www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
вторник, 19 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Какво продаде Блъсков (за 3 млн. евро?) и кой го купи

31 Юли 2007

 

Ирена Кръстева. Снимка: Булфото
Петьо Блъсков. Снимка: Булфото

На медийния пазар започна разместване, което обещава да е само началото.
Накъде ще дръпнат вестникарството новите издатели, купили вестниците на Блъсков? Ще има ли нови главни редактори, спуснати като парашутисти в професията?
Това са въпроси, които засягат пряко обществото и, особено, професионалната журналистическа гилдия.
В събота вестниците „Монитор” и „Телеграф”излязоха с редакционно каре, в което като управител е посочено името на бившата шефка на тотото Ирена Кръстева. Това, което се говореше десетина дни по-рано, че тя ще бъде новият издател на двата всекидневника и в. “Политика”, стана официална новина. Пресгрупата на Петьо Блъсков, която включва и седмичника „Политика”, се състои от отделни ООД-та, които носят имената на съответните вестници. Групата обаче има дял и в печатарския комплекс ИПК „Родина”, строен по времето на Живков като най-модерния на Балканите (тогава на стойност около 200 млн. валутни лева, тоест долара).

Комплексът беше приватизиран (51% от него) през 2001-а г. за 6 млн. лв. от група вестници, които се печатаха там. Сдружението сега се нарича „Обединени български вестници” и освен двата всекидневника на Блъсков включва вестниците „Стандарт”, „Новинар”, „Дума”, „Банкер” и „Меридиан мач”. Групата изкупи по-късно на борсата 90% от комплекса. Печатницата е с амортизирана техника и отдавна се е обезценила, но цената на недвижимия имот се е покачила значително (той представлява ниската част на големия комплекс край бул. „Цариградско шосе” – до магазина „Мосю Бриколаж”). Тоест, сделката включва освен 3 вестника, и недвижимо имущество, дял от което има пресгрупата на Блъсков.

Трите вестника са доста различни. Седмичникът „Политика” е сериозен коментарен вестник, без определени политически пристрастия в полза на една или друга партия. Има ограничен тираж под 10 000 броя. Тиражът на всекидневника „Монитор” е около 10 000 броя, като в събота, когато се продава заедно с филм на DVD, е около 15 000-17 000.
Вестникът, чийто главен редактор е Блъсков от основаването му досега, е водил множество тенденциозни кампании, които постепенно са отредили на „Монитор” второстепенно значение сред печатните медии. Той се обяви със серия от публикации например против навлизането на веригата хипермаркети „Метро” в България, защитавал е конюнктурно едни или други бизнесинтереси в конкретни приватизационни и др. сделки и конфликти през годините. Това е характерно за Блъсков и за българските вестници въобще, които използват груб натиск в полза на финансовите интереси на собствениците си или главните си редактори.
„Монитор” се прочу например и с продължилата месеци кампания, в която убеждаваше читателите си, че психично болната Даниела Терзийска не е убила детето си, а това е конспирация на МВР, която прикрива друго престъпление. Вестникът по-късно разви темата с твърдения, че Терзийска е бременна от охраняващия я полицай.

Блъсков лансира и назначи за зам.-главен редактор в “Монитор” Волен Сидеров, а вестникът често развива тезата за конспирации (Сидеров напусна вестника малко преди да основе патрия “Атака”).

Най-масовият вестник на групата е „Телеграф”, който е третият по тираж в България (около 60 000 броя) и в отделни дни е надминавал по тираж втория национален всекидневник - „24 часа”. „Телеграф” обаче има слабо влияние. Не е особено качествен, беден е на съдържание и е четен предимно от по-маргинална аудитория. Тиражът му се дължи предимно на по-ниската цена (40 ст. – около 50% по-евтин от основните всекидневници) и на различни техники при разпространението, които го доближават до безплатен вестник.
Главен редактор на „Телеграф” е Петьо Блъсков II – синът на Блъсков от първия брак. Той е започнал като спортен журналист във вестниците на баща си и е назначен направо за главен редактор, не на последно място от амбиция да създаде приемственост в бизнеса и професията на фамилията.

