Циркът „Награди на ММ“

Чаканото грандиозно шоу в Народния театър се оказа нищо и половина

Ирина Флорин се гушка в Миро. Снимка: Булфото

„Да бях дала пари за най-страхотната комедия, нямаше да се смея толкова. Егати цирка!“, коментираше една от зрителките на 9 музикални награди на телевизия ММ. „Циркът“ се проведе в Народния театър „Иван Вазов“ и предварително бе предричан като бляскаво и грандиозно шоу. Награждаването обаче бе далеч от това определение.

Въпреки, че на поканите пишеше „вратите се затварят в 19.45“, заради живото предаване на наградите, някои от изпълнителите закъсняха и влязоха в залата след като шоуто започна. D_2 и Миро бяха сред непукистите, а местата им трябваше да бъдат заети от организаторите, за да не се виждат празните столове в залата.

Сред гилдията отдавна се прокрадва нагласата, че наградите на ММ не са сред любимите събития на музикантите, заради спорната обективност на наградите. Победителите се определят от работещите в самата телевизия ММ и вота на музикални журналисти.

Водещ на шоуто бе Любо, който вече не е вокал на група „Те“, а започва самостоятелна кариера. Той бе видимо притеснен и постоянно забравяше репликите си. „Добре, че сме си наши хора“, обърна се към публиката той при поредния си гаф. Тази година ММ не пусна в продажба билети за наградите, а разпрати покани на изпълнители, продуценти, журналисти и спонсори. Последните бяха най-ухажвани по време на цялото шоу. Графа, който получи награда за изпълнител на 2006 г. благодари на Глобул, Мария Илиева, която взе статуетка за ар енд би албум, също се поклони на спонсорите, без които българската музика не би оцеляла.

Бурен смях в залата предизвика изпълнението на Лилана. Младата певица се опита да направи ефектно представление, закачена на ластик, който я повдигаше и тя прелиташе над сцената. Хореографията на изпълнението явно не бе репетирано достатъчно, защото Лилана не успя да координира движенията си във въздуха. „Благодарим на Лилана за полета“, пошегува се водещият на „Десете най“ Димитър Павлов, който бе сред поканените да връчи награда.

Шоуто продължи вяло, докато на сцената не се появи Тити Папазов. Треньорът направи близо 10 минутно шоу, обяснявайки, че е музикален инвалид. Той разкри, че докато бил в публиката попитал „съседа си по място Миро (от вече бившия дует „Каризма“), как се казва водещият“. „Любо, извинявай, знам те, ама името ми се губеше“, невинно продължи Папазов. Монологът му завърши с благодарности към спонсорите и намигване, че могат да помогнат както на музиката, така и на спорта. Тити Папазов обяви наградата за хип-хоп парче, която отиде при Ъпсурт. Рапърите обаче не дойдоха на церемонията и Тити прибра статуетката за себе си.

На сцената се изредиха Сантра и Кристо, Петя Павлова, D_2, Angel Sky и Gravity Co., които отнесоха 3 награди. Група „Остава“ също се изявиха на сцената, но след песента им „Sex in the morning“ един от антуража на рапърите „Хората от гетото“ започна да крещи, че това е „Егати тъпата песен“. „Това ли е музиката, която харесвате, вие сте егати хората“, развика се „човекът от гетото“ и демонстративно излезе с групата размъкнати „гангстери“.

Във шоуто се включиха и чужди изпълнители. Сред тях бяха румънската група Sistem, които показаха майсторство в „тропането“ върху празни варели и бидони. Изпълнението им обаче не впечатли никого, имайки предвид, че малко преди тях звуча част от песента на Елица и Стоян „Вода“. Дуетът, който стана пети на Евровизия 2007, бе поканен да връчи награда за изпълнител на годината. Другият най-аплодиран дует по време на шоуто беше този на шампионите Албена и Максим.

На награждаването пя и цветнокожият Mozez. Уникалният му глас обаче не успя да концентрира публиката. Залата се изпразни, след напускането на хората от гетото и след като някои от музикантите разбраха, че отвън вече е отворен „бюфетът“. Миро излизаше няколко пъти, за да долее бира в голямата си пластмасова чаша. Гостите в залата се концентрираха върху сцената накрая, когато на сцената излезе Lisa Maffia. Закачливата й песен, подканяща слушателите да запомнят името й, остана на заден план, заради късата, еластична роклята, която певицата бе избрала за изявата си. Дълбокото деколте разкри в детайли пищните й форми, докато певицата призоваваше за „Свобода за българските медици“.

На финала единствено Васил Найденов успя да изправи публиката на крака, получавайки статуетка за цялостен принос.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.