www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
сряда, 20 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Бисерите на Бойко - от 2002 до 2011

15 Юли 2011

 

Итгервю в “Стандарт” с новия главен секретар на МВР, в което той изрича сакралната мисъл: “Държавата в момента е на ръба. Или ще тръгне напред, или ще се върне обратно.”

Следващите цитати от изказвания на Бойко Борисов са от времето му на главен секретар до момента. От 2001 г., когато медиите започват услужливо да го следват на всяка крачка, до сега, когато се натягат още повече. Въпреки еволюцията му на политик, в едно нещо се вижда постоянство - ръсенето на бисери. Читателят може да допълва във форума с линкове и цитати, които си заслужава да се наредят към избраните тук.

Държавата е на ръба…

„Държавата в момента е на ръба. Или ще тръгне напред, или ще се върне обратно” - в. “Стандарт”, март 2002 г.

Каквото сам си направиш…

„Какъвто сам си направи живота човек, такъв ще бъде той. Така е направил чичо Пейо, като казал “Дий!” на кобилката. Тя тръгнала и той паднал” – в. ”Стандарт”,  ноември 2002 г.

Полицаите да бъдат любезни…

„Непрекъснато говорим на полицаите да бъдат вежливи, любезни, внимателни. Да помагат на възрастни дами и на деца. И наистина повечето го правят. Но тежкото ежедневие им се отразява зле. …Дъжд, сняг, жега - те са на улицата и стоят по 5 часа. После ги пращаме на друго събитие. И накрая някой го среща и го пита колко е часът и полицаят му удря един шамар” -  декември 2004 пред в. “Стандарт”.

Работя до 21 часа

“Днес е събота и аз съм на работа, работя до 21 часа, имам срещи до 11 часа, а след това ще откривам паметник на Паисий Хилендарски. В 12 часа ще открия тържеството „Ретро”, а след това ще играя тенис” – пред журналисти от македонския в. “Дневник”, септември 2008 г.

За Сталин, Хитлер…

“…Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин са номер едно. Или Мао – за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации се изискват качества“ - в интервю за списание “Max”, август 2008 г. Неудобство идва не само от факта, че харесва диктаторите, а и защото нарича Русия изостанала държава, която Путин направил световна сила.

За “лошия” човешки материал

“Каква е основата на населението в момента - 1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите с цялата си глупост ги води носталгията… И вие - милион и половина, дето избегахте… Материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям” – на среща с българи при посещение в Чикаго, февруари 2009 г. Тези думи са цитирани по-свободно в някои медии, че Борисов е казал за населението, че е “лош материал”.

Когато говориш с мен ще мълчиш!

Бойко Борисов: “Моите кучета са страхотни, но са точно като българите - здраво трябва да се държат”. Снимка: Валентина Петрова

“От тези, които ме критикуват искам само едно - да не говорят и да не ме дразнят. Ще изведа държавата от кризата. Единственото, което искам е - мълчете!” – пред журналисти в министерския съвет, след заседание с министрите, октомври 2009 г.

Що е “електричен” ток - минава и не се усеща…

„Имаме наши експерти, които познават този бизнес, защото той е много специфичен, а и, както е определението във физиката – насочен от движение на електрични товари - това е електричният ток, той минава и не се усеща” – пред журналисти от различни медии в отговор на въпрос за далавери в ТЕЦ-овете “Марица-Изток”, 2009 г.

Повече магистрали от Холандия…

“Всяка от следващите години в България ще се строят по 65 километра нови магистрали и с това ще надминем дори Холандия, където се изграждат по 55 км на година” - на презентация в строителното министерство за инфраструктурните обекти, септември 2009 г.

Аз черен пояс, Путин черен пояс…

“Путин каза - знам, че имате черен колан по карате, аз пък имам по джудо. И така искал да водим разговорите - детайл по детайл” – пред журналисти септември 2009 г. за преговорите за газа с Русия.

Как така банкерите ще взимат повече от премиера…

“Банкерите не може да вземат няколко пъти повече, отколкото премиера, независимо дали това съм аз или друг” – пред журналисти по време на посещение в Брюксел, септември 2009 г.