„Телеграф” е насочен предимно към по-младата аудитория, ако се съди по съдържанието му, и се опитва да наподобява класически жълт вестник от английски тип, но голяма част от новините в него са аналогични на тези в останалите български вестници. „Телеграф” е пряк конкурент на „Експрес”, също жълт вестник с почти същата формула. Любопитно е, че вина за възникването на конкурента „Експрес”, който излиза от тази пролет, има самият Блъсков, тъй като основният му екип от над 20 души, е напуснал в. „Монитор”. Журналистите бяха прогонени от Блъсков преди Коледа, след като той им удържа до 90% от заплатите, обявявайки, че е недоволен от тяхната работа. В момента на журналистическия пазар на труда има силен недостиг на професионални журналисти и създаването на нов вестник е почти непосилна задача. В този смисъл групата от 20 души, която изгони Блъсков от вестника си, е рядък шанс за издателя на “Експрес” Любомир Павлов. За сравнение – новият всекидневник “Класа”, който се подготвя от края на миналата година, още не може да събере напълно хора и да излезе на пазара.

Пресгрупата на Блъсков предлага комбинирана реклама и включване на рекламни приложения едновременно в трите вестника. Това я нарежда доста напред по приходи от реклама сред другите вестници. Според някои мониторингови данни за рекламната площ във вестниците „Монитор” е на трето място по рекламни приходи сред всекидневниците.

Кой и защо купува така описаните вестници? Печалба ли е целта или влияние в политиката?
Има белези, по които личи, че новите собственици не вещаят нищо добро за вестникарството. Кои са те и как един до вчера държавен чиновник като Кръстева стана издател?

От лятото на миналата година Блъсков е преговарял за продажба на вестниците си с различни потенциални купувачи, най-сериозен от които е бил бившият оръжеен търговец Младен Мутафчийски, сега собственик на хотелски комплекси край Слънчев бряг. Според добре информирани източници, близки до купувача, сделката се е провалила в края на миналата година по вина на Блъсков. Според други източници възможно е Блъсков да е водил паралелни преговори, за да вдигне цената на пресгрупата си и накрая е предпочел по-добрата оферта.

Петьо Блъсков и съдружниците му през 1997 г., ден преди да напуснат пресгрупа 168 часа, продадена изцяло на ВАЦ. Блъсков успя да продаде втори път вестникарска група в рамките на 10 години. На снимката от ляво надясно: Владимир Райчев, Радостина Константинова (сега главен редактор на в. “Политика”), Емил Петков (сега зам.-главен редактор на “Монитор”), Блъсков (седналият) и Драгомир Василев. Райчев и Василев напуснаха пресгрупата на Блъсков преди няколко години. Снимка: Иван Бакалов (на вниманието на т. нар. жълти вестници - внимавайте да не препечатате снимката, както си знаете, ще има последствия - б. а.)

Цената, за която са се водили преговори за вестниците, е варирала между 6 и 3 милиона евро. Сегашната цена на сделката не е известна, но е по-скоро към 3 милиона евро. Това е неофициална цена. Подобни продажби се извършват като с недвижими имоти – с много по-занижена официална стойност, а в случая вероятно са намесени офшорни фирми, за да се избегнат данъци и т. н. естествени механизми, които използва бизнесът.

Цената представлява обществени интерес не заради продавача, а заради купувача. Представител на новото дружество е бившата шефка на държавния тотализатор, назначена навремето на този пост от тогавашния министър на спорта Васил Иванов-Лучано. За времето, докато беше шефка на тотото, името й се свързваше с обвинения в корупция и злоупотреби със спортни имоти.

Ирен Кръстева е почти наравно известна със своя син Дилян Пеевски, за когото медиите съобщиха тези дни, че се очаква да е новият управител на в. “Политика”.
Пеевски се прочу за пръв път преди години като учредител на младежко НДСВ, който едва на 21 години беше назначен като парламентарен секретар в Министерство на транспорта. Като такъв е вкаран в борда на пристанище Варна и после махнат от Николай Василев поради липса на образование.

