Трамвай №5 – хитове от соца


Групата „Трамвай №5“ е създадена 1980 г. в София от Петко Петков (бивш певец от „Студио В“), по идея на Кирил Иванов „Мъглата“ (звукооператор от БНР). Това е първата вокална група, която се представя с атрактивното сценично присъствие и танцово шоу.
Няколко от песните й се превръщат в ххитове на 80-те години в България.

Една от вокалистките Ади Митрева е балерина от Музикалния театър. Освен нея и Петко Петков (наричан с пракора Петко Трамвай) в състава на „Трамвай №5“ участват Сами Живкова, заменена през 1983 г. от Оля Лечева, Гинка Жекова, Мая Райкова. http://www.youtube.com/watch?v=GzpNKJCTerc

„Трамвай №5“ започва със свои версии на популярни европейски хитове, а телевизионните снимки на песните им могат да се нарекат основоположници на български видеоклип.

„Трамвай №5“ изнася концерти и в ГДР, Полша, Тунис, Мароко, Алжир, СССР. В края на 80-те групата престава да съществува и всеки от музикантите има свои музикални ангажименти. Петко Петков реализира концерти, които преминават с огромен успех съвместно с големите оперни певци Александрина Милчева, Стефка Минева и Биг Бенда на БНР.

http://www.youtube.com/watch?v=sMHbYnPQwlo
Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.