединично се кланяте на едни или други , различно оцветени господари . Самозаблуждавате се, че сте много умни и знаете кой ви е ограбил и кой продължава да ви граби , а в действителност сте тъпи ...още

 20. 20) ОФФчарчето КАЛитко
  Номер 19-викат те да миеш кенефа,ако си свършил с тавите от кухнята.ШНЕЛ!
 21. 21) Норд
  Основата на римското право е че вероятно е виновен този който би имал най-голям интерес.Отношенията на Израел с Турция в момента са меко казано лоши и неясните български позиции може да са предизвикали реакция на Мосад.Все пак парламента и министерствата са бъкани от ибрикчии и туркофили...Във новата си военна доктрина Турция поставя като основен враг в региона -Израел.Ако ще става нещо това лято по оста Иран-Сирия-Турция /стратегически съюзници/ хубаво е власта поне да бъде шантажирана, а ако не слуша и подменена.Така че по тая ос ври и кипи, а наш Бойко нарича Ердоган добър приятел и щял да лобира за ...още

 22. 22) хамалина
  чужденец,работя в германия като психиатър,живота в бг ме интересува и се вживявам в проблемите на моите сънародници,защото ме е правил баща българин и ме е раждала майка българка.изпадал съм в крайни състояния,защото ме боли за съдбата на родното,но никога не съм бивал обладаван от бяс и злоба.омразата,с която се появяваш тук,и по начина по който поучаваш,не можеш да скриеш,че избиваш някакво болно неудовлетворено чувство:самият факт,че се нахвърляш с такава бясна пяна,говори за някакъв твой жесток житейски проблем,пред който си изправен.когато пишеш,че българите много работи не-знаят(много е важно да се знае,как се пише в живота незнам/не знам),прегледай си първо образованието и ...още

 23. 23) "експерт"
  @''ausländer'', предпочитам, за разлика от теб, да вярвам, че има морални хора, да съм тук, в България, да не бягам от страх и да пиша правилно на български... па макар и Осран
 24. 24) БлогА
  Това, че арестите са на подчинение на съдебната е ............новина, защото не са
 25. 25) ''ausländer''
  Хамалино бедни, признай си , че не си психиатър, а клиент на психиатрите. Съвсем нормално е страдащите от определено заболяване, в процеса на лечението да получат определени знания и умения, така че пред лаиците да могат да се представят не за лекуваните, а за лекуващите. Това е същото, което се отнася и за €баните, които разказват какво правят €бачите.Що се отнася до съветите ти за правописа, бих могъл да ти светна, че причината за някои (не само мои) грешки е не само латинската клавиатура, бързината на писане или не контролиране на написаното, но и общото ниско ниво (образователно, културно, социално ...още

 26. 26) ''ausländer''
  Драги ми „експерте“,прочети написаното от мен на г-н Хамалина, за да си направиш някои полезни изводи. Естествено е за човек, владещ писмено шест езика- имащи различни правила при поставяне на препинателните знаци, да допуска понякога грешки.Непростимо е обаче, когато някои хора не могат да пишат правилно (граматически) и да не могат да се изразяват правилно (разбираемо и логично)на родния си или по точно казано- на единствения език, който са научили през живота си- на майчиния си език!!! Бих поспорил с теб по въпроса за моралните хора в днешна България, но ще те попитам само: би ли ми посочил някой морален ...още

 27. 27) Ирников
  @Много комунисти!? Какъв Ленин, какви 5 лева?! Трябва да си, както казва Х. Ботев, "роден сичко знаеш", т.е. глупак, та във всичко да търсиш сега "комунизма", а преди 21 години "първо капитализма, после американския империализъм, китайския догматизъм, югославския ревизионизъм или еврокомунизъм". Един що годе по-умен и грамотен човек знае, че латинското: Cuiprodest? Cui bono?(куй продест, куй боно)е израз от Древния Рим. Автор на израза — е знаменитият римски юрист Кассиан Лонгин Равилла (I в.). Както съобщават древните автори, той препоръчвал на древните съдии при оценка на делата винаги да търсят, на кого може да е изгодно дадено престъпление: на самия ...още

