www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 18 март 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Във ВИП Брадър цензурирали всички разговори за Бойко Борисов

3 Декември 2012

 

Случаят с “тъпата Златка”, която не знае Лондон и Брюксел, е платен режисиран етюд

Иван Ласкин във ВИП Брадър е един от хората, обсъждали премиера Борисов. Разговорите са цензурирани. Снимка: ВИП Брадър

Всички разговори за Бойко Борисов в Къщата на ВИП Брадър са били изрязани, става ясно от излязлата на пазара тези дни книга „VIP Brother - Аз бях там” на една от участничките – Кристина Патрашкова.
Нещо повече – по телевизионния канал, който излъчва директно нонстоп през денонощието от Къщата, звукът е бил спиран, когато обитателите започват да говорят за политика, научи e-vestnik.

По всяка вероятност същата цензура се налага и върху течащия в момента Биг Брадър.

Самата Патрашкова не осъжда цензурата върху политиката, която е наложена в предаването. Тя казва в книгата си, че не смята, че е проблем решението на сценаристите, защото това реалити шоу не е политически дебат от типа на „Сблъсък”. Но нейната резервираност към това цензуриране може да се дължи на това, че тя има договор с продуцентите за участието си във ВИП Брадър.

В книгата са разкрити пикантни и останали скрити подробности за ВИП Брадър и участниците. За споровете за Бойко Борисов са дадени само някои детайли. Разговорите за политика са водили основно Иван Ласкин, Юлиан Константинов и Патрашкова. Разисквали са и записите на разговорите на премиера Борисов за Мишо Бирата, как той по-късно неочаквано е умрял в хотела на фамилия Златеви в Правец. Патрашкова е разказвала за натиска върху нейния вестник, бомбата пред редакцията, за това как властта е подчинила медиите и за монопола във вестниците. Говорихме и за Цветан Цветанов, пише Патрашкова.

Нищо от тези разговори не е излъчено в шоуто.

Книгата на Кристина Патрашкова за ВИП Брадър.

В разговорите за политика са се намесвали и Фънки, и Къци Вапцаров, се разбира от книгата.

Продуцентите, които са поканили Патрашкова в шоуто, очевидно са били наясно, че тя е опозиционен журналист, главен редактор на един от малкото силно критично настроени срещу Бойко Борисов и сегашната власт вестници - „Галерия”. Те са предвиждали, че разговорите ще се завъртят за политика и тя неминуемо ще започне да говори против Борисов. Затова са взели мерки. Първата мярка, която беше очевидна, е, че поканиха в шоуто още една журналистка, за да е контрапункт на Патрашкова. Това беше Соня Култуклиева. Схемата веднага стана ясна, след като още на влизане Колтуклиева започна да се заяжда с Патрашкова. Но интрига не се получи, Колтуклиева си тръгна много бързо от шоуто. Очевидно по-нататък въпросът с политиката е решен, като просто е наложена пълна цензура върху приказките за Борисов и властта.

Независимо от целта на риалити шоуто ВИП Брадър и дали е допустимо да има политически спорове в него, това тотално цензуриране на разговорите за Борисов издава, че телевизиите у нас се страхуват от неговата власт. Поне от новините на повечето от тях е видно, че те не само спестяват нелицеприятни неща за него, но и го обслужват. Става ясно, че и шоупрограмите са вкарани в калъпа.

В общи линии шоуто ВИП Брадър показа, че аудиторията лесно се лъже с измислени драми и подставени проблеми. Една от големите лъжи в шоуто беше етюдът, който разигра т. нар. Черна Златка, която обърка столиците на Великобритания, Белгия и Сърбия. На Златка очевидно е платено добре, за да изиграе ролята си на „тъпа миска”. Очакванията за момичета като нея са точно такива и продуцентите на шоуто го поднасят на зрителите добре режисирано. Да, Златка, не блести с добро образование. Но в случая има добре разигран сценарий - освен че е дъщеря на учителка по география, която е седяла на главата й, докато си учи уроците, Златка е пътувала достатъчно из Европа и няма как да не знае кое е Лондон, кое е Брюксел, кое е Белгия.

На въдицата се хванаха и мастити автори, които се упражниха да пишат есета и да правят изводи за нацията, по повод случая със Златка.

На всеки участник във ВИП Брадър са платени по няколко десетки хиляди лева, като сумата варира според името. Договорите с участниците са железни и ги обвързват да не разкриват сумата, която е платена за участие.
Шоуто е построено върху манипулации и всички драми в къщата се провокират, контролират и разиграват по волята на сценаристите.
Етикет: , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Улдин
  Тъпотията "теле-шоуто "биг брадър"!!??", на подкрепящата "мускула му" ТВ, е от типа "едни тъпаци гледат какво правят други "подобни им", срещу съответно заплащане". От този тип са предаванията, както се пее в една ария: "дотрябват ли ти пари, бръкни в джоба на глупака!", гарантирано от ... . На първата група глупаци им бъркат в джобовете чрез sms-сите и с губенето на времето, като седят пред екраните или споделят с познатите си гледаните простотии, като пърденето на поредния "подобен им" или просташкото поведение на оная с "цвеКето". За поддържането на интереса на първата група към такива "изяви" на ...още

 2. 2) RD
  Както в цял свят така и у нас медиите имат за първа и основна цадача да МАНИПУЛИРАТ зрителите, аудиторията и читателите, а не да ги информират. Странното е в това колко много хора им вярват.
 3. 3) Chavo
  Е щом и ---------- се писа борец за истина и "прозрачност", заеби.
 4. 4) ziguli
  Гоше,нещо ти се жълтее е-вестника.Я си драскай у уикендо,дето си ти е и мястото.
 5. 5) теменуга
  Това, че всичко е било режисирано във Випа го заяви Марияна в предаването Горещо. Тя каза, че е била на работа в къщата за което е получила възнаграждение.
 6. 6) Chavo
  За Бойко ясно. Но покрай Марианката не ли ставало въпрос и за Първанката?!
 7. 7) чичата
  толкова съм се отдалечил от телевизията че се набутах тук очаквайки да прочета нещо за шоу с телета/ родео, както се казва отвъд океана


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com