www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 21 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

"Пуси райът", Ботев и Левски

 

18 Август 2012

 

Две години затвор за трите момичета, изпели молитва против Путин в московска църква. Цивилизованият свят оцени това като несъразмерно висока присъда. В България обаче руският съд има ревностни защитници. Това било богохулство, те се държали като демони.

Нормалната присъда щеше да бъде глоба. В страни с тоталитарно мислене обаче хората искат затвор, Сибир и твърдата ръка на бащицата да наказва сурово.

Кое е богохулство? Против Бог и християнството ли пяха тия момичета или против Путин? И какво е това изродено самосъзнание кагебисти да бранят църквата? И патриархът да е агент на КГБ?

Даже не дребна риба на битово равнище, като българските попове, от които са искали клюки за църквата отвътре, ами Кирил (Гундяев) дълги години е бил нещо като външен министър на руската църква. Разведчик първа категория.

И сега той и един офицер от КГБ, понастоящем президент, са света вода ненапита и първи християни. То това е гаврата, която изкарва на отчаяни акции млади руснаци.

Докато Русия се тресе от скандала с „Пуси райът”, който идва дюшеш на Путин да покаже колко богоугоден християнин и пазител на ценностите е, в България правителството, министърът на образованието и премиерът разиграха друга атракция, да се покажат като пазители на националните ценности.

Развяха един доклад за българските учебници, за да обявят, че той е написан от злодеи, дето посягат на националната сигурност – това означавало посегателството на историята. И къде е това посегателство?

Медии раздухаха с манипулации този доклад – някакви искали да махат Ботев и Левски от учебниците. За да могат да се покажат като големи родолюбци Игнатов и Борисов. И контролираните от правителството вестници сега преследват авторите на доклада, изкарват ги в списък като престъпници.

Само много прост народ се връзва на толкова плитки номера. Ами разбира се, че учебниците трябва да се оценяват от тази гледна точка. Един такъв доклад е от полза за авторите на учебници, да си помислят, да се съобразяват. Не докладът, а възпитаването в омраза към съседите подкопава националната сигурност.

Колко поколения иска България да възпита в омраза към „турците”? Левски се е борил против поробителя, но говори ли против турците? И ние докога смятаме да живеем години назад в историята? Да учим децата, че турците са враг, вместо да разбират историята?

А какво измисли България след десетилетия правилно патриотично възпитание чрез учебниците за да приобщи българските турци - немалък процент от населението?

Измисли да им смени имената насила. Това измисли. Сегашният премиер тогава е бил командирован като каратист-бияч да „опазва реда” по време на преименуването и „голямата екскурзия”.

Сега неговото „демократично” правителство прави пропаганда, че някакви лоши „турци” от някаква комисия написали злодейски доклад.

У нас правителството брани “историята” като кагебистите – християнството.
Етикет: , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Chavo
  Господ да нипази, защото сега КГБ "пази" християнските ценности.
 2. 2) peregrinator
  Патриарха московски не е кагебеист,макар и преди вероятно да е сътрудничал.Той е просто милионер,с развит ум и връзки с властта,подлец възползвал се от ситуацията за да забогатее.в момента държавата там я управлява не кгб(това е смехотворно),ами изродени предатели отрекли се от всичко в името на мамона.Трите идиотки си направиха пиаракция,станаха богати и би трябвали всички да са доволни.Обидата не е тук само срещу Путин в този безобразен стил,но и срещу църквата.Вероятно не можете да си преведете думите-срань господня,просизнесени в храма.Общо взето това е - лайна господни.Добре де,така ли се пее в църква.Да,абсолютно съм съгласен с мнението,че жестоко постъпиха с тази ...още