 28. 28) "експерт"
  Здравей, иностранецо от България. Без да искам да оспорвам методите ти за провокация, не съм сигурен, че това е правилният начин да провокираш дискусия. Имайки предвид масата от интернет потребители в България (и не само), според мен, е неуместно да се използват такива епитети, особено под форма на градация. Мен лично това ме обижда, доколкото може да ме обиди коментар на потребител на е-вестник. Похвално е, че знаеш езици. Това е от малкото полезни неща в съвременната действителност. И въпреки противоречията, на моменти в коментарите ти има доза истина. Разликата между твоята и моята ценностна система е в това, че ...още

 29. 29) istina
  оставка!
 30. 30) xyz
  Админ: Кирилица! Четете!
 31. 31) xyz
  Авторът Бакалов (случайно или не) е пропуснал най-естествения източник на записите - руските служби (наследници на КГБ) със съдействието на някои бивши български агенти на ДС. Тогава всичко си отива на мястото- високият професионализъм е налице, предполагаемата роля на Първанов, проблемът с руските енергийни проекти и т.н.
 32. 32) До горния
  В статията е написано, че има вариант чужда служба, ползвайки подкрепата на бивши ченгета, да е записвала премиера.
 33. 33) гл. на търкалета
  Какви чужди служби, какви всесилни частни структури, какви пет лева? Това са митологии. Цецко освен, че е прост, няма и срам. Той те гледа от екрана и те лъже в очите. СРС-тата са с гриф. Секретните материали се дават срещу подпис. Веднага може да се провери кой кога (и защо) ги е ползвал. Има само две възможни обяснения. Едното е: обидено на властта ченге, което пряко участва в разработките. Тесен кръг хора. Другото, от сферата на конспиративната теория, сами си ги пускат, за да дигат пушилка за президентските. По-скоро е първото - щом дори не можаха да уличат В.П., ...още

 34. 34) xyz (до горния # 32)
  "Чужда служба" влиза във вариантите на Бакалов, но ето в какъв контекст: ------------ "Или чужда служба, ползвайки услугите на местни бивши ченгета. Срещу заплащане, разбира се. Отдавна има доказателства, че определени среди в чужбина смятат премиера Борисов за бивш гангстер, който не е скъсал напълно връзките с миналото си. Това се вписва в контекста на целия Балкански регион, където подобни данни има за премиера на Косово, за премиера на Черна гора (вече бивш), на Албания и др. --------------- Контекстът е чужди служби, които са от "среди в чужбина смятат премиера Борисов за бивш гангстер, който не е скъсал напълно връзките с миналото си." Тези ...още

 35. 35) ИМПЕРИАЛИСТ до дезертьора-анусландер
  София - най-изгодната дестинация в Европа Един ден в София излиза 20,75 долара. Данните са от проучване на фирма Price of Travel, като последното място се заема от Цюрих, съобщи Дойче веле. Рейтингът е направен по съвсем нова методика. За класацията са взети предвид цените на нощувките в изгодни хостели с добро местоположение, две билетчета за градския транспорт, три хранения в изгодни заведения, както и три местни алкохолни напитки.
 36. 36) гл. на търкалета до 34
  Шпиономанията се развива там, където тече отстояване на територии и привилегии. Няма никакви чужди служби, естествено. Т.е. има, но не абсолютно навсякъде и не точно там /под вола, демек/.
 37. 37) ИМПЕРИАЛИСТ
  Намери някои други наивници да си продаваш мурафетите. "...Няма никакви чужди служби, естествено. Т.е. има, но не абсолютно навсякъде и не точно там /под вола, демек/...." Ами да, то чуждите резиденти се занимават с четене на художествена литература и спорт.
 38. 38) до империалиста
  Това е аргументацията, к която разни педерасти от службите карат чистачката в завода да доносничи срещу работниците. Можеш да бъдеш сигурен, че чуждите служби им дреме на оная работа за лиценза на Мишо Бирата и свързаните с това СРС-та. Това са чисто и просто вътрешни игри. Аман от параноици и от изкривени, дребни, повредени доносници.
 39. 39) ''ausländer''
  Уважаеми борецо-„експерт“,в отговор на оптимистичната ти тирада, ще ти кажа какво казва философът-юрист професор Янко Янков : „ За едно бъдещо некорумпирано и компетентно управление на България, неопетнени и несвързани със спецслужбите и мафията , компетентни хора ще намерим . Няма да намерим , обаче електорат “. Приблизително същото звучи и в казаното от теб :„Вярвам, че има такива морални хора, чието дело трябва да се продължи. В българския vip небосвод няма да ги намерим. Няма да ги намерим и по етажите на властта или поне не на видните позиции. Но те са тук, сред нас. И вместо да оставя, ...още

