www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 21 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Налудничави приказки за Сертов и ДАНС в медиите. Май не искат да го намират…

 

16 Декември 2014

 

След изчезването на бившия шеф на българското ФБР беше удивително да се чуят толкова абсурдни версии и приказки.

И толкова невярна информация, която поставя под съмнение действията на МВР. Най-напред съобщиха, че е изчезнал с фолксваген “Голф”. После казаха, че е опел. Бил заминал с международен паспорт, пък после се оказа, че паспортът му е вкъщи.
Колата му имала джипиес, нямала джипиес, не знаели къде е, пък я намерили край Петрич. Бил в Гърция. Да не би пеш да е минал през баирите, с костюма и официалните си обувки? Защо МВР не казва минал ли е през граничния пункт? Видяла го ескузроводка да обикаля историческа крепост там, с още един, ама на камерите го нямало записан…

Още първия ден заваляха версии от всякакви познавачи - журналистки обясняваха, че бил избягал при любовница. И защо му е, на човек в пенсионна възраст, и да минава в нелегалност, като че ли не може да замине официално?
Колата му била на служителка на Станишев, имал връзка с нея и т. н.

Като погледне човек заглавията от вестниците за Сертов от първата седмица, включително жълтите и пенсионерските, не може да намери особена разлика. Не можеш да се отървеш от усещането, че това е някаква дебилна проганда и агитация. Някои пеевско-бойкови вестници пишат “Бойко спасил Сертов от убийство”. Други акцентират на това, че Станишев го предал, едва ли не той го е убил или отвлякъл.

Или версиите на уж сериозни хора като ген. Атанасов по телевизията - това със Сертов било битов инцидент. Ген. Гяуров, бивш шеф на разузнаването пред БНТ - „Сертов изчезнал – какво от това. Според мен той е взел съдбоносно решение“.
Бълбукат подобни неща от екрана и не им мига окото.

Появиха се и някакви бизнесмени с неуредени сметки между енергийни фирми и казаха, че бил консултант по някакви сделки, липсвали едни 15 млн. евро. Зрителят чул недоразбрал, вече си мисли, че Сертов е избягал с тия пари. Може би точно това се опитват да пробутат. Защото, ако проследиш обърканите обяснения, една фирма е взела едни 15 млн. евро от друга и това няма общо със Сертов.

Почнаха приказки и за “Южен поток” - понеже го отменили, Сертов знаел тайни и край, отвлекли го. Ами Сертов напусна ДАНС през 2009, а най-важните три договора за “Южен поток” бяха подписани след това, от правителството на Борисов.

Като че ли някой се стреми да пуска колкото се може повече версии, за да не се види най-вероятната - Сертов е отвлечен (не дай Боже и убит) или избягал, заради някакви компрометиращи тайни, но това, ако може, да не се свързва с Борисов, който идва от групировките и за него излязоха маса компрометиращи документи и доклади за свързаност с организираната престъпност.

По повод мистериозното изчезване на Сертов в студиото на бТВ Ризова и гостуващ журналист развиха екзотичната идея, че ДАНС бил създаден от борбата между два клана в БСП. Едните и другите са карали за влиянието си в МВР, искали да създадат своя служба отделно и т.н. умности. Като че ли да затвърдят мнението, че журналистите у нас се занимават основно с политически интриги а не с разнищване на това какво става.

ДАНС беше създадено под натиска на САЩ и ЕС, които се изнервиха от чакане у нас да се противостои на организираната престъпност. Ако някой помни защо Буш в София потупа Станишев и го нарече “Мистър Клийн”. Създадоха ДАНС светкавично, да покажат, че нещо правят. Арестуваха Златко Баретата, съдийка във Варна, Ковачки. Сложиха за съветник на Сертов Алексей Петров - довчерашна дружка на Борисов, който му знае спатиите. Но палачинката се обърна и Борисов и Цецоу вкараха Алексей Петров зад решетките.
Ето, по тази тема може да знае някои тайни Сертов и да е избягал, защото се е почувствал застрашен. Или защото са го погнали заради това което знае. И колегите до него, когато е бил на служба, може да помогнат за това какво знае.

Но май никой не иска да го намерят.
Етикет: , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) хамалин
  става дума за един много гламав народец (чухме бб как си приказва с един прокурор в интимна обстановка, и какво си думат)следващото може да се пропусне, то нямъ никаквъ връзкъ съ гореизписаното, което ни харесъ:днес отидох да си платя сметките в карфуръ.беше само служителката,която ми бе нужнъ,обслужваше една г-жъ:в ляво, в дясно, отзад, няма жив човек. застанах на два метръ зад женицата и зачаках търпеливо да си плати. зададе се един приличен господин с синята кошница, отиде направо до длъжницътъ и се облегна на лакътя на плотъ на 30 см. длъжницътъ.когато госпожатъ си прибра портфейлчеото, нашият господин застана на ...още

 2. 2) pro-anti
  хер Хамал, ти май все още живееш с германските(западни) разбирания за чакане на реда(на 2 м след гишето, за да не притесняваш хората). Човекът с право те е изпреварил, защото ти не си изглеждал като някой, който стои на опашката и си чака реда. Ама наистина ти си скандалджията в случая
 3. 3) weiss
  Не бе, Про, щеше да е скандалджия, ако му беше шибнал една паламарка, колкото и да е назадничаво. Щото само грънци не се оправяли с бой :-)
 4. 4) pro-anti
  Вайс, светът стана много усложнен, не знаеш кой какъв е и какво може да извади от джоба, та трябва да се внимава с шамарите:)
 5. 5) Вова
  Два метра са всьщност две три крачки и хамалина деликатно е изчаквал,за не притеснява купувачката докато плаща. Едва ли е культурно да надничаш над рамото на този пред теб,докато сьщият набира кода на кредит дебит карта или си рови в портмонето за пари.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com