www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 24 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

В десетката: Да здравствует Плевнелиев

8 Ноември 2011

 

Двуликият Плевнелиев. Колаж: Асен Генов

Мнозина ще рекат, че изборът на Росен Плевнелиев за президент е не само чудесен за царуващата мутрокрация, но и за бъдещето на жизненоважната руско-българска дружба. И ще са прави!

Защото ние българите сме практични хора и обичаме да съчетаваме полезното с приятното - хем гласуваме, защото сме съвестни граждани, хем избираме най-удобния за матушка Русь лакей.

Така всички са доволни и вся публика рукоплещет. Но трябва все пак да признаем, че на последните избори малко се попрестарахме… И до втория тур допуснахме такива кандидати, за които и самата Москва трудно би се сетила дори и в най-разгорещените си русофилски сънища.

Това обаче не е особено стряскащо, защото още от Татово време е така - ако Кремъл си позволи да отдели в червените си кюлоти съвсем деликатно мехурче въглеводород, при нас памперсите задължително преливат.

Та от тази гледна точка Плевнелиев е наистина прекрасен избор. Още изборната тупурдия не беше преминала и бременните жени не бяха доизнесли чувалите с 700 000 невалидни бюлетини, когато галеникът на Бойко Борисов реши да изрази вярност и покорство пред Русия.

Истината е толкова по-красива, когато е споделена и засяга чистата и свята любов на номенклатурчиците, апаратчиците, ченгенцата, доносничетата и всички останали твари, изпъплили от недрата на съветската родина и червения площад.

След годежните изявления в “Комерсант”, сега Плевнелиев окончателно сключи граждански брак с мъжа на сърцето си - дядо Иван.

Не, България няма да е Троянски кон на Русия, ами просто… кон. Няма да защитава подмолно интересите на руската империя, ами ще действа съвсем открито. Няма да се крие в гардероби и да притичва по късна доба под прозореца на любимото същество, ами ще консумира брака си на всеослушание, а гадните капиталисти могат само да завиждат за любовната страст.

И понеже развоят на събитията беше очевиден, та си зададох въпроса защо въобще беше нужен този цирк с изборите, мошеничествата и постановките. Та нали ние сме си известни като Задунайската губерния, шестнадесетата республика и т.н.? Защо се занимаваме с глупости, когато демокрацията и европейското ни развитие са осъдени да гинат под ботуша на московския авторитаризъм?

Но Плевнелиев го каза най-добре - ние сме вратата на руските интереси. Слушайте го и все така няма да ви се налага да мислите. Москва ще мисли вместо вас.

От блога на Александър Александров Блогуващият с пилци
Етикет: , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) хамалин
  казах го преди изборът му(за антикомунистите тук),че ще му видим действителният образ,когато се произнесе за атомната и други.за мен тази фигура(няма сега да се обосновавам защо)ми прави крайно лошо впечатление(даже повече от на г-н бб),няма да говоря за неговата посредственост и други такива.г-н бб поне не се прекрива колко му струва пипето.така.сега имам едно единствено желание:нека е-газетата да му изнесе подробният семеен портрет(добре ще да е също и на фръцлата г-жа мп)не съм си правил никога илюзии на какво място съм се родил.не ме е срам отдавна да ме е срам с такива роднини.навремето,когато не отидох да гласувам за жж,един ...още

 2. 2) гуги
  Личи си, че пиленцето Александров току що е излязло от люпилнята. Какъв ботуш руски, какви империи, каква 16-а република го гони този пубертет. Та това са понятия, които се дискутираха преди 20 години, когато авторът сигурно е бил в началното училище. За да се разбере проблема трябва да се прочетат много книги, но от статията не личи авторът да е положил някакви усилия в тази насока. И сега по темата: Българо-руските проекти са дело на няколко правителства преди това и сега и да искаме да ги ревизираме ще бъде много трудно. Руснаците са опитни икономисти и дипломати и успяха да ...още