Синът на Кръстева Делян Пеевски. Снимка: официален сайт на ДПС

Кариерата на новия издател Пеевски е удивителна. Докато майка му беше шеф на тотото, вестниците писаха, че благодарение на връзките с тогавашния министър на младежта и спорта Васил Иванов – Лучано, Делян Пеевски приватизирал чрез апортни вноски столичната зала “Универсиада” и спортния комплекс “Тотошанс” в Златни пясъци. Според съобщенията това се случило чрез подставено лице, като официален собственик на фирмите била записана 25-годишната му секретарка Маргарита Донкова.
По-късно Пеевски е назначен за следовател в Столичната следствена служба - Стопански отдел, без конкурс и без задължителния стаж. Твърди се, че назначението му е станало чрез протекцията на бившия шеф на националното следствие Ангел Александров.

Делян Пеевски доскоро беше зам.-министър по бедствията и авариите (от квотата на ДПС) с ресор “Държавен резерв”. Уволнен беше от премиера Станишев около скандала с Румен Овчаров. В момента срещу Пеевски тече разследване за длъжностно престъпление. Той е обвинен, че в качеството си на зам.-министър е изнудвал директора на „Булгартабак – холдинг“ Христо Лачев. Пеевски искал близки до него фирми да извършват строителни-ремонтни дейности и да обезпечават рекламата на „Булгартабак”, твърдят от прокуратурата.
Майката и синът, по времето, когато не са имали никакъв официален бизнес, са придобили всеки по няколко апартамента в София между 2002 и 2004 г. Любопитно е, че Славчо Пеевски, баща на Делян Пеевски и бивш съпруг на Кръстева, е депозирал в прокуратурата сигнали срещу сина си и бившата си съпруга. Той ги обвинява в злоупотреба със служебно положение, укриване на доходи и неплатени данъци. В знак на възмущение, той основал и “Асоциация за борба против корупцията в България”. От своя страна майката и сина са завели срещу него дело за оказване на тормоз.

Това са накратко новите издатели на “Монитор”, “Телеграф” и “Политика”. Характерно за тях е безпардонност и пълно игнориране на общественото мнение. Пеевски, подобно на майка си в тотото, е назначаван без образование, без конкурс и ценз на различни държавни длъжности. През това време двамата с майка си са придобивали имущества без обяснение. Без никакво официално обяснение ще остане сега и откъде изведнъж изникнаха като шефове на вестници и кой стои зад тази сделка. Ако двойката майка и син са собственици, въпросът опира до прокуратурата и произхода на средства. Ако те са само управители и миноритарни съдружници, това означава, че зад двамата скандално известни държавни служители вероятно стоят кръгове около бившия министър Лучано или по-вероятно около ДПС.
Това ще стане ясно сравнително бързо. Има няколко теми, по които си личи кой вестник кои политически кръгове обслужва. От “24 часа” например не можеше да се разбере, че президентът Първанов е обявен за сътрудник на бившите служби - ДС. В други вестници, между които и “Монитор”, за агент Гоце се пише с подробности. И т. н.
Какво може да последва от новия вестникарски собственик? Характерно за такъв тип непрофесионални издатели е стремежът веднага да се оградят със свои хора и пряко да нареждат какво да се пише и дори как. Това означава нови главни и зам.-главни редактори във вестниците.
Засега Блъсков и синът му остават главни редактори на “Монитор” и “Телеграф”, като запазват и 10% от капитала на дружествата. Но въпрос на време е Блъсков със съдружниците си да се оттегли, както направи при продажбата на “Пресгрупа 168 часа” на ВАЦ през 1997 г. Тогава той остана съсобственик с 30% и няколко месеца по-късно заедно със съдружниците си продаде и останалите дялове и напусна пресгрупата.

Откъде Кръстева ще намери нови шефове на вестниците при положение, че професионалистите за такава работа са много малко? Като се има предвид как е лансиран синът й Пеевски, това очевидно не е поблем. Но при всички положения изборът на редактори, от които зависи съдбата на вестниците, е ограничен. Напълно е възможно новите собственици на “Монитор” и “Телеграф” да изгонят малцината професионалисти редактори и журналисти там, за да назначат хора без ценз или маргинали в професията.

