www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
сряда, 23 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Последствията от гоцевизма и боковизма или какво става с “Труд” и “24 часа”

21 Февруари 2011

 

Лигав възхваляващ очерк в съботния брой на “Труд” за банкера Цветан Василев от Валерия Велева. Толкова място в един вестник не се отделя току-така. Василев е банкерът, който даде пари на Делян Пеевски да купи няколко вестника и телевизии. Статията за него показва тежненията на новия издател на “Труд” и “24 часа”.

“Дано не са гоцевисти, както Тошо и Венелина. Гоцевизмът на двата вестника, прославящ Гоцевщината в нашата страна, ги доведе почти до дъното” – така беше изразил незнаен читател мнението си по повод назначаването на нови главни редактори на “Труд” и “24 часа”. Читателят е пропуснал да добави и Боковизма – тоест дългогодишното лигавене с Генерала, Бойко, кмета, градоначалника и др. всевъзможни синоними на Борисов. Докато накрая той стана премиер и вестниците любовно продължават да го наричат от време на време Генерала.

Това са двата вестника, които в един и същи ден пускаха по 3 снимки на Борисов по страниците си – от първа до спортните – и слагаха по 5 статии и информации за него. Такова чудо не е било и при Тодор Живков.

Подобно лигавене, снимки, прислужване и обслужване с всички екстри, “Труд” и “24 часа” предлагаха години наред и на Георги Първанов, който си спечели прозвището Гоце. Впрочем, тези два вестника спестиха псевдонима му, излязъл от папките на Държавна сигурност и така внимателно замазаха темата за агентурно минало на президента, че не случайно дадоха повод за подигравките за “Гоцевизъм” и “Гоцевизация”.

И какво следва сега?

Новината за смяната на главните им редактори не се посрещна с радост, поне ако се съди от форумите из интернет. Ето още малко показателни коментари:

“Тези две издания се компрометираха толкова много през последните 20 години, че едва ли някой ще е в състояние да ги спаси”

Първите страници на в. “24 часа” в три поредни дни на 23,24 и 25 януари. На 26 януари отново има голяма снимка на Борисов на първа страница - заедно с канцлерката Ангела Меркел. За разлика от вестниците на Делян Пеевски, “24 часа” набляга на едрите планове на Борисов. Това е слагачество и пропаганда от най-елементарен тип. Снимка: e-vestnik

“Нови главни или гладни редактори?”

“Няма прошка за двата парцала. Щом се списват с името “24 часа” и “Труд” , да умиргат бавно и мъчително.”

“Наистина, двата вестника омърсиха прехода, разбиранията ни за свободна преса, омаскариха почтени политици…”

Да, за двата вестника има такива мнения. Напълно противоположни на тези на издателите им и на досегашните им главни редактори, които твърдят, че те са най-авторитетните и най-тиражните.

Години наред се смятаха за такива, но в момента живеят със спомени. Представата за двата вестника е по-скоро по инерция. Вече не са нито най-тиражните, нито най-авторитетните. Това че всички са чували за “Труд” и “24 часа” и някога са ги чели, заблуждава, дори в анкети за доверие.

Че с двата вестника е настъпила криза си личи не само по тиражите. Ако всичко беше наред, никой нямаше да сменя двамата главни редактори и да обявява конкурс за нови. И докато Тошев, досегашният шефа на “Труд”, все пак е в пенсионна възраст, Венелина Гочева, главната редакторка на “24 часа” до неотдавна, е още далеч от пенсия. Какъв е мотивът да я махнат? Никой не казва. Както никой не каза защо махнаха по-предишния главен редактор на “24 часа” Валери Найденов.

Някой ще се зачуди защо е толкова важно да се ровим в бельото на вестниците. Важно е. Тези два вестника и случилото се с тях през годините са показателни за олигархичните тенденции в обществото и за безсрамното преплитане на медиите с политическите и бизнес интереси. С едно непрекъснато вулгарно прислужване на политиката и бизнеса.

Сега най-после имат нови главни редактори, а на това никой не обърна особено внимание. В професионалните среди години наред се очакваше подобна промяна.

Тошев и Гочева нямат никакъв шанс

да оставят спомен за достойни журналисти, майстори на перото или дори като пример за голям професионализъм.

