МВР е зад Галеви; Кунева, Бойко и комунистите; калинки полазват – „диагнози“ от Фейсбук

Atanas Tchobanov
Европейски практики: Джулиън Асанж без обвинение вече две години ходи с гривна на крака и ако не се прибере вечер в 10 отива в ареста. Галеви Брадърс с осъдителна присъда на втора инстанция джиткат на свобода с джипа, а след окончателната присъда са на плажа в ЮАР.

Кунева била креатура на комунисти, Бойко – не!?

Асен Генов
Някои обаче не мога да ги разбера лесно… По партийна повеля подкрепиха и гласуваха за служебния президент на човек, „престъпник по душа и по част от биографията си“, охранител, възхищаващ се от диктатора Живков и „пръв държавен и партиен ръководител“, вървящ смело по стъпките на дядя Путин, но се отвращават и смело, саркастично и със завидно чувство за хумор критикуват Кунева, като креатура и протеже на лошите комунисти…
Истински недоумявам къде им се къса логиката и с какво „поставеният“ Росен Плевнелиев е по-добър и достоен за политическо уважение от М. Кунева…

Veni Markovski
Не само в България се случва полицейски произвол. Ето ви един пример от САЩ. Разликата с България е, че полицаите са в момента в съда с повдигнати обвинения за убийство. (Предупреждение: в материала на CNN има покъртителни сцени; помислете си обаче – щом в САЩ има такива сцени, какви ли са те в България, в милицията на Цвинокио).
http://edition.cnn.com/2012/05/08/us/california-police-beating/index.html?hpt=hp_t3

Gergana Pirozova
Чудя се дали да не пусна няколко мечета, котета, туптящи сърца, плаж с коктейл на маса, планински ручей, а също – да се разкрепостя с няколко снимки на голи жени и мъже на стената, щото афиширането на сексуално отдавна е в зоната на пиара, ще пусна и стихотворение за любовта, а после Селин Дион и малко джаз, ще врътна няколко дълбокомислени за живота, например от Сенека, ще си пусна едни карти Таро на стената и така барем ми мине номера, че съм най-после позитивна и градивна… според очакванията. Мисля, че хората, особено изкушени от тази възможност на Фейсбук, са твърде заети да обслужват идеалните си представи за себе си! Дишайте по-спокойно! Добро утро!

Саркози до Оланд или кога ще я стигнем френската демокрация

Stefan Tafrov
Никола Саркози и Франсоа Оланд участваха рамо до рамо в церемонията на площад „Шарл Дьо Гол“ в Париж по случай Деня на победата срещу нацизма. Въпреки извънредно ожесточената предизборна кампания още във вечерта на изборите и очевидно лошите отношения помежду си, още веднага след обявяването на предизборните резултати, двамата призоваха привържениците си да не освиркват името на противника. Всичко това прави чест на френската демокрация и е доказателство за нейната зрялост, важен аспект от която е уважението към институциите.

Stephan Yankov
„Повече от 7000 зрители в зала Армеец!“ – викаше екзалтирано коментаторът на БНТ1 минути преди започване на изключително важен мач на българския национален отбор по волейбол от квалификационния турнир за олимпийските игри това лято. Аз се извинявам, ама ако 7000 заети места в 15-хилядна зала за повод за радост, при положение, че в залата ще играе може би най-добрият национален отбор на страната ни във всички видове спорт, и най-вероятно при безплатен достъп за зрителите, то значи определено тази зала не ни е била нужна – нещо, което твърдя от самото начало. Добре, че поне волейболистите ни играят добре…

Vesselina Sedlarska
А аз си въобразявах, че съм най-пострадала от гръмотевичната буря в Сливен, при която у нас гръмнаха два компютъра и два рутера. Оказа се, че компютрите на общината също са гръмнали и двама младоженци не са успели да сключат брак в уречения ден. Ако не вярвате http://www.sedmica.sliven.net/index.php?id=74816

Новият шеф на АЕЦ да не пипа копчетата!

Асен Генов
Валентин Николов нямал квалификация за шеф на АЕЦ-а. Затова евродепутат от ГЕРБ щял да му е съветник, без да напуска Брюксел…

Казах ли ви – да не пипа копчетата!..

Кирил Кирилов
Министър Мирослав Найденов хвърли око на фермерките. Според някои източници министър Найденов вече готви държавен стандарт който да разграничи качествените от некачествените и да защити българският потребител.

Калинки полазват Веселина Седларска. Снимка: от личната й страница

Vesselina Sedlarska
(Б. р. – Към снимката с калинките): Ей така ме налазиха (не се отнася за моя редактор Калин). ДДТ ли да търся, мухозол ли?

Anastacia Karnauh
И полетя CV-то наляво и надясно…

Aneta Genova
Попитаха ме какви са наблюденията ми. Ето какви: Българи, които не знаят български език, европейци – ама не съвсем, Андрешковци, които мразят бирника, Байганьовци, които крещят: Болгар, болгар!…И нито един Алеко!…И все пак пожелавам ДОБРО УТРО с любов!

Димитър Стефанов
Да благодарим на БТВ за кампанията „Да изчистим България за един ден“ и да започнем нова кампания „Да пазим България чиста всеки ден“ :)

Кой си мисли, че Галеви могат да избягат без чадъра на МВР?

Нора Стоичкова
Харесвам бТВ, а Виктор ми е приятел. Но защо никой в любимата ми тв не знае, че бягството на Галеви касае граничните полицаи?!!!! Ерго, колеги, като ви каже Цвъ Цвъ да питате съда и прокуратурата за бягството на Галеви, вие трябва да го контрирате – а каква беше ролята на граничните полицаи на Кулата петък срещу събота през нощтта, когато Галеви са се измъквали с бял джип БМВ И 48 милиона в куфари. Ще ми кажете, че минаваме ей така през границата и няма как. О, има как. Както опандизват невинни хора ей тъй по нареждане на Цвъ, тъй са могли да ги задържат. Но не забравяйте, че те са бивши барети, служители на МВР. Нали си давате сметка, че богатството, което са натрупали е под чадъра на МВР и покровителите им в специалните служби. Съответно, няма как да ги осъдят и техните покровители да не се опитат да ги разкарат от страната, за да не стигнат следите и до тях. Просто тези, които се опитват да ги разкарат, ги превръщат в пушечно месо – няма да се учудя, ако не ги трепнат някъде по Аруба като Поли Пантев, за да прикрият истинските извършители, кукловодите на контрабандата и трафика на хора и наркотици. Как смятате, че става тая работа в село България, дето всички сме я роднини, я нещо повече, без чадъра на самото МВР?

Evgeni Dimitrov
Като гледам посредите събития, един въпрос ме зачудва и едва ли мога да намеря отговора му тук, но за всеки случай да питам. Каква е работата със захарната афера на „Литекс“? При откриването на завода за джипове (б. р. – заводът за автомобили в Ловеч на Гриша Ганчев) половината правителство беше там с все спонсорите, а сега го газят за ДДС. Дали Дянков е проявил принципност на базата на фактите, или Ганчев не е спазил някакъв ангажимент и сега го наказват? Не че това ще спаси света, но ако някой знае нещо, да каже, ще е любопитно.

Luben Dilov
След първите сто дни на президента стана ясно защо първата дама се крие. Просто Бойко Борисов не търпи край себе си друг да е пръв! В крайна сметка – девойката може да си тръгне от селото, но селото никога не си тръгва от девойката. И – в случая – тази закономерност не се отнася за президентшата.

БългарияМнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.