www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 02 юли 2015
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Съдът толерира престъпници, вестници ги възпяват като светски персони

 

24 Юли 2007

 

Полицаи заловиха четирима души, отвлекли в Пазарджик българин от турски произход и поискали откуп от 5 млн. евро, намален после до 2 млн. Бизнесменът е държан един месец (!) затворен, докато похитителите получат първоначалните 200 000 лв. откуп.
Когато заловят похитители за подобно деяние в цивилизования свят, дори с чисто съдебно минало, те не могат да се измъкнат под гаранция. Или съдът определя непосилна сума за гаранция. И попадат зад решетките по бързата процедура, с тежки присъди.
В българския свят трима от похитителите веднага са пуснати на свобода срещу парична гаранция от по 2000 лв. Единият от освободените има 3 подобни отвличания в Перник и Пазарджик, съобщават от полицията. Но съдът е решил, че няма опасност да се укрие и да извърши друго престъпление и го е пуснал. В ареста е само един - онзи, който е водил преговорите.
Така изглежда в България нетърпимостта към престъпниците. Ако съдът не ги пусне под гаранция веднага, те се разболяват от епилепсия и се напикават като Маргините. И пак ги пускат.
Същевременно има вестници, които ги описват като романтични светски персони.
След като неотдавна възпя като положителен герой Топлото, в събота в. “24 часа” написа ода и за Пилето.
Кой е Пилето? Човек, който е разследван за контрабанден внос на пилешко, откъдето идва и прякорът му. И за измами с внос на китайски стоки, декларирани като инертни материали.
Вестникът обаче му е посветил 2 страници под заглавие “Коя е тази светска личност, която щракат със звезди”. В статията се описва как Пилето, който не иска да му споменават прякора, е от най-известните персони по светските партита. В бележка на редакцията се обяснява, че читателят е жаден да научи за живота на Пилето (когото вестникът, в съответствие с желанието му, не нарича по прякор) . Разказва се в компанията на коя известна личност се е появил. Има малка рекламна хватка - “24 часа” представя две партита, на които Пилето е присъствал, като няколко различни събития, за да придаде по-масов характер на светските му изяви. Направена е дискретна реклама на заведението на Пилето в София. От един купон там са публикувани няколко различни снимки на светския лъв, за какъвто го представя “24 часа”. Същевременно в средите на шоубизнеса се говори, че такива като Пилето се скъсват да досаждат, да канят на партита и да се навират с парите си по купони и подобни събития, за да бъдат приети именно като светски личности. И изпитват остра нужда някой вестник да напише, че са постоянно в компанията на красавици и карат коли над 100 000 евро (както е написал “24 часа”).
Така Пилето получава нужното му обществено признание, след като направи за смях МВР и вече изтрива спомена за контрабанда и за собствения си прякор.
Защо в България има обществена търпимост към престъпността и корупцията? Какво чудно има?

Етикет: , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg няма възможност да модерира и читателски форум. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за неконтролирани мнения.
  1. 1) Кокошката
    Мъка, Гочева, мъка! След Топлото, дойде редът на Пилето. Защо не си направиш бюлетин, в който да отразяваш любимите си Гоце, Бойко, Шулева и Мони Паси и да оставиш "24 часа" да изтрезнее.
  2. 2) Anonymous
    Колега, задаваш въпроси с отговор. Гочева няма да изостави любимите си герои, а ще добавя и нови - според списъка на почитателите на нейната PR-агенция. На кого колко ще отдели от любимия вестник ще зависи от доборото й сърце и отплатата за "медийно представяне". Жената е старателна и обгрижва добре. Защо се гневите, че си спазва уговорките за поръчкови публикации? Бизнесът (дори и нелегалният) се върти по правила. Те изискват услугата да е адекватна на заплащането. Гочева е стриктна, а и сигурно е получила правилни уроци от клиентите си (виж възхода на Пилето от напоителния очерк), та бързо ги ...още


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2015® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com