Ще излезе ли посмъртно третият албум на Ейми Уайнхаус?

Снимка от албума „Бек ту блек“

След смъртта на Ейми Уайнхаус на 27-годишна възраст на хоризонта се появи числото три, пише сп. “Тайм”. Три биха били албумите на британската певица, която беше открита мъртва в дома си в Лондон на 23 юли, ако последният й недовършен албум излезе посмъртно.

Той ще последва първия албум от 2003 година “Frank” и феноменалния “Back to Black”, с който Ейми си спечелва световна слава. В епоха, в която смъртта не пречи на продължението на кариерата (След смъртта на Тупак се издава повече негова музика, отколкото докато е жив), има изгледи за трети албум на Уайнхаус.

“Новият албум ще е готов най-много след шест месеца… Той ще бъде до голяма степен същия като втория ми албум”, заяви преди година Уайнхаус пред британския таблоид “Метро”. Още по-скоро през април нейната кръстница Дион Бромфилд (с която Уайнхаус за последен път се появи публично преди смъртта си) заяви за проекта: “Чух, че той е много добър”.

На фона на всичко, което се говори за Уайнхаус в момента обаче, е трудно да се определи дали действително се задава албум. “Дейли Телеграф” например пише, че Уайнхаус  прекарала последните две години, работейки от време на време върху такъв продукт. Източници казват, че песните са били на начален етап, но че има и много наличен материал.

Обложката на албума „Бек ту блек“.

Британският вестник твърди също така, че родителите на Уайнхаус Джанис и Мич (който също е певец) ще имат последната дума за излизането на албума. Изгледите за музикалната индустрия са, че в близко бъдеще ще бъдат продадени пет милиона копия от “Back to black” след смъртта на певицата.

Само часове след смъртта й албумът се завърна на върха на класацията на онлайн магазина iTunes на Apple, и продажбите на хита “Rehab” отбелязаха извънредни печалби. “Майкрософт” междувременно се извини на почитателите на певицата, които бяха недоволни от опита за рекламна кампания в “Туитър” за сваляне на нейни песни от онлайн магазин на компанията непосредствено след смъртта й.

Родителите на носителката на пет награди “Грами” обаче  може би искат да наложат контрол върху албума заради страха, че недовършеният продукт може да бъде посрещнат с хладни отзиви, какъвто беше случаят с посмъртния сборен албум на Майкъл Джексън “Майкъл”. Ейми Уайнхаус превзе света с творчество, което може да бъде изслушано в рамките на около едва два часа, но то й спечели слава, която ще продължи и след смъртта.

Източник:

Will Amy Winehouse’s Third Album See the Light of Day?

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.