Две бири и нещо да свири!

Румен Белчев

Понякога се обърквам, като чета новините. Дали става въпрос за майтап или просто за глупост?
Поглеждам потресен заглавието на „ТРУД”, че „Два литра бира седмично водят до затъпяване” и моментално започвам да си пресмятам количествата и колко ми е спаднал и без това незавидният коефициент на интелигентност.
След това обаче мяркам над заглавието, че това било „Според изложба в парламента” и съвсем се шашкам.
Що ще изложба за превенция и против наркотиците (така се казва) в сградата, където би трябвало да са събрани най-трезво мислещите и най-ненадрусаните наши представители? Има ли някакъв скрит намек в твърдението на едно от таблђта, че употребата на марихуана води „до трайно затъпяване, възможност от отключване на шизофрения и рак на тестисите, рискови сексуални контакти”?
Ало, организаторите, какви са тия предупреждения! Вие какво искате да кажете за нашите избраници?
Не е ли това посегателство върху родната демокрация?
Демокрацията, колкото и да мрънкат червените бабички, вече си показва преимуществата – според „ПРЕСА” вече освен свободни си имаме и демократично настроени кокошки.
Сериозно – ето – „Демократичните кокошки ще снасят колкото при соца”. При кокошките смяната на поколенията върви по-бързичко, отколкото при нас, така че новото им, демократично настроено поколение вече се е стегнало и снася – онзи ден даже ни показаха яйце като за „Гинес”. Толкова голямо, че веднага се сетихме за вица за петела, който като видял огромното яйце, тръгнал да бие съседския щраус.
Но рекордите са за статистиката, по-важното е, че „За първи път от демократичните промени в България се очаква да бъдат произведени около 1.5 млрд. яйца, или приблизително толкова, колкото при социализма”.
Браво, мили пернати демократично настроени животинки! Дерзайте, ние сме с вас! И ние сигурно щяхме да снасяме рекордно и редовно, ако не срещахме обективни пречки – правосъдни, да речем. Тъкмо се наканим да снесем нещо и идват някакви и ни го отмъкват. А когато ги хванат – ги пускат… „Съд пусна бандити, съжалили за грабеж” – съобщава „ТРУД”. Трима юнаци се понаговорили, купили си по интернет полицейски униформи, нахлули в офиса на чуждестранен инвеститор, заплашили го с оръжие, набили го и му взели портфейла.
Полицаите успели за ден да ги открият и арестуват, а съдът след кратък, предполага се задълбочен, размисъл ги пуснал под гаранция. Не само защото нямало опасност да се укрият или да си купят нови униформи, а от човещина – „Съдия Лазарова пусна Чочев и Златков срещу гаранция от по 3000 лева, тъй като се разкайват”.
Ами третият? Неговата съдба е по-тежка – „Заради липсата на съжаление освободи съучастника им срещу по-висока гаранция – 5000 лева”.
Най-после – научихме тарифата – едно „съжалявам” струвало 2000 лева!
Защо бе, съучастнико, що не каза поне едно „извинявам се” или „аз вече няма така”, що не ти се обърна езика – щеше да си спестиш двата бона!
Майчице, това за двата литра бира седмично ще вземе да се окаже вярно!

От блога Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.