www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
сряда, 20 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Съдът толерира престъпници, вестници ги възпяват като светски персони

 

24 Юли 2007

 

Полицаи заловиха четирима души, отвлекли в Пазарджик българин от турски произход и поискали откуп от 5 млн. евро, намален после до 2 млн. Бизнесменът е държан един месец (!) затворен, докато похитителите получат първоначалните 200 000 лв. откуп.
Когато заловят похитители за подобно деяние в цивилизования свят, дори с чисто съдебно минало, те не могат да се измъкнат под гаранция. Или съдът определя непосилна сума за гаранция. И попадат зад решетките по бързата процедура, с тежки присъди.
В българския свят трима от похитителите веднага са пуснати на свобода срещу парична гаранция от по 2000 лв. Единият от освободените има 3 подобни отвличания в Перник и Пазарджик, съобщават от полицията. Но съдът е решил, че няма опасност да се укрие и да извърши друго престъпление и го е пуснал. В ареста е само един - онзи, който е водил преговорите.
Така изглежда в България нетърпимостта към престъпниците. Ако съдът не ги пусне под гаранция веднага, те се разболяват от епилепсия и се напикават като Маргините. И пак ги пускат.
Същевременно има вестници, които ги описват като романтични светски персони.
След като неотдавна възпя като положителен герой Топлото, в събота в. “24 часа” написа ода и за Пилето.
Кой е Пилето? Човек, който е разследван за контрабанден внос на пилешко, откъдето идва и прякорът му. И за измами с внос на китайски стоки, декларирани като инертни материали.
Вестникът обаче му е посветил 2 страници под заглавие “Коя е тази светска личност, която щракат със звезди”. В статията се описва как Пилето, който не иска да му споменават прякора, е от най-известните персони по светските партита. В бележка на редакцията се обяснява, че читателят е жаден да научи за живота на Пилето (когото вестникът, в съответствие с желанието му, не нарича по прякор) . Разказва се в компанията на коя известна личност се е появил. Има малка рекламна хватка - “24 часа” представя две партита, на които Пилето е присъствал, като няколко различни събития, за да придаде по-масов характер на светските му изяви. Направена е дискретна реклама на заведението на Пилето в София. От един купон там са публикувани няколко различни снимки на светския лъв, за какъвто го представя “24 часа”. Същевременно в средите на шоубизнеса се говори, че такива като Пилето се скъсват да досаждат, да канят на партита и да се навират с парите си по купони и подобни събития, за да бъдат приети именно като светски личности. И изпитват остра нужда някой вестник да напише, че са постоянно в компанията на красавици и карат коли над 100 000 евро (както е написал “24 часа”).
Така Пилето получава нужното му обществено признание, след като направи за смях МВР и вече изтрива спомена за контрабанда и за собствения си прякор.
Защо в България има обществена търпимост към престъпността и корупцията? Какво чудно има?
Етикет: , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
  1. 1) Кокошката
    Мъка, Гочева, мъка! След Топлото, дойде редът на Пилето. Защо не си направиш бюлетин, в който да отразяваш любимите си Гоце, Бойко, Шулева и Мони Паси и да оставиш "24 часа" да изтрезнее.
  2. 2) Anonymous
    Колега, задаваш въпроси с отговор. Гочева няма да изостави любимите си герои, а ще добавя и нови - според списъка на почитателите на нейната PR-агенция. На кого колко ще отдели от любимия вестник ще зависи от доборото й сърце и отплатата за "медийно представяне". Жената е старателна и обгрижва добре. Защо се гневите, че си спазва уговорките за поръчкови публикации? Бизнесът (дори и нелегалният) се върти по правила. Те изискват услугата да е адекватна на заплащането. Гочева е стриктна, а и сигурно е получила правилни уроци от клиентите си (виж възхода на Пилето от напоителния очерк), та бързо ги ...още


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com