www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
сряда, 23 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Как не позволихме на Бербатов да бъде Шевченко

 

12 Юни 2012

 

Трийсет и пет годишният Андрий Шевченко вкара снощи два гола на Швеция и помогна на Украйна да постигне първата си победа на европейско първенство.

Лекувал дълго контузия, на пределна възраст за футболист, Шевченко беше пуснат титуляр от Олег Блохин и извърши подвиг за своя национален отбор под овациите на публиката.

Шевченко е голмайстор на украинския национален отбор с 48 гола, шест пъти е футболист на Украйна, печелил е Шампионската лига с “Милан” и е носител на Златна топка.

Нашият голмайстор на националния отбор Димитър Бербатов има 48 гола, седем пъти е бил футболист на България, играл е два пъти на финал за Шампионската лига, стана голмайстор на английското първенство.

След блестящите постижения в “Милан” Андрий Шевченко преминава в “Челси”, но така и не успява да се приспособи към футбола във Висшата лига и след дълга голова суша се връща в Украйна, където става капитан на “Динамо” (Киев).

Димитър Бербатов поставя най-различни голови рекорди във Висшата лига и блести в “Манчестър юнайтед”, но по необясними причини губи мястото си в титулярния състав и в момента е на път да напусне отбора.

Въпреки всички перипетии в клубната си кариера, Андрий Шевченко никога не е лишен от доверието на федерация, треньори, медии и публика в Украйна и винаги, когато е във физическо състояние, е в основата на националния отбор.

Въпреки всички постижения в клубната си кариера и в националния отбор, Димитър Бербатов никога не престава да бъде обект на упреци, критики и подигравки от голяма част от запалянковците, повечето медии и “огговорни фактори” във Българската футболна федерация. През 2010 г. той се отказва от националния отбор.

Сега Украйна е един от домакините на европейското първенство и постигна първата си победа срещу Швеция с два гола на 35-годишния Шевченко. Българският национален отбор гледа европейското по телевизията.
Етикет: , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Bubrek
  М-дааа!
 2. 2) земпарето
  Григоре, Григоре, много тъпа закачка с махленския български навик да оплюваме всичко стойностно, пръкнало се от земите наши. Значи, украинците не са заистливи, само ние сме. Не се прай на отворен, а дай свойта рецепта за излизане от батака, щом толко разбираш от сокър...
 3. 3) kinsev
  икога не престава да бъде обект на упреци, критики и подигравки от голяма част от запалянковците, повечето медии и “огговорни фактори”
  Национална "особеност" да се "сече стърчаштото дърво",та храстите да се равняват по себе си!Винаги ми е изключително приятно да гледам Бербатов с каква лекота и интелигентност борави с "коженото кълбо"!
 4. 4) паро
  Точно и ясно!
 5. 5) Sin
  "Тиквоподобни идоли и главни мултаци диктуват своята простотия превръщайки я в еталон. Псевдогении от мрачното ни минало, създали биография с целувки по чалмата на Людмила, продължават да разпределят дажби в хранилките на своите любимци. Медийни кресливци и имитатори лишени от талант завоюваха овации и гердан от медали. Достойните и кадърните изчезнаха.", Слави Минеков. Не одобрявам преминаването на Минеков към Кунева, обаче горните думи обясняват всичко, даже и за Бербатов.
 6. 6) Силвърмен
  Очевидно Бербатов не е Шевченко. Украинецът е носител на Златната топка, Бербо изобщо попадал ли е в разширения списък? Всеки опит нашият да бъде описан с качествата и недостатъците му се атакува като окалване, а това не е правилно. Човекът не е велик футболист. Както и волейболистите ни не са велик отбор. Справка - непрекъснатите изказвания, включително на Стойчев, че никога не успяваме да изиграем на високо ниво за цял един мач. Потърсете си символи на друго място.
 7. 7) Soldier of Fortune
  До казармата и в БНА съм практикувал индивидуална спортна дисциплина и като анализирам какво става с Обществото ни съм силно и приятно изненадан от успехите на нашите спортисти в колективните спортови (в това атомизирано общество), като волейбол , гимнастика , футбол , успехи , които най-вероятно са създали силни лобита срещу нашия спорт от което , разбира се са се възползвали маса спортни деятели-предатели - имена няма да споменавам.
 8. 8) Chavo
  Ей такива тикви кото "среброто" по-горе савечната прокоба на България.
 9. 9) kinsev
  Мероприятието по първата копка...Фудболна тематика и "морални" терзания!
 10. 10) Драго
  Ако Шевченко беше българин, щеше да бъде обявен за футболист № 2, непосредствено след сина на шефа на федерацията...
 11. 11) cobalt
  Нека обобщим казаното до тук: Бербатов щеше да е Шевченко, ако се беше родил в държава с по-малко силвърменовци на глава от населението. Силвъре, това е метафора. Не е нужно да отговаряш!


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com