www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 24 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Българското барбекю на Витоша - почти като виц

5 Юли 2012

 

Уочинг тиви…

Един заекващ гражданин решил да извика Боце Пожарната по повод разразил се пожар в красивата планина Витоша.

Завъртял едно телефонче на Боце и започнал да пелтечи :

- Запзззааапззааап…

- Гражданино идиот, отвърнал Боце, престанете да си правите майтапи с Боце-Великия-Откривател-на-парчета-магистрала-по-която-хората-си-джиткат-автомобилите!

И му тръшнал телефона под носа…

…Цеце? … Боце?!

Пелтекът се натъжил, но не се предал. Сетил се, че когато пее, заекването намалява значително и хората го разбират… И набрал отново номера на Боце!

Боце вдигнал, а от отсрещната страна пелтекът запял:

- Запааалиии сеее горатаааа на Витошааа планина! - като съвсем тенденциозно човекът се опитвал да го докара като любимата песен на Боце - БатальонА се строява.

При което обаче Боце Пожарната пуснал телефона на високоговорител и започнал по стар селски обичай да щрака с пръсти, да меси гюбеци, да къса потници и да приглася :

- Тун-дра-та-та, тун-дра-та-та…

А през това време огънят се разраснал и изпепелил цялата планина от Рударци до Хладилника и спрял точно до ония хотели над Симеоново, дето мязат на манастири, обаче принадлежат на такива едни люде, които са всъщност и основната причина хората да имат нужда от религия, за да се молят на Господ да ги отърве от тази зла прокоба премиерът да им е пожарникар и в същото време да няма кой да гаси лумналите поради едни доста съмнителни причини огньове.

Насетне, когато димът се разнесе, натъжените граждани видяха апокалиптичната картина – на връх планината Боце открива построената паралелно с унищожаването на горите ски писта, по която още идната зима внучките на Вежди Рашидов ще се пързалят на воля и без опасност да се блъснат в някой неуместен бор – за радост на ръкопляскащото множество, което до тогава вече ще е забравило и за окончателно унищожената зеленина на Витоша, и за умишлено неадекватните действия на правителството, и за всичко неадекватно в тази своего рода държава, наречена България.

И така, идват отново избори, а подтикнатите от гражданската си съвест гласоподаватели дружно ще отидат да упражнят правото да продадат гласа си за порция кебапчета, опечени върху все още тлеещите горски масиви, връчвайки по този начин управлението на страната на следващия такъв велик повелител на огнената стихия, в която безкомпромисно и безвъзвратно изгоря и бъдещето на страната и народа ни.

От блога Блогуващият с пилци
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Кумчо Вълчо
  Голяма глупост е и материала и вица за пелтека. Ако има някой който е заинтерсован да няма пожари,то това е премиера. Щото всичко му се пише на политическият имидж - виновен или невинен той го отнася. Това прекрасно го знаят от тройната крадлива ламя,дето искат отново да ни управляват,и където могат палят,лъжат,блокират кръстовища и магистрали и подготвят иабирането си на предстоящите избори догодина. Ето тука обаче е огромната им грешка. Българинът трябва да е много тъп за да гласува отново за тройната крадлива коалиция. По скоро ще гласува за бате Бойко отново,защото той може и да не е идеалният премиер,но ...още

 2. 2) kinsev
  Да аз със "просто народно око виждам",виждам пиша вече две години и половина по моите "незначителни проблеми" и как това велико правителство "ни чуло,ни видяло".Много работи виждам с простото си селяндурско око и джипа дето мина малко след като писах за сеченето на гората Майчина и свирна на портата дето номер ми 13 "25 конгрес на КПСС".и гората изчезна,та виждам,много виждам,и невидими за виртуалните слепци виждам!
 3. 3) kinsev
  Нали така рекъл съм февруари 2001г ,че с царо велик идва най жестокият комунизъм,та много неща рекъл съм!
 4. 4) kinsev
  Новини 23:55 27.07.09 Бодра смяна автор(и): Труд, прочитания: 4221,/В 11,57 ч вчера новият премиер Бойко Борисов и 16-имата му министри се заклеха пред парламента. Генерала обеща при новата власт да има ред и дисциплина, а борбата с корупцията бе определена като най-важния приоритет. Размразяването на еврофондовете също е сред най-важните цели в декларацията на ГЕРБ. Новата власт се закле пред патриарх Максим и в присъствието на президента Георги Първанов, вицепрезидента Ангел Марин, посланици. Бившият премиер Сергей Станишев предупреди Борисов, че поема риск, като прави правителство на малцинството. “Синята коалиция” пък се пречупи и подкрепи Министерския съвет, въпреки че в него е ...още

 5. 5) kinsev
  Не изговаряй напраздно името на Господа твоя Бог; защото Господ няма да счита безгрешен оногова, който изговаря напраздно името му.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com