www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 27 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Денят, в който Ромни загуби изборите

20 Септември 2012

 

Гафът на републиканския кандидат за президент на САЩ Мит Ромни, който бе тайно заснет на затворена за журналисти проява за набиране на средства да заявява, че избирателите на демократите (47 процента от гласоподавателите) са хрантутници на правителствена издръжка, които не се грижат за собствения си живот, е основна тема в западния печат.

Направеният през май видеозапис се появи в момент, когато предизборната кампания навлиза в последните си 50 дни, а Ромни се опитва да рестартира кампанията си с нови рекламни клипове и нови послания в отговор на призивите да обясни по-конкретно как политиката му ще оправи националната икономика и ще помогне на средната класа, пише в. “Ню Йорк таймс”.

Сега тайният видеозапис поражда възможността кампанията на Ромни да бъде отклонена и вниманието отново да се съсредоточи върху предложените от него данъчни облекчения за най-богатите, публикуването на личните му данъчни декларации и способността му да установи връзка с избирателите от средната класа. Нелустросаните му думи от видеозаписа подронват аргумента на сътрудниците му, че Ромни ще привлече независимите избиратели с усещането, че той е грижовен човек, който умее да разбира проблемите на другите, отбелязва вестникът.

Възгледите на Ромни за хората на правителствена издръжка ще бъдат аплодирани от отделни сегменти на десницата, но той рискува да отблъсне независимите избиратели, които не споделят възгледите му за американското общество, както и да мотивира разочаровани демократи, които иначе можеше да се въздържат от гласуване на 6 ноември, пише в. “Гардиън”.

Изказването му също така потвърждава портрета, който постепенно му изграждат демократите - на изключително богат човек, който не може да разбере проблемите на американците от работническата и средната класа, отбелязва изданието. На последвалата пресконференция в Калифорния Ромни на практика повтори тезата си от видеозаписа, че 47-те процента американци, които зависят от правителствени помощи, ще гласуват за Обама, макар и да я формулира с по-меки думи. Политиката на Обама е “привлекателна за хората, които не плащат данъци”, каза Ромни.

Освен че обижда голяма част от населението, този коментар е и неточен. Мнозина от хората, които Ромни включва в тези 47 процента, плащат данъци. Много от тях получават пари от правителството, защото са хора от третата възраст и цял живот са плащали вноските си в системата, отбелязва “Гардиън”. В. “Фигаро” пише, че 50 дни преди изборите публикуването на този документ става в деликатен момент за Ромни, чийто рейтинг буксува в допитванията откакто завършиха конгресите на двете партии в края на август и началото на септември, а вчера трябваше да се защитава от статия във в. “Политико”, в която се твърди, че предизборният му щаб е раздиран от вътрешни борби между съветниците му.

В. Монд” излиза със заглавие “Скритото лице на кампанията на Мит Ромни”. Тайно заснетите видеокадри ни потапят в интимността на предизборната кампания на Мит Ромни. Те показват какъв е един кандидат, когато не се придържа към “форматирани” за телевизионната публика речи. Както казва той: “Тук сме сред свои хора, републиканци.” Сред републиканците смятаме, че половината американско общество е непотребно, че има хора, които работят, за да успеят, и хрантутници, че има и заблудени овце - непартийните избиратели, на които трябва да съумеем да отворим очите, но без да ги тормозим, за да се надяваме да спечелим на 6 ноември, пише вестникът.

Впоследствие кандидатът за президент уточни изказването си - да, коментарите му не били елегантно поднесени, да, те били направени импровизирано, в отговор на въпрос и да, той би могъл да ги изрази по-ясно. Обаче не, не се отказва от съждението си, че 47 процента от американците са храненици. Твърде късно. Машината вече се задейства. Някои коментатори, като един анализатор на “Блумбърг”, вече пишат за “деня, в който Мит Ромни изгуби изборите”, отбелязва “Монд”.

