www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 21 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Подслушвачите ми и подслушвачите ти. Как ген. Атанас Атанасов си проси паметник до този на Лучников

 

9 Февруари 2015

 

В МВР са способни на всякакви престъпления и полицейски насилия. Доказвали са го. Не може да им се вярва. Но как да вярваш на запасния генерал от ДСБ Атанас Атанасов? Който пусна тия дни разкритето, че МВР и ДАНС са подслушвали и разработвали хиляди протестиращи през лето 2013-о. Разработката се казвала “Червеи”.

Новината първо се завъртя в по-периферен сайт, после се официализира през “Офнюз” и “Клуб Z” и накрая изпрана излезе в сутрешните блокове и стана дневен ред на държавата.
“Офнюз” писа, че твърдението на ген. Атанасов не е потвърдено от нито един източник. Но е пуснато като лайно във вентилатор. После вътрешният министър важно обяви, че не може да потвърди, но не може и да отрече. Радан Кънев заговори за метла в МВР, Борисов обяви, че чака доклад до утре и т. н. Докладът излезе и …нищо не се разбра. Бил секретен. Имало подслушване, ама не били подслушвани протестиращи (виж снимката по-долу). Приказки, колкото да остане съмнение.
Партенката не е нова - по време на служебното правителство “Протестна мрежа” поиска МВР да провери дали не са подслушвани протестиращите и тогавашният вътрешен министър Бакалов заяви, че няма данни за разработки срещу тях, но проверката продължава и ако има, ще има наказани. Е, продължава от тогава до сега, дойде и до доклад, докато се намери някой виновен или докато се забрави шумотевицата. За разработка с подслушване трябва да има разрешение от съда и това лесно може да се провери.
Защо ченгето политик Атанасов пусна наново тази димка? Защо сега? Защо пак?

Има едно възможно обяснение. Преди дни прокуратурата оттегли обвиненията към подслушвачите с цецомобила и към самия Цветан Цветанов. Мотивите на прокурора за оневиняване бяха изсмукани от пръстите. Освен Цветанов, помилван от прокуратурата, както се окачваше, по-лошо е, че са помилвани и няколко подслушвачи. Те сякаш са получили лиценз да продължат да подслушват незаконно. Те са “добрите” подслушвачи, а тези, които са подслушвали протестиращите са “лошите”. Подслушвачите ми са много по-добри от подслушвачите ти.

Преди година Цацаров съобщи, че в тефтерите-дневници на подслушвачите имало 875 телефона. Разрешение от съда имало за 160 и нещо от тях. Тоест - над 700 телефона са подслушвани незаконно. Прокуратурата прати  при производителя в Лондон харддиска на цецомобила, да бъде възстановен, защото е изтрит от единия подслушвач, който беше обвинен и за възпрепятстване на правосъдието. Нищо повече не се чу нито за диска, нито за 875-те телифона. Последва оттелгляне на обвиненията. Тук-там из интернет се възмутиха. Но основните медии и телевизии замазаха скандала. И сега се опитват да раздухат като по-голям скандал непотвърдената до днес партенка на генерал Атанасов. Без съмнение той прави интрига. Предизвиква Протестна мрежа и т. нар. протестъри да вдигат шум.

Уж имало разрешение от градския съд, подслушвани едва ли не 1000 души, ДАНС създал профили на над 2000 души и т. н. И от всичко това няма нито един документ? За да направят профили на 2000 души, в ДАНС трябва да се занимават поне 50 ченгета. И няма нито един сега да се натегне на новата власт и да каже - накараха ме? Дано се появи такъв, да осъдят за пръв път някой подслушвач. Ама защо оправдаха предишните?

Поради историческата роля на генерал Атанасов да консолидира ГЕРБ и протестиращите, той заслужава паметник като този на Лучников, издигнат преди 2 години от ДСБ. Лучников е удостоен с паметник като добрият депутат. Генералът Атанасов от бронз ще бъде доброто ченге-депутат. Ваклото агне на ДСБ.
Най-добре още сега да му отлеят един калъп, приживе, да не се харчат много за скулптор после.
Етикет: , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
  1. 1) хамалин
    смрад i гнусотия:с такива гномчетъ бехме тръгнали да праим(без Е) социализъмъ, със същите дубликати след тато тръгнъхми да праимЕ швейцария на балканите.(българиъ:maimunarnik)


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com