 40. 40) гл. на търкалета
  Какви експертизи в чужбина, какви пет лева? Всеки чекиджия може да ти я направи. Да я дадат на кой да е тонрежисьор в радиото да им направи една звукотехническа експертиза, за да са спокойни, но не... Тия лъжци - разбирай Цецо - искат непременно да се изгаврят с народа. Прав е като гледам Танов - пълна отврат и нищо общо с реалността. П.П. Ето специално на вниманието на редакцията едно ударено "à" за малкия коментар, че с тия апострофи се губи ефекта. "И"-то с ударение би трябвало да го има на клавиатурата.
 41. 41) Рик
  Че Бойко е възпрост - две мнениия няма. Че понякога буквално се срамувам, като го гледам, е безспорен факт. Че и той се е поддавал на изкушението да толерира някого едва ли има съмнение. Но Борисов има искреното желание да върши добро за България - дори когато върши глупости. И това го отличава от Пернишкото влечуго Гоце. Той е по-умен, по хитър, по-обигран, по-прозорлив. Проблемът е, че всичко това използва , за да вреди. Той е най-големият подлец, раждан на тази земя - отвратителен лъжец, мръсен задкулисен тарикат. Гоце е еманация на всичко отвратително в човешката натура. Той е ...още

 42. 42) Батман
  За пръв път българският народ да не се върже на ДС-арските тракторски мероприятия. Клатят правителството, щото им бръкна в гъзовете на доносниците, агентите, цялата ченгеджийница. Измъкват им кокала, дето го държат цял посткомунистически преход! Как се изпуска кокал! Лапачите, крадците, ченгеджийските мутри не щат да загубят. И почват постановка след постановка. . . Нека да кажат КОЙ ДОСТАВИ тези "записи". КОЙ? После всичко ще е ясно. Докато не се разкрие авторството, всеки нормален българин е убеден, че е пълна манипулация. Като дадете автора, ще ви кажа ЗАЩО се е появил записа. Че досегашните управляващи не са водили корупционни разговори, хич ...още

 43. 43) ИМПЕРИАЛИСТ до # 42
  Този път Бойко ще им види сметката. След 10.11.1989г. за да не може народът да потърси сметка от комунистическите дерибеи, държавата бе съвсем организирано и по план от ДС, тотално разсипана. Със стопиране и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да потърси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период. Тези които се надяват власта да падне са като лисицата, която вървяла след коча защото видяла, че мъдите му се клатят и чакала да паднат. Чакала цял ден и останала гладна.
 44. 44) MacAllister
  И как точно решихте, че Бойко и Ко. е алтернативата на ДС, а не слуга? Измиха ви очите с него, при това съвсем директно - пред вас го направиха звезда същите, които псувате, толкова ли не помните бре? Да ви имам акъла, слушкате телевизора, попълвате точките с каквото ви покажат и после се чудите що пак същите ви работят - ето затова, защото се фащате на номера по-тъпи и от нигерийскко писмо. Какво направи Бойко срещу "враговете ви"? Измисли имена на гооолеми престъпници, какви са що са за повечето никой не беше и чувал, заяде се напусто с един двама ...още

 45. 45) MacAllister
  @ausländer ако си по-деликатен повече ги боли душата, другото болене само събужда желанието за мазохизъм и самозаблуда. Ако знаеш как ми се псува на моменти и колко добре мога, но се въздържам макар и с много усилия ;). Същия този овчи дух дето телевизора му е овчар, пък гегата антена прекарва пред очите ми един абсурден филм на страна, в която хората са хем лъгани много десетилетия наред, хем напук нещат да се научат да не вярват на празни приказки и евтини постановки. Съгласни са да стоят гладни, да си съборят къщата ако ще, но да викат на стадиона за ...още

 46. 46) ето отговора
  http://www.bivol.bg/home/item/733-bip-bip.html
 47. 47) ZoSo
  обречени сме
 48. 48) zoro
  Гоце оре с Трактора, Станишев пуска семето след тях,Яне полива нивата.Те това е.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com