Във всяко село опера – стига с тая партийна политика

„…Не може да продължава така да глобяваме целия народ, за да съществуват някакви разни малки трупи… Някога всяко село е имало читалище, театър, опера - това е било партийна политика. Сега обаче времената са други” – пред журналисти преди мач в Южния парк, май 2010 г. (В отговор от театралните среди протестират, че ги изкарват разхитители, защото общо в България, във всичките 41 театъра, от които 10 куклени и др., целият персонал актьори и театрални работници е 1800 души).

“Шоуто на Слави” щях да го приключа, от мен да мине

“…Шоуто на Слави” беше отвратително. Толкова помия по мен в национална телевизия - аз можех отдавна да го приключа, но считам, че не е демократично” – пред журналисти, юни 2010 г. В отговор сценаристите на шоуто зададоха 25 въпроса на премиера, един от които беше – “Как точно си представяхте, че може да ни приключите – юридически или физически?”

Мишел Обама – пипната отвсякъде

“Мишел е много хубава жена, с приятно излъчване, със силно присъствие, висока, отслабнала – пипната отвсякъде” – за първата дама на САЩ, по време на посещение там, пред журналистката Валерия Велева, в. “Труд”, септември 2010 г. (По този повод във форума на e-vestnik.bg започна дискусия как ли са превели в американското посолство думите “пипната отвсякъде”).

Уникален “Ролс Ройс”, не разбрах на кой е

“Нали съм любител на колите и техниката, като видях златните лайсни и бялата тапицерия, идеше ми да питам шофьора може ли да го разгледам. Ама уникална машина!” – Борисов за бял “Ролс Ройс”, който видял пред ООН по време на официалното му посещение там, септември 2010 г., пред журналистката Валерия Велева, в. “Труд”.

Тато е велик

“Една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство” – в отговор на въпроса на журналиста Карбовски за сравненията между него и Тодор Живков, ноември 2010 г.

БАН ли са най-умните?

“Ако им дадем още 25 млн. на БАН, ще са най-умните в света. Ако не им дадем, значи ги убиваме” - пред бТВ по повод протестите на БАН, че бюджетът им е орязан до степен да закриват повечето дейности и изследвания, ноемри 2010 г.

Картофи всеки да си насади

“Питате ме за хляб, питате ме за картофи. Моето семейство, откакто аз се помня – от дете до ден-днешен, картофи не е купувало. Винаги сме си ги садили, копали, гледали и не сме ходили в плод и зеленчук, за да си купим – нито майка ми, нито баща ми, нито баба ми, нито аз. И мога да ви кажа как се садят, ако не знаете.
…И толкова пустеещи земи, всеки може да си насади.”
-    в интервю на Диана Найденова за “Нека говорят” по бТВ март 2011 г.

Дюнерът като доктрина за национална сигурност

Коментар на Борисов за терористичния акт на летището в Москва, направен пред журналисти по време на посещение в Токио януари 2011 г.:
“…С арабския свят и с Палестина, и с всички държави там сме в изключително близки и приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България - на всеки ъгъл има дюнер… Надяваме се да го отчитат хората, които вземат решение за подобни актове, защото те се вземат централизирано и се наблюдава и поведението на дадени държави.”
Казаното беше оценено като дипломатически гаф, защото определя тероризма като дело на арабския свят (и то след атентат в Москва от кавказци). Думите, че наличието на дюнери ще се “отчита” от терористите, роди прякора Бойко Дюнера и се появиха вицове от типа:
“Изяж дюнер, спаси дете”
“Доктрината Дюнер”
“Дюнерът - най-верният щит на мира и гарант за националната ни сигурност!”
“Във всеки дюнер - бира ММ, във всеки дюнер - музика на Веселин Маринов”
“Министър Найденов да въведе стандарт “Стара планина” за дюнерите, министър Дянков да намали ДДС за дюнерите.”
“Дюнерите – бомбоубежища”

Целувка за кметица от опозицията

“Ела да те цунем” – към кметицата на Перник (от БСП), преди церемония за откриване на ремонтирания път до Брезник, юни 2011 г.

Аз, сирачето, сам станах кмет и премиер…

„…Кой ми е помогнал на мен, сирака, да стана кмет, премиер?” - на лекция пред студенти за развитието на селските райони и бъдещето на България, юни 2011 г., с. Падина край Девня. (Забележка: Борисов не е бил сирак, майка му умира, когато е на 38 години, а баща му – когато е на 48).

Какво IT, ставайте овчари

“…Нямало работа? Как да няма? Търсят се овчари! Агнешкото месо и овче така се търсят в цяла Европа. В зеленчукопроизводството. Ама той нямал (работа), защото бил IT-специалист…” – в отговор на въпрос на студенти, пак там.

