www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 21 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Борисов и Цветанов надминаха милиционерския идеал на Тодор Живков

 

29 Октомври 2012

 

Възхваляващите благодарности и почести за първите партийни и държавни ръководители - премиерът и вицепремиерът - на конференция на ГЕРБ удивително напомниха конгресите и пленумите на БКП отпреди 1989 г. (виж тук).

Същевременно все по-нарастващият произвол на полицията също припомня времето на комунизма.

Тогава другарят Тодор Живков роди една крилата фраза, изказана по време на някакво честване на МВР: „Народната милиция принадлежи на народа, народът принадлежи на народната милиция”.

Тази съкровена мисъл, издържана в стилистиката на обратите, характерни за езика на комунистическата номенклатура, има достойно продължение в наши дни, в условията на демокрация.

Идеалът на Живков е надскочен от Борисов и Цветанов. Днес народът принадлежи изцяло на народната милиция, наречена вече полиция, а тя от своя страна не принадлежи на народа, а на същите тези Борисов и Цветанов.

Днешната милиция демонстрира все по-пълен произвол в действията си, поощрявана от двамата първи партийни и държавни ръководители.

Говорителка на полицията във Варна се отнесе просташки пред камерите на телевизията към гражданин, дръзнал да заснеме заспали полицаи в колата си. Тя е активистка на ГЕРБ, премиерът Борисов е кръстник на детето й. Но след скандала поиска тя да бъде уволнена.

Вицепремиерът Цветанов обаче реши първо да се направи проверка. Какво да проверяват? Дали е казала такова нещо? Тя цяла България я чу, ама Цветанов ще проверява. И я уволни след проверката, с уговорки, защото тя имала дете до 6 години (същото, чийто кръстник е премиерът).

Преди 2 години имаше друг милиционерски случай в Кърджали. Ченгета пребиха две жени при акция в дома на заподозрян, за който се оказа, че нищо не е извършил. Тогава Борисов, в ролята на добрия защитник на гражданите, пак поиска наказания, а Цветанов не ги допусна и оправда ченгетата биячи.

Пак Цветанов оневини полицаите от Благоевград, които убиха човек при арест, още преди съдът да се произнесе по делото. И сега един от оневинените неотдавна преби ученичка на улица в същия град.

Милиционерите-полицаи са поощрени да бият и дори да убиват.

Така върви милиционерската държава България под мъдрото ръководство на партията и правителството и на двамата първи ръководители.
Етикет: , , , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) TOPIC.BG – Добрите новини! – Борисов и Цветанов надминаха милиционерския идеал на Тодор Живков
  [...] e-vestnik.bg БорисовЖивковидеалмилиционерскиянанадминахаТодорЦветанов [...]
 2. 2) Силвърмен
  Групости
 3. 3) Силвърмен
  Не са го надминали, тогава е било по-жестоко. Историята пак "започва от нас", според този материал.
 4. 4) 4х4
  А трите спящи грации в колата ще бъдат ли освободени дисциплинарно от служба или ще продължат блажено да си поспиват, похъркват и подпръцкват по време на дежурство?
 5. 5) Chavo
  Ами, няма да ги пипнат. Били са в заслужена обедна почивка, тия стожери на обществото.
 6. 6) MacAllister
  Впрочем, любимият филм на премиера е "Кръстникът", впрочем, Цветанов много говори, но никога не е ясно какво казва (и съда така реши - не е обвинявал никого). За полицаите трябва да е ясно едно - серат си в паничката и продължават с бодра стъпка. Може да им се струва, че са над живота, но е редно вместо да се сърдят на такива като мен, дето го казват, да си спомнят, че ние сме техния принципал и някой ден ще ни докарат до края на търпението ни независимо колко вдъхновено ни обясняват за лошия съд, колко ни убеждават, че всеки пострадал ...още

 7. 7) pro-anti
  "Кръстникът", защото му е по специалността:)


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com