www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 18 март 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Гоце, Боце, Герголан

9 Май 2012

 

“На Първанов краката са къси” - колаж Владимир Дойчинов - Ладо.

Една дребна подробност показва, че още живеем в тодорживкови времена. Делото за Пловдивския панаир, което държавата води срещу сегашния му собственик Георги Гергов, е отложено за края на май, няколко дни след конгреса на БСП. Както е известно, държавата осъди Гергов за собствеността на панаира, придобил го е в несъответствие със закона. Но той обжалва, и заседанието на съда от октомври миналата година кой знае защо е отложено за …след конгреса на БСП.

Тоест - някаква задкулисна власт управлява независимия съд и решава, че това дело е добре да се гледа, след като стане ясно кой ще е начело на втората по влияние партия в България (но и главен конкурент на първата - ГЕРБ). Ако стане лидер Първанов, чийто човек е Гергов, съдът ще го има предвид. Ако (о)стане лидер Станишев, съдът пак ще го има предвид.
България наистина се управлява от олигархия. Съдът се съобразява с партия, която не е на власт в момента, и иска да решава едно дело според политическата конюнктура.
А тя показва настъпление на олигархията. Въпросният милионер Георги Гергов беше избран тия дни за лидер на пловдивската организация на БСП. Редовите пловдивски социалисти, бедни, честни и неизкушени от благините на властта, са си избрали чистосърдечно за лидер човек, известен в Пловдив с прякорите Герголан (по героя от детските приказки Торбалан) и Свинаря (поради това, че изкарал първия си милион от свиневъдство). И така също известен като човек, който е подкрепял сините преди години, когато бяха на власт.
Нещо не е за вярване, че тази партия БСП се управлява демократично. Герголан-Свинаря е човек на Първанов, стълбът на олигархията. Изборът на Герголан е симптом за настъплението на Гоце.

Колаж за Геоги Гергов от страницата във Фейсбук “Гергов да върне Пловдивския панаир и Стария град”.

Гоце наистина настъпва. Вчера, на премиера на някаква своя книга, той заяви, че води като кандидат за лидер на БСП 55 на 45 срещу Станишев, а срещу него се води пиар кампания за „окалване и обругаване”. “Моят екип твърди, че повече от 1 млн. са хвърлени в тази кампания”, казва Първанов. Горкият. Много скъпо се е оценил. Толкова хора има в журналистиката, които ще го „окалят” съвсем безплатно, просто защото години наред мачкаше журналисти и медии. И сега Гоце гледа с огромно учудване, че медиите не му цепят басма, както когато беше президент. Два мандата, цели 10 години, Първанов беше пазен от медиите. Неговият приятел Тошо Тошев, главен редактор на вестник „Труд” (вече бивш), не даваше там дума да прехвръкне против Първанов. Неговата приятелка Венелина Гочева, главна редакторка на „24 часа” (вече бивша) не даваше дума да се каже против Първанов. Телевизии и вестници обслужваха олигархичната власт. Сега обаче ги няма Тошев и Гочева, а Първанов е бивш. И сега дълго прикривани и потискани неудобни факти излизат в медиите. (Например в e-vestnik преди години пускахме интервюта и статии за уволнения гард от Националната служба за охрана Николай Марков, влязъл в сблъсък с Първанов и цялата гоцева камарила в службите. Тогава не му даваха думата в никой вестник или телевизия. Сега няколко телевизии го каниха в предавания, цитират го и т. н. След дъжд качулка).

Бившият президент обаче има известни шансове да измести Станишев от лидерския пост в БСП. При такъв сценарий европейската й ориентация ще се промени. Добър-лош Станишев е лидер на европейските социалисти, изразява обновлението и европеизирането на тази партия. Първанов е човек от миналото и на задкулисните ходове. Благодарение на които можеш да избереш милионер за лидер в социалистическа, бивша комунистическа партия.
Противниците на БСП може би ще се радват - нека се скапе тая партия. Не е толкова радостно. Това е втората сила в страната. Нищо чудно да стане първата, след като ГЕРБ се провали поради иманентната си некомпетентност. Какво ще се случи тогава? Проруската ориентация е гарантирана, олигархическият модел - също.

