www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 27 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

"Биволъ": Масони зад инвеститора за "Белене", "Квантум груп" е НЛО

27 Септември 2012

 

Това е резултатът, когато поискаш да видиш в сайта на “Куантум груп” какъв е този Investment Fund. Снимка: Биволъ

Днешната новина, че има инвестиционно предложение за АЕЦ “Белене” мобилизира разследващите журналисти, за да установят кой и с какви капитали иска да строи втора атомна централа в България.

Най-напред се наби на очи безкритичното отношение на министъра на икономиката Делян Добрев към тази оферта, въпреки факта, че за пръв път се среща с инвеститора “Глобал пауър консорциум”.

“Министърът подчерта, че досега не е правил никакви срещи, за да не наруши решението, с което България официално се отказа от участие в проекта “Белене”. - пише Дневник.

1. Министър Делян Добрев е масон от не особено легитимната “Велика Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България”

Второ, научихме, че консултант на инвеститора е финансистът Емил Хърсев:

2. Емил Хърсев е масон и Велик секретар на същата тази ложа.

Интересно съвпадение, нали? (Виж тук и тук повече). Младшият масон Делян Добрев за пръв път се среща с инвеститора, но старшината като консултант добре го познава.

3. Ложата на Добрев и Хърсев проявява интерес именно към “Белене”, както личи от изтекъл вътрешен документ, в който четем, че Софийската ложа “Сговор” иска да отвори в Белене “огнище”, но шефът, “великият майстор” Володя Лозанов не дава, защото “в българското масонство за енергетиката отговаря точно определен брат”.

Отвъд масонската връзка, разследване на “Дневник” с помощта на форумни коментатори достигна до сайта на инвеститора, представящ се под името “Глобал пауър консорциум”. Оказва се, че сайтът е същият като на “Квантум груп” - двата домейна са купени от различни търговци, но водят към един IP адрес, който се локализира в United States - California - Temecula - Bluehost Inc. Собственик на домейна на “Квантум груп” е лицето Арун Савкур (б. р. - неясен засега индиец).
По-късно пред журналисти директорът на “Булатом” Богомил Манчев - описан в американските доклади изтекли в Wikileaks като “енергиен мафиот” потвърждава, че компанията “Квантум груп” е основният инвеститор.

На страницата на “Квантум груп” последните новини от групата са от 2005 г. от Цюрих, Швейцария. В съобщението се казва, че групата ще виртуализира своето присъствие, като използва не присъствени офиси, а новите комуникационни технологии, за общуване между сътрудниците си.

В Цюрих, Швейцария има регистрирана само една фирма с име подобно на Quantum и това е Quantum Business Intelligence Group GmbH с предишно име Quantum Business Intelligence Services GmbH. Фирмата е създадена от двама холандски граждани през 2005 г. и има цифром и словом 20000 швейцарски франка капитал.

Пред БТА радетелят за построяването на АЕЦ “Белене” Атанас Тасев съобщи, че  зад “Глобъл пауър консорциум” стои кредитният ресурс на американски военен пенсионен фонд.

За да потвърдите думите на Тасев отидете на сайта на “Глобал пауър консорциум” или “Квантум груп”, без значение.

Щракнете в лявата колона на Investment Fund.

Това е то! 404 error not found!

Ето и наличната информация за фирмата “Глобал пауър консорциум”, регистрирана в “офшорния” щат Делауер на 30.05.2012 г.

Една седмица след регистрацията на консорциума, на 05.06.2012 Богомил Манчев заяви, че “американски” фонд има интерес да строи “Белене”.

Компанията обаче няма реално покритие и не може да емитира акции, а регистрацията в офшорния щат Делауер като Limited Liability Company цели да скрие реалните собственици, коментираха специалисти.

От сайта “Биволъ

Снимка: Биволъ
Снимка: БиволъЕтикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) svako
  Продава се, мамо, гьола край Белене, гьола край Белене, мила мамо, с руските реактори. (х2) Никой се не наема гьола да купи, гьола да купи, мила мамо, АЕЦ да прави.(х2) Най ми се наел Самуел Реди,от "Глобал пауър консорциум" гьл да купи, мила мамо, АЕЦ да прави.(х2)
 2. 2) Chavo
  Ташаци госпожа Петрова, ташаци!
 3. 3) Николай Алексеев
  Мда, вместо наша АЕЦ искат да ни пробутат частна такава на Боко и компания, да ви е честито
 4. 4) Chavo
  Не наша, не Бойкова, не Руска, не каква да е. Ако пък някой толкова се натиска, да кара без каквито и да е държавни гаранции за изкупуване на ток и загробване на ядрено гориво, па да видим как ще я бъде, като е толкова переспективна. Както казах, ташаци на рояци.
 5. 5) Chavo
  PS Ники, какво наричаш наша?! Аз и наследниците ми да плащаме масрава на куманоидите и Рус. Тцъ, ресто не струва!
 6. 6) 4х4
  Като на кино съм. Гледам и си мисля и по едно време гледам, че само гледам и не знам какво да си мисля. Прав е Николай Алексеев, че Белене се очертава един проекта на Борисов и компания. Случаят „Белене” се оформя като кражбата на века. Урок по показен обир с активното участие и организация на държавните ни мъже. Делян Добрев е безкритичен по отношение на всичко, което касае живуркането му. А пребивавнето му в политиката има много сходно с поведението на случайния минувач. Предварително се извинявам за офтопика, който следва: И като вземат, да вземат, да ми се правят ...още

