www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
сряда, 23 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Рохипнол в питието - "малката мръсна тайна" на Хонконг

28 Май 2012

 

ДПА

Снимка: Фрий диджитал фотос

Последното, което Алекс си спомня от прекараната в изпълнената с барове ивица в хонконгския район Ванчай е, че е говорил в нетрезво състояние с млада жена от африкански произход пред някакъв бар малко преди полунощ.

Шест часа по-късно той дошъл на себе си и осъзнал, че се вози в пътуващ към предградията влак като кулминация на дългата нощ - но това било началото на финансов кошмар.

Едва държащ се на краката си и дезориентиран, 43-годишният британски емигрант слязъл от влака и се опитал да изтегли пари от банкомат, за да си вземе такси до дома, но открил, че от сметката му са изтеглени повече пари, отколкото е нейният лимит.

“Помислих си, че е някаква грешка”, каза той.По-късно той разбира, че има три тегления на суми над дневния му лимит от 20 000 хонконгски долара (2575 щатски долара). Той заключил, че картата му трябва да е била открадната и после да е била върната обратно в портфейла му.

Изглежда Алекс е станал жертва на опасната тенденция, при която сексуални работнички сипват в питиетата на мъжете упойващи вещества с хипнотично действие и после опразват банковите им сметки.

Използвайки наркотични вещества за изнасилване като например рохипнол, гама-хидроксибутират и золпидем, те водят мъжете до банкоматите и ги гледат, докато те набират своя пин код, казват от полицията.

После взимат картите и теглят суми от различни банкомати, докато жертвите спят в някой частен пансион или зад някой бар вследствие на интоксикацията.

През 2003 г. финландски полицейски инспектор беше открит мъртъв в хотелската си стая, като в кръвта му бяха намерени следи от рохипнол. Китайската проститутка, която беше заподозряна, че го е упоила, не беше открита.

Оттогава голям брой хора, предимно емигранти на средна възраст и мъже туристи твърдят, че в питиетата им са сипвани упойващи вещества в барове във Ванчай и после са им изпразвани сметките. Повечето се чувстват в твърде унизителна ситуация, за да потърсят полицията.

На 31 март беше арестувана 44-годишна китайка, след като е извършила множество тегления от банкомати на обща стойност 33 000 хонкогски долара от сметката на 22-годишен емигрант.

Предполагаемата й жертва е бил с нея, но се намирал в полусъзнание и очевидно не е знаел какво се случва, каза източник от полицията. Жената беше обвинена в кражба и се очаква да бъде изправена пред съда през юни, макар че се твърди, че направеният на жертвата тест за наркотични вещества се е оказал неубедителен.

От полицията призоваха другите жертви да се явят в полица предупредиха мъжете, които излизат сами във Ванчай, да се пазят от сипване не упойващи вещества в питието им.

Пиещите “постоянно трябва да са нащрек за възможността да консумират напитка, в която да е сипана субстанция без цвят, мирис или вкус”, заявиха от полицията.

“Жертвите трябва веднага да съобщават за подобни съмнения. Те трябва да отидат в полицията, след това до някоя болница и да си направят тест”, каза полицейски служител.

Банкер, който твърди, че познава трима свои колеги, които са станали жертви на подобно престъпление, каза: “Донякъде това е идеалното престъпление. Ако съобщиш за него, съпругата ти и шефовете ти ще поискат да узнаят какво си правил в такива барове”.

Един блогър емигрант описа как се събудил на някакво стълбище, след като му сипали упойващо вещество в нощен бар. По-късно открил, че банковата му сметка е изпразнена.

“Рохипнолът те прави покорен, прави те сервилен - и после ти изтрива спомените.Това е малката мръсна тайна на Хонконг и никой не знае кой го прави”, написа той.

Междувременно Алекс няма друг избор, освен да си извлече поука от излязлата му скъпо вечер миналото лято във Ванчай, защото е отишъл твърде късно до полицията, за да си направи тест за наркотични вещества.

“Тръгвайки си от полицейското управление, полицейският инспектор ми каза: “Ти си късметлия. Загубил си само 20 000 хонконгски долара. Един дойде тук, след като загубил 80 000″.

БТА
Етикет:

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Soldier of Fortune
  Четох го това , но този медикамент е известен ,още и като "Оръжието на мафията" - Швейцарската "Рош" е направила милиони печалби от нега , като го е предоставяла на комунистическите управници от съветския блог за да им помага при разпити и други такива , като психотропно вещество ...
 2. 2) Chavo
  Студентите по медицина(пък и други от по горни курсове) изваха този опият много широко на купоните с малки колежки. Дори когато се разчуе, нищо не може да се направи. Жертвата не помни нищо или почти нищо от груповия секс(по скоро изнасилване), и е ненадежден свидетел. Нищо ново под слънцето.
 3. 3) 12 без 5
  Алекс можеше да се събуди в тъмно, мръсно и влажно мазе с половината си бъбреци и без далак. Да е доволен и на това, което са му оставили, и да почерпи. Разбира се, не с рохипнол.
 4. 4) ziguli
  А,доказано е,че гъз/задник/ глава затрива.
 5. 5) kinsev
  Я,сега да проверим твърдението ти
  А,доказано е,че гъз/задник/ глава затрива.
  Науката да каже
  Науката е постоянно усилие да се придобие и увеличи човешкото познание и разбиране посредством строги изследвания. Използвайки контролирани експерименти, учените търсят и събират сведения за природни или обществени явления, записват измерими данни, свързани с наблюдения, анализират тази информация за изграждане на теоретични обяснения на изучаваните процеси и явления. Методите на научните изследвания включват изграждането на хипотези за наблюдаваните явления, провеждане на тестове и експерименти, проверяващи тези хипотези при контролирани условия. От учените се очаква също да публикуват информация, така че други учени да могат да направят подобни опити за ...още

 6. 6) ziguli
  Чичата да му мисли,нему му дохождали на крака да го онождат.Чичата,ако остане пез пАри,ке му пратат я от москвата,я от юнайтеда.Ама ако излезе прав 3-ия,че требе да си арчи парата за бубреци и далаци.А,ако е вярно голям колкото соломон/фермата/,ще му трябват чифте бъбрек и далак.Жалко,ще пострадат други двама.
 7. 7) ГОШО
  Еййй добре че рохипнол/ швейцарска работа все пак / са им слагали а представяте ли си ако беше Ксанакс, Дормикум, Ривотрил, Невротоп, Диазепам, Лексотан, Транксен, или направо бензодиазепин ,сигурно и белия дроб комплект със сърцето са щели да им извадят без да се усетят
 8. 8) korso
  Ами...морала,къде остана
 9. 9) чичата
  морала завещахме на момите по чорапогащници край пътя


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com