БТА
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) US
  Нищо лошо не се случило! И това изобщо не навреди на Ромни напротив! Хората са жадни за истината и го аплодират! А и Ромни точно при независимите води с двуциферна % разлика на Обамата! Независимите точно това искат! Никога в историята на Америка толкова много хора не са били зависими от държавата и социални помощи! Обама и демократите искат да увеличат този процент сколкото се може повече като в БГ хората да са колкото се може повече зяависими от чиновника! Според мен Ромни и Раян трябва точно в този дух да водят кампанията си! Демокраите се посир.т!
 2. 2) US
  И дадобавя - И не Ромни нищо не изгубил това ще се разбер след 6-ти Ноември! А и дебати идват!
 3. 3) Travis
  Трябва да се съглася със съгражданина - за първи път Ромни показва истинско лице, и също като изказването на ББ за мат'ряла това носи позитиви за него сред хора като мен, уморени от политически коректни лъжи. Едно време Дубията така спечели загубена кампания с/у Ал Гор - като показа истинското си лице, и хората го харесаха. Едва ли същото ще стане с Мит Ромни, но безспорно голяма част от хората в средата (като мен) сме съгласни с оценките му. Кото не значи че бих гласувал за него (но и за Обама не бих).
 4. 4) Bib
  Кучето е заровено в Конгреса. При оригващите се след преяждане с власт, които седят там по 40-ина години. И няма никакво значение кой ще бъде Президент. По мое скромно мнение, мормонът няма да успее. Обама има харизма и е отличен оратор. Републиканците за пореден път не могат да излъчат печеливш кандидат.
 5. 5) US
  Травис с не гласуването си помагаш на Обама. Биб с тази икономика и външна политика харизмата на Обама този път няма да му помогне изборите от 2008 може само да ги сънува! Не мога да го чакам да се начуди каква ще му е политиката спрямо данъците и какво ще става с задълижтелните здравни така бизнес тук в Америка не се прави това не ти е ЕС/БГ или Азия ...
 6. 6) pro-anti
  истинското лице на Ромни никой не го знае, дори той самият не го знае, защото то се променя според околната среда.На български този вид хора се наричат хамелеони, а на английски му закачиха прякора флип-флопър(фурнаджийска лопата).Сега, хората, които не искат да се замислят сериозно за положението, виждат една цифра от 47% и характеристиката на кандидата за президент, че тези 47% не плащат данъци и са хрантутници, които разчитат на държавата (и като допълнение, както сам си го каза, не искал и да мисли и не му пука за тези 47%).Да видим кои са тези 47%-това са пенсионерите(демократи и републиканци), които ...още

 7. 7) US
  Точно пенсионери са Про-Анти, точно а Обамата много го знаеш така е ... и той си пре-изпълни предизобрните обещания .. ама така е реди им ги тука, като не са наясно хората ...
 8. 8) Bib
  US, значи ще си дадеш гласа за човек, който след години във висшата политика и в надпреварата за най-високия стол, отказва да обяви данъчните си декларации?! Що за президентски кандидат е това? А след фиаското с Рон Пол, аз вече и минута не си губя да ги слушам. В Libertarian е истината. Там са и 20+ годишните. Там е надеждата.
 9. 9) БОФОРТ
  Много лесно е да обереш парите на средния американец, да финансираш с тях войните в близкия изток и после да казваш, че той лежи на плещите на държавата. С такава демагогия скоро няма да имаш президент републиканец.
 10. 10) US
  Биб напълно те разбирам, така е! Но в случея и аз да съм на неговото място само срещу всички медии и аз няма да ги показвам! Същата простотия, като с акта за раждане на Обама! Е, и? Политици по време на кампания! Всеки се пази от най-малкото нещо защото благодарение на лявата демокрация толкова са наплашени всикчи да не обидят някого или да не са политически коректни, че се посир.т! И медиите обожават това! Не реалните факти и и релани проблеми не! Пинкантни стил БГ клюки! Но така е в държави живели охолно благодарение на капитализма и пазарите! Накрая звездния ...още

 11. 11) US
  БОФОРТ не комнирай неща с които не си наясно изобщо излагаш се това не ти е Яне Янев, Волен или Б.Б герб ...
 12. 12) pro-anti
  защо не трябва да е Ромни: защото със сигурност, давайки намаление на данъците най-богатите, няма да помогне за икономиката.Такива намаления на данъцие те получиха няколко пъти, и икономиката всеки път стигна до задънена улица.Но те, точно като наш УС, мислят единствено за джоба си, а оттам нататък си измиват ръцете с разглезени работници и социализъм.Конкретно, след трикратно увеличаване на доходите на този 1% да се говори за ново увеличаване на техните доходи чрез намаление на техните данъци, е идиотщина.Това не е пътя на пазарната икономика, това е пътя към бананова република, в която 1% притежават 95% от националните богатства, а ...още

 13. 13) Jack Daniels
  Обама си е пътник dори и да спечели изборите. Републиканците са на път да вземат и сената и ще му сложат усмирителна риза както на времето на Клинтън. Моето лично мение е че Обама, както и на времето Гор, ще спечели популярният вот, но ще бъде изпарзалян то електоралният комитет. Не случайно Гор "плаче" да се махне електоралният комитет. Той добре знае какво ще се случи. Всъщност всичко това вероятно ще бъде организирано не без помощтта на Клинтън който не може да понася Обама, но в името на цялостта на партията е принуден да го поддържа за пред електората. В действителност вероятно ...още

