www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
петък, 22 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Избор ли? Цветанов си назначи главен прокурор. Нали утре трябва да ги спасява

 

20 Декември 2012

 

Срамното в избора на главен прокурор е, че той беше пародия на демокрация. За главен прокурор е назначен фаворитът на вътрешния министър, с което става очевидно, че в съдебната власт има само игра на независимост и демократичен избор.

Имаше кандидатури и дебати за пред Брюксел, но избор нямаше. Имаше назначение.

За избрания Сотир Цацаров се изказаха ласкаво на няколко пъти вицепремиерът Цветанов и премиерът Борисов. Според Борисов, като главен секретар на МВР той работел отлично със съдия Цацаров. Тоест – премиерът разбира съда не като арбитър, а като подразделение на МВР, което трябва да довършва неговите акции.

Любимецът на Борисов вече е избран за главен прокурор и ще довършва акциите на Цветанов. Но най-важното в неговия избор е друго – той е назначен, за да не създава проблеми на Борисов, който рано или късно ще слезе от властта. Има поне няколко публично известни случая с Борисов, за които той ще бъде разследван рано или късно.

В демократична Франция един кмет на Париж стана президент - Жак Ширак, пенсионира се и чак тогава беше осъден за далавери в кметството, с 15 години закъснение.

С Борисов няма да се проточи чак 15 години, по-скоро ще е. Нито той, нито Цветанов са се поучили от най-новата история. Сините, докато бяха на власт с мнозинство, на два пъти си назначиха свои хора за главен прокурор – Татарчев и Филчев. И двата пъти избраните от тях се обърнаха против тях.

Може би Цветанов и Борисов са по-прозорливи – държат кампромати за Цацаров и разчитат, че той няма къде да мърда и ще ги слушка. С многобройните си имоти и неразбориите с тях, грешки при вписвания, платени данъци върху фиктивна цена и т. н., Цацаров без съмнение остави впечатление на човек, за който има злепоставящи факти. Въпрос на време е те да излязат, ако се осмели да посегне на когото не трябва.

Но това са криви сметки. Именно такива като Цацаров са способни да се обърнат на 180 градуса и да ухапят ръката, която ги е назначила.

Във всеки случай, ако някой си е правил илюзии, че в България има прогрес в политическото развитие, лъже се. Нагла и безскрупулна милиционерска власт подменя демокрацията.
Етикет: , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Veni | Вени » Blog Archive » България си има нов главен прокурор
  [...] Сума ти хора сега ще пишат колко са опорочени и нагласени тези избори (виж тук, тук, тук). Сигурно ще се появят и дежурните пасквилописачи, прикрити уж като разследващи журналисти (впрочем, днес по време на изслушването основното обвинение срещу Цацаров се оказа базирано на грешно тълкуване на фактите – обвинявали са го за някакви неплатени данъци в община Пловдив, а се оказа, че били платени в община Марица или обратното – който иска, може да провери в записите от изслушването на кандидатите), за да довършат с изпълнението на поръчката си. [...]
 2. 2) хамалин
  нещата в бг са по-наакани отколкото ни ги нарисува г-н черни
 3. 3) БОФОРТ
  Сотир Цацаров - биография: "Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в Английска езикова гимназия – гр. Пловдив, а висшето – в Софийски университет „Св. Климент Охридски”, по специалността „Право”. На 1 октомври 1992 г. започва работа като съдия в Районен съд-Асеновград, а от 1 март 1996 г. е заместник-председател на Районен съд-Асеновград. На 1 октомври 1998 г. встъпва в длъжността заместник-председател на Окръжен съд-Пловдив, а от 21 януари 1999 г. е председател на Окръжен съд-Пловдив. ДВА ПЪТИ Е БИЛ НА ОБУЧЕНИЕ ПО СЪДЕБНА АДМИНИСТРАЦИЯ В САЩ. Участвал е като експерт в мисии по проекти ...още

 4. 4) hanseatic
  БОФ.. Буфкан, май и ти си чел само Бинету. Цецоров е ясен, Главен подставен. Пусни и кратките биографии на другите милиционери, ти ги знаеш наизуст.
 5. 5) Холмс
  "Вся власть Борисову!"Краят на света се отложи,но овладяването на всички власти е в график.Остават още малко конституционни формалности и нещата за актуалните управляващи се нареждат.Нахаканият Цацаров не случайно каза,че още е във процедурна фаза.Обаче може пък президентът да го даде независим и да поднесе неприятна коледна изненада на своя патрон като не подпише указа и да поиска тълкуване на "тайния"избор от КС.Вицето му може да подскаже как да се мотивира,пък и хладният коментар на събитието от ЕК ще изиграе своята роля.Изборното ноу хау,демонстрирано вчера, не може да не е раздразнило Брюксел.Правосъдната министърка недолюбва вицепрезидентката и последната е възможно да ...още