Вицепремиерът Цветан Цветанов и певецът Веселин Маринов (на заден план) са на първа страница на “24 часа” от миналата седмица, по време на крос из курорта Албена. Вестникът отделя 2 страници за физкултурата на министъра и придворния му певец. Текстът под снимката обяснява как сутрин Цветанов тича, после плува и ръководи акции по телефона.

“24 часа” публикуваше по безсрамен начин пиар материали за кого ли не – бизнесмени, политици, дори подсъдими – цели страници очерци, които ги представяха в някаква светлина като добри хора. То не бяха Ковачки, Георги Гергов, Петя Славова, Баневи, Диневи, Пилето, Вальо Топлото… Политически интриги, подкрепа с някоя статия, информация. Най-често възторжен очерк за някой новобогаташ, който има проблеми с правосъдието, написан в стила, в който при комунизма се пишеше за ударници, звеноводки и герои на труда. Те са наша гордост…

“Труд” също блести с дългогодишно политическо интригантстване, колажи на първа страница с политици, сякаш е стенвестник, а не сериозно издание. И с блестящото си завъртане на 180 градуса по някои въпроси на политиката. Например в отношението си с Доган. От любовно и възхваляващо, “Труд” изведнъж го намрази и пусна срещу него статията разкритие, че взел 1 милион и нещо хонорар. А върха на сладоледа беше, че довчерашната му хвалителка Валерия Велева си упражни перото да го заклейми. Което възмути Доган и той обясни публично, че “Мадам В.”, както я нарече, търгува с влияние, иска си пари и т. н.

Първа страница на “24 часа” 2 дни преди да предяват мярка за неотклонение на Ковачки и да му поискат 300 000 лв. гаранция. Снимка: e-vestnik

Не е имало по-директно и публично обвинение към журналист в корупция. Не е имало по-безсрамно завъртане на 180 градуса на един журналист. Но тя продължава да е първото перо на вестника. В последния съботен брой пак тя е написала 2 страници възторжен очерк за един банкер, с което издава тенденциите за двата вестника и тежненията на новия издател.

Такава слугинска публикация на две страници не се пуска току така и не излиза често. Само от заглавията може да си направи извод читателят – “Банкерът, който умее да прави крем карамел”. Банкерът е Цветан Василев, шеф на Корпоративна търговска банка, с чиято помощ са купени вестниците “Монитор”, “Телеграф”, телевизии и др. от бизнеспартньора му и депутат от ДПС Дилян Пеевски, и неговата майка.

Вестник “Труд” от събота, 25 септември 2010 . Другарят Тодор Живков се срещна с другаря Леонид Брежнев - така пишеха вестниците при социализма, със съответната снимка на първа страница. Журналистите от миналото не могат да се отърсят от комплексите си. Старият Тато е сменен с нов Тато. А той, за разлика от стария, сам се обажда във вестника и диктува на журналистката какво да пише.

За самите вестници “Труд” и “24 часа” се говореше, че ще станат собственост на групата зад Пеевски. И че сегашните нови издатели са само стъпка към следващи собственици. Основният шеф в новата издателска група Любомир Павлов вече продаде един вестник и една телевизия на Пеевски, колко му е да продаде още два – така коментират в професионалните среди.

Затова няма радост и никой не очаква да стане кой знае какво с идването на новите две главни редакторки в двата вестника – Данка Василева в “24 часа” и Димитрана Александрова в “Труд”.

Идеята за независима преса умря

Вестниците в този им вид – не само “Труд” и “24 часа” – предизвикват отвращение. Пишещият тези редове от години наред е хоноруван преподавател във факултета по журналистика.

Статия от в. “Труд” под рубриката “Така живеем”. Снимка: e-vestnik

И от години наблюдавам как младият читател и журналист, който е избрал тази професия, вече намира вестниците за отблъскващи. Студентите вече не искат да карат стаж в тях, както преди. Не ги цитират, не ги коментират. Предпочитат да си търсят работа другаде, не искат да се доказват там като млади журналисти. По-рано се казваше – “Чете ли в “24 часа?”, “Чете ли в “Труд?” Няма вече такива реплики сред читатели, не само сред студентите.

