www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
сряда, 20 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Министър Добрев - между масон и калинка, между „огнище Белене” и Григор Лилов

26 Март 2012

 

Новият кадър на ГЕРБ е недоразумение, макар и дипломиран

Делян Добрев. Снимка: Булфото

В рамките на 3 дни стана ясно, че новият министър Делян Добрев си има истинска диплома за висше образование, но, също така, се оказа масон и член на масонското сдружение „Слънцето на Тракия”, както разкри сайтът „Биволъ” (виж по-долу).
Един журналист - Григор Лилов, автор на политически трилъри, които съдържат твърде голяма доза теория на конспирацията, направи неоценима услуга на ГЕРБ. Той извади уж доказателства, че дипломата на новия министър Делян Добрев е фалшива. Това даде прекрасна възможност на управляващите да се направят на жертва на клевети и да докажат, че Добрев си има диплома.
Така проблемът с компетентността на новия министър беше изместен с фалшив скандал за неговата диплома.

Случката дава храна за размисъл за взаимоотношенията на медии с власт. Григор Лилов не е клеветник и в случая не се опитва да очерни новия министър. Неговите твърдения за фалшива диплома на Добрев са поради параноя и конспиративно мислене, съчетани с некомпетентно ровене из интернет. Името на Добрев го нямало в сайта на университета, твърди Лилов. И прилага някакъв линк, който води на съвсем друга страница, а не там, където трябва да се търси. Имало някакви линкове, които някой фалшифицирал, твърди Лилов в профила си във Фейсбук. И пак там обяснява, че Гугъл в България не е собственост на Гугъл, а се управлява от българи и по искане на българските правителства, по договор с МВР, ченгетата се бъркат в подредбата на резултатите на търсачката, селектират ги и режат част от тях… И т. н. глупости.

След нелепите твърдения на Лилов нищо по-лесно нямаше Добрев да докаже, че има диплома. Името му присъстваше дори в страницата на неговия университет в Уикипедия (ама де такова сложно нещо да разбере един разследващ журналист). Сега, след като Добрев стана министър, в Уикипедия бързо беше актуализиран този факт (виж тук, по-надолу в раздела за политици). И след като Добрев разпрати копия от дипломата си, Лилов продължи да развива теории, че всъщност тя била по изкуства, а не по икономика (сблъскал се е със съкращението B. A.), с което задълбочи съмненията, че е профан и не знае някои елементарни термини на английски.

Лилов е канен услужливо от обслужващите Борисов медии да ръси подобни нападки, но не срещу властта, а срещу нейните противници. Самият той е автор на книгата „Тайният проект Бойко Борисов”, която съдържа изобличаващи неща за сегашния премиер, но е тотално доминирана от теорията на конспирацията. Както и да е, Лилов често го интервюират във в. „Шоу” или предаването на Люба Кулезич, но там никой не му дава да гъкне по темата за Борисов. Затова пък му дават възможност да разказва на воля фантасмагории за Меглена Кунева. Тоест, използват го. Иначе той води предаване по „Скат”, където си развива конспиративните теории и така уж изобличава властта, но всъщност й прави услуги.

Властта предпочита да има такъв критик. Защото не дипломата е проблемът с новия министър. Добрев си е калинка и с истинска диплома. Назначението начело на това мегаминистерство на човек, който няма опит в бизнеса, е израз на пълно безсилие на ГЕРБ. Добрев е завършил през 2002 г. в САЩ, карал е стаж и специализация, после е работил в общината и областната управа на родния си град Хасково, откъдето ГЕРБ го прави депутат и зам.-министър. Такъв човек няма как да се справи с толкова тежки задачи като АЕЦ „Белене”, газопроводи, преговори за цените на газа, проблемите в енергетиката, кризата, пазарите, туризма и т. н.

Същевременно сайтът „Биволъ” извади документи, че Добрев е масон. Новият министър на икономиката се оказва младо масонче в ложата “Слънцето на Тракия”, патентен номер 036, Ориент Хасково, пише “Биволъ”. Поради крехката си възраст той все още е чирак, няма степен и отговорности пред братството на зидарите (виж тук целия текст).

Според документите, които публикува „Биволъ”, разпространени първо в „Болканлийкс”, брат Иван Андреев е Майстор на стола в “Слънцето на Тракия”, който е избран и за Велик Церемониалмайстор. Брат Христо Щерев е Първи Надзирател в ложата. Секретар е брат Радослав Вълчев, а ковчежник е брат Илчо Илчев.
“Слънцето на Тракия” съществува и в правния мир като сдружение, регистрирано през 2006 г., а Делян Добрев е в управителния съвет заедно с Иван Андреев и Христо Щерев.

Извадка от Агенцията по вписванията с регистрацията на сдружение „Слънцето на Тракия”, в което фигурират и новият министър Делян Добрев, Великия церемониал майстор Иван Андреев и др. масони (виж по-долу). Снимка: “Биволъ”

Сдружението „Слънцето на Тракия” има проблеми с легитимността. Нещо не го признават разните масонски ръководства. Това е бял кахър, нека се оправят. Сега заради министъра сигурно веднага ще си решат масонските противоречия.
Но в масонските документи, които извади сайтът „Биволъ”, има нещо интересно, което засяга новия министър и поради ресора му, и поради масонската му принадлежност. Масоните обсъждат да създадат „Огнище Белене”.

