www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
петък, 20 април 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Идиот* начело на ГДБОП. С такива ли МВР бори мафията?

 

27 Август 2011

 

Да прощава читателят за грубото определение, но няма друго за шефа на ГДБОП Станимир Флоров. В репортаж на бТВ той каза директно, че трябва да се върне комунизма, това било единствения начин да се преборим с престъпността.

Ето точните му думи:

„…Единственият начин да се оправят нещата, е ако се върнат нещата отпреди 1989 година. Това е единственото решение на проблема. Друг… решаване на проблема няма. Колкото и добре да са службите, колкото и добре да работят… В смисъл, че само тогава имаше ред и дисциплина в отношение на престъпността, защото всички наркозависими, всички криминални лица бяха известни…”

За такова изказване в една демократична страна шефът на ГДБОП трябва веднага да бъде уволнен. Не защото изпитва носталгия по комунизма, а защото е откровен бездарник, който не разбира смисъла на своите задължения, няма идея как трябва да се бори с престъпността и не познава механизмите на демократичната държава.

Какво означават думите, че да се върнат нещата отпреди 1989 г. е „единственото решение на проблема”? Този екземпляр къде живее? Колко страни с демократични режими по света имат много по-ефективна полиция (и същевременно по-малобройна), и служби за борба с организираната престъпност? Очевидно Флоров не знае това. Примитивните му разбирания виждат като решение на престъпността единствено тоталитарен режим. Както той казва - всеки режим си има хубави страни.

Удивително изкопаемо е отгледало МВР и го е настанило за шеф на службата за борба с мафията. И някой очаква от този да противодейства на организираната престъпност? Той е напълно неспособен.

Думите му, че „тогава”, при комунизма, имало „ред и дисциплина в отношение на престъпността” са идиотизъм. Думите му, че „всички наркозависими, всички криминални бяха известни” показват, че този отпадък от комунизма смята наркоманите за престъпници. Такъв очевидно не познава и законите на страната, в която живее.

Той очевидно не знае и какво трябва да се прави с престъпността, как да се ловят престъпници и да се събират доказателства. За него трябва да е лесно като едно време - досиета на всички и като стане нещо, ги прибираме, докато някой си изпее. И самопризнанията (с бой или без бой) се приемат в съда. И никакви адвокати.

Съвсем страничен въпрос е, че носталгици по комунизма като него си съчиняват как тогава хората си държали отключени къщите и колите. Тогава, преди 1989 г., имаше много кражби от апартаменти, вили, селски къщи, и дори на коли, но не пишеха по вестниците.

Кражбите на коли бяха за авточасти - открадват ти ладата, за която си чакал ред 15 години, и я разфасоват. А застрахователят ДЗИ ти плаща след една година, ако представиш документи от милицията и следователя, една сума, с която не можеш да си купиш нито нова, нито стара.

Ако Борисов и Цветанов не накарат този индивид начело на ГДБОП да подаде оставка, означава, че те са същите като него. За което дават признаци.

Излиянията на Флоров

————————-
* В e-vestnik сме готови да се явим в съда да отговаряме за тази квалификация. Ще докажем пред съдиите, че човекът, на когото сме дали това определение, напълно съответства на него. Според етимологията на думата (от гръцки) тя означава „прост човек”. В разговорния език означава глупав, тъп. В медицински смисъл означава слабоумие, неизлечима психическа болест, уродство.

** За пояснение на някои читатели - коментар, който е подписан с името на изданието, е редакционен коментар, т. нар. editorial, който изразява мнението на редакцията. 
Етикет: , , , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.