Това е наследството на Боковизма и Гоцевизма. С това трябва да се борят новите главни редактори. А дали въобще ще се борят? Затова ли са избрани от новия издател? И въобще по силите ли е на някого да промени с нещо в. “Труд”, да се справи с наследството на Тошев? Кой може да издържи примерно да му звънят на ден по 5 пъти новият издател и старият главен редактор? И кой ли още не…

Кризата във вестниците е такава, че в професията става дума не за почтена журналистика, ами въобще да си намериш някаква работа, след като цял живот си бил журналист и изведнъж се оказва, че няма къде да работиш, освен при Пеевски, Павлов, жълти вестници… Въпросът е обаче, като нямаш избор, поне да не се натягаш в обслужването. Защото вестниците дават невероятни примери в това отношение. На фона на “Телеграф”, “Монитор” и “Стандарт”, Тошо Тошевия “Труд” на моменти направо изглеждаше опозиционен…
Етикет: , , , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Ramstein
  Добре, Бакалов! Трябва отвреме-навреме да се пообрисва лицето на занаята!
 2. 2) Д-р Уотсън Безспорен
  Така е днес го погледнах 24-часа една колежка си го копува, ама много зле този вестник, просто не мога да ги позная.Няма нищо общо с началото му.
 3. 3) хербст
  така е, иване. срам и позор, които нямат измиване. нямат измиване. нямат измиване. нямат измиване. за кората хлебец и ракията... затова и днешните журналишчета се пропиха - а някои и самоубиха от пиене...
 4. 4) Какво е Гоцевщина
  Гоцевщината е синоним на лукавство. Нищо не е това, което се вижда на пръв поглед. А по-скоро това, което виждаш цели да те заблуди. Гоцевщината е синоним на лъжата - да си приятел на Саддами Милошевич, но да пледираш за членство в НАТО и ЕС. Да си почитател на парите, яа да говориш за страданието на бедните. Да си фустогонец, а да демонстрираш привързаност към семейните ценности. Да толерираш измамници, а да пледираш за правова държава. Да преследваш и уволняваш журналисти, а да претендираш, че си привърженик на свободата на словото. Да си доносник и да си обграден от доносници, ...още

 5. 5) минаващ
  Приписват на Киркегор лафа: "По-добре дъщеря проститутка, отколкото син - журналист!"
 6. 6) Силвърмен
  Новият хит в журналистическия фолк е едно сутрешно неделно предаване на Би Ти Ви, където на килограм се реабилитират разни престъпници от миналото. Последната неделя някаква, която се оказа дъщеря на Бриго Аспарухов, обясни колко е готин баща й.
 7. 7) Oливър
  Днеска гледах по една телевизия Великия Бареков да се слага на една тоталитарна мижитурка, известен на публиката под псевдонима ШИБАНЯКА и ми стана мъчно за народеца, подложен да търпи кретенията на разни Вучковци, Диковци, Патрашки и др. тем подобни... Това ли бе Бойко е медийната свобода и политическия рейтинг?
 8. 8) йосич
  Крайно време беше да се кажат някой истини за българската "журналистика!То бива слагачество и лизане бива,ама чак толкоз...А иначе всички са "изобличители"!Но всички знаем колко струва статия за оплюване и колко -за похвала!Но тук е България и не бива да се учудваме на нищо!
 9. 9) Карл Маркс
  Капиталът няма цвят. За сметка на това, старае се да не е в опозиция. Новите собственици на вацовките са от боята на Делян Пеевски - "интереса клати феса". Живеем в един капитализъм на олигархични монополи, който диктува популисткия характер на управлението - фасадна демокрация с неолиберална идеология и авторитарна практика. Медиите са инструментът за електорално влияние на капитала. България се берлусконизира. Това е края на демократичната илюзия. Жалко.
 10. 10) О-о, Оливъре
  Какво ти е мъчно за "народеца", бе Оливъре? Ако познаваш историята на "народеца", колкото "Шибаняка", просто трябва да се скриеш и да замълчиш!
 11. 11) ел
  За съжаление нивото на журналистиката е не просто ниско, опряла е в дъното. Виновни са всички - не само ВВ или ТТ или който и да е друг. Да тръгнем от факултета. Кои са преподаватели там? Бакалов, подвизава ли се още там един "пич", чиито реплики са притча во язицех? Още ли учи студентите, че всичко може да се съкрати - той лично съкращавал "Война и мир" до текст под снимка? И какво като не ходят на стаж в Т. и 24? Където и да отидат, няма ли да видят същото? Не е ли същото и в която и ...още

