www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
вторник, 19 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Блъсков осъден за имотите на СБЖ, дължи 280 хил. евро, гонят го от събрание с освиркване

1 Юни 2011

 

Баща и син Блъскови. Снимка: Булфото

Блъсков държи имотите на Съюза на българските журналисти (СБЖ) – почивни станции във Варна и Банкя - и не плаща наем. Съдът го осъжда фирмата му да плати и да освободи имотите, до момента тя нито плаща, нито освобождава. Това стана ясно от кратко съобщение в сайта на съюза през седмицата. Всъщност, фирмата се води на адвоката Данчо Джиков, който е известен от близо 20 години като дясна ръка на Блъсков-баща. Неотдавна обаче Блъсков е представил в СБЖ документ, в който пише, че фирмата “Български имоти” е вече собственост на фирма “Блок 12″, която е 100% собственост на Петьо Блъсков - баща.

Фирмата “Български имоти - корпорация” на Петьо Блъсков-син дължи на Съюза на българските журналисти 284 207 евро наем за 2010 и 2011 г. - пише в сайта на съюза и в информация във в. “Труд”. Като фирма на сина на Блъсков тя беше представена и през 2007 г., когато ръководството на съюза й даде имотите. В управителния съвет на СБЖ тогава влизаше и Блъсков. Фирмата вероятно е прехвърлена на дясната ръка на Блъсков-баща по-късно, а след това купена от друга фирма на Блъсков.

След като в началото на 2010 г. фирмата наемател отказва да плати наема, както е по договор, съюзът подава жалба в съда. На 27 април т. г. съдът осъдил наемателя, но той не иска да се изнесе. За дълга съобщи председателят на СБЖ Милен Вълков през седмицата. Но не каза за други драматични битки на Блъсков-баща. Той се е появил на общо събрание на СБЖ на 14 май и е поискал да остане. В продължение на почти 2 часа събранието се опитва да го изгони, а Блъсков настоява, че е делегат и трябва да остане, докато събранието приема бюджета на съюза.

Накрая след дълги разправии, с ръкопляскане, освиркване и дюдюкане е изгонен. Блъсков си тръгва със закани. Това разказва член на общото събрание на съюза, пожелал да остане анонимен. По искане на адвокатите от съюза не искат да съобщават никаква информация за конфликта, за да не влияе това на съда и да не го използва Блъсков.

10-етажният хотел в Международния дом на журналистите между Златни пясъци и Варна. Освен него базата има още два 4-етажни хотела, 47 дка парк и собствен плаж.

Претенцията на Блъсков е, че е избран за делегат на събранието от дружеството на СБЖ във вестник “Република”, на който той и синът му са директори и главни редактори. Но още когато представил протокол за избора си за делегат в СБЖ, оттам му обяснили, че не знаят съюзът да има такова дружество. По-рано такова дружество е основано в сайта “Делта-нюз”, чиито шефове са Блъскови. И представили списък на членове, някои от които не членуват в това дружество. После дружеството минало към в. “Република”, чиито шефове са пак Блъскови. Но от СБЖ искат легитимни документи за учредяване на това дружество и за избор на делегат. Затова на общото събрание на съюза поканили Блъсков да си тръгне, а той се инатил от 9 ч. сутринта до 11 часа, когато бил прекъснат с ръкопляскания, за да го заглушат да не говори повече и бил изпратен с дюдюкане и освирквания.

По “Канал 3″ Маргарита Михнева направи предаване за проблемите на СБЖ с наемателите на имотите му, в което Блъсков без срам съобщи, че това е съюз, който не представлява работещите журналисти, симпатизира на БСП, и в ръководството му има хора на бившата Държавна сигурност. Това изказване сигурно дава по някакъв начин на “Блъсков и син” самочувствие да не си плаща наема, но не променя решението на съда да освободи имотите.

Конфликтът се развива дотам, че една от журналистките, член на блъсковото журналистическо дружество – Ирина Иванова, подала жалба в съда, че СБЖ има нелегитимно ръководство. И въпреки че това ръководство е регистрирано по съдебен ред с представени всички документи за избор и признати от съда, сега СБЖ доказва наново своята регистрация. “Целта са имотите на съюза - коментира членът на общото събрание, който пожела да остане анонимен – Така Блъсков иска да протака и да печели от тях колкото се може по-дълго.”

