www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 18 март 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Мюсюлмани искат да познаят Бог *

1 Октомври 2012

 

Ислямски радикали от различни арабски националности, на демонстрация в емигрантски квартал в Берлин. Снимка: “Де Зората”

В центъра на Берлин, на улицата и посред бял ден е пребит равин. Той току що е прибрал дъщеря си от урок по пиано, когато върху него се нахвърлят 4 престъпници от „предполагаемо арабски произход“ (както е прието предпазливо да се пише у нас). Преди да го пребият до безсъзнание те крещят „Ще ти ебем жената, ще ти ебем бога!“ **

Шокът и възмущението в медиите са големи. И все пак не толкова големи, та да превърнат произшествието в скандал от национален характер.

При това то се вписва идеално в общоевропейската тенденция. През март пред еврейско училище в Тулуза побеснял ислямистки атентатор отне живота на четирима души, трима от тях деца. Все повече евреи възприемат Франция, страната с най-високия дял мюсюлманско население в ЕС, като място, несигурно за живот и напоследък мнозина от тях купуват апартаменти в Тел Авив.

В Амстердам се опитаха с помощта на цивилни полицаи с кипа на главата като „примамка“ да изловят на местопрестъплението неизменно мароканските побойници. Бившият еврокомисар и приятел на Израел Фриц Болкенстейн констатира отчаян през 2010, че в Холандия просто няма бъдеще за „разпознаваеми“ евреи – заради растящия брой на нетолерантни мюсюлмани.

Най-драматична е обаче ситуацията в шведския град Малмьо, където голямата ислямска общност направи животът на местните евреи тъй непоносим, че повечето млади семейства вече се изселиха от там. Социалдемократическият кмет на Малмьо смята, че всичко щяло да се обърне на добро, ако шведските евреи „се дистанцират от държавата Израел“…

Актуалното берлинско нападение с право предизвика възмущение. За щастие и т.н. Централен съвет на мюсюлманите го осъди категорично.

Наложително е обаче ислямските духовници у нас по-сериозно да се заемат със своите младежи. Не става дума за общи приказки за „антисемитизма в нашето общество“, а за нещо конкретно и типично за една съвсем определена среда: готови за бой и насилие млади мюсюлмани, които си изкарват фрустрацията от собствената посредственост върху евреите.

Мнозинството в обществото все още продължава да се разсейва и да се прави, че не забелязва какво се случва. Нали никой не иска да му излезе името, че е враг на чужденците или – пази Боже! – да бъде заклеймен като „ислямофоб“. Пък и нали някакси „това което прави Израел не е съвсем окей“…

Затова драмата набира скорост. Във Франция, в дълбоко либерални страни като Холандия или Швеция – а сега вече и в Германия.

От “Де Зората“, превод Милен Радев

* (Бел. Мил. Радев - заглавието е на блог „Де зората“ – първоначално то изглеждаше по-драстично и шокира мнозина. След като приятелката Ралица ми напомни великия библейски евфемизъм: “Аврам позна Сара!….И им се родиха деца…” реших да внеса изменения в този дух. Така заглавието придоби според мен едно ново измерение….

** авторът на коментара в “Ди велт” е пропуснал да съобщи, че след като са пребили бащата и са псували майката, младите араби са обещали на 6-годишната дъщеря, че следващия път ще я убият.
Етикет: , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Мая82
  Това е резултата на пикливия Либерализъм!
 2. 2) solj
  Аз мисля че имам много елементарно решение на проблема с тероризма. За да се премахне тероризма, което никой не може да отрече, че е едно голямо зло, трябва да се премахнат причините за тероризма, не терористите. Ти премахваш един терорист, 10 идват на негово място. А за да се премахнат причините за тероризма, трябва първо да се разбере кои са тези причини. Единственият начин да се разбере това е да се попитат самите терористи пред телевизията на всеуслошание защо правят това което правят. Ако те кажат, че извършват този тероризъм по никаква друга причина, а само защото Алах им нарежда ...още

 3. 3) svako
  Уважаеми SK достопочтени solj. Цяло чудо е как си успял да сътвориш този словесен гювеч без да си изкълчиш мозъка. Или го изкълчи?
 4. 4) solj
  Свако, аз съвсем не съм си изкълчил мозъка, но ти дори и дори и да си го изкълчиш пак няма да разбереш смисъла на този "гювеч".


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com