Казах за кучетата, не ме разбраха

„Мойте (кучета) са страхотни, но са точно като българите – здраво трябва да се държат.“
-    реплика към жена, която хвали кучетата на премиера, докато той хвали нения лабрадор, по време на посещение в Созопол за преместване на мощите на Св. Йоан Кръстител в края на юни 2011 г.
2 дни по-късно Борисов обяснява, че не са го разбрали: “Ако сте чели интервютата ми, които съм давал, за българското овчарско куче, че е много силно, смело, своенравно и трябва да се държи здраво, докато нейното куче на въпросната госпожа – лабрадор, беше като агне. Викам: виж това какво кротко куче. Това сме си говорили с кучкарката.”

Началника помага, ако пипнеш мощи

„Да пипнете мощите, че Началника горе да помага“
-    Пак там.

————
Б. р. - Финалът е отворен, читателят може да допълва с линкове и цитати (с точен източник), за да обхванем творчеството на Борисов.
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) редовен читател
  „това е дълбоко убеждение в мен, че работещият трябва да получава повече. Защото работещият в такъв град като София, който плаща данъците си тук, сутрин става в 6.30 часа, първо кара детето на детска градина, оттам хвърчи през задръстванията да стигне навреме на работа, вечер скача в задръстванията да ходи да го вземе, да го преведе и затова на него му трябват тунел и естакада. И съответно местният кмет, който и да е, трябва да може да разполага с пари за кофинансиране, да си направи европейски проекти и да си създаде на тези хора, които дават реално тези пари, условия ...още

 2. 2) редовен читател
  "С една дума, ако ние мобилизиране ресурса, защото хората ги е страх от две неща – едни, които са религиозни, ги е страх от бога, тези, които не са – ги е страх от затвора. Така че ние трябва да направим всичко възможно това да е факт. Каквото искат да говорят – полицейска, едноличен режим, държава – напротив, това е точно това, което хората искат." Стенограма на Министерски съвет, октомври 2010 г.
 3. 3) редовен читател
  Култов въпрос: Кога се пада Велики петък? Отново от стенограма на Министерски съвет. "Проект на Решение за разместване на почивни дни през 2011 г. ТОТЮ МЛАДЕНОВ: Както всяка година, така и тази година, с оглед да не се прекъсва работната седмица, както и да се осигури по-ефективно използване… БОЙКО БОРИСОВ: Кога се пада Велики петък? ТОТЮ МЛАДЕНОВ: Това сме го решили в Кодекса на труда окончателно – Велики петък, Велика събота и Велика неделя са неработни дни. БОЙКО БОРИСОВ: Това го няма тук. ТОТЮ МЛАДЕНОВ: Това не е предмет на това нещо. Това е решено в Кодекса на труда. То си е по закон. БОЙКО БОРИСОВ: ...още

 4. 4) редовен читател
  "Ако няма петрол, ще ходиш пеш, ако няма електричество, ще си запалиш свещ, но ако няма храна - ще умреш." Коментар на министър-председателя по време на откриването на конференция за представяне на стратегия за привличане на инвестиции в България.
 5. 5) редовен читател
  "В този прекрасен край, като няма магистрали на никой не му се пътува и рискът е голям да се утрепе"Бойко Борисов, цитиран от Агенция "Фокус", обяснява защо до този момент български премиер не е посетил град Тервел "Освен служителите и арестантите, които ще идват в сградата на „Криминална полиция”, ще се чувстват в прекрасни условия”.Това каза премиерът при откриването на новата сграда на дирекцията, която се намира на територията на Академията на МВР,цитиран от Агенция "Фокус". "На возилото има място за водач и доктор. А ако е докторка, ще е още по-бърз."Линейките АТВ-та направиха впечатление на министър-председателя на представянето на участниците в ...още

 6. 6) редовен читател
  Стенограма на Министерски съвет от заседанието на 13 юли 2011 г.: "Намерете термините, които да ви защитят пред учебниците и теорията, но крадецът не може да се нарича с имена и да му се дават квалификации, които той не е. Думата „отнема”. Какво значи да ти отнемат автомобила и с цялата си наглост след това да кажа: Аз го отнех, за да се повозя и сега го връщам. Той е крадец на кола! Той е крадец. Неслучайно навремето, когато са правили по Канада, по Америка законите, на крадците на коне, защото не е имало коли, са ги връзвали с едно ...още