И въпреки публичните ритници, които си разменяха от време на време Борисов и Първанов, между тях тлее една братска обич. Гоце и Боце се обичат от едно време. В последната си мемоарна книга „Лъжата: Бойко, Георги и разни негодници”, Тошо Тошев, журналистът, който обича да се отърква о властта, описва умилителна сцена на разговор между президент и кмет (какъвто е бил Борисов по онова време). Разговор между Гоце и Боце. Пред Тошев Боце казва на Гоце - „Винаги съм те обичал”, а Гоце му отвръща „И аз винаги съм те харесвал”. Няма подробности дали са се разцелували и прегърнали. Но отношенията между двамата в последните години са задкулисни в стил Гоце. На повърхността се карат и си разменят нападки, но тайно се обичат и харесват.

Сценарият е прост - ако Първанов овладее БСП, очертава се една нова коалиция в следващия парламент. Досега Станишев неколкократно декларира, че няма да преговаря с ГЕРБ за съвместно управление под никаква форма. Първанов не е декларирал подобно нещо.
В следващия парламент, дори да не загуби изборите, ГЕРБ ще се представи доста по-слабо, каквито и предизборни и изборни хватки да прилага сегашната власт. Резултатът ще е ГЕРБ №1, БСП №2. Или обратно. Нищо оригинално.
И тогава без никакъв свян Гоце и Боце ще се прегърнат публично. Борисов в характерния си стил ще каже пред телевизиите - „Ами, това е казал народът, това са изборните резултати, положението е тежко, трябва стабилност, ще правим коалиция заради бъдещето на България. Я вижте преди няколко години как в Германия направиха коалиция леви и десни”. Нещо такова ще обясни без да му трепне окото. След като ГЕРБ започна управлението си с подкрепата на СДС-ДСБ, нищо чудно да го продължи с помощта на Гоце.
Гоце и Боце на власт. Бетон.
Ако някой недоволства, че сегашното управление е некомпетентно, има корупция, задкулисни олигархически центрове на властта, нека си представи какво ще стане при една евентуална коалиция Гоце и Боце.

————–
Б. а. - Моля онзи или онези, които според Първанов са дали над един милион за неговото „окалване и обругаване”, да приведат нещо и на e-vestnik тук :)
Етикет: , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) svako
  БКП-БСП въобще не е българска партия. Цялото им политбюро, или както там се нарича и всичките им назначени милионери са руски мекерета. Който и да им стане главатар оченцата му все на североизток ще гледат. Помните как Серьожа Димитриевич висеше с часове пред кабинетите на лилипутите. Идете ги вижте днес как носят китки и бият чела пред паметника на монумента на окупационата червена армия МОЧА.
 2. 2) kinsev
  Вечна дружба, http://oshte-info.de-zorata.de/oshte.info/004/000105/12/2012/03.htm или какво заръча Горбачов на Луканов през март 1990 http://www.stefan-tcholakov.com/forum/index.php?topic=1152.10;wap2 Добре известен е като един от приближените до основателя на фондацията Луканов, както и от нашумялото преди години банково дело “Акрам”. През 1993 екип местни социалистически лидери от Плевен, Враца, Габрово, Велико Търново, Ловеч и Дряново “усвояват” 93 млн. лева ( по тогавашния курс, без лихвите) с посредничеството на палестинеца Джамал Абдуладем Абулибде. Последният взел 14 млн. от тях с благословията на Р. Петков в качеството му на тогавашен БСП-лидер в Плевен. Като главен координатор на операцията се спряга Луканов.
  "P.S.: Шотланде, мислим че а крайно време да съ изврънеме
  ...още