 3. 3) US
  До 1) Хамалин да това се знаеше и пак да не знам защо изобщо все още има избори в БГ? Но скоро и това ще бъде решено няма да се и учудя нещо като в страната ни кумир президента ще стане премиер премиера президент на президента сега ще бъде делегирана повече власт и по-дълъг мандат само гледайте бат бойко как си постила жалко за народа жертва ...
 4. 4) Вова
  Мдаа...свако, ти ли си авторът с псевдоним Ал.Ал. ? А може и да не си ти, не исках да те обидя ,пич......Предполагам, че статията е попаднала по грешка в е-вестник , защото нивото на останалите публикации е много по високо .
 5. 5) Вова
  Само да допълня, днес беше открит "Северен поток" . Кой знае защо г-жа Меркел , премиер министрите на Холандия и Франция и еврокомисарят по енергетиката бяха заедно с г-н Медведев на откриването в гр. Любмин и не се чувстваха троянски коне . Сред изпълнителите на строежа са фирми от Германия и Франция , тръбите се изготвят в Германия и Русия, а финансирането се извършва от 26 банки от Европа, Азия и Америка . Антируските държавици от прибалтика,плюс Полша ще купуват газ от Германия по немски цени .
 6. 6) US
  Фофа айде стига вече с тея тараби бре еййй кажи нещо ново знем че копате и продавате на запада за да има какво да си внесете да ядете и карате
 7. 7) colonel K
  Откъде излезе това Сашенце?Що за изкопаемо?Къде е отгледано?Може би в саксията дето я поливат Сугарев,Флоров,Инджев?В територията където проповядва пастора Уорлик и където живеят вечно наведените пред новия Батко хомо булгарикус през 2011 да ги плашиш с Баба Яга!
 8. 8) US
  колонел моляте не се излагай толкова имфо изтече от запада за бойко и руснаците че не е слешно даже не се излагай с тъпи кометари тъкмо взехме да си имаме приказка диалог без да се дразним не си прав ...
 9. 9) хамалин
  г-н гуги,ще запазя самообладание да не си плюя в пазвата(възпитание и култура)ще бъда и кратък,ако,разбира се,мовете да ме разберте:не аз,а г-н рп и неговият настойник,тръбяха високо на бг публиката,че късат с руснаците.или сме идиоти,гуги,или паметта българска е къси пишки.сега,ще ви кажа нещо,което ще ви изненада:г-н калфин(г-ва кунева също)(това е за антикомунистите)беше западният проводник,колкото и невероятно да ви се вижда.оставам на мнението си,че сме прост народ(и аз съм в тази рубрика)
 10. 10) colonel K
  Винаги съм бил против насъскването срещу когото и да било.US,ние имаме да трием много срам от челото.Ние трябва да престанем със сервилното си отношение към силния на деня.С това си поведение сме известни сред близки и далечни народи.Питаш ли ме как съм се червил преди повече от 22г.,когато поляците ни се надсмиваха на слугинския/прд СССР/манталитет.Сега пак изгубихме чувство за мярка.Толкоз по този въпрос. А стари връзки не се късат!Създавай нови,не руши старите.Няма нужда стар приятел да превръщаш в нов враг.Президенти и премиери идват и си отиват,но ако създадеш вражда на народностна основа-остава за векове.Проумей това,а пък нека останем с различията си.
 11. 11) чичата
  тук може би заглавието трябваше да е проституираща политика/ с подзаглавие: как безличията се поставят в услуга да бъдат употребявани/ имам предвид демонстрацията на помпиера комуто отказаха пост държавна глава, поради което той се постара да демонстрира незначителността на отказаното му
 12. 12) US
  До 11) чичата да но скоро и това ще се промени незначителното ще бъде обърнато в значително само стой и гледай всчико вече в БГ е само въпрос на време света отново се поляризира на две Западни срещу Източни ценности, свобода или смърт ... ББ обърна вече резултата в полза на Изтока ... за което естествено хората ще си платят с нов лихвен процент ...
 13. 13) US
  До 10) colonel K Съгласен съм със "сервилната" част от мненеито ти. Но не съм съгласен със "старите връзки" и "приятелството" никога руския народ не ние бил приятел както и който и да е друг. Както знаеш ние нужда от приятели на това високо ниво нямаме имаме само интереси и да се поучим, да се научим и да се покаем! За държавата България и народа и на Изток нищо няма и никой никога там не милял за нас. Това много добре трябва да се знае и да се учи от младите.
 14. 14) colonel K
  US,мненията ни се различават диаметрално.Бих искал и с повечето европейски народи да създадем отлични отношения.
 15. 15) US
  Мненеията ни може и да разминават, но истината е една - далече, далеч от русия. И има голяма разлика между моето разбиране за добри отношения от твойте! Добри отношения примерно не се градят на 400% отгоре върху пазарната цена на газа, а от там и всичко друго наред като цени в БГ. Добри отношения не се градят с подписването на 30 годинишни договори с незивестни за народа ми клаузи .... така, че колонел може да си мислиш каквото си искаш, но истината и реалността винаги е била една ...
 16. 16) Hector
  Съгласен и отличен на гуги и вова5 така че няма да коментирам по статията. Президента Избран знаел много чужди езици-само не разбрах как е с македонскиот ?
 17. 17) US
  хекторче Знаем ти умстевения багаж не е нужно да ни го напомняш постоянно
 18. 18) svako
  Авторът бърка хронологията. Най напред в газетата "Комерсант" се появи материалче в което се твъди, че ако Плевнелиев удари къча на Калфин Рассия ще се сдобие с голям приятел в лицето на бившия министър. После Плевнелиев опроверга този "матриал" на газетата и спомена за вратата дето щяла да бъде България за Рассия към ЕС. Според мене каза голяма глупост, защото никой не търси де е вратата, когато двора е разграден. И всичко това преди изборите а не след тях както пише Александров.
 19. 19) чичата
  eй тук са написали от къде е дошъл първият милион на баятия президент: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15523265,00.html
 20. 20) svako
  Чича, едва ли на теб трябва да обяснявам, че ако не искаш да бъдеш наковалня, трябва да бъдеш чук. Знам, че вие "болшевиките" сте атеисти, но все пак има много мъдрост в думите на Исус. "Който е безгрешен пръв да хвърли камъка" Помисли преди да змериш към "грешника"
 21. 21) Вова
  Интересен избор - анонимно да цитираш Георги Димитров като агрумент. Ако беше чел и гьоте, нямаше да пропуснеш да го посочиш източника....


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com