 7. 7) редовен читател
  Отново последната стенограма - от 13 юли 2011 "Точка 27 Проект на Постановление за одобряване на Тарифа за таксите, които се събират за обучение за придобиване на правоспособност за класификатор на кланични трупове по скалата EUROP БОЙКО БОРИСОВ: Това касапи ли са? МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ: С приемането на тази наредба се дава възможност да се обучават правоспособни класификатори, които ще въвеждат в практика европейските стандарти за класификация на кланичните трупове от говеда, овце и свине по скалата EUROP. Тъй като се дават субсидии на базата на кланичен труп, това са хора, които ще класифицират труповете в коя категория попадат. Но не са самите касапи. БОЙКО БОРИСОВ: ...още

 8. 8) редовен читател
  Заседание на МС от 6 юли: "БОЙКО БОРИСОВ: В края на август ще стане и джамията в Стара Загора, която я правим паметник на религиите, национален обект. Там, като влезеш в нея, в ъгъла е била тракийски храм, запазен е. След това върху него правят православна църква. След това, като идват турците, правят върху тези двата храма джамия. Но по стените иконописите на християните не са махнати. И в края на август ще стане готово, като влезеш можеш да видиш как пет-шест века, колко са?" Бойко Борисов ситуира траките някъде към 15 в. сл. Хр.
 9. 9) редовен читател
  Становище на Бойко Борисов за начините на археологическо търсене в Созопол - от заседание на Мс на 6 юли 2011: "БОЙКО БОРИСОВ: Младенов, ние докато бяхме там, групи от по 15-20 туристи, но то няма нито билетчета, хората си копаят и вадят какво ли не и отдолу излиза целия град с всичките му църкви. А там е било боклучарник. И това е хубавото поне на боклучарника, че никой не е ровил отдолу. И камъните от събарянето си стоят. "
 10. 10) чичата
  защо ни занимавате с тоз цървул/ по-умни ли ще станем, ако му изчетем простотиите/ като сте си го избрали - ще си патите
 11. 11) Иво
  Да не би тези които бяха преди него да бяха по-добри ?
 12. 12) мацка
  Предлагам да избираме цитат на седмицата. От днешните "бисери" избирам "Кой ден се пада Велики петък".
 13. 13) редовен читател
  Изказване на Бойко Борисов днес, 15 юли, в сутрешния блок на БНТ, цитиран от Агенция "Фокус": Водещ: Вижте, така е, но тази карта, която току-що показахте, знаете ли на какво ми прилича? Малко на любимата жена, която гледаш само на снимка, но в смисъл, не можеш да я видиш, не можеш да я пипнеш. Бойко Борисов: Ами ако отидете в спортната зала вече в София, можете да я пипнете, а магистрала „Люлин” вече може да се любите с нея, защото тя е отворена. Щом използвате такъв пример. А ако отидете на магистрала „Тракия”, госпожо, и ви каня ако искате заедно да ...още

 14. 14) чичата
  11, с изключение на фил димитроф, всичките са по-добри
 15. 15) bgf
  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=&article=132395
 16. 16) Майка на две деца
  В предаването "Нека говорят с... Росен Петров" на 19.12.2010 г. му е зададен въпросът: "Как бихте изкарали месеца с минимална заплата с две деца? Лично Вие как ще разпределите тези пари?" И ето отговора на Премиера на Република България: "Ами... аз бих казал на тази госпожа - когато ги създавате тези деца и когато учите, и когато си правите професионалната кариера, ШЕ се съобразявате с това, което изкарвате, толкова да харчите..." Интересно ми е, колко трябва да учи човек и каква трябва да му е професионалната кариера, за да си позволи лукса да създаде ДВЕ деца.
 17. 17) ostrakon
  Към това за майката с децата и минималната заплата: Може да се отговори по няколко начина: "Когато учех а и когато създавах тези деца - политиците ми казваха че ще станем развити като западните общества, понеже мислехме - а и ни внушаваха че капитализъм е равно на благоденствие, а то не било така - защо там нямат минимална заплата а имат социална помощ - която гарантира че не може да има по-малка заплата от социалната помощ." или "- Когато създавах тези деца - аз имах високоплатена работа - и плащах големи данъци, но сега я загубих - и очаквам държавата ...още