 3. 3) kinsev
  ВСИЧКО Е КАТО ПО НОТИ, БЕЗ БАНК-НОТИ !"http://www.stefan-tcholakov.com/forum/index.php?topic=273.0"
 4. 4) kinsev
  Вечна дружба,или какво заръча Горбачов на Луканов през март 1990 "http://oshte-info.de-zorata.de/oshte.info/004/000105/12/2012/03.htm"Добре известен е като един от приближените до основателя на фондацията Луканов,“усвояват” 93 млн. лева "http://www.stefan-tcholakov.com/forum/index.php?topic=1152.10;wap2"
 5. 5) kinsev
  Целата държава 45 години беше кочиня.После кочинята се отвори и прасетата излезнаха и стана една свинщина,голема свинщиа!22 години свинщина!
 6. 6) kinsev
  След първите "избори" които комунистите фалшифицираха в СДС враца се бяхме събрали и умувахне какво да правим.Аз седех,седех,пък нали съм си такъв "невъздържан" взех един голем байряк и излезнах на площада пред паметника на Ботев.Почна да се събира народ ,тръгнахме по "пробива" и когато стигнах до пред именуващият се тогава "Суми" надзад беше пълно ,както се казва "игла да хвърлиш,няма къде да падне".Сега всичко е вече в упоика,дълбока упойка. И само "социални групички" "самоорганизиращи се" митиляви овце водени за носле,според кой,кавато му "програмата"."Весел е живота" !"Флашмод" - вносни приказки,да се чуди някой недоизучен като мен "квоа па тва"!
  «.....Организираната лъжа, ...още

 7. 7) kinsev
  Коментар на младеж,на когото родителите са обяснили "правилно" за социализма и демокрацията!
  иште, никой не а тръгнал да идеализира и възхвалиава социализъма, даже и аз. единственото каде споменах беше, че тогава а имало работа за ората, съга и тава нема. примери не един и два. както социализъма, така и сегашната ни т.нар. 'демокрациа' си има своите минуси.един основен минус на таа т.нар. 'демокрациа' е, че не мисли за ората. ни за млади, ни за стари, ни за никой, а мисли само за него си и тава да открадне колкото са моа повече.
 8. 8) Морони
  Кинсев, ти Стефан Чолаков ли тръгна да цитираш? Ще ми паднеш в очите! Чух и друго: предложили на Радой Ралин кола. Той им отговорил: дайте я на бедните
 9. 9) Морони
  Тè тива е.
 10. 10) У.И.
  това е бижу
  Редовите пловдивски социалисти, бедни, честни и неизкушени от благините на властта, са си избрали чистосърдечно за лидер човек
 11. 11) ZoSo
  обречени сме
 12. 12) Ganev
  Гоце и Боце винаги са били свързани – ези и тура на една и съща монета, сечена от клептократичната нашенска олигархия. Последната не е нито лява, нито дясна – нито проруска, нито проамериканска или проевропейска. Олигархията е всеядна – тя захранва всякакви телета които като станат крави почва да дои, и дои яко – до кръв. Такива са всички партии и политици, заставали начело на РБ в последните двадесетина години, такива ще бъдат и следващите. (Ако на някое теле му задебелее главата и тръгне да бута с рога – главата му рано или късно се реже – такива са в ...още

 13. 13) hanseatic
  Колажът е страхотен! Показва истинското съдържание на Гоцко - една торба, пълна с л...а !
 14. 14) pro-anti
  като кукумявка е Гоце, само дето не гледа мъдро:)
 15. 15) Улдин
  Тибетците, и да живеят над 5000 м. надморска височина, което ще рече при непознати за нас сурови условия, са разбрали, че бедите и болестите идват от невежеството. А ние, българите, живеейки в рая на земята, от невежество сме се докарали в бедите до тук, че освен всичко друго, директно пишете за колегите си, които абсолютно безпочвено се самообявяват "за съвестта на народа, която е длъжна да ни информира", пази Боже от тяхното "информиране": "Толкова хора има в журналистиката, които ще го „окалят” съвсем безплатно, ..." Спестявам продължението, защото то не е единствено и най-важно. Между впрочем, бихте ли посочили ...още

