www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
вторник, 22 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

В БНТ пак слънчасаха - кой пусна грешния филм с Коста Цонев?

 

25 Януари 2012

 

Почина голям български актьор - Коста Цонев. Както си му е редът националната обществена телевизия БНТ пусна игрален филм с него.
Кой знае защо, обаче, концептуалистите от БНТ са избрали филм, в който става дума за разузнавача Емил Боев. По сегашната терминология това е филм за офицер от ДС, който шпионира в демократичните държави, в полза на комунистическия режим и КГБ. От над 70 филма на Цонев избрали точно този :).

Това, обаче, е малката беда. По-голямата е, че в този филм Коста Цонев играе второстепенна роля и се появява за няколко минути на екран. Защо ще представят този голям актьор с второстепенна роля?

Ако някой в БНТ има носталгия по соца и романите на Богомил Райнов, защо не пусна поне „Господин Никой” или „Тайфуни с нежни имена”, в които Цонев играе Емил Боев - главната роля?

А истински подходящо щеше да бъде, ако бяха пуснали „Баща ми бояджията”, по сценарий на Васил Цонев - братът на актьора, написан с автобиографичен сюжет. В него Цонев играе ролята на баща си. Филмът е мюзикъл, актьорът се проявява и като певец. А в архивите на БНТ би трябвало да има и една знаменита роля на Цонев - Дон Кихот (”Човекът от Ламанча”). Също мюзикъл, също пее. И остави трайни спомени с нея.

БНТ разполага и с прекрасен документален биографичен филм за Коста Цонев, който също можеше да излъчи (виж го тук).
Не е за вярване, че националната телевизия с всичките си възможности се дъни така като любителска кабеларка. Мине се ни мине, току някоя изцепка. Този път поне не е с международен отзвук като при слънчевото затъмнение 1999 г., когато цяла Европа предаваше как се движи сянката на слънцето, а когато стигна до България - ядец. Нищо не се видя. Супер професионалистите, в присъствието на директорката си Лили Попова (политическо назначение) се издъниха международно.

Сегашното ръководство пак е политическо назначение. Партията на власт ГЕРБ начело с лидера си, не крие симпатии към соца и Тодор Живков. Този филм нищо чудно съвсем да не е случаен, ами някой отгоре да се е обадил да си го поиска. Само че малко е сбъркал филма и така помрачи паметта на актьора.
Етикет: , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Mira
  Когато на власт са хора, мечтали и постигнали мечтите си да са "Емил Боев" - какъв филм искате да "пусне" БНТ? Ами току виж пуснали филм, чрез който да обидят властта щото я не го разбира, я не я възхвалява...не може да се рискува така, другари.
 2. 2) Керенски
  Небивала простотия направиха, но пак ще мине без последствия. Някой тъпак просто се е сетил за единственото, което чувал за Коста Цониве или Богомил Райнов. Когато в една държава победят простаците и тъпаците, резултатите започват да се усещат на всички нива.
 3. 3) чичата
  лично аз най-харесвам коста цонев в човекът от ламача, а не като фукарата в баща ми бояджията
 4. 4) Ден
  "Муравей Рашков ТРЗ" рече – вън добрите специалисти със собствена съвест!!
 5. 5) ГОШО
  Пуснали са го защото точно с този филм той става известен /Бащата ми бояджия /си е чисто авторска работа на брат му благодарение благословията на Батето А може би трябваше да пуснат изказването му в НС за заплатата от 1200лв Май по новите поколения ще го запомнят точно с това
 6. 6) Холмс
  Бог да го прости!Талантлив актьор беше.Помня,че едно време ученичките не можеха да се разберат кого повече харесват-дали Апостол Карамитев,или Коста Цонев.За едните Апостол беше романтикът,за другите Коста беше "тежкарят".А за филма по държавната телевизия-че си беше гаф,гаф беше.Не мисля,че точно с този филм Коста Цонев става известен.За парламентарното му присъствие,по-добре да не говорим.Нека го запомним като големият актьор,един от най-големите Коста Цонев!Вечна му памет!
 7. 7) Драго
  Напротив, хубаво са го премислили шушумигите от телевизията. Как да пуснат Баща ми бояджиятта, като Васил Цонев влезе демонстративно в БКП след 10 ноември, а във филма си позволява да се кодоши с разгула на чамкорийската буржоазия, което никак не върви на сегашните добри нрави. За Дон Кихот изобщо не му е времето, след като сега повече се цени Бай Ганю. А в Господин Никой има една тънкост - ако не се лъжа героят на Коста Цонев е на страната на здравите сили с атлантически ценности...
 8. 8) Дълъг Димо
  Какъвто и филм да бяха пуснали,все щеше да е от соца и щеше да носи характеристиките на времето си.Дори и в мюзикълите си личи почерка на режима,а основно Коста Цонев е творил в него.Не подценявам таланта и осанката на актьора.
 9. 9) Дълъг Димо
  В момента с удоволствие и тъга гледам Човекът от Ламанча.Честно ще е да спомена и един филм от 2004,който не е от соц.времето и би могло да се излъчи-Шантав ден.
 10. 10) чичата
  не ми е ясно, защо коцето беше така моногамен/ и какво стана с мацката имаща се за г-жа коцева, та трябваше анчето да му затвори очите пред телевизията
 11. 11) Дълъг Димо
  Там беше,чича.
 12. 12) чичата


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com