Абигейл Бреслин – новото дете чудо на Холивуд

Премиерата на филма "Без резервации" с участието на малката актриса е в петък

Абигейл Бреслин. Снимка: Ройтерс

На 11 години и с 15 роли в киното Абигейл Бреслин е наричана новото дете чудо на Холивуд. На екрана тя си е партнирала със звезди от ранга на Мел Гибсън, Уакийн Финикс, Хелън Мирън, Кейт Хъдсън, Джули Андрюс, Стив Каръл, Джеймс Гарнър и др. На тазгодишните Оскари Абигейл беше номинирана в категорията за най-добра поддържаща актриса за ролята си на Олив в комедията “Мис Слънчице”. Така тя стана четвъртата най-млада актриса с номинация в цялата история на престижните киноотличия.

В петък по софийските екрани тръгва премиерно най-новият филм с участието на Бреслин – “Без резервации” (виж по-долу трейлър). Там тя играе ролята на депресираната Зоуи, която след смъртта на майка си отива да живее при нейната сестра – готвачката Кейт (Катрин Зита-Джоунс).

Абигейл е родена на 14 април 1996 г. в Ню Йорк и е кръстена на съпругата на втория президент на САЩ Джон Адамс – Абигейл Адамс. Майка й Ким е неин импресарио, баща й Майкъл работи като компютърен консултант, а по-големият й брат Спенсър също е актьор.

Абигейл се снима в киното от 3-годишна и преди да получи международна известност с “Мис Слънчице” е играла във филмите “Следите”, Прекрасният живот на Хелън”, “Дневниците на принцесата” и др. Когато разбира, че Бреслин е номинирана за Оскар, колегата й от “Мис Слънчице” Алън Аркин заявява, че се надява тя да не спечели, защото вече е получила “премного внимание и трябва да има нормално детство”.

[swf] data=“http://www.youtube.com/v/-aezqPYMbxg“, width=“425″, height=“350″ [/swf]

В началото на 2007 г. Абигейл се нареди на 8-о място в класацията на списание “Форбс” за 20-те най-добре печелещи млади звезди в Холивуд. Само през 2006 г. тя е натрупала впечатляващото за възрастта й състояние от 1,5 милиона долара. В момента е ангажирана едновременно в три филма – “Definitely, Maybe” с Райън Рейнолдс, Рейчъл Уайз и Кевин Клайн, “Kit Kittredge: An American Girl Mystery” с Джулия Ормънд, Крис О’Донъл и Стенли Тучи и “Nim’s Island” с Джоди Фостър и Джерард Бътлър.

5 любопитни факта за Абигейл

– Заради натоварения си график Абигейл се обучава като частна ученичка в дома си. Любимите й предмети са литература и история.

– Обича да прибира в къщата си бездомни животни.

Абигейл и Катрин Зита-Джоунс в кадър от филма Без резервации. Снимка: Ройтерс

– Дарява всички свои стари дрехи и вещи на домове за сираци.

– Една от най-близките й приятелки е 13-годишната актриса Дакота Фанинг (“Криеница”, “Мъж на прицел”, “Аз съм Сам”, “Война на световете”).

– Твърди, че, когато порасне, ще се откаже от актьорството и ще стане ветеринарен лекар или моден дизайнер.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.