 16. 16) kinsev
  Мм даа!
  ПОСЛАНИЕТО НА АПОСТОЛА ПАВЛА КЪМ ЕФЕСЯНИТЕ ГЛАВА 4 4:15 но, действуващи истинно в любов, да пораснем по всичко в Него, Който е главата, Христос, 4:16 от Когото цялото тяло, сглобявано и свързано чрез доставяното от всеки став, според съразмерното действие на всяка една част, изработва растенето на тялото за своето назидание в любовта. 4:17 Прочее, това казвам и заявявам в Господа, да не се обхождате вече, както се обхождат и езичниците, по своя суетен ум, 4:18 помрачени в разума, и странни на живота от Бога поради невежеството, което е в тях, и поради закоравяването на сърцето им; 4:19 които, изгубили чувство, са се предали на ...още

 17. 17) kinsev
  Язе на моите съгражданя селяне нееднократно съм им "Казах" "прасенце с панделка да вържат,щом Партията* рекла си го избирате от раз".Те така си избираха 12 години (тримандатно) един деругар соцялен,дето вси знаят какви ги е свършвал с ученички по време светло соц/комунистическо.Другарите му "виши иерархични" (на тоя същият убавец тримандатен) рекоо ми "добре че сте такива глупаци там,та си го избирахте и ни отървахте от него".Аз пък им рекъл съм на тези същите "висши" "а що го пишете в листите за депутати тогаз бре".Те пък ми рекоо "е айде ,що съ прайш на шашъв,дет незнайш лайса ,че за гласовете ви ...още

 18. 18) kinsev
  Четиво,дет няма кой да чете"2 август 2007 Пълзяща рекомунизация с прибежки Матей Стоянов"http://oshte-info.de-zorata.de/oshte.info/authors/matey-stoyanov/palzyashta-rekomunizatsya-s-pribezhki.html
 19. 19) 4х4
  Ялови са. Всичките ни момчета и момичета, които се "занимават" с политика са безплодни, безидейни, инертни и в резултат на това, вредни. Те могат и да си мислят, че са супер, ама всъщност са гОла вОда и кал по ушите. Аз не виждам никаква алтернатива. За мен избор няма. Като се замисли човек кой влезе в политиката след 10.11.89г. ще види, че на очи се набива един много интересен типаж. В политиката влязоха и се задържаха чиновниците. Човекът - апаратчик, за който работния ден е от 9.00ч. до 17.30ч., той разбира се отива в 9.30ч., и си тръгва към 17.00ч.. ...още

 20. 20) Soldier of Fortune
  Тази Партия-холдинг е разконспирирана , както и останалите субекти от политическия ни мейнстрийм от дългото ни преходясване ,те са вече по- наклонената и това не е зле , защото бяха в артистичен картел и ни разкатаха майката...Сега трябва да се интересуваме не от тия муцуни , а как да възтържествува справедливостта , как да им заявим , че трябва да плащат за грабежите , нихилизма и останалите злини , които ни нанесоха...
 21. 21) чичата
  4WD,впечатлен съм
 22. 22) kinsev
  Постолати на светлото комунсоц минало
  Учи мамо да не работиш. Да си затваряш устата и на началнико у паницата да не гледаш (приведена главица,сабя не я сече). Мълчанието е злато. Глей тебе си,па у комшията да гори,зор да ти нее. Прекарай другарчето,теба да ти е добре Те ни лъжат,че ни плащат,ние ги лъжем ,че работим. Колкото по некъдерен,толкова по нагоре в чиновническата иерархия. Поглон нисък на началника и натопяване на другарчето - гаранция за кариерно развитие. Не искам вече на клон,искам на бюро.и др. много
  когато някой партиен другар много се наакаше,го пращаха за директор на някое предприятие провинциално!Чиниовника,с това същество
  ...още