Страници: « 1 [2]

 1. 51) cobalt
  Полковник, хрумват ми поне 20 демократични държави с много по-ниска престъпност от соц-България - започвайки от Швейцария и Дания (само за пример). Песента "за по-малко престъпност трябва повече наблюдение, повече полиция и по-малко демокрация" е любимо оправдание на много некадърни полицейски началници - с тази разлика, че по света ги сменят (което е нормално - когато не знаеш как да свършиш дадена работа, е по-добре изобщо да не се захващаш с нея), а у нас се намират още половин вагон мързеливи соц-романтици и им организират фен клуб. Нямам против господинът от видеото да изразява мнението си, но се питам, за ...още

 2. 52) colonel K
  Кобалте,хубаво е че има от кой да вземаме пример.Двайсетина държави казваш.Колко поколения ще се сменят додето станем като тях.Безспорно няма връщане назад,но непрекъснатото прехвърляне на топката/вината/не помага.Господарите са виновни!Не ме интересува каква е тяхната принадлежност.Ако си мислят така да управляват в Глобалистан ще си имат проблеми,английските безредици ще им се видят абитуриентска лудория.
 3. 53) Ладо
  Поздравления за точния анализ! Ако е важно за някого, то и аз бих се подписал под тази статия.
 4. 54) petro
  Да направиш света казарма още не гарантира, че той ще бъде подреден, обаче ако светът е казарма, в която си началник и имаш неограничена власт да определяш критерия за подреденост по свое желание /това беше държавата и милицията преди 1989-та год./ - ето идеала и досега на много хора с фуражки включително и от мвр. http://www.victimsofcommunism.bg./victims/index#/pages/video
 5. 55) petro
  За времето преди 89 -та виж Атанас Киряков "Оцелелите. Лагерни разкази" в ютюб
 6. 56) petro
  Светът като казарма, в която милиционерите са последната истина - ето идеала на човека от репортажа; той не е идиот, идеалът му е комунистическата казарма отпреди 1989 г.; харесва си я, счита си я за образец на законност и ред; свобода на съвестта или от съвестта?!
 7. 57) uagabunga
  Признавам , много ми е интересен подборът на кадри в МВР и останалите институции ,в администрациите (общински и държавна)..., както и възможностите на гражданството да има влияние върху този подбор. Ако вие като гражданин ,или група граждани поискате от гл. секретар на МВР , например да Ви даде информация защо и по какви критерии е назначил този пич на това оговорно място ще видите какви лакърдии ще ви разтегнат , ако поискате оставката му , може и да ви се случат случки-бучки с насядяния като на Оги стефанов ...Ако това не се промени -не стае...
 8. 58) Улдин
  Винаги при смесването на идеология и простотия се установява, че на света няма истина, която да убеди, този който е "O santa simplicitas", от двама коментиращи някакъв проблем.
 9. 59) uagabunga
  Коментиращите не са интересни -нямат си работа коментират...Важно е платците на сметките на държавата , Обществото , Гражданите да разбият този модел на подбор в публичната сфера...Ако гражданството е на ниво , случайни тарикати като тоя , като шефа на СДВР и замесниците му, като шефката на СГС и ПрокуратурВите ,никога не биха получили по-високо място от пазванти.
 10. 60) Кирцата
  20г. се пъните по форумите и акъли давате дето никой не ви го ще. Нещо да сте променили. Както е казано в оня нашия филм НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР.
 11. 61) svako
  Как да ви разли4и 4овек от проститутките, които също са "На всеки километър".
 12. 62) cobalt
  Свако, не храни троловете. Няма смисъл - те и без друго не вярват в това, което пишат.
 13. 63) svako
  Кирцата, или бат Сали, както по-рано се изписваше магистралният труженик, е пример за това, 4е ако създателя на компютъра е знаел за какво ще се използва изобретението му никога не би си направил труда да го измисли.
 14. 64) Кирцата
  Мастар вярно ли е че преди промените, по 9-и септември си носел бой Тошо и с обърната глава къв трибуните си викал" ВЕЧНА ДРУЖБА КПСС-БКП". Но и това не ти е помогнало да станеш партиен член щото са те проучили какъв хамелион си.
 15. 65) Кирцата
  Мастар няма да ме има една седмица, ще се подготвяме да отпразнуваме светлия празник 9-и Септември на Дружба. Като се върна твой съм.
