www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 24 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Френските богаташи се спасяват от Оланд в Лондон

14 Май 2012

 

Когато настъпят горещините във Франция през август, френските богаташи отиват на по-хладно в Лондон. Но сега, когато страната им се оглавява от президент социалист, който в миналото заяви, че не обича богатите, все повече френски богаташи обмислят да кажат за постоянно “довиждане” на Франция, пише вестник “Дейли телеграф”.

По време на предизборната си кампания Оланд отправи няколко заплахи към богатите. Той обяви, че ще въведе 75-процентен данък върху доходите от и над 1 милион евро и 45-процентен данък върху доходите от и над 150 000 евро.

Очаква се Оланд да повиши и други данъци, които ще засегнат заможните хора, както и да сложи край на данъчните инициативи на предшественика си, целящи да примамят повече френски банкери, работещи в чужбина, да се върнат у дома.

Всички тези промени ще се случат на фона на промените във Великобритания, където британският премиер Дейвид Камерън заменя 50-процентния данък върху доходите над 150 000 лири с 45-процентен данък. Това само ще засили интереса на заможните французи към преселение в Лондон.

В британската столица вече има доста французи. Те са стотици хиляди и кварталите Челси и Саут Кенсингтън са наричани 21-и парижки район, защото са пренаселени с френски финансисти и техните семейства. Всички големи френски банки имат клонове във Великобритания.

Но сега преселението се засилва, отбелязват представители на агенции за недвижими имоти. През последните няколко седмици, когато победата на Оланд изглеждаше сигурна, все повече французи са проявили интерес към недвижими имоти във Великобритания и по-специално в Лондон.

Някои фирми дори са отчели 50-процентно повишаване на търсенето от френска страна и за целта дори са наели френскоговорящи агенти.

БТА
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) чичата
  не е достатъчно соц-управление във францата/ то е само параван за залъгване измамените очаквания/ съветска власт си трябва/ ленин го е практикувал, независимо че керенски го е измислил/ съвети на работническите, войнишки и селски депутати/ без значение дали има или няма парламент/ в днешно време, името им е съвети на наемния труд, може бачкачи, може специалисти, лекари учени, хора различни от едноличния търговец вменяващ самочувствие на олигарха у децата си/ това в никакъв случай не означава синдикати/ става дума за гражданско общество на огромната част от хората/ не на партиен, а на числен принцип, водещ до установяване на сътска власт ...още

 2. 2) pro-anti
  за какво им е съветска власт, те са си построили комунизЪма и без нея(къде другаде работят по 35 часа на седмица?)
 3. 3) US
  Про-Анти ти пък какво му се връзваш на чичата? И за какво изобщо го четеш? Освен лицемерно да оригиналничи друго от него до сега не съм прочел. Няма нито една мъжка сериозна приказка до сега на място. Само голословни измишлоьптинии там да натрака нещо да ти практикува писането и се мисли за интеугентен софиянец в по-малко ...
 4. 4) svako
  Чича, всичко това за което мечтаеш не може да се случи във Франция. Франция не е Рассия от началото на 20 век с оскотялото от глад и въшки лумпенизирано население. Дали ще ти държи на зад.ика да влезеш в къщата на французин и да му кажеш, че му вземаш трактора и от утре става горд колхозник.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com