www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
вторник, 19 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Пребит на улицата от полицаи - имал дълга коса, бил съмнителен

30 Април 2011

 

Радослав Божинов след побоя, нанесен му на улицата от полицаи от Първо РПУ София. Шефът им твърди, че младежът е паднал на бордюра и се е пребил. Снимка: от екрана на БНТ

Може ли да се окажете със счупен нос и обезобразено лице след полицейска проверка на личната ви карта? Оказва се, че да. За преживения стрес разказва 24-годишният Радослав. Версията на полицията - паднал по лице, вързан с белезници, и така се наранил при спречкването с органите на реда.

Радослав Божинов се прибирал след концерт на любимата си група. Излязал от подлеза на НДК на булевард “Фритьоф Нансен”, за да си вземе такси. За негов лош късмет обаче нямало. Той стъпил на буслентата, защото имало боклукчийски кофи, които пречели на видимостта му. Вместо такси обаче пред него спира червена кола без каквито и да е отличителни надписи или знаци. От нея изскачат двама мъже, показват набързо карта и казват: „Криминална полиция”.

Радослав Божинов: “Те не искаха да видят мойте документи.Искаха да ги видят, но не ги погледнаха изобщо, целта им беше да ме вкарат в колата, а аз не исках да влизам в колата. След това ми сложиха белезници и започнаха да ме бият и да се опитват да ме вкарат в колата. Аз се чувствах абсолютно безпомощен и имах чувството, че ме отвличат.”

Радослав Божинов с дългата си коса и съмнителен вид. Снимка: от екрана на БНТ

(виж тук видео).
По думите на началника на криминална полиция на 1-во районно Асен Ушилов имало разпоредена специализирана полицейска операция от заместник директора на Столична дирекция за установяване на лица извършващи престъпления. Радослав бил с дълга коса и съмнително поведение.

Асен Ушилов – началник на криминална полиция І-во РПУ: “При започване на тази проверка господинът започва да се държи грубо, да обижда служителите, да им казва кои сте вие, нямате право да ми извършвате проверка и започнва да вика за помощ.”

Отзовали се няколко мъже, които също се връщали от концерта. Срещнахме се с двама от  тях. Единственото, което споделиха е, че са мислили, че помагат. Видели да бият момче, вързано на земята. При приближаването им към Радослав полицаите викат подкрепление. Пристигналите още 4 патрула задържат мъжете опитали да помогнат на Радослав.

Радослав Божинов: “Тези хора, които спряха, видяха, че ме бият, затова се спряха, защото е супер нечестно от тяхна страна, аз бях с белезници, нищо не можех да направя.”

Асен Ушилов – началник на криминална полиция І-во РПУ: “При това дърпане на лицето да го освободят от колегите два, три пъти, и самият наш служител пада при тези стъплотволения, които се случват между лицата и при едно от паданията задържаното лице се удря с лицето в асфалта.

В резултат на специализираната полицейска операция Радослав е със счупен нос, парчета от няколко зъба, рани по гърба и лицето. Лежи 4 дена в болница и му е правена операция на носа. Вината му засега е, че е с дълга коса, разхождал се в 1 през нощта и се оглеждал съмнително, чакайки таксито си.
Етикет: , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.

Страници: « 1 [2]