Това тепърва ще се превръща в професионален проблем в България. Издаването на вестник не е скъпо. Издръжката на един всекидневник с тираж около 15 000 струва не повече от 2 млн. лв. годишно. Официалните приходи от реклама и др. могат да покрият значителна част от тази сума. Много от новобогаташите в България искат да притежават вестник и са готови да инвестират. Досегашната практика показва, че основната цел на притежаването на вестник е възможността да злепоставяш политици и бизнескръгове, да рекетираш по този начин в преследване на свои интереси. Това прави вестниците тенденциозни и непрофесионални, злепоставя журналистите. Те са принудени да пишат под натиск, да правят компромиси, което прогонва много хора от професията и отваря място за безпринципни и непрофесионалисти.
В крайна сметка качеството на медиите зависи от качеството на издателите.
Етикет: , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]

 1. 451) Са'ьо
  Аз имам предложение да закрият всички вестници,а преса потребителите да си внасят за комп всеки месец спестените пари за купуване на ненужна и безмислена мисъл....
 2. 452) иванчо
  Абе НОВИНАР откато излиза ,все казват някои ,че го закриват,а излиза вече 15 години
 3. 453) Anonymous
  Иванчо, а още по-тъжното за Новинар е, че и да спре да излиза, никой няма да разбере, че е спрял. Разбираш ли ме...
 4. 454) иванчо
  абе то и за доста други важи
 5. 455) fcbs
  Админ: Кирилица!....
 6. 456) Оливър Кромуел
  Бакалов, как не те е срам да даваш интервюта като това в "Поглед" и да пишеш, че за журналистиката ни има табута. Не виждаш ли колко голи мадами, секс и насилие има във вестниците. Това не ти ли говори, че са достатъчно свободни? Никой не атакувал Първанов. Ами защо да го атакуват човека? Да ти е направил нещо лошо? Сигурен съм, че не ти е направил. Той прави само добри неща. И дежурните интелектуалци покрай него - също правят добри неща. Я виж Антон Дончев какви романи преписва от Казандзакис и минава за велик. Погледни Емил Стойчев какви картини рисува ...още

 7. 457) Иван Панчев
  Май отвикнах да пиша. Сега с други работи се занимавам, но натрупах няколко години в журналистиката. Когато ми казаха за този форум горях от желание да видя какво става, какво не там, където бях едно време. Прочетох написаното и не съм изненадан. Чета вестници често и рядко намирам нещо интересно, както обикновено. Предполагам, че така е по целия свят. Трудно се пишат интересни работи, а тъпи - лесно. Убеден съм че манталитетът ни е такъв у нас, че трудно създаваме колективи. Интриги, клюки, шушу-мушу, злоба скрита, ЗАВИСТ, простотия, простащина. Това не е здравословна среда. Нормално е да го има в някаква степен, но чак такава ... И ...още

 8. 458) Гичка
  Много обичам разни като горния, дето имат спомени от журналистиката и се разнежват в оценки, като че ли знаят за какво става дума. Ама нали е свободен форум, всеки да попръдне тук. Забелязахте ли, че нещо затихнаха хвалителите на "Монитор" и "Телеграф". Дали няма просто обяснение - издателите, т. нар. кашалоти - изгониха Георги Неделчев от вестника. И на него му секна ентусиазмът да пише оди за страхотните вестници. Много хора е излъгал Бълсков и Неделчев е един от тях. Ама колко е наивен - казвахме му тук - не се пали толкова, пич, ще си хапеш гъза. Нахендри ли те ...още

 9. 459) Anonymous
  Кашалотите са тъпи парчета. В момента в който си намеря друга работа ще духвам оттам. По-унизително не съм се чувствала никога.
 10. 460) Anonymous
  Оппааааа, тук вече взеха да трият и цели коментари... Хайде довиждане казвам аз на това сайтче. Дотук бяхте. Ще ходя във форума на Новинар...
 11. 461) Гочева - новата Соня Васи!
  Докато разлиствам "Плейбой", между пищните форми, секси дупетата и циците ми изпадна интервю с главната редакторка на "24 часа" Венелина Гочева. Все едно минавах през "Люлин" 5 и някой от селяните ме нацели с пакета си боклук от балкона. Доскоро знаех, че след разлистването на "Плейбой" у мъжа трябва да остане усещането за ЩЕНИЕ, а не за ОТВРАЩЕНИЕ. Защо главният редактор Христо Кьосев е избрал Венелина, (която да ме извини не би събудила сексуалните фантазии на нито един нормален мъж) за своя събеседница? Ами много просто - Венелина наскоро назначи жена му Елизабет за репортерка в отдел "Култура и стил", оглавяван ...още