 6. 6) хамалин
  боф виждаш ми се с тунелно зрение ( и не само от това включване)знае английски и точно такива ни трябват и прочие (аз съм на същото мнение но ова не стига). сега и аз нещо да кажа:предишният германски канцлер си отиде само заради това че остави съмнение че в предишния си предпрезидентски началнически период е влязъл в сенчести отношения с един негов близък богаташ и е ползвал неправомерни благинки. сега е следствен и ще мине през съд (вашият приятел има много неща да изчисти и аз мисля че той постъпи глупаво и се нахендри:ако му се разрови имането ще се ...още

 7. 7) Холмс
  Току-що прочетох,че указът е факт.Трябва да имаш топки,за за застанеш срещу узурпатора!
 8. 8) АКАДЕМИК
  Направо съм потресен от БОФОРТ - реформата в българската армия завършила УСПЕШНО?????Представям си какво предстои на съдебната система в такъв случай!!!!!
 9. 9) БОФОРТ
  Реформа е да се освободиш от руското влияние и зависимост. В БА точно това стана. На съдебната система и предстои същото - да скъса връзките с българо-руската мафия и да стане независима.
 10. 10) Дядо Любен
  Бофорт,ако съдебната система я чака реформа като тази в армията значи съдебна система няма да има,щото вече армия няма.Дано си научил това.Да се освободиш от руското влияние и руската мафия и да се нахендриш на американската и жидоанглийската мафия,значи сме малоумници-утре китаеца ще те чука по тъпата балканска кратуна и пак ще си напомняме ,че не умеем да избираме подходящи съюзници.
 11. 11) хамалин
  либене дядовото не се обяснявай на талпа тя си знае неговото
 12. 12) БОФОРТ
  Дядо, Армия от времето на Сталин и Жуков няма никъде по света, даже и в Русия.
 13. 13) чичата
  днешната ни армия е от 21000 солдатки, щерки на пенсионери полковници - с фантастични за днешния ни хал привилегии
 14. 14) Дядо Любен
  Бофорт,Турция,Гърция,Сърбия....да изброявам ли, имат армии,които не са от времето на Сталин и Жуков.Зажо точно такъв пример ми даваш?На мен,който съм служил истинска служба ми е ясно, че съвременното състояние на васалитета наречен Република България няма финансова възможност да подържа армията нужна за гарантиране на суверинитет,но поне да запази такъв състав с който при добра иконом.ситуация да извърши отскок.Имам убеждението,че всички управляващи територията през последните десетилетия, ликвидират бавно,но упорито всички форми на държавност.Само "големите" ли имат интереси?
 15. 15) чичата
  хамалина ти каза нещо
 16. 16) Дядо Любен
  Да,не се сдържах.
 17. 17) svako
  Как да се сдържиш, когато зелените чорапки вече са кръпка до кръпка, а пък ти като дърт фатмакне не си свикнал да носиш партенки. Българияимаше двестаипетдесет хилядна армия лошо по савецки въоръжена и предназначена за мюре. Дядо ми навремето казваше: Ако не са фуражките и кучетата пастарма ще ядът в България. Така. че не се осирай. Сдържай се. Т.е. стискай си бримката дядова.
 18. 18) Дядо Любен
  Някъде прочетох,че следващото поколение компютри ще предлагат опция мирис.Ще мога да разбера когато Св вмирисва форума.Ало,ефрейтора от КЕЧ или СВ,дядо ти не е този за който го вземаш!В маалата в Сливен откога взехте да разбирате от военно строителство.От много белот дотам се стига.Кафа от мургавеляци!
 19. 19) pro-anti
  Свако, тези със зелените чорапи така са се запасили от едно време, че ще има нови чорапи(зелени!) и за внуците им:)
 20. 20) Улдин
  От някои от коментарите имам чувството, че непрекъснато наблюдавам историята с дядото и бабата, които спорили дали прасето, преди пърленето е било бръснато или стригано. Дядото, който свършил работата по оправянето на прасето обяснил, че преди пърленето го е обръснал. Бабата обаче казала "не, то беше остригано". От там започнала една, не е за приказка. Бръснато, стригано, бръснато, стригано, до като дядото се ядосал толкова много на бабата, че я хвърлил в дълбоката вода и тя почнала да се дави. По едно време и главата й потънала под водата, но ръката й стърчала на нея и с двата си пръста ...още

