Тайсън се снима в индийски гангстерски филм

Майк Тайсън и съпругата му на разходка в Амстердам. Снимка: Уебшотс

Бившият световен шампион по бокс Майк Тайсън се снима в индийския филм, разказващ историята за крадец на диаманти. Лентата се записва в Лас Вегас, а не в Индия, както се очакваше. „Нямаше подходящо място. В Индия няма стадион, на който можеше да направим снимки. Тревожех се и за сигурността на Майк Тайсън, затова предпочетох Лас Вегас”, обясни директорът Ахмед Кан.

Филмите на Боливуд обикновено изобилстват от песни и танци, а този с Тайсън не прави изключение. Заглавието на лентата е „Fool `n` Final”. Според индийските медии боксьорът е поставил сериозни условия, преди да се съгласи да играе във филма – да не дава публични изявления никому, да не му готвят изобилстващата от подправки индийска храна и цял хотелски етаж да бъде нает само за него. Тогава Майк още не знаел, че пътуването до Индия ще му се размине.

„Удоволствие е да се снима с Майк – твърди продуцентът Фироз Надиадвала. – Той бе приятелски настроен и любезен към всички на снимачната площадка, говори с асистентите и не се прави на звезда”.

Музикалната сцена с участието на боксьора бе заснета за два дни, като за статисти са били използвани около 100 американци. В комедията, която трябва да се появи на бял свят през юни, участват добре познати индийски актьори като Съни Деол, Шахид Капур, Вивек Оберой, Пареш Равал, Джони Левер, Аиша Такия и Самира Реди. Сюжетът разказва как две гангстерски банди се сбиват за плячка, докато пратката с диаманти пътува от Средния изток за Индия. Още преди да видят филма, критиците обявиха, че Надиадвала е бил вдъхновен и взаимствал доста от Гай Ричи и неговият култов „Гепи”. Това не му се случва за пръв път, тъй като предишният му хит „Phir Hera Pheri” (Още по-голяма блъсканица – б. р.) бе оприличен на „Две димящи дула”. Най-фрапиращата прилика не е в избраната тема, а във финалните сцени.

Иначе и Кан, и Надиадвала са добре познати в Боливуд. Кан е бил хореограф на танците в повече от 45 филма от дебюта си през 1994 г., бил е продуцент и на два филма. Надиадвала има зад гърба си девет ленти, повечето комедии. Тайсън пък влезе в историята като най-младият световен шампион, след като триумфира едва 20-годишен през 1986 г. Животът му обаче се преобърна, след като бе осъден за изнасилване през 1992 г. Седем години по-късно бе оправдан по подобно дело. През 1997 г. пък влезе в топновините, след като отхапа ухото на Ивендър Холифийлд по време на бой за титлата.

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.