 3. 3) peregrinator
  И последно,за да не бъдем голословни,ще подкрепя казаното с линк,извинявайте ама истината трябва да е пълна и да се знае какво се пише и кого се защитава http://www.extremecentrepoint.com/?p=12031#more-12031
 4. 4) bogeo
  Без ни най-малко да изпитвам симпатии към Путин, Кирил и Сие, се питам следното: ако подобно нещо се беше случило в "Свети Петър" в Рим, как щяха да реагират Ватиканът и италианската полиция? Що се отнася до историята с учебниците: нещата са по-дълбоки, отколкото изглеждат: из нета има няколко хубави анализа по въпроса.
 5. 5) bogeo
  Ето ви пресен пример: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=949202
 6. 6) У.И.
  Доколкото знам, в доклада на Комисията за защита от дискриминация не се препоръчва да се свали Ботев от учебниците или да не се споменава Левски като велика личност. Това беше риторичен въпрос на една издателка, чието име не запомних. В доклада само посочват, че по едни и същи учебници учат деца от различни националности.
 7. 7) Го-шо
  Пере по правилно беше да ги глобят и след това да им осигурят транспорт до някоя по демократична страна като ги лишат от Руско гражданство /то май едната има канадско/Тогава можеха НАВОЛЯ да си пеят и се молят против Путин Той Господ чува еднакво от всякъде Но то не късно може и след като си отлежат 2г
 8. 8) хамалин
  идиоти сте (превърнахте форума на е-вестника в откачен брътвежник)
 9. 9) spectator
  Уважавам мнението Ви, г-н Бакалов. Но въпросът не е толкова лесен. Трите пуски от амвона на един знаков православен храм пяха за ЛАЙНА ГОСПОДНИ (срань Господня). Пиша го само за да уточним за какво иде реч. Това е точно толкова "невинна шега" или "пънк молебен", колкото да отидат да изпишат свастика на Стената на плача или да сложат свинска глава върху Корана в джамията ал-Акса в Иерусалим. За такива "шегички" всяка демократична страна ще ги сложи на топло - и може би за доста по-дълго. За сравнение - Финландия, 2008 г. 2 г и половина затвор за богохулство. Без някой ...още

 10. 10) Наблюдател
  spectator, вентилатор и др. - вие просто сте неосъзнати сталинисти. Да, наистина момичетата пяха за сран господня - точно такава сран господня е патриарха от КГБ. И за токаво нещо според сталинистките ви мозъци е заслужено да ги осйдят на 2 години затвор. В кой век живеете, spectator-и и вентилатори? Ше ми давате за пример - ако в Рим, ако в САЩ. Чисто и просто сте сталинисти, щом оправдавате 2 години затвор за такова нещо.
 11. 11) ziguli
  Наблюдател,ако бяха сталинисти,нямаше да са раболепни.Сталин бе сатрап,но никога раболепен.Нашите индивиди са си чисти тошовисти,в пълния смисъл на думата.Сатрап,ама раболепен.Смачква всичко под него и прави фелацио на всичко над него.
 12. 12) хамалин
  наблюдател: не сте на фокус, сори(инъчи за запитайкити нямати грешкъ и граматикити на форомцъти):господата(пардон другарити)сталинисти (по вашътъ научнъ термонологиъ) препоръчвът инджекции и лудници, пропуснали съ само белене
 13. 13) spectator
  Да, две години са много. Макар че във Франция, Щатите, Израел биха им дали и повече. Без някой да им чуе името. Иначе трудно могат да ме обидят хора, не виждащи по-далеч от телевизора си. Живи и здрави :)
 14. 14) Алфред
  spectator, това за теб не е обида, това е диагноза. Много точна, впрочем. В Италия за такова нещо в храма най-много глоба. Дори някъде щеше да се размине и без полиция, охраната щеше просто да ги изхвърли.
 15. 15) наблюдател
  Г-н Бакалов, с този коментар защитавате една глупава (много меко казано) кауза. Нормално е първо да се провери КАКВО защитавам, а едва след това - защо! Та тези момичета са най-обикновени к.рви, търсещи популярност -Вж. например http://wonderbull.livejournal.com/153476.html?format=light (има фотографии, доказващи моята теза!).
 16. 16) Донкихот
  Накратко - толерастията е права дори когато греши.
 17. 17) Донкихот
  А присъдата на "Бесните Путки" наистина е несправедлива, трябваше да ги осъдят само на 100 обществено полезен труд, но в някой публичен дом.
 18. 18) хамалин
  и сте циници
 19. 19) svako
  Рилски, Мишо, Добрев, Благоев, Симеонов, Ваньо, Пенев или Германски, Кирилиевич и Ковачев това са агентурните имена на мУтрополитите български. А който е гледал най-стойностното предаване на БНТ "Вяря и общество" със водещ Горан Благоев на 11/08 и 18/08/ 20012 http://bnt.bg/bg/productions/about/44/vjara_i_obshtestvo е видял, че Максим също е ченге ДС-арско КГБ-истко долно и подло. За каква православна черква говорим и за какви цености се тръшкат "наблюдатели" късогледи, савецки казаци залепили на гъза на кобилите си надписа "донкихот" и вентилатори с претенциите да са пеленгатори. Тези момичета имаха смелоста да напцуват безцветният молец и всички които не одобрявт постъпката им могат само ...още

 20. 20) weiss
  Няма значение какви са момичета, дали ви харесват и дали бихте ги поканили на вечеря-тях ги съдят за това, което са направили, не за липса на вкус. А те направиха политически протест- в саудитска Русия за това дават "само" 2 години в колония с общ режим. А можеше и седем , при строг, или в психиатрия, както съветват психарите. Завинаги, или докато не ги излекуват с електрошокове (чети К.Киси за подробностите, има и руски версии за Склифосовски). А уж в Европа за "богохулство" не затварят вече от години, а от векове и на клади не горят, ама това май не ...още