 21. 21) хамалин
  тихомълком им набутаха за новата година на полковниците по още една попара да лапат (пресата се напарави на ни чула ни видяла) защото тупаните са се преуморили от пребачкване и халките им са като охридското езеро (пред бг стоят грамадни задачи:преименуване на прламента на народно събрание и окастряне на гъзовете, съкращаване на фуражкиете (за да има за дечицата повече мед и масло както вика svako),минимализиране на милицията и паралено смъкване на шкембетата (за по неумните хамалина ще поясни че е искал да каже съвременно обучение в ново полицейско училище за да се научат като в германия как да казват на ...още

 22. 22) Дядо Любен
  Ясен си г-н Хамалин,ама що не четеш и премисляш преди да пишеш?Не можеш да ликвидираш армията,не се прави така в това кътче на света,не сме Люксембург.Но и не можеш да вхърляш луда народна пара за голяма не според възможностите ти армия.Тъпата държава произвежда доктори,които после поемат пътя на северозапад,после от странство ни учат как да се оправяме.Ще ме прощаваш при цялото ми уважение и благодарност къв Вашата професия/и благодарност/няма по-мрънкащо съсловие.В семейството имахме двама-и двамата останаха тук.Сливенския мургавеляк веднага ще каже ,че са некадърни,затова,но за друго е приказката.Швейцарска система у нас не става-да дадеш на всеки пушката у дома...българи,цигани,турци,а познай!Лесно ...още

 23. 23) хамалин
  либене давам следният пример:моят работен ден като лекар е раграфен до секундта:в петък сега имах следобед от 14:15 до 15:00 лекция със зависмите:според бройката на пациентите и времетрането аз съм задължен веднага да впиша, кзва се терапевтични единици: в случая бях с група от 8 пациента(от 7 до 12 пациента са 1/8 ТЕ)заниманието ми беспешно прекъснато защото имаше нужда от внеспна лекарска намеса за един болен. когато си тръгвах в 16 часа люлеещ се от умора (атаксичен)ми се звъни на клиничното ми хенди 4551 и отговрникът по комютърната обработка на трудопроцеса и какви ли не други работи ми вика хер ...още

 24. 24) Дядо Любен
  Казах си:да е жив и здрав хамалина,да му е добър апетита и сладък съня,щото който много работи освен всичко трябва и да бъде оценен.Искаме едно и също.Весели празници хер Хамалин,де да бяха повече хората като теб..
 25. 25) svako
  Дедушка Любэ, не иде един фатмак като тебе дето цял живот само е папкал и акъл и не е създал нищо материално да дава акъл и оценява другите. Ти може би още не си разбрал,че България е част от Съюза. Не на оня гадния направен насилствено от мужиците с тачанки и червени ескадрони и станал причина за унищожението на милиони човешки същества, а на Европейския. И аз Св., и хамала и всички българи пътувайки или работейки в Съюза Европейския сме си у дома.
 26. 26) Chavo
  Той Дедо ти, по скоро на ЗКПЧенце ми бие. Като го мяркам по форумите, се не му е ясно: защо ЕС и защо НАТО?! Така и ще си иде.
 27. 27) Дядо Любен
  Св,знаеш ли значението на думата "келеме".Не знаеш.Ами научи я.Ти и Чавес сте  -----------/.Дядо ви ,за разлика от вас не е бил член на БКП,не е бил ЗКПЧ,както предполага офицера от запаса,пардон от резерва,Чавес.Ти Св,дето си хвърли партийния билет на Сливенското гюрме,требва да си по -нисък от вятъра,щото помним каква молба за постъпване на работа в Булгарстрой написа.По-тихо щото ще я публикуваме!Европския съюз ти е роднина,колкото на Яшар колибата-вила.Св,всеки отишъл на майната си за повече килограми в ханша си е -------- и нищо друго.Ай на яслата в приюта,кво се занимавам с тебе!
 28. 28) Дядо Любен
  Чавес,твоите сиви изграждащи клетки са в пъти повече от сваковите,които са под критичния минимум,затова ще си позволя да ти обърна внимание.Европейския съюз,както и НАТО са временни образувания,каквито бяха СИВ и Варшавския Договор,само дето ще просъществуват 3-4 десетилетия повече.Дядо няма да е жив за да ти лисне канчето -------- ,белким се усетиш,че нещо е станало.Вечни са други неща,Чавес,но в школата за радисти и ефрейтори не ги учихте.Явно си от добро семе,защото отвреме навреме във форума проблясва нещичко,но това не е твоя заслуга,а заслуга на този дето те е правил,умен човек е бил.Тъй ,че не се имай за мая,още си пяна и ...още