 12. 12) точно
  Горното мнение е напълно вярно, както и цялата статия.Браво!
 13. 13) MacAllister
  Спрях вестниците (на хартия) преди повече от десет години, телевизията още малко след това (българската поне), може заради близоста ми с компютърния бизнес да съм тръгнал рано, но съм убеден, че вече далеч не съм частен случай и тенденцията ще продължи. В Интернет просто не става така, лизането на обувки и слагачеството не виреят така естествено в среда, където човек избира сам накъде да гледа вместо да се подлага на подготвен за масова употреба поток от ... калъпни внушения. Жалко е, че за много, може би повечето хора дори сервирането в столовата на родните медии е все още единствения начин ...още

 14. 14) не по врат, а по шия
  редакторката на 24 часа е бивша редакторка на сайта БЛИЦ- хем жълтурка, хем ел. подлисник на ШОК, хем от компанията на ББорисов. Двата вестника си остават проправителствени защото това е хлябът на техните собственици. Гъ..лизци бизнесмени.
 15. 15) Пламен Иванов
  Излезе едно проучване на медиите за миналата 2010 година. Мониторинг на всички материали във всички големи вестници. Статистическите данни показват, че най-про-правителственият вестник (тоест този който е публикувал най-благосклонни материали за ПРАВИТЕЛСТВОТО) е вестник "Монитор"! Пак по същите данни - най-хвалебствен и позитивен към личността на Бойко Борисов е .... пак вестник "Монитор"! Както се казва: коментарът е излишен - Пеевски, Кръстева и Цветан Василев (ДПС?) са скрити съюзници на ББ. Сега явно 24 и Труд ще правят същото! Това е българската казионна журналистика. Медиите са купени и са "манипулатори" на общественото мнение.
 16. 16) професора
  Това с Веско Маринов и Цветатов на първа страница е голямото журналистическо падения, ако разчира се не е колаж. Просто от 3 години не взимам този парцал. ако съм на мястото на Цветанов ще отида с този вестник и ще бидя с часове този тъпанар, който искал да се натенге. Това не е пиар, това е макет на първа страница на гейсписание. Сори, Цветанов, слугинажът не е пиар.
 17. 17) кафето на професора
  От новите назначения за шефове в 24 часа и Труд основният извод е, че собствениците никак не се интересуват от вдигане на тираж и възвръщане на някакви позиции относно доверието. Ако го целяха нямаше да залагат на лица, които са били ликвидатори на вестници или са работели в най-долната проба жълти издания (Шоу, Блиц и леля Данка). За ужас в карето са и Тошо Тошев и венеина гочева и другите дребни корумпирани мишки. Явно ще се разчита на властта да налива пари в два вестника, които вече не създават нито новини нито обществени нагласи. сайтовете им са също зле. 24 часа е на 9 ...още