 12. 462) Оливър Кромуел
  До горния автор!!!! Не вярвом точно Кристина Патрашкова да е толкова близка до Венелина Гочева. Разликата в класите на двете е очевидна и в полза на Криси. Едва ли Патрашкова има нещо общо в назначаването на въпросната Елизабет. Колкото до Зюмбюлев, наистина е интересно някое женско списание да го съблече. Тогава ще лъсне ГОЛАТА ИСТИНА за българската журналистика от севроизтока. Смях на парцали!!!!
 13. 463) пич
  Абе, верно ли Експрес продават 4 500 броя!!!За ден бе, не за два. Позор! Ле-ле, толкова мъка да има по този свят. И от тия 4 500 читатили, сигурно 4 000 го купунат за колонката на Д-р Филипов Тони на 3-та страница, а останалите за фотото до нея. Ей,пестете хартията и мастилата, че животът е скъп.Що печатате кух тираж.Не преписвайте материали от вчерашни вестници, че бие на очи и е смешно...Не мога да повярвам, че все още излиза това всекидневниче.Писна ли ви от менюто н Кентъки!!! Телеграфчетата вече печатат в петък 110 000 тираж!!!Тия от Стандарт ,като на търг - вдигат ...още

 14. 464) По-голем пич
  Айде пак почна оня с Експреса. Неделчев, ти ли си, бе? Ами нали те натириха директор на водопад, бе пич? Какво се палиш още с Телеграф и Експрес? Честно казано, и двата вестника са тъпи и празни. И няма никаква логика единият да е 110 000 в петък, а другият 12 000. Боклуци са и двата. Ще поживеем, ще видим кой как надува тиражи и докога ще продължат тези напъни. Катастрофата е пълна - големите професионилисти се дървят, че едните били по-големи от другите. Мизерия голяма.
 15. 465) АЗ...
 16. 466) анонимен
  Мониторци, доволни ли сте от Бойчев. В Новинар е бил абсолютен непукист, ама то при тоя издател какво ли друго му е оставало.
 17. 467) Anonymous
  Това вашето не е професия... Имате професионални изкривявания за клюки, сплетни и лъжи. Отвратен съм. Повече няма да купя вестник. Само цапате хартията...
 18. 468) Anonymous
  Това да си българин е тежко, но да си българин и журналист прави нещата още по- сложни като гледам. Странни сте ми, хора, как може да се псувате така, да сте толкова лицемерни. Честно да си призная добре се посмях на простотиите, изсипани в този форум. То не бяха притчи, то не бяха балади. Плюете се един друг, ама истината е, че сте еднакви. И са ви виновни тези, които са ви спряли кранчето и онези, които са оцеляли. А вестниците не се купуват заради липсата на професионализъм и твърде голямата некомпетентност и ограниченост на нашенските писачи. Картинката става още ...още

 19. 469) Сагара
  Това да си българин е тежко, но да си българин и журналист прави нещата още по- сложни като гледам. Странни сте ми, хора, как може да се псувате така, да сте толкова лицемерни. Честно да си призная добре се посмях на простотиите, изсипани в този форум. То не бяха притчи, то не бяха балади. Плюете се един друг, ама истината е, че сте еднакви. И са ви виновни тези, които са ви спряли кранчето и онези, които са оцеляли. А вестниците не се купуват заради липсата на професионализъм и твърде голямата некомпетентност и ограниченост на нашенските писачи. Картинката става още ...още

 20. 470) мацка
  Преди няколко години животът ме принуди да се преквалифицирам и да работя в 3-4 вестника (като техническо лице). Потресена съм от факта, че т.нар. журналисти са невероятно прости, необразовани, неграмотни, без елементарно възпитание. За компетентност и дума не може да става - водещи редактори не разпознават министри, финансисти и т.н и не знаят елементарни неща. Не е за вярване, че 98 на сто от тях са готови да целуват всеки дебел задник и са лишени от всякакви позиции и човешко достойнство. Тези хора формират общественото мнение просто е страшно. Ужасена избягах от това си амплоа и дано не ми ...още