 21. 21) Донкихот
  "всички които не одобрявт постъпката им могат само да ги цункат по пуситата" - ей на това му казвам толерастия - докато си съгласен с мен си толерантен, ако имаш различно мнение си нетолерантен и враг на народа. А това което направиха вашите идоли е обида не за КГБистите с раса, а за всички хора които смятат тази сграда за Храм Божи. А като сте толкова надъхани и възхитени от светлият им пример ходете и направете същата акция в Сейнт Пол, срещу опитите за арест на Джулиан Асанж.
 22. 22) svako
  Доньo, всъщност едва ли някоя от "пуситата" би ти позволила да я цункаш там отдолу. Лапай на кобзон умрелия кавлал.
 23. 23) Донкихот
  svako, защо не щеш да последваш смелият им пример, не бъди само пуси, Англия е правова държава за разлика от Русия и там нищо няма да ти направят, може и медал за храброст да ти дадът.
 24. 24) Донкихот
  Чудя се как още никой не се сетил да сравни "Сран Господня"-та с Жана Д'Арк. Също се чудя дали във Франция си нямат "Отворено Общество" да накара тамошните си подлоги да пренапишат учебниците на французите с цел да бъде отбелязана и англииската гледна точка, че все пак Жана Д'Арк е била вещица по техните закони си е заслужавала да бъде изгорена на клада. А и французите не трябва да се възпитават в омраза към англичаните а на добросъседски отношения.
 25. 25) Вова
  Много жълта статия, даже се учудвам, че може да бъде на такъв приземен етаж .. . Свако и неговият личен психиатър и ментор са надминали себе си. Хубавото е, че са малко такива като тях . Винаги е интересно когато испански гастарбайтер прави реклама на кавала на Йосиф Кобзон. Очевидно музиката и някои особености на руската култура са му близки и познати ..до болка.
 26. 26) svako
  Блядуха Вова, ---------- ненагляднъй, тренирай льохкая атлетика защото не е далеч времето когато ще ти се наложи да пробягаш маршрута на дедо си белогвардееца. Пази си българския паспорт. Той може да те отърве от еб.н. Освен ако ебан.а не не ти достявя удоволствие.
 27. 27) наблюдател
  А бе, хора, що се хабите? Та тези шибани к.рви точно това искат - да се ломоти за тях. А вие и разните журналя им се връзват на пинизите!
 28. 28) spectator
  Донкихот, добре казано. За съжаление e-vestnik ни разочарова напоследък. А беше примерът за независима журналистика. По тази новина ( тук ) можем да се ориентираме, кой всъщност е сталинист. Фенки на пуските разрушиха паметник на жертвите на сталинските репресии. Дальше ехать некуда, както казват руснаците. Всъщност може и по-зле, може да се повтори революционният плам, когато гола комсомолка влизала и сядала в олтара, в израз на борба срещу упадъчното християнство.
 29. 29) Катина
  Жалко е,че като гостенка за първи път влизайки тук,ще бъда принудена да напиша неща,които няма да Ви се харесат г-н Бакалов.Да си дойдем на думата за "Пуси райът", Ботев и Левски!Вие знаете ли какво е молитва и молитвен храм?Знаете ли какво значи да се оскверни молитвен храм?Искате да кажете,че ако вляза в молитвен храм,да речем софийската джамия с качулка и полугола кълчейки се в демонски пози и "пеейки" "молитва" против управлението/да речем/на Б.Обама,ще изляза от джамията и ще стана знаменитост?Вие пръв ще ме похвалите тук за "смелостта ми"?Имате против руското законодателство.А българското какво ще е в моя/хипотетичен/случай?А Вашето отношение какво ...още

 30. 30) 75
  В текста се казва и "Вярвай в Бога, не в Путин"
 31. 31) solj
  Единствената разлика между Марксизма и Християнството е тази, че партиините секретари вкарват престъпниците в затвора, а патриарсите се молят за тяхното спасение. Иначе и едните и другите са за равенство и справедливост. Само че е не възможно да имаш равенство и справедливост, докато тези които са против равенството и справедливостта са пуснати на свобода да правят каквото си знаят.
 32. 32) solj
  До #75. Зависи и как се казва. От видеото се вижда, че полицаите на Путин са много по-цивилизовани от безсрамните курвета(избягвам да употребявам думата пусита, защото ми се струва много по-вулгарна много по-вулгарна.
 33. 33) Nika
  Четем автори като вас и разбираме - световната демокрация няма как да защити ценностите си освен с порнография и вандализма Проницателността ви за "истерията" около Левски и Ботев също няма равна.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com