 18. 18) 9898
  Днес си купих 24 часа. Почти лев, а страниците паднали до 40. Вие луди ли сте? На всичкото отгоре новините вече ги бях чела в Интернет сайтовете. Имаше вътре някакви очерци за неактулни хора и теми. Накъде вървят часовете?
 19. 19) Валериан
  Мисля, че не само аз обичам да прочитам Буров и да си спомним, че той категорично определяше българската интелигенция като продажна, поради това, че е бедна. На младите не им се живее сред общество пропито на всички нива от бездуховност , корупция и простотия.Затова бяга- а тук други ще се наричат българи. Терминал 1 с 2 ни зоват!
 20. 20) племенния съвет
  Вацовките, това е един двуглав вестник, който излиза във версия за млади и за пенсионери. Иначе информациите вътре са почти едно и също. Единственото, което се прави като хората е криминалната хроника в "24 паса", благодарение на отдела на Слави Ангелов. "Труп" изобщо не става за четене.
 21. 21) За старите
  В двата стари бардака, двете стари мадами от двата други..
 22. 22) О, спомняте ли си госпожо!
  ВЕНЕЛИНА ГОЧЕВА се е учила на журналистика като провинциален дописник на в."Народна младеж".Така и не надрасна придобития си провинциален стереотип.Но за политическа метреса,соц.квалификацията и е предостататъчна.
 23. 23) Светла сила
  Честна позиция на Иван Бакалов. И точна. Една страна загуби ли независимото си слово или предостави ли го на бизнес интресите да си правят с него каквото поискат, значи онемява. А онемяла страна е по-страшна от онемял човек. Не знам кои са били кандидатите, но толкова ли няма смели и проверени хора с независимо мислене а не с белези от пълзене по коленете. Дано намерят някой по духовен човек за другите вестници. Поне малко да се размърда медийното блато. Тези двете новоизбрани са доказали че могат да слушкат и вероятно затова са ги избрали.
 24. 24) Робеспиер
  До "спомняте ли ли си госпожо..." Комсомолската богиня - комплексарката Венелина Гочева до такава степен е засрала ръката, която до преди 2 месеца я хранеше (и то толкова добре + премии и т.н.), че в програмита за ТВ-ите забрани отпечатването на немските програми. И това, ако не е от комплекси - здраве му кажи! По добре да беше седнала и да научи
 25. 25) гщгщ
  Тук го виждам и "Племенния съвет" Слави Ангелов. Абе бате не разбрали, че разликата между пощенска кутия и разследващ журналист е толкото ЦСКА и "Левски" Иширково. Не плю другите си колеги, както винаги правиш в столовата, защото ако не си пощенска кутия на тъпите ченгета за нищо няма да ставаш. А отделът щеше да е отдел, ако там беше останал Живко Гинчев.
 26. 26) племенния съвет
  По-добре пощенска кутия на криминална полиция, отколкото никаква информация. Първата достойна за уважение беше Ани Заркова, но тя си изпати. Не ти оспорвам правото да разбираш от журналистика, но ме остави и аз да знам едно- друго за престъпността. Слави Ангелов тежко пише, но е добър.
 27. 27) 26
  Ако нямаш какво да кажеш, излизам, че ме заболяха дзъркелите.
 28. 28) Крагуяр
  Г-н Бакалов, не се чудете и не се възмущавайте. На времето един прочут българин, проф. Борис Стефанов, дендролога с изключителни заслуги за зеленото богатство на земята българска, бе казал следното: "По време на порой и революция, най-отгоре излиза гююрлюка!" За това виждате такива "гюрлюк" факти. Те са гюрлюка (горския буклук). Като се оттече той, заедно с цецо и боко и останалия ..., има надежда да избуи полезната "зеленина".
 29. 29) peregrinator-su
  Книжните вестници,намаляват тиража си в световен мащаб.По младото поколение,ако иска информация се е насочило към интернет изданията.24 и Труд се бяха превърнали в жълти още в средата на 90-те.
 30. 30) Twitter Trackbacks for » Последствията от гоцевизма и боковизма или какво става с “Труд” и “24 часа” : e-vestnik.bg [e-vestnik.bg] on Topsy.com
  [...] » Последствията от гоцевизма и боковизма или какво става с “Труд” и “24 часа” : e-vestnik.bg e-vestnik.bg/11120/posledstviyata-ot-gotsevizma-i-bokovizma-ili-kakvo-stava-s-trud-i-24-chasa/ – view page – cached Лигав възхваляващ очерк в съботния брой на “Труд” за банкера Цветан Василев от Валерия Велева. Толкова място в един вестник не се отделя току-така. Василев е банкерът, който даде пари на Делян Пеевски да купи няколко... Read moreЛигав възхваляващ очерк в съботния брой на “Труд” за банкера Цветан Василев от Валерия Велева. Толкова място в един вестник не се отделя току-така. Василев е банкерът, който даде пари на Делян Пеевски да купи няколко вестника и ...още

