www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
вторник, 19 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Песента „6 кокошки съм заклала“ гледана 170 000 пъти в Интернет за 10 дни

В „Мюзик айдъл“ вече гласуват зрителите
В „Мюзик айдъл“ вече гласуват зрителите

13 Март 2007

 

mi_6_koko-1.jpgMузикално шоу по бТВ „Мюзик айдъл“ роди нов български хит - „Шест кокошки съм заклала“. Малко известната до момента съвременна „народна“ песен, изпълнена от кандидат за шоуто в Пловдив, се превърна в най-гледания клип в Интернет. В българския сеирджийски сайт vbox7.com (аналог на глобалния youtube.com, където всеки може да качва видеоклипове), песента е видяна от 170 хиляди посетители за 10 дни (клипът може да се види тук). За сравнение популярният клип на песента “Вода”, която ще представя България на “Евровизия” и за кратко влезе в десетката на най-гледаните в youtube.com, е видян до момента 43 000 пъти.

В сайта vbox7.com са качени и други безспорни хитове от предаванията на българските телевизии през последните месеци – интервюта на тризначките от „Биг Брадър 3“, участието им в „Стани Богат“ и др.

„Шест кокошки съм заклала“ се очертава като безспорен фаворит за момента (по-долу пълен текст на песента).

Пловдив беше един от градовете, където се състоя първият етап от кастинга на риалити шоуто „Мюзик айдъл“. Журито – Слави, Дони, Глория и Йорданка Христова – се заливаше от смях при изпълнението на „Шест кокошки съм заклала“ от момче от Димитровград. Докато кадидатът за звезда припяваше „Шест кокошки съм заклала, руйно вино съм наляла, яла либе довечера, ще те чакам на вечеря“, Слави гледаше с отворена уста.

Дони завря глава под бюрото след куплета „Краката съм си измила с чирпанска керемида – хем са бели, хем дебели, хем са слънце невидели“. Кулминацията на хита беше последната част: „Гащите съм си изпрала снощи вечер на канала, хем са прани, хем са драни, хем ги нося разкопчани“. Йорданка Христова не издържа и се просълзи от смях, Дони вече беше под бюрото, Глория загуби ума и дума.
„Тая песен остана завинаги в историята на българската музика – това е класика, ти участваш в създаването на хит“, успя да каже Трифонов. „Ще ми държи влага за цял живот“, обобщи той.

mi_6_koko-3.jpg
mi_6_koko-2.jpg
mi_6_koko-4.jpg
mi_6_koko-5.jpg

Момчето не мина за следващия етап на шоуто, но пък мълвата за неговото парче се разпространи в цялата страна. „Шест кокошки съм заклала“ е сред най-търсените парчета в интернет, а вече си има и два ремиксa (виж тук 1 и 2)

Друг хит, с фолклорен мотив от първите кастинги на „Мюзик айдъл“, бе песента на кандидат-звезда от Варна. Поучителната песен за кравата, плявата и управата обра точките в морската столица (виж тук).

Според изследвания на организаторите на „Мюзик айдъл“ 72% от посетилите сайта на шоуто – www.мusicidol.btv.bg, са дами. По данни на Google Analytics общият брой посещения за 10 дни (26 февруари - 8 март) е 205 004, от които 124 000 уникални. Над 43% от посетителите на сайта са от София, 10,5% - от Варна, 9,6 % - от Пловдив, следвани от Бургас и Русе. После са Стара Загора, Хасково и Добрич.

От понеделник, 12 март, новото музикално риалити навлезе в друг етап и думата вече имат зрителите. След продължителните кастинги журито отся 40 кандидати за „идоли“ на България. През тази седмица се излъчват концерти, като всяка вечер се показва една група от осем участници.

От всяка група ще останат по двама, след гласуване от зрителите. След като до края на седмицата ще станат ясни десет от финалистите, журито ще даде шанс на още 8 участници /по свой избор/ от вече отпадналите. Осемте получават т. нар. “втори шанс” и ще изнесат концерт на 19 март. Зрителите на bTV ще определят единия от последните двама финалисти, а другият ще бъде избран от журито. В седмицата 19-23 март във вторник и сряда ще гледаме кратки филмчета с интересни моменти от шоуто, в четвъртък - най-интересното от „Мюзик айдъл“ досега, а в петък - кадри от подготовката на участниците.

От 26 март започват големите концерти в шоуто. Всеки понеделник зрителите ще гледат концерти на финалистите от зала 2 на НДК. Всяка седмица шоуто ще бъде напускано от кандидата, събрал най-много зрителски гласове. Победителят ще бъде обявен в началото на юни.

На снимките отгоре-надолу: изпълнителят на песента; Слави Трифонов зяпнал от удивление; певицата Глория прихва да се смее; Йорданка Христова просълзена от смях; Дони се заврял под масата. Снимки: от предаването “Мюзик айдъл” по бТВ.

mi_6_koko-6.jpgТекст на песента „Шест кокошки съм заклала“

Шест кокошки съм заклала,
руйно вино съм наляла,
(2 пъти)
Яла либе довечера,
ще те чакам на вечеря
(2 пъти)

Краката съм си измила
с чирпанска керемида,
(2 пъти)
Хем са бели, хем дебели,
хем са слънце невидели.
(2 пъти)

Гащите съм си изпрала
снощи вечер на канала
(2 пъти)
Хем са прани, хем са драни,
хем ги нося разкопчани
(2 пъти)
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) чичата
  ето това е българия/ и не се чудете че преди априлов са се гърчеели/ други упорито се сърбеят/ трети са си съветски хора/ за потурчените да не говорим/ скоро и циганите ще започнат да се държат на положение
 2. 2) Anonymous
 3. 3) emil
  много е т1п
 4. 4) Anonymous
 5. 5) Sofya Teknik Ünivers
  .Sofya Teknik üniversitesi yetiştirdiği 90.000 mühendisle Bulgarista’nın ekonomisi ve sanayisine büyük katkıda bulunmuştur.Ekonominin gelişmesinde temel rol oynayan mühendisleri yetiştirmektedir.Sofya Teknik Üniversitesi öğrencilerine farklı dillerde(almanca,ingilizce,fransızca)eğitim vermektedir.Ayrıca aynı fakülte içinde ikinci bir meslek edinmekte mümkündür.Sofya Teknik Üniversitesi bünyesinde yaptığı araştırma-geliştirme çalışmalarıyla dünyada saygın bir rol oynamaktadır ve yabancı üniversitelerle aktif ilişki içerisindedir.Birikim ve kredi transferi için Avrupa sistemi sadece Sofya Teknik Üniversitesinde uygulanmaktadır. http://blackseauniversity.com/?page_id=8263
 6. 6) ralica
  ttttttt tttuuuuuuuuuu uuuuppppppppppppppppp poooooooooooo vvvvvvvvvvv vvvvvviiiiiiiiiiiiiiiiii iiiieeee eeeee sssssss sssssstttttttt teeee eeeeeee mmmmmmmmm mmnnnnn nnooooogggg goooooooo ooooooo  ttttttttt tttttuuuuup  vvvvvvviiii iiiiieeee ssssssssttt ttttt tttteeeeeeee eee kkkkkoooooo ooooooooo okkkkk kkkooooooooooo o6666 kkkkkkkkiiii  iiiiii
 7. 7) Anonymous
  koi etazi otka4alka dati dade 20000 hilqdi bona
 8. 8) Anonymous
  az s1m pichkata_korni97 na 13 g


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com