 18. 18) Случаен минувач
  Пропуснали сте култовата реплика: "Ние ги хващаме, те ги пускат" казана от Борисов когато бе главен секретар в МВР.
 19. 19) Анчето
  Съгласна съм този път с ЧИЧАТА за Фил.Помислих си го преди да прочета мнението му.
 20. 20) Една
  Ай стига глупости вече.
 21. 21) Boatswain Spyder
  Моля ви колеги, намерете едно интервю ва Бойко за "Жената днес" - май беше през март 2002 - разказваше как харесвал филма “Гладиатор”, защото филмът бил за мъже с характер, както и филма “Седемте самураи”, с чиито герои направо се отъждествявал. Така преодолявал комплексите си от факта, че тъща му била културтрегер - била работила в консулска служба (върхът на аристократизма), носела шапка и чанта, пиела чай в пет часа и говорела с дъщеря си на английски, от което Бойко се чувствал потиснат и изолиран…
 22. 22) Да се любим с Люлин
  Водеща: Вижте, така е, но тази карта, която току-що показахте, знаете ли на какво ми прилича? Малко на любимата жена, която гледаш само на снимка, но в смисъл, не можеш да я видиш, не можеш да я пипнеш. Б.Борисов: Ами ако отидете в спортната зала вече в София, можете да я пипнете, а магистрала "Люлин" вече може да се любите с нея, защото тя е отворена. Щом използвате такъв пример. А ако отидете на магистрала "Тракия", госпожо, и ви каня ако искате заедно да отидем, щом такъв неудачен пример дадохте - с жена, тя вече се гримира, любимата жена. Водеща: Не, вижте, ...още

 23. 23) ИВАН ЗАХАРИЕВ
  Защо му правите толкова реклама на този чиляк!?
 24. 24) Станимир
  За Путин и Тато си е прав !
 25. 25) Цанка
  Браво,Б.Б.,ЧИЛЯК ОТ НАРОДА!!! То друите беаа се по-Ентелегентни,ама като "му доде времето" все се осра-а-а,и си говореа с теменужките,та ни докара-а до там,да дирим Тато...утнову...Ич ни тя аресвам,оти си на Влас ,АЗ ИЗПОНАЧАЛНО МРАЗЪ секи власник,ама думаш понароднуму и се се аресваш на ора кът мен и па ке пусна бюлтината оти мъ споминвъш кът матрял-барем да съ пручитъ кът чувешкъ едницъ...Ай,дускору...
 26. 26) xa
  много добре си говори човекът--разбираемо. Обикновените хора го харесват. но по-важно е делата, които върши. виждам че доста му се пречи Пък и който да е премиер или президент- в Бг-- винаги ще го оплюват. Българина това може,,,,
 27. 27) Иван
  "За първи път сега се пропукаха организираните групи и пропяха в арестите... и споделиха с нас..." "Колегата Цветанов с един багер копае и вади трупове..." "Такива шменти капели като предишното правителство няма." Виж "Господари на ефира" или http://video.yandex.ru/users/ivppetrov/view/182/
 28. 28) Залози на живо,покер онлайн и казино игри
  Бонуси за спортни залози,онлайн покер,казино игри.Как да залагаме онлайн.Онлайн покер за начинаещи.Безплатни казино иг
 29. 29) АНТИГЕРБ
  Този помияр е НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.
 30. 30) Норд
  герб са история - на никой не му пука за титаничните битки с престъпноста на Цветанов или за рязането на лентички от Боко.Хората живеят зле и тва е достатъчно.Като се замисля и по времето на Жан не беше толкова зле...Тия са несравними!2 милиона работещи бедняци крепящи държавата с трудът и данъците си -ей го калпавият човешки материал.Докато циганите са "гласоподаватели" -ей го и електората...Как ще ги разделят с другите лешояди е интересно?Циганските гласове ще минат 150 лв.Премиерът вече е уволнен! И не от РЗС та БСП та и прочие др мекерета, а от хората.
 31. 31) peregrinator
  Всеки политик си има своите бисери ,ако човек се поразрови.Това не го прави нито по умен нито по глупав.Буш младши също имаше страхотни тъпоумни изказвания от рода-че в бразилия има ли негри,питайки тамошния президент.Сега е модно да се плюе Борисов,от същите тез ,които го избираха.После ще плюят следващия и по-следващия.В краъна сметка всички плюеме по себе си и ще се удавиме от това.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com