 31. 31) гщгщ
  Племенен съвет, ако за теб Слави пише хубаво, ти просто не знаеш какви таланти са минали през този отдел. За да изпъкне посредственият Слави, на всички по-кадърни от него направи капани. Посредственият е гений в израстването. Но от това загуби 24 часа. генииите от отдела ги няма. Ако знаеш колко са много?!!!! А и се прави на писател. Писател е едно, а като събираш на едно място полицейски протоколи, на това Славчо хората му викат Баш Протоколчик на ченгетата.
 32. 32) пишещ
  Бакалов казва истината за състоянието на журналистиката и положението на журналистите, да видим какво ще стане с "жълтия труд", а и със "168 часа", където все пак си позволяват и по-различна гледна точка - имам пред вид "168 часа".
 33. 33) SK
  “Наистина, двата вестника омърсиха прехода, разбиранията ни за свободна преса, омаскариха почтени политици…”
  Не знам кои са почтенните политици които превърнаха България от райска градина в кенеф. А що се отнася до пресата в ръцете на милионери и милиардери ограбили страната, колкото е на по-високо ниво, колкото по-се харесва от тълпата, толкова е по-опасна за страната.
 34. 34) чичата
  съкъ, мандатността в политиката, прави от политиците кърджалии/ награбват набързо, защото не са наясно, докога ще имат тая възможност/ награбеното, дали е от 4-те милиона или от закон, закован в твой интерес - бързаш да обърнеш в 6-7 апартаменти/ в крайна сметка, ерозията изяжда райската градина/ изменят се естетическите критерии на тълпата/ тя започва да вижда красота и в пустинята/ да нарича "запетайките" по стените на тоалетната, изкуство
 35. 35) SK
  Доколкото разбирам в съвременните демокрации има два вида "кърджалии". Едните са временни - политиците, а другите постоянни - бизнесмените (мутри или техните наследници).
 36. 36) Вера Мутафчиева
  СК, понятие "постоянни кърджалии" няма в историята. Тия във властта са кърджалии (кърлежи, седят там, докато се насмучат и сами паднат), а другото - мутри и бизнесмени - са обикновени айдуци. Кърджалийската организация е по-масова, сформира се предизборно, но се разпада на съставните си хайдушки банди, когато трябва да се дели плячката. Справка: СДС след изборите през 2001. П.П. Наистина съм проф. Вера Мутафчиева.
 37. 37) племенния съвет
  гщгщ, не е важен цвета на котката, важното е да лови мишки
 38. 38) Стоянова
  Дори не мога да си представя кой още купува вестници с цел да се информира?И тези двата,но и другите.Но като си спомня какво представляват и тъй наречените информационни емисии по ТВ-тата...А и какво ли да ни информират-какво става в Либия знаем и без тях,щото има BBC,Ройтерс,има интернет.Какво става в БГ-всеки знае по себе си.Само метеорологичната прогноза е информация,от която имаме полза.Другото е шлака с която си запълват времето.Така или иначе вестниците на хартиен носител са на изживяване.Все по-малко стават ползвателите им.Те главно се интересуват от "пълната програма на ТВ' и рецепти против шипове.Обаче за това си има други вестници.
 39. 39) Стоянова
  Бре,сега забелязах,че "Е-вестник" има връзка и с отвъдното,след като проф.Вера Мутафчиева ни уверява,че наистина е тя.Поздравления за екипа на Бакалов!Имаме новина!
 40. 40) SK до #39 и #36
  Не знам дали проф. Вера Мутафчиева е отвъдна, искам да оспоря нейното твърдение. От моите наблюдения в най-свободната и демократична страна идвам до извода, че така наречените от нея обикновени айдуци, са много по-мощна и колосална група от така наречените кърджалии. Тези кърджалии са просто техни чиновници и не се избират, а по време на изборите се просто назначават от богатите айдуци с помощта на тяхната "свободна преса". Възможно е в България в началния период на свободата и демокрацията, кърджалиите да са едновременно и кърджалии и айдуци. Ще дойде време на ред и законност в свободна демократична България, когато както ...още

 41. 41) Вера Мутафчиева
  В българските условия, за които използваме термина, "кърджалийството" представлява организиран сбор от айдушки дружини, които се конституират в партия преди избори, за да ги спечели, както например през 2009. След загуба на следващите избори, кърджалийската партия се разпада на съставните си части. С уважение, Вера Мутафчиева http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=186511
 42. 42) Бат Илия
  Доколото съм чул почти всички печатни издания не печелят от продажби, а от реклами. И си имали дежурни купувачи които "изкупували жадно" тиражите, за да се докаже пред рекламодателите колко са четени съответно рекалмодателите да им наливат пари. Интересно нали. Хем парите от тиража си се връщат при тях (е, изключваме загубите от себестоност за отпечатване и за пренос по мрежата), хем рекламодателите доволни. Коментарът на 4 ме кефи. Мажду другото ако някой е по-осведомен нека да ми каже, как става, че Екип Нюз на Христо Ковачки плюе доста яко по Гоце, а съществува и самият Ковачки се радва на добра т.е. ...още


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com