 29. 29) Дядо Любен
  ------------ Ред. Админ. Запознайте се с условията на форума ----------------- -
 30. 30) Вова
  В Германия няма да чуеш местен жител да се фука ,че е жител на евросъза. Първо е германски гражданин, а после част от разни съюзи.В Испания,Франция и т.н. е същото. Само българските и румънски роми,като се разпълзяха по близки и далечни страни/безвизово/ станаха ,безапелационно и завинаги ,жители на ЕС с висша претенция за значимост и нищо по малко.
 31. 31) Chavo
  Що толкоз скачаш бе Дедовия?! Нещо не вярно ли написах?
 32. 32) Chavo
  PS А Дедовия, че се сетих, тия милиционерски номерца: трай, че щи пусна компроматче (дори нищо да не знаеш), де ги научи?!
 33. 33) Chavo
  Бе Вова, и аз тука ги уча, че първо са българи, пък после руски гъзолизци, ама на, трудно е.
 34. 34) Дядо Любен
  Честита Коледа на всички форумци! Чавес,след подозрения за ЗКПЧ,сега ...кво беше,ченгесарски номера...еее,а стига с тая параноя,нали държиш на чувството за хумор.
 35. 35) MacAllister
  Е, честита ви Коледа. Много сте се отклонили бе хора ;) точно като мене :). Все пак въпроса с гл. прокурор не е шега работа и аз пак напомням, че може и да съм параноик, но ми се струва, че версията за това, че трябвало да има кой да ги спасява е оптимистична. Според мен стават доста по-опасни неща и тепърва има да видим до къде ще стигнат милиционерите. Всички подценявате нивото на вкисване на демокрацията в US и до каква степен това оказва влияние у нас. Надявам се да се измъкнем от тая клопка, чиито резултати май уплашиха дори ...още

 36. 36) Холмс
  Честита Коледа!Да сте живи и здрави и не само! Ако по-малко се мразехме и подозирахме, досега да сме ги стигнали и задминали напредналите страни.Дано да ни дойде акъла в главата и да се вземем в ръце!Да си спомним приказката за неволята!Хайде наздраве!
 37. 37) svako
  Честита Коледа и от мен.
 38. 38) svako
  Поздраввам ви с прекрасната песен на Ваня Костова "Рождество".И нека здравето и успехът ви съпътстват винаги.http://www.youtube.com/watch?v=qeiiaRLIzRY
 39. 39) 4х4
  Честита Коледа!
 40. 40) Светлин Димитров
  Хора....защо пишете недомислици,особено тези с жълтото около устата.Какво разбирате от тези неща?Без необходимата квалификация,знания и умения правите генерални изводи за защитата,строежа и развитието на страната ни.Бъдете малко по скромни в това ,че можете и знаете повече от всички,макар че съм сигурен,че сте въздух под налягане.Първият знак , това е че пишете анонимно.По добре тези Ваши глупости пишете в тоалетните,там може би ще помогнете на някой в беда.
 41. 41) Chavo
  Тоя пък СветлинЧук, какво е?!
 42. 42) Chavo
  Да не е Светлин Димитриев, примерно?! Честитита коледа.
 43. 43) хамалин
  г-н димитров който презира глупаците презира хората (ларошфуко)японците приемат (запознайте се как функционира една тяхна институция)имат такъв ден когато се събират или пускат анонимно мнението си (допускат се всякакви глупави идеи) (в германия за първи път видях че няма нищо смешно или обидно да изръси човек и най-великата тъпотия)смея да кажа че едно такова изказване меко казано ще бъде вписано тук към тобора на селските тигри от бистрица. само да не си помислите че съм се засегнал (моет стремеж е бил винаги да се развивам и да съм по-малко глупав)другият ви упрек относно анонимността няма да го обсъждам(коментирам за да ...още


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com