 1. 51) Гинче,
  само да те гепна, камъните падат от небето. Моме, ти деца имаш ли бе? Ей заради такива безхарактерни моми като теб българската нация техническа е на изчезване.
 2. 52) Срамота!
  Как няма да е на изчезване нацията ни, след като малкото българчета, които ходят по тая земя са пребивани и осакатявани от родната полиция, на която плащаме заплати, за да ни пази децата!
 3. 53) Anonymous
  Имам чувството,че КОМУНИЗМА се завръща По времето на правешкия цървул тошо беше така...за дълга коса,широки панталони,вицове,слушане на западна музика и т.н пребиваха от бой и ги пращаха по лагерите... ИЗРОДИ!
 4. 54) Норд
  така е, свинята видът си мени, но нрава никога...Комерса е чалгата и бръснатата кратуна, погледът на полуидиот и речникът от 5 думи -пари, секс, далавера,кучка, начукам...Другите дет са извън клишето са престъпници.Точно по Оруелски образец.
 5. 55) BMS
  A.C.A.B.
 6. 56) mop
  еи ушации трепането ви е малко А С А В мор за тях
 7. 57) моп
  хаиде да запалим 1 раионно краино време да се направи нещо
 8. 58) ДОСТОЙНО ЕСТ
  ето примера за "истински мъже" с къси коси. Със сигурност уважавани от българската полиция: http://youtu.be/MTx7OuK9jEw
 9. 59) http://youtu.be/MTx7OuK9jEw
  http://youtu.be/MTx7OuK9jEw
 10. 60) БЪЛГАРИН
  Това е срам за българската държава, за бъргарската полиция. Дори момчето да се е държало арогантно и ексцесно, а то не е (било го е страх да се качи в "червената кола" - те дори не са се легитимирали според правилата)са длъжни да дадат пример за въздържаност. Хладно и спокойно да го задържат, а не да действат като пияна улична банда, която пребива децата ни. Те нов световен ред ли налагат, какво!? Майката и бащата на това дете им плащат данъци и отделят от хляба си, не за да пребиват сина им, а за да му дадат пример за държание, ...още

 11. 61) viki
  Жалко за доброто момче което са обезобразили. Аз лично го познавам и останах втрещена от случилото се. Радо е много добро и кротко момче. Очаквам оставки от полицаите пребили момчето, а съвета микъм него е да си търси правата извън България.
 12. 62) gruz
  Скоро в българия няма да стъпи никой чужденец като се знае вече на запад как полицията настига терора в иран и афганистан
 13. 63) Петканов
  Всяка дума изразяваща възмущение от действията на полицията/пардон милицията/е мека .Мързел,некадърност,простотия,полицаи торби в униформи като дембели излегнати по кафенета и кръчмета.Подкупните и страхливи журналисти не смеят и не публикуват снимки предоставени им от граждани.Когато плащате глоби на КАТ си проверете банковите сметки за внасяне на глобата:всеки трети акт е с лична банкова сметка на висш хполицай и парите ви отиват в джобчето му.Реакция от прокуратурата няма.Защо?
 14. 64) Petar
 15. 65) Петър
  “При започване на тази проверка господинът започва да се държи грубо, да обижда служителите, да им казва кои сте вие, нямате право да ми извършвате проверка и започнва да вика за помощ.” Тези обяснения само на мен ли ми се струват скодоумни? Откога въпросът 'Кои сте вие?' и да кажеш 'Нямате право' е грубо държание и обида, и откога грубият език се наказва с побой от полицията? Аз мисля, че само съдът определя наказания. Полицията няма право да наказва... Господи прости им те най-вероятно не знаят какво правят.
 16. 66) » Адвокат Хаджигенов: Цветанов е нeдоразумение; 1. - Как да се пазим от полицаи при проверка : e-vestnik.bg
  [...] Петър: “При започване на тази проверка господинът започва да се... [...]
 17. 67) Полицейско насилие безкрай. | БлогА
  [...] МВР нямат право да изискват да се легитимирате ако участвате в мирен протест, но ако ви се случи, след като направите гореизброеното дайте си личната карта за да не паднете много пъти с държащите ви полицаи, като Радослав Божинов, например. [...]
 18. 68) Как да се предпазим от полицейско насилие | Крис - личен блог
  [...] МВР нямат право да изискват да се легитимирате ако участвате в мирен протест, но ако ви се случи, след като направите гореизброеното дайте си личната карта за да не паднете много пъти с държащите ви полицаи, като Радослав Божинов, например. [...]

Страници: « 1 [2]


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com