 21. 471) Онзи
  Навярно ме изтрихте, заради някои откровени реплики към г-н Неделчев. Обещавам, ще бъда по-мек - г-н Неделчев, кажи с какво се занимаваш бе, след като направи "с помощта на Петьо Блъсков и екипа, "Монитор" един от най-влиятелните вестници", както написа преди месеци в блога си. Още се смея на тази глупост. Ти препрочиташ ли си я, г-н първи зам.-главен редактор на афишите от "Раковски"?
 22. 472) Онзи
  Г-н Неделчев, кажи бе, как правиш влиятелни вестници. Така и ще си остана необучен без такива професионалисти като теб. Ти си получен по химичен път, нали си го знаеш? Иначе е трудно резултатът да е толкова одиозен, и това сам го знаеш. Излишно е да ти говоря гадости, нали? Аре, бе, напиши ми нещо против "Експрес" и в подкрепа на твоя просперитет в "Монитор". Гаден е вкусът на желязната част на теслата, нали?
 23. 473) D-r Filipov
  Вярно ли е, че здравната каса прекратила договора на д-р Тони Филипов?
 24. 474) АЗ...
  И КЪДЕ Е СЕГА СТОЙКО ТОНЕВ?
 25. 475) Тя
  Стойко е там, където е мястото му - сред колегите си, които го обичат и уважават.
 26. 476) Anonymous
  Много поздрави! От почитателка
 27. 477) един
  Абе, доктора от лудницата слиза в колонката на вестник Експрес все по-надоле. Иначе съм чувал,че е пич и половина, ама не им изнася на някои да е зам. главен...Казват,че му забранили да ползва думи,като циганин, мангал и т.н в колонката на 4-ти км...Ле-ле, Докторе, че това е все едно да си пиеш вечер ракията без салатка. Споко, всичко е временно. А, и отговорният секретар на Експрес да не ти взима обема за писане на "Делниците" с тъпи снимки на каки, че в това издание само теб те четат с интерес...А читателите не са много на всекидневничето.Като включим и хорицата пуснали ...още

 28. 478) Anderson.B
  Единственият коментар, който може да се добави на опашката на цялата помия тук, е хаааааааааа хаааааааааааааа хаааааааааааааааааааааааа хххааааааааааааааааааааа хаааааааааааааааааааааа Изключително обективната и добре написана статия бледнее пред нонсенса, който иначе уважавани от мен в миналото журналисти са изцвъкали в този форум, достоен да бъде преведен и препечатан в някоя сериозна западна медия, за да разобличи българските "драскачи" - които, уви, са огледално отражение на родното общество. След като прочетох всички коментари (да, повярвайте, беше забавно!), съм изключително щастлива, че след двете години, които прекарах в пресгрупата на Блъсков, в крайна сметка пред "бляскавата журналистическа перспектива" реших да заложа ...още