СБЖ е отдал под наем през 2007 г. на компанията, зад която стоят Блъскови, 47 дка край Варна, където има 3 сгради и ботаническа градина, както и базата си в Банкя. Тогава Блъсков беше член на управителния съвет на съюза и издател на неговия вестник. За вестника има натрупани дългове от около 200 000 лева осигуровки към държавата (това става ясно от думите на председателя Вълков в предаването на Маргарита Михнева по “Канал 3”). Преди 3 години, когато СБЖ хариза имотите си на Блъсков, в e-vestnik писахме подробно, че това е срамна сделка и предвидихме как ще завърши това (виж тук). Някои дейности в имотите са преотдадени под наем и под аренда на други фирми. С решението на съда те вече трябва да се обърнат към СБЖ, но Блъсков иска да осуети това.

Някои членове на СБЖ (включително пишещият тези редове), като научиха преди години, че Блъсков е избран за член на УС на СБЖ и е издател на вестника на съюза – “Поглед”, спряха да плащат членски внос и по този начин прекратиха членството си. Те бяха разочаровани, че човек, който се е отнасял с презрение към съюза и години наред не е допускал в своите вестници да се образуват дружества на СБЖ, е избран в ръководството, даден му е и вестникът на съюза, а после и имотите.
Договорът е за 10 г. срещу наем от 250 000 евро на година. Когато е слючен договорът, управител на фирмата наемател е бил Данчо Джиков, а неин собственик - “Южен кръст 2001” на Петьо Петьов Блъсков.

Решението на съда е наемателят да освободи имотите. Блъсков със сигурност ще обжалва и протака всячески, за да прибере поне наема от летния сезон, смятат членове на общото събрание на СБЖ.

Виж тук коментари отпреди 3 и отпреди 2 години за срамното сношение на СБЖ с Блъсков:

Докога СБЖ ще унижава професията с Блъсков?

