www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
петък, 20 април 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Книгата „В сянката на Борисов” излезе на английски и с второ издание на български

10 Август 2012

 

„В сянката на Борисов” от Иван Бакалов, книгата, която е събрала тъмното минало на българския премиер и неговото скандално настояще, излезе и на английски език, заедно с второ издание на български.
Авторът смята, че главната заслуга е на преводачката Мария Гинева, благодарение на която 300-та страници на книгата станаха достъпни за чужденци. Както пише авторът в предговора си за чуждия читател тази книга може да е полезна на чужденци, които живеят в България или работят с България.
Книгата може да се достави безплатно от куриерска фирма ShortCut (доставката е включена в цената - 10 лв.) само с обаждане по телефона 0700 101 71 или по мейла contact@shortcut.bg или post@siankata-borisov.com, също и от „Книжен ъгъл”. Може да се намери и в книжарници „Хеликон”.

Във второто издание на български има около 2 страници допълнения. Те отразяват развитието по някои теми в книгата. Най-важното е за показанията на подсъдим пред Шуменския съд, които потвърждават информация от грамите на американския посланик в София Джон Байърли от 2006 г., също и показания на Сретан Йосич и свидетел срещу него пред Белградския съд, според които Борисов се е занимавал с трафик на метамфетамини и е бил свързан със сръбския гангстер.
Подсъдимият по делото „Килърите” Васил Костов - Кеца, който е бил шофьор и охрана на гангстера от СИК Милчо Бонев-Бай Миле, заяви пред съда, че Борисов по онова време отговарял за канал за наркотици за Турция, че като шеф на фирма “Ипон” издал разрешителните на охраната на бай Миле, че е присъствал на среща на Бай Миле, Сретан Йосич, Борисов и др., на която са обсъждали как да го направят шеф в МВР и др.
Каквито и резерви може да има срещу такъв свидетел, неговите показания пред съда съвпадат с други подобни свидетелства пред съда в Белград от 2009 и 2010 г. Тази новина обаче беше премълчана и остана без коментар у нас. Новината съобщиха накратко в новините по БНР, по-подробно “Медиапул”, в. “Сега”, предаде я в сайта си агенция “Кросс”, а оттам и 1-2 маргинални сайта, блогове, Фейсбук.
Точно това е и една от причините авторът да събере подобни факти в книгата си.
Във второто издание има кратки допълнения и за медиите. Последното публицистично предаване, което предизвиква недоволството на Борисов, „Отпечатъци” по бТВ, беше спряно. В момента в телевизиите с национално покритие единственото предаване, което си позволява да казва неща против Борисов е „Шоуто на Слави”.
Има и кратки допълнения за развитието на съдебните процеси срещу бишви премиери и министри в съседни страни на Балканите, в които ситуацията е аналогична на българската.
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
  1. 1) земпарето
    Кому беше изгодно да създаде и подклажда очаквания на заблудения избирател, включително и нелогичните промени в избирателния закон през 2009г.? При настъпващата криза това си беше тактическо отстъпление, за да може, като премине бурята отново на бел кон да яхнат отново дръгливия гръб на същия този заблуден избирател... Ами номера с решението за строежа на АЕЦ "Белене"?! Боко и компания приеха условията, защото имат договорен определен процент печалба от целата галимация. Същите, на които беше изгодно това, наистина знаят как да въртят политиката, при тоя зомбиран народец... Не мага да им кажа "евалла", но им го признавам, добри ученици са ...още

  2. 2) spectator
    Иска ми се да си поръчам книгата, но единствено от уважение към труда на автора. Проблемът е, че физиономията на корицата ми е изключително неприятна. Не ща да научавам никакви факти повече за лицето Борисов. Нито хубави, нито скандални, нищо. Просто ми дойде до гуша. Ще последвам съвета на онова герберче - който не му харесва да заминава в чужбина. Децата ми няма да знаят български, но... може би е за добро.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com