 14. 14) pro-anti
  мнение като моето за това кои са тези 47% има и републиканецът Дейвид Брукс: http://www.nytimes.com/2012/09/18/opinion/brooks-thurston-howell-romney.html?_r=0 Ама нали наш УС стигна до пенсионерите и спря там, знае си момчето, чукча-писатель и не читатель:)
 15. 15) US
  Про-Анти никой от дясно или Ромни не говори сладур мой за намаляне на данъците САМО ЗА БОГАТИТЕ! Стига си повтарял тъпотиите които чуваш по CNN ABC MSNBC CBS NBC PBS и т.н. спри си телевизора не ти се отразява добре! И да те питам кое е по-важно за теб да спасиш комфорта на тези 47% или фалит на държавата??? Бахти точно като Гърците??? А бе човек ти не разбрали, че всичките пари и богатства на богатите нема да ти стигнат да плащаш всички тези разходи на държавата и тези 47% за повече от 6 месеца! Бахти некaдърниците дето сте от ...още

 16. 16) Jack Daniels
  Про-Анти, Разбрахме, че си про-Обама и анти-Ромни. Само като видя какав левичарски вестник четеш и си ми ясен. Ако искаш да разбереш кой всъщност е любимият ти лидер прочети следното журналистическо разследване (състои се от 11 части) http://washingtonexaminer.com/introduction-the-obama-you-dont-know/article/2508080
 17. 17) US
  А не така Джак! Виж Про си е посочил, че човека бил републиканце ... дааа ... И това трябва веднага да ни стресна разбираш ли? Ама аз бих му отговорил така - Той и Върховния съдя Джон Робъртс посочен и назначен от Буш беше такъв и консервативен! Ама в най-важния момент за народа и държавата удари едно рамо на ОбамаКеар ей така за спорта ... не е хъката-мъката с конституцията, ама като данъци може
 18. 18) US
  Та и Брукс това парцалче е толкова републиканце колкото аз аъм Папа Йоан Павел втори бог да го прости човека, ама така се вика ... Джак хора като Про-Анти, мнозинството от тях виждат икономиката така като Дянков в БГ като една постна пица! И богатите режат най-големите парчета и за него няма да яде така те разбират икономика! И за тях ако не се намеси чиновника и не ги накае тези успелите той няма как иначе да забогатее това е .... това е така наречената zero-sum economy ... Имаме деста парчета пица и 9 от тях били в 1% от ...още

 19. 19) US
  Джак благодаря за л инка почнах го! Много интересно още на първа страница четем "Peter Schweizer captures this other Obama with a bracing statistic in his book "Throw Them All Out," published last year. In the Obama economic stimulus program's Department of Energy loans, companies owned and run by Obama contributors and friends, like Solyndra's George Kaiser, received $16.4 billion. Those not linked to the president got only $4.1 billion. The Energy Department is far from the only federal program in which favoritism has heavily influenced federal grants." Идеално доказателсто за това коетоговоря! Обама е Амеирканския вариант на строгия но ...още

 20. 20) pro-anti
  Когато Дейвид Брукс подкрепяше Маккейн(опонента на Обама), беше републиканец.Парцалче бил сега:) Стигнах в линка до там, където се хвърля една цифра от 16 милиарда за приятелите на Обама и се цитира Солиндра.Ами Солиндра е получила по-малко от 5% от тази сума, може ли да се изброят и останалите поне 19 приятели на Обама?Поне 1? Ако имаше такова нещо, досега нямаше да се чува само за Солиндра(за която чух поне 100 пъти досега, но никой не иска да ми каже как нейните солар панели да се конкурират с китайските, след като китайските са субсидирани от държавата им.Даже имаше официални протести на щатите за ...още

 21. 21) malak_pit_bull
  Хехе, про-анти, нали знаеш, че УС не ги обича конкретните примери. На него му дай общи приказки, според мен тои е идеален точно за политиката. И тъй като говорим за конкретни примери, УС, още чакам да ми обясниш как твоята фирма (със заплащане на труда по американски стандарти и с цени на първични материали по американски стандарти) ще конкурира на свободния пазар продуктите от страни като Виетнам, Китай, Пакистан. Можеш ли да ми обясниш с конкретни примери? Хайде накарай ме да повярвам в предизборния лай на Ромнито (тук ще припомня, че това им е работата на политиците - да редят приказки ...още


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com