 29. 479) »
  [...] Неотдавна Петьо Блъсков продаде за около 3,5 млн. евро (по официални данни) своята пресгрупа „Монитор”, която включва и вестниците „Телеграф” и „Политика” на „Нова българска медийна група”, чийто шеф е Ирен Кръстева, бивша шефка на тотото. В множество публикации се твърди, че зад нея стои ДПС, което назначи сина й Делян Пеевски повторно за зам.-министър. (виж тук публикация в e-vestnik за продажбата на пресгрупата, която се сбъдна почти 100%). Петьо Блъсков-баща беше освободен като главен редактор на „Монитор” преди да е завършена окончателно сделката, а Петьо Блъсков-син – от позицията на главен редактор на „Телеграф”. —————— [...]
 30. 480) ДЯДО ИВАН
  ХА-ХА-ХА!!!!
 31. 481) Н.Чакърова
  Пази Боже сляпо да прогледа.
 32. 482) двама
  ВЕРНО ЛИ ТЕЛЕГРАФ СТИГНАЛ ТИРАЖ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА 75 000!!!? ЛЕ-ЛЕ, АКО ТОВА Е ТАКА, ДА СЕ ГОТВИ ДНЕВЕН ТРУД...МАЙ, МАЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ИСТИНА ЗА НЯКОЙ НЕЩА ПИСАНИ ПРЕДИ ВРЕМЕ...КАКТО СЕ КАЗВА В ЕДНА СЕДМИЧНА ИГРА- "С МАЛКИ СУМИ, НО РЕДОВНО"...НЕМЦИТЕ ОТ ВАЦ СИГУРНО НЕ ИМ Е ПРИЯТНО МНОГО,МНОГО. ЗА СТАНДАРТ ЯСНО, ЗА ЕКСПРЕС ИЛИ ДОБРО ИЛИ НИЩО...
 33. 483) Anonymous
  Да, вярно е. Много скоро, в. Телеграф ще стане първи по тираж
 34. 484) Anonymous
 35. 485) JJ Okocha
  И какво стна с Монитор?
 36. 486) веждата
  Чух че Блъсков прави информационна агенция???
 37. 487) Komentar
  Въвеждам коментар O_o
 38. 488) П.В.
  Ирен не я познавам лично, но тя излезе по-точна от Блъсков. Тя изплати хонорари отпреди години на излъгани от Блъсков журналисти, включително и на мен. Тази нейна постъпка заслужава адмирации.
 39. 489) az
  И БЛЪСКОВ ЩЕ ГО БЛЪСНАТ..КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО...
 40. 490) Сульо
  Блъсков е плужек, вече е извън играта. Като гушне босилека, ке му поднесам букет или венец от магарешки бодили.
 41. 491) ti
  Да,прави агенция-ще информира кога е пиян........и кога не
 42. 492) Anonymous
 43. 493) Anonymous
  Такааааа... да си дойдем на думата. Не сме си хортували отдавна тук. Какво дочувам? Че журналята масово бягали от "Експрес"? Вярно ли е или е лъжа? Половината щели да ходят в "Монитор" и "Телеграф", а другата половина искали да ги последват, но никой не ги щял. В това число влизали и лудия доктор Стойко Тонев, и Стоянчо Сирачето, както и други, знайни и незнайни хулители на "Монитор" и Ирена Кръстева. Ако случайно съм с грешна информация, моля за извинение. Но пък, ако е вярно, мога само да възкликна - колко мъка има по този свят, божкеееее...
 44. 494) electronic forum "zone 168"
  "Блъсков лансира и назначи за зам.-главен редактор в “Монитор” Волен Сидеров, а вестникът често развива тезата за конспирации (Сидеров напусна вестника малко преди да основе патрия “Атака”)." Монитор предлагаше подобен на този форум, макар и с първоначална регистрация на кукита, всеки можеше да промени ника. Освен това, нямаше т.нар. ‘модератори’, като днешните, които като милиЦИОНери да слухарят, трият, предупреждават участниците. Темите за конспирация се развиваха в България преди 10 години в първият “политически”, а може би-ВЪОБЩЕ =електронен форум в България, и макар и да имаше бивши ченгета да пишат в този форум, имаше доста будни участници. В днешно време, пак юдео-масоните ...още

 45. 495) Anonymous
 46. 496) Князъ Батенбергъ
  Експресът пристигна на гара Монитор. Сега кво ще правите бе маскари? Ще се спасявате поединично ли? Дано Лелята да не вземе да се рови какви сте ги редили за Монитор и по нейн адрес. Дали да не взема да и оставя една разпечатка с обяснения кой кой е?
 47. 497) ирена кръстева - приказка без край «
  [...] ирена кръстева - приказка без край през юли 2007 година петър блъсков продава на ирена кръстева вестниците монитор, телеграф и политика. през 2008 въпросната госпожа набира скорост и без особени усилия отстрелва вестниците меридиан мач, експрес, великотърновския борба, и, о, изненада, цял един телевизионен канал. същински медиен биатлон. и макар кръстева да притежава 35% от вестникарския пазар, едва ли ще спре дотук. изобщо, с чие волно спомоществователство се случва този медиен blitzkrieg? от корпоративна търговска банка побързаха да заявят, че нямат пръст в тази работа.биографията на сина на госпожата, делян пеевски, комай по-известен от нея, но не и със ...още

 48. 498) Anonymous
 49. 499) Anonymous
  а бе вярно ли, че некадърното общинско репортерче е станало шеф на отдел в дерайлиралия Експрес?
 50. 500) Иван Бакалов
  Форумът под тази статия е закрит

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com