СБЖ ООД, с управител Петьо Блъсков
———–

* Публикацията не е по повод разменените реплики между Блъсков и автора в предаването “Съдебен спор” по “Станция Нова” (виж тук). По този повод e-vestnik ще пише отделно.
Етикет: , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Членка
  Ами аз при това положение да си платя ли членския внос за тази година или не?
 2. 2) СеБеЖе
  Иване, защо го направи? Иване, ти имаше всичко! Всичко ти купувахме, Ваньо, от нищо не те лишихме! (цитат от песен на Уикеда)----- -.------------- Админ: Запознайте се с условията за форума. Слагаме забрани на писачи на клевети. ---------
 3. 3) Тъпаци
  СБЖ пусна вълка в кошарата. Тъпаци.
 4. 4) Хаха
  Егати съюза. Да направиш член на ръководството си човек, който направи най-голямата уйдурма в медиите от 1989 г. насам - фалшификата за Софиянски
 5. 5) Джери
  "ЧЕСТНИЯТ ЧАСТНИК" БЛЪСКОВ ПОКАЗА НА БЪЛГАРИТЕ СЕБЕ СИ КАТО ОБРАЗЕЦ НА ЕЛИТЕН ЖУРНАЛИСТ.
 6. 6) Стоянова
  Тоя хубавец/Блъсков младши/ по едно време издаваше в"Поглед"-орган на СБЖ;явно това е било част от сделката.Вестничето/не зная дали още го има/ мязаше на заводска многотиражка.Вътре-с мъка запълнени страници,нищо,приличащо поне малко на журналистика.А на последната цяла страница-реклама на хотела на Златните.Значи,дойдохме си на думата!Това е цената на сделката-хем СБЖ да има орган-хем Блъсков джуниър -хотел.Ами,какво да кажем-подобни сделки се сключват или от глупост,или за пари.Какъвто СБЖ-такъв и орагана му.Толкова журналистиката,а и бизнеса.Никой да не си мисли,че бащата има нещо общо,младежът просто е супер успешен и предприемчив,щом е успял да преметне баш журналистите,барабар с органа им.
 7. 7) ЕХ
  Браво, Кольо! Право между очите. Ясно и точно. И може ли някой да закрие /заличи/ тази хранилка СЕМ? Щото все пак ние я пълним, а други папкат от нея с много добър апетит.
 8. 8) Силвърмен
  Добрутро. Че що мислите навремето започна да издава пак вестник Поглед? Блъсков е срам за журналистиката - от онези лекета, които наемат ученици срещу минималната заплата, а като гостува някъде по телевизиите и говори колко е зле професията. И сценаристите на Слави Трифонов например, които го бяха поканили, се смееха заедно с него над трупа на Четвъртата власт.
 9. 9) HipnozA
  всеки път си казвам, че няма какво повече да ме учуди в милата ни татковина и всеки път живота се оказва по-прозорлив от мен
 10. 10) Tрай Бабо!
  А как и защо журналята притежават имота в Банкя и Зл.пясъци е друга и много срамна история.А пригаровия тарикат Блъсков потроши доста пари за да реанимира донякъде владенията-не би си ги върнал при този наем и конюнктура.Интересно защо Вълков се е усетил ощипан?!?
 11. 11) До горния
  СБЖ има и цяла сграда на Граф Игнатиев. Още от 30-те години. Блъсков иска да лапне всичко, сега ще се бори да обяви съюза за нелегитимен и да го обсеби. Няма такъв наглец. А имота край Варна - нищо нередно няма. Даден е на съюза през 60-те години и това е. Не е даден на Блъсков на баба му, а на Съюза.
 12. 12) Перо
  Блъсков е в абсолютен фалит. Държи под наем един етаж в Полиграфическия комбинат от страната на БТА и от февруари не си е плащал наема. Не си е плащал дори тока. Не иска и да напуска. Не плаща и на журналистите, които от месеци карат без заплата. Продължава да печата "Република" с около 10 000 тираж само и само да се каже, че е издател и си мисли, че цялата журналистика му е длъжна. Жалко как този нелош журналист изпадна до това положение.
 13. 13) На негово превъзходителство баба му
  Перо, Блъсков бил нелош журналист? Един от най-големите боклуци в професията.
 14. 14) познавач
  Няма човек, когото Блъсков да не е завлякъл. На колко журналисти има да дава заплати, на колко хонорари - не можеш да ги сметнеш. Когато купи "Телеграф" и "Монитор", Ирена Кръстева изплащаше хонорари на различни автори за 1-2 години назад. Когато немците купиха "24 часа" и "Труд", постоянно откриваха нови дългове. Сега е натрупал дългове за всеки вестник, който е издавал - "Поглед", "Новините", "Република" - заплати, наеми, осигуровки. Това му е практика от години, а някои продължават да му се връзват и да работят при него. Или просто нямат избор - никъде другаде не могат.
 15. 15) Bolgari
  в днешните гиблени времена само хора като Волен могат да оправят нещата,по темата направих сайт-\'отворено писмо\'-показвам истината-дадох интервюта,моля ви,предлгедайте го и ако го одбрите,го разпространявайте,за да не бъде удавено в блатото на цензурата.Помогнете на нашето дело! хттп:\\\\болгари.хостои.ком bolgari.hostoi.com
 16. 16) Прецакан
  Блъсков е изпечен мошеник и винаги завлича колегите си журналисти. На мен лично ми дължи близо 3500 лева! Каквато ще да е Ирена Кръстева, като купи "Монитор" и "Телеграф", започна да изплаща заплати редовно и дори уреди задължения, които Блъсков имаше. Те затова стоят журналистите при нея - сигурни са, че ще си получат заплатата, а няма да бъдат завлечени от поредния тарикат издател
 17. 17) знаещ
  За последните свинщини на блъсков най-голяма вина имат мръсниците снежана тодорова и вълков.Те продадоха съюза затова сега не могат да си върнат имотите - блъсков има начин да докаже колко им даде навремето. А тъй нареченото "ръководство" са провинциални графомани, които идват на заседанията само за да посетят столицата...


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com