www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
петък, 22 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Пулев е посредствен, нямаше никакъв шанс, за познавачите мачът беше приключил още в първи рунд

17 Ноември 2014

 

Кличко нанася удар на Пулев. Снимка: от видеозапис на мача

Съжалявам за разочарованието от загубата на Кобрата. Изходът от мача за мен никога не е бил под съмнение. Кубрат Пулев нямаше никакъв шанс. Всички, които ме попитаха какво мисля за българина, бяха предупредени. Тази сутрин получих няколко поздравления за трезвеността на преценката ми.

За тези които не ме познават дължа малко обяснение. Аз съм бивш юношески шампион по бокс на България. Зад гърба си имам 80 боксови мача. Пет години бях рефер във Франция и в продължение на 20 години имах боксова зала*. Четирима от моите ученици станаха републикански шампиони.

Затова мога да твърдя, че Кубрат Пулев е един боксьор с ограничена техника. А на нивото на което го качиха менажерите му всеки недостатък е фатален. Гардът който трябва да пази брадата на Кобрата - не съществува.
Трите загуби, които Кличко е претърпял, са от боскьори водещи нападателен близък бой с крошета и уперкути. Стил, който Пулев явно не познава. Той се боксира изправен дори изпъчен. От тази скована позиция уперкута е неосъществим, най-вече срещу по-висок противник. За крошетата трябва подготовка. Тялото да е гъвкаво за да сменя тежеста от единия крак на другия. Отклон в ляво и ляво кроше. Точно това направи Кличко. С леко движение на дясното рамо към левия крак, той премести тежеста на тялото и подготви лявото кроше, което изпрати на пода окончателно противника му.

Кубрат и Андреа - една от многото снимки, която пиар агенции разпространяват в медиите, създавайки образа на шампиона и неговата силиконова красавица.

Що се отнася до Кубрат, единствената атака, която предприе, без необходимата подготовка, бе контрирана. “Контрата” в бокса е най-жестокия удар. Силата му отговаря на сбора на тежеста на противниците. В случая “контрата” която разтърси брадата на Кобрата в първия рунд “тежи” повече от 225 кг. Пулев падна на пода и се изправи с мъка. За мен лично, в този момент, само две минути след началото, мачът беше приключил за българина.

Следващите минути бяха мъчителни и безкрайни. Всички, които са запознати с този изключителен спорт, се питаха кога ще приключи “наказанието”.

Не мога да не изкажа възмущението си от коментатора на Нова телевизия, който първо се възхищаваше от факта, че Кличко никога не е бил освиркван така както в мача срещо Пулев. Всичките му коментарии в последствие бяха тенденциозни и далеч от това което ставаше на ринга. Човекът коментираше някакъв друг мач, не този който се развиваше пред очите му. За съжаление много хора се оказаха като него.

——–
* Авторът е емигрирал във Франция през 60-те години. Дългогодишен коментатор е в списание “Тема”. Заглавието е на e-vestnik
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) хамалин
  благодаря за поместенто мнение:кратко,ясно,убийствен анализ.гледах почти всички мачове на кличко.преди мача бях абсолютно сигурен,че ще загуби, но че така жестоко ще бъде пребит, не съм предполагал.ако изхвърля от съображения всички останали спортно-технически показатели,осевен телосложението,то Кличко е Аполон,а набатият като шкембе в дувар, е торба с картофи (да оставим насраната стойка).мисля, и го казвам съвсем убедено,че К. щеше да му спука черепа още в 1-я рунд,но удължи мача умишлено, за да се изгаври с окончателно с тоя "мръсник и негодник", както го нарече, и за да уважи парите на рекламодателите и зрителите. загубата на пулев не е трагедия за умирачка,трагедия е ...още

 2. 2) pro-anti
  Този вид спорт е свързан с много пари и говоренето преди мача е нормално, това си е един вид реклама.Виж, говоренето на глупости от Кубрат след мача вече е антиреклама и простотия. При загуба умните спортисти правят три неща: 1.Признай загубата и се дръж като мъж(т.е. недей да хленчиш като пикльо) 2.Поучи се от загубата. 3.върни се по-силен (за реванш)
 3. 3) hanseatic
  Много добър анализ на Божидар Чеков!! Истината боли и се лекува в университетската болница в Хамбург. Очуканата глава на Пулев ще придобие някога ръбестия си външен вид, но ще си остане празна и примитивна каквато винаги е била. Бай Ганьо Пулев не можа да докаже на света, че може да плува гемиджийската!
 4. 4) Chavo
  Що се занимавате с глупости. Това си е спорт и има нормални ( понякога не обективни) запалянковски страсти. Бокс!!! - операта е друго нещо.
 5. 5) хамалин
  да, операта е друга бира,както и културата,възпитанието,достойнството и ред други атрибути.касиус клей преди мач не можеха да го надприкизават,след мач почти не говореше.боксът е спорт на главата,казваше мохамед али,юмруците са за скандалджиите.никога не пропускам да си архивирам заглавията на итал., англ. и германските газети, след загуба на адзурите:там се прожектиръ къкво струвъ един народ.
 6. 6) чичата
  прави впечатление че всички герб-кучки побесняват


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com