„Ориент Белене” става конфликтна точка за масоните, които искат да отворят там филиал. Преди месец в „Болканлийкс” изтече документ, от който става ясно, че софийската масонска ложа “Сговор” иска да отвори в Белене “огнище”, но “великият майстор” Володя Лозанов не дава, защото “в българското масонство за енергетиката отговаря точно определен брат”. Този брат обаче не е Делян Добрев, пише „Биволъ”. Според сайта има информация, че “братът за енергетиката” е с инициали Р. Овч.
В Министерски съвет брат Делян Добрев не е единствения зидар, но със сигурност е най-младият и със сигурност е ангажиран с енергетиката и други критични за държавата дела като преговорите за АЕЦ в Белене, където предстои създаването на масонско огнище…

Документ от масонска ложа за създаването на “Огнище Белене”. Снимка: “Биволъ”

Според документите, които вади „Биволъ”, в крайна сметка борбата за разпалването на огнището в Белене е спечелена от масонска ложа “Зора”. През септември 2011 г. съветът на великите сановници решава, че отговорник на новото „Огнище Белене” ще е брат Владимир Христов от ложа “Зора”.
Цитираните документи, както и десетки други масонски писания, свидетелстващи за вътрешните борби и закононарушенията, извършени от братя в ложата, могат да бъдат видени на сайта “Болканлийкс“, следвайки линка за Великия масонски теч.

Документ от масонска ложа с разправиите на масоните. Снимка: “Биволъ”
Протокол от заседание на масоните, с имена на ръководството. Вижда се името на Великия церемониалмайстор Иван Андреев, който е в ръководството на сдружението „Слънцето на Тракия”, заедно с новия министър. Снимка: “Биволъ”Етикет: , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Кумчо Вълчо
  Е,това че Делян е млад не е порок - значи със сигурност не е от ДС. Освен това така трябва - да се дава път на младите. Това че бил "зидар" също не е осъдително по законите на държавата. Иначе нямаше да може да се регистрира. Има и по-опасни струкури - СИК,ВИС,ТИМ и прочее мутри. А дали е калинка,нека не бързаме априори с изводите. Бъдещето ще покаже. Така като го гледам и слушам вдъхва доверие. Нека да оценяваме хората по делата,а не по теориите на конспирацията.
 2. 2) Hector
  Това момче явно да стане масон на тези години добре са го възпитали и вдъхновили т.е. инвестирали в него докато е следвал в Уеслиан Юниверсити - в щатите има поне 5-6 такива колежа с тази титла, но в Кънектикът е титулярния.Каква специалност е бил не знам но там основно се учи хуманитарни науки под егидата на учението на Джон Уесли- 18в.теолог от англиканската църква която в последствие става методистко-евангелистка.Явно че е поредната марионетка и няма как българската икономика и енергетика да процъфти с мънкане и проповеди. CV-то му като произход,минало,семейна среда, политическа нагласа са пълна мъгла и ако работата му ...още

 3. 3) Керенски
  Стига с тая ДС, повтаряте глупостите на Тиквата, който се чуди как да аргументира поредното си идиотско назначение. Той да разбираше нещо, пък ако ще й в ДС да е бил, ама проблемът е, че нищо не разбира.
 4. 4) Кумчо Вълчо
  Керенски,абе ти като разбираш толкова много и от всичко, защо позволи на болшевиките да вземат власта 1917-та? И така предаде революцията. Стига спамил,не са ти ясни нещата.
 5. 5) Донкихот
  Редно е някой жирналист да го запита на пресконференция, как ще съвместява клетвите за вярност към масонската ложа и към България.
 6. 6) Правописец Храбър
  Масоните от тази ложа (или поне протоколчикът им)са неграмотни калинки - пише се "диалогът не върви", а не "диалога не върви" - щото диалогът се явява един вид подлог, да г'е...
 7. 7) Правописец Храбър
  прочетох им целия документ... въпиюща неграмотност... "загрижени от ... залагене ... зависимост... обвързаност ... зависимости...." - умря ми конят, счупи ми се мистрията, скъса ми се престилката, изкриви ми се пергелът... министри... пфу!
 8. 8) Dundaky
  Може би трябва да подкрепим амбриажките издания и да кажем - да, Добрев няма легитимна диплома. Да, той има диплома от западни университети. Но! Добревата диплома НЕ е от АОНСУ. Ерго, тя е нелегитимна. Или поне да беше от Пернишки Университет по Технологии, Компютри и Архитектура...(П.У.Т.К.А).
 9. 9) чичата
  чичиков - главният персонаж в мъртви души на гоголь е бил много млад, когато е изкушавал синовете на богатите търговци и помещици в лицея/ така че нищо чудно и едва ли нещо нередно се е случило: преди време, моя позната ми се похвали че синът и десетокластник, тогава се влял в младежката организация на ротъри-клъб бългериа(т.е.ротари-комсомола)/ тя ме загледа напрегнато в очакване да коментирам постъпката му/ казах и че му предстои да се лиши от девствеността си и тя с вярното си майчино чувство усети за какъв тип девственост говоря/ отписа го/ после от нея разбрах че двамата му вакли ...още

 10. 10) Ангелов
  .....И пак там обяснява, че Гугъл в България не е собственост на Гугъл, а се управлява от българи и по искане на българските правителства, по договор с МВР, ченгетата се бъркат в подредбата на резултатите на търсачката, селектират ги и режат част от тях… -ТАКА Е!-даже предлагат услугата с/у заплащане!
 11. 11) Вова
  Чичата, имаше един милионер Пейчинов , ротарианец и педераст .


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com