СофияПловдивВарнаБургасРусе

Щастливо анексираните кримляни са плакали основателно

Иво Инджев

Противниците на глобализацията (както за благозвучие се наричат американофобите) са на път да постигнат първата си победа на полуострова на свободата Крим- оттам вече бягат не само несъгласните с руската анексия местни малцинства, но и големи западни компании.

Омразната на глобалистите „Макдоналдс” напуска анексираната територия и сега кримчани (както вече ги наричаме по руски образец и у нас, по-им отива да са кримляни, завладени от остготиния Путин) са спасени от ужаса на бързото хранене.

Но това е нищо: бягат капитали(сти) и финансисти. Търти да бяга например австрийската банка „Райфайзен”, която закрива всичките си филиали в анексираната територия с изричната уговорка, че за това има „глобални причини”.

Направо се чудя: тези американци и австрийци не четат ли български вестници, в които се разказва как управляващи и опозиция в България непрекъснато се кълнат в необходимостта да не се бърка политиката с икономиката и да не се посяга на нищо руско (във връзка с Крим)? Какво ще спечелият с това бягство „Макдоналдс” и „Райфайзен”- не е ли по-добре по български да си затворят очите и да си правят търговийката с Путин?

Явно „Макдонолдс” и „Райфайзен” не са истински капиталисти, като нашите атакисти, социалисти и герберисти, защото бъркат политиката с икономиката.

Направо са много тъпи. Сигурно не знаят какво благоденствие ще настъпи в Крим след указа на Путин да дари туземците на прилапания полуостров с руски заплати. Вместо да удвоят броя на ресторантите и банковите офиси, които да поемат тълпите забогатели кримчани, малоумните американци и австрийци бягат от тази чудна перспектива!

Сега кримчаните ще могат да си припомнят знаменитото руско банково изкуство, прилагано по съветско време на принципа „ една държава, един народ, една партия една банка”. И ние му се наслаждавахме, преди да ни развратят глобалистите с хилядите си офиси, където лятото можеш да настинеш от климатиците, а зимата да се изпотиш опасно от отоплението, защото тарикатите глобалисти нарочно го надуват, за да могат служителите им да се фръцкат по ризки с рекламни надписи.

Засега няма данни, дали носталгичната вълна няма да реабилитира ръчното сметало, което масово се употребяваше в СССР в годините, когато дори в кретащата на опашката на технологиите България беше оборудвала своите магазини и канцеларии със сметачни машинки- родно производство при това. У нас отдавна зад каси и гишета щракаха лелки с „елки”. Докато в СССР лелките щракаха с дървените топчета на сметалата.

Български русофоби, окопали се вероломно край (все още) българския черноморски бряг вчера трудно сдържаха радостта си от това развитие на събитията. Неблагодарни по отношение на братушките- освободители, местни печалбари обясняваха радостно в телевизионен репортаж, че към България се пренасочват туристически потоци, които за разлика от „Южен поток” наистина се очертава да донесат истинска полза за българския туризъм това лято- поне по отношение на круизните обиколки, отклонени вече от предварително обявените им маршрути до Крим.

На тази русофобия трябва решително да се сложи край!

Смятам, че това е посегателство спрямо интересите на Русия, които тук по вековна православно-славянска традиция са над всичко. Българското правителство, парламентът и прогресивната русофилска общественост трябва да заклеймят ощастливяването на български пристанища чрез нещастието на кримляните.

По почина на разюзданите украинки от “Фемен”, най-косматите български русофили да бъдат командировани на съответните кейове и да се държат като гейове за сплашване на пренасочените от Крим туристи, демонстрирайки обаче обратната на тяхна сексуалност . За целта да се учреди незабавно българска неправителствена организация “Гларус”, начело с правителствения служител Божидар Димитров (който смята Крим за законна плячка на Путин и същевременно е споделял медийно богатия си опит на гларус от зората на соцтуризма в България).

Настоявам веднага да се внесе закон за забрана на пренасочването на бягащи туристи, капитали, граждани, селяни, таврийски, бесарабски българи и др.подобни малодушни елементи от Крим към България, защото това оттичане вреди на нашата вековна “течна дружба” с руския народ. Преди украинският народ да ни освободи от нещо, не бива да му се помага с русофобски акции по посрещане на туристи, от които не е забогатял русифицираният Крим.

В краен случай, ако се надигне бежанска вълна от бесарабски българи, България да услужи на Русия с вълна от българизирани араби за компенсация. Демонстрацията на солидарност да се организира под надслов: “ Бесарабски и арабски българи- дружба навеки”!

Ако българизираните араби не пожелаят доброволно да заселят опустяващите земи на бесарабските българи, да бъдат повикани на помощ казаци, за да приложат описания от Г.С.Раковски в сп. „Дунавски лебед” метод на убеждаване на цели български села да емигрират под ударите на нагайките и бичовете на братушките.

Важното е преди всичко да не ядосваме Путин. Защото като нищо ще пожелае да ни освободи още веднъж- този път от игото на „Макдоналдс”, „Райфайзен” и българските неблагодарници, които искат да печелят от (не)щастието на анексираните кримляни. Путин има всички основания да защити правата на отрудените руски олигарси, които с пот на челото наблюдават в момента как спечелените от тях с честен труд милиарди се топят на борсите с още по-голяма бързина, от онази, с които са ги натрупали.

Прави ще се окажат онези другари и другарки у нас, които в разгара на анексирането на Крим изтъкваха като основен аргумент в полза на анексията факта, че тя е била посрещната от местните руснаци със сълзи. Имало е защо, но тепърва ще го разберат.

От блога на Иво Инджев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.