 23. 23) kinsev
  А,его решението бре!То нали като си играехме на "жумичка",търсиш,търсиш из храсталаците,па викнеш "а е намерихта ПУ"
  74) SK 18 Февруари, 2012 в 1:28 pm На някой Фандъкова е виновна на други Борисов и т.н. Няма политик да не е виновен. Ами защо ги избирате тогава? Изберете Осата, Кинсев, Сваката. Доколко са виновни политиците с точност не знам, но когато цар Симеон идваше да управлява Българияи и всички залагаха надежди на него, аз казвах: в тази система на "свобода и демокрация" и Исус Христос да дойде, все тая ще е.
  Ма има един манечок проблем - требе да турим превръзка връз очИте на
  ...още

 24. 24) чичата
  четете бехтерев, гледайте бехтерев, учете бехтерев/ но/ не му вярвайте безпрекословно/ ако умеете да мислите, той може да ви насочи в правилната линия на собствените ви мисли/ другото са условни и безусловни рефлекси, известни от павлов и кучето му
 25. 25) 4х4
  Благодаря, чича! Мисля, че нещата си имат точни имена и това, което правя е да ги назовавам по име. Прави ми впечатление, че нещо много "културни интелигенти" се навъдиха напоследък. Толкова са културни и интелигентни, че не могат нещо да си понесат собствената културност и интелигентност. Малко да ходят по земята казвам аз и да спрат да си мислят, че всичко дето хвърчи се яде. П.П. Първанов, тиии като прати държавни служители при Мариана Попова , за да я сплашиш като един истински мъж, на който му се е.е чуждо , та две не види, ама не знае как да ...още

 26. 26) чичата
  мем, от много време ми се набива в очите поведението на тия които наричаме публични личности/ наблюдавал съм го преди публичността му/ гледал съм сеира му при драпането му, към/ и изведнъж седнал на трибуната, довчеращния гашник изведнъж придобива самочувствието на човек с три гЪза, три очи и два к.ура/ вярно на килограми го е докарал вече, но и 5 уши да си внушава че има, няма да чуе псувнята зад гърба си/ колкото до седефчов(наричам го тъй защото преди всичко е син на баща си), това за което го виниш е дефинирано от вечния буров/ българският мъж винаги гледа ...още

 27. 27) 4х4
  Не ми остава нищо друго, освен да се съглася с теб. Така е. Искат да е.ът дявола във въздуха. Хехе, това е игра за напреднали. С махленските номера от селски вечеринки и на най-високото място в йерархията да застане пак ще си е бай Х.й от Перник или от Банкя, все тая. Знам, всичко ми е ясно, понякога ми се ще да не ми е , ама ми е. Аз такива "истински" мъже гледам всеки ден на килограм. Късопаметни са, което има дава възможност да правят един и същи фал до припадък. Срокът на годност им изтича с отварянето на ...още

 28. 28) Chavo
  Секса и политиката били наразривно свързани , казват. Мен обаче ме стряска в случая един групов секс на задника на българите, с активно включване от изток.
 29. 29) земпарето
  Нека да изчакаме седмица време, за да видим резултата от задкулисните игри на другарите, пък тогаз да кроим шапка на Гоце, а може и на Боце. Бившите комунисти са доказали, че умеят да се борят за истинската власт, както и да я удържат, оставяйки парадните пинизи на кандидатите за славата... Такива винаги се намират. Боце беше част от такъв проект, но почна да им играе кофти игри, трудно поносими за част от най-алчните чичкови червенотиквеничковчета.
 30. 30) Попа
  Хвала на автора! В десетката. И аз ще стискам палци за Станишев. Един приятел хубаво казваше още през 90-те години, че така, както е тръгнало ще дойде време да гласуваме за комунистите. Разликата е, че тогава той май се майтапеше. Но ето, дойде време кръгът да се затвори. Дано само не е откъм дебелата страна. Проблемът, когато те води свинар е, че той е свикнал да вижда зад себе си само свине. А нашият нов Бърдоква и първановите съратници чудно си пасват в това отношение. Хубавото в цялата работа е, че е вече почти безспорно, че свинете са най-интелигентните животни и ...още

 31. 31) Николай Алексеев
  Естествено, че свинете приличат на човека, та те от нас са произлезли и все още се наблюдава тази трансформация - човек да се превръща в свиня


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com