 16. 66) uagabunga
  Абсолютно съм убеден , че ще спечелите дело в което да защитите квалификацията за тоя тип...Няма шанс , дори и в български съд тоя да се изяви като грамотен човек с интелект , няма...
 17. 67) svako
  Нямам представа как смятш да се подготвяш за празника, но ако това вклю4ва изготвянето на агит материали мога да ти помогна. Нямам 4ервен плат за байряк, но мога да ти предоставя дръжка за него. Яка 4епата дълга дръжка. Само за твойте ръце. Гарантирам ти 4е вси4ки леви здрави сили покрай тебе ще ти завиждат.
 18. 68) vayk
  Това, че преди 89г. битовата престъпност беше в пъти по-ниска от днешната, е абсолютен факт и който твърди друго или не е живял по онова време в България или го е хванала склерозата. Дори и голям град като София беше изключително спокойно място, в което човек можеше да се разхожда по улиците в 2-3 ч. през нощта без да се притеснява, че ще бъде пребит или ограбен. Не защитавам този милиционер Флоров или още по-малко тогавашния режим, но по отношение на сигурността в онова време беше се живееше много по-добре.
 19. 69) все този онзи
  Флоров завидя на рушветите на ръководството на 6-то...
 20. 70) дръндер
  Преди 89 е имало по-голяма сигурност и по-ниска битова престъпност за сметка на свободите и гражданските права!Просто е! Всеки сам трябва да си реши кое предпочита!
 21. 71) ecohunter12
  Милиционеросоциализмът е неизлечимо заболяване. Предава се по наследство и може да изчезне само, ако изчезнат вирусоносителите. На нашата географска ширина това никога няма да се случи. Българинът е късопаметно животно. Този милиционер - Флоров, трябваше начаса да излети от структурите на МВР. Дни след тъпите му размишления той все още е на креслото си. С какви ли подчинени се е обградил, какви ли мъдри мисли скърцат в соцглавата му? Пази, Боже, двойката Плевнелиев-Попова да спечели президентските избори! Тогава ще видите Цецо Апартаменто в цялото му великолепие...
 22. 72) бате Роби
  Отстъпление от заявени позиции.При Цветанов е изразено като агорафобия!При Флоров е друго.Момче за поръчки.Изпълнителен кадър,назначен още от Станишев.Подчиняващ се на заповеди.Закономерни или не дотам.Впрочем,заповедта почти винаги е безкръвна.С това започва всичко!Този,който седи зад бюрото,не е длъжен да вземе брадвата в ръце.А хора,изпълняващи заповеди,винаги се намират!Особено в страна като България.Дори кървави!Особено кървави,защото заповедта освобождава от отговорност!!!Тъй че човек може да даде воля на своите инстинкти!!!
 23. 73) Антимафиоти ровиха в имот на музикант от Шоуто на Слави » БЪЛГАРИЯ ОТБЛИЗО » Скандално
  [...] Илиев разказва, че получил обаждане от майка си, която го алармирала за искане на ГДБОП да обискират негово складово помещение. След като отишъл на мястото, Илиев попитал дали имат разрешение за обиск, но баретите не му представили такова. Музикантът говорил с униформена служителка, която се представила под името Малакова. Когато Илиев настоял да получи заповед за обиск, разрешаваща на полицаите да влязат в собствеността му, служителката атакувала със заплахатау че ще го накарат „да лази и да кляка”, ако не изпълни техните разпоредби. За да запази добрият тон, Илиев отворил помещението. ГДБОП тарашиха музикант от „Шоуто на Слави” без ...още

 24. 74) Антимафиоти ровиха в имот на музикант от Шоуто на Слави » БЪЛГАРИЯ ОТБЛИЗО » Скандално
  [...] Илиев разказва, че получил обаждане от майка си, която го алармирала за искане на ГДБОП да обискират негово складово помещение. След като отишъл на мястото, Илиев попитал дали имат разрешение за обиск, но баретите не му представили такова. Музикантът говорил с униформена служителка, която се представила под името Малакова. Когато Илиев настоял да получи заповед за обиск, разрешаваща на полицаите да влязат в собствеността му, служителката атакувала със заплахата, че ще го накарат „да лази и да кляка”, ако не изпълни техните разпоредби. За да запази добрият тон, Илиев отворил помещението. ГДБОП тарашиха музикант от „Шоуто на Слави” без ...още

Страници: « 1 [2]


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com