 7. 7) чичата
  http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_group
 8. 8) svako
  АЕЦ-а и преди не беше български. Това е далавера на мужиците и техните мекерета български. Расийските реактори от чернобилски тип с един или няколко + накрая са нежелани в ЕС. "Американците" дошли ни на крака за да спасят проекта в последният момент като един Радецки на Шипка са поредната нескопосана и плитко скроена далавера от идиоти мислещи нас за такива.
 9. 9) Вова
  хехехех..станахте за смях. Жалка държава, жалки поданици , сбъркан чип.. Сваковци, чавета..все тая..на боклука сте на историята и на икономиката. . Казано е, като не знаеш как се ръка целува, ще се научиш да целуваш едно друго място.
 10. 10) solj
  Свако, при далаверата на мужиците, бензина беше почти без пари, газта и електричеството не влизаха в сметките на тогавашните сваковци, автобусният билет ако не се лъжа, беше 2 стотинки. Месечната квартира за един бачкатор беше 5-10 лева. А заплатата която бачкатора получаваше му стигаше в случай, че се разболее да се лекува години наред в болници и санаториуми. Баща ми прекара последните 10 години от живота си в болници и санаториуми. В страната на бикоборците и милиардер не би могъл да си го позволи.
 11. 11) solj
  Чичата, сигурен съм че с твоя линк, напълно ще извадиш Свакото от равновесие.
 12. 12) svako
  Достопочтени SK, уважаеми Solj. Това че баща ти се е въргалял десет години по болници и санаториуми без ти да се бръкнеш и за една стотинка съвсем не означава, че това е било без пари. Лекарите и сестрите получават заплати и тези заплати са им биле платени от държавата. Същата тази държава на която при първия удобен случай ти и духваш под опашката. Ако беше юноша бледен би ти било простено незнанието, че сиренето винаги е с пари и че, тарикатите като тебе съществуват само там където има балъци. Имено и в това се състои грешката ти и огорчението ...още

 13. 13) svako
  И индонезийска принцеса има намесена в консорциума богомилманчевски."Общото дружество "Куантум инженеринг" е представител в България на руските арматурни заводи "Пензтяжпромарматур", които пък са доставчици на "Газпром" и "Атомстройекспорт". В България "Куантум инженеринг" е доставяла части на АЕЦ "Козлодуй", информира "Труд". Пред вестника Богомил Манчев пояснява, че "Куантум инженеринг" е създадена за друг проект и няма нищо общо с евентуалната инвестиция в АЕЦ "Белене". "Труд" съобщава още, че координатор на "Куантум груп" за България е Анчо Бадев, свързван според вестника с фалиралата "Кристалбанк" и станал известен в миналото с участието си в приватизацията на "Софарма" през 1999 г. и Варненската корабостроителница ...още

 14. 14) pro-anti
  СъКи, аз лично не вярвам, че по онова време родителите на невъзвръщенците са били на такава голяма почит.Даже и Чичата ще го потвърди.Най-вероятно баща ти те е успокоявал под диктовката на нЕкои другари.
 15. 15) US
 16. 16) Chavo
  Ей Вович, много ярост бе пиле! Какво точно не хареса от постингите ми? Нещо да съм излъгал???
 17. 17) Вова
  Чичата, привет..
 18. 18) solj
  Про Анти, не само баща ми е бил родител на невъзвращенец, но той беше обявен за "дребен буржуа". Комунистите го дискриминираха, затова че е бил търговец преди 9-ти. Той имаше магазин в едно от плевенските села и изкупуваше яйца и кокошки за по-богатите търговци от 2-3 села. След 9-ти трябваше да работи в ТКЗС-то, а след като отидох ученик в гимназията, дойде с мен в Плевен да работи като общ работник за да ме издържа. От училище ми отпустнаха стипендия по бедност, благодарение на класната ми учителка, но като научиха комунистите от селото ми за това, поискали да ми я ...още


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com