www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
вторник, 22 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Бюджетът като Ленин

 

9 Октомври 2007

 

Казват, че министър Вълчев бил остроумен и знаел много вицове. Следващия път, когато седне на седянка с учителите (а те си мислят, че са на преговори), е добре да им разкаже онзи стар виц, в който Рабинович се обажда в Кремъл и иска да говори с Ленин. “Ти си луд, отговарят му. Ленин умря преди петдесет години.” “Е, да, казва Рабинович. Като е за стария евреин, е умрял, ама като е за вас, комунистите, е от живите по-жив.”
Бюджетът на социалистите е като Ленин. Жив е, когато става дума за хилядарки за участие в бордове, за нови назначения в министерства и агенции по схемата 8-5-3, жив е за безумните командни центрове на Етем, жив е за лимузини и какво ли не.
Колкото повече стотици милиони от ДДС му точат, колкото повече милиарди несъбираеми вземания му се трупат - толкова по-жив става.
Но за учителите, образованието, науката - е умрял, та чак се е подул. Пипнат ли го, щял да гръмне.
Новите обитатели на сталинските сгради край “Дондуков” май са забравили коя година е навън.

Ще успеят ли учителите да ги накарат да разберат, че те, не щеш ли, също са още живи?
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) ss1
  Не знам дали бюджетът е на социалистите или на предателите на социализма, знам само че, един комунист на едно интервю по американското радио каза: Народа го искаше (капитализма) ние им го дадохме. С други думи какво се оплакват повече. А аз казвам, храни куче да те лае. Безплатно образование, работа за всеки, подслон за всеки, медицинско обслужване за всеки, обаче нямаше свободата... Сега, като няма какво да ядем, ще ядем свободата, или като няма къде да спим, ще спим свободни на открито. Трагедията е, че не разбираме откъде ни идва.
 2. 2) До горния
  Станишев може и да се нарече предател на социализма. Той се държи като десен премиер и пази бюджета и финансовата стабилност. Но само така може да се спаси икиномиката. Ако клекне по социалистически на 100% увеличение, следват още 4-5 стачки и всичко отива на кино.
 3. 3) Anonymous
  Писна ми от тия учители
 4. 4) дмк
  Това ми напомня един сравнително стар американски филм, в който негър, борейки се за свободата на робите, бе отишъл в много голям град и се бе издигнал. След години се върна в малкото градче, откъдето беше тръгнал и в един спящ в боклука пияница с изумление разпозна този, който го беше научил, че най-ценното нещо на този свят е свободата. И го попита - защо сега, като си вече свободен, а не роб, си стигнал до тук? А онзи му отговори - защото научих цената!
 5. 5) Гоце
  Станишеф може да се нарече и "педераст". Проблемът обаче е друг. Дано тъпите комунисти не изпълнят дори от части тъпите искания на малоумните, манипулирани даскалчета. Щот увеличение на заплатите им ще доведе до такова и на лесничеите, кръчмарите и нам си кой още. Което ще доведе до инфлация. Пък тя, ако си спомняте, доде комунистите са на власт има навика да се превръща в хипер инфлация. Така и така се печатат нови банкноти на поразия и тенденцията е такава. А по-отношение на даскалите - да ходят да се .......... Ако аз поискам 100% увеличение на заплатата и откажа да работя, докато не ...още

 6. 6) петров
  Я как се надигнаха комунягите?Колко било хубаво при социализма!Сигурно сте от тези, на които им даваха безплатни вили,коли и апартаменти и децата им влизаха да учат без изпити.Сега са вдигнли на стачка глупавите учители за да стане пак хипер инфлация та да могат като при Виденов да оберат къде какво е останало от баницата.
 7. 7) Гоце
  Комунягите ...........! Редактрирано от Админ. По-полека, спазвайте правилата на форума.
 8. 8) една оплюта
  Браво бе, умници!Кой ви държа ръцете, когато учехте азбуката?Тя случайно да не е генетично заложена в гениалните ви мозъци?Защо си мислите,че може да наричате тъпи хората,които най-вероятно са връзвали връзките на обувките ви и са бърсали сополивите ви носове,когато сте изписвали криволиците на първите си букви?Аз съм учителка от 25 години и тая професия съм избрала заради любовта си към децата.Ужасявам се при мисълта,че главичка,която съм милвала някога ,може днес да съчини по-горните слова!
 9. 9) Anonimous
  До #8. Не взимай нещата присърце. Това са няколко кретена които мислят, че като говорят глупости стават по забележителни. Най-правилното отношение към тях, е да бъдат игнорирани. В тях генетически е заложена тъпотата. А вие учителите продължавайте да си търсите правата. Просто ме учудва, такива кретени имат достъп до кампютори, докато сигурно на училищата липсват. Пък и разполагат с достатъчно време да висят по форумите и да ядосват нормалните. Не се винете, че не сте ги възпитали добре. Исус Христос в продължение на 2000 години не е успял да ги превъзпита. Има хора които не подлежат на възпитание и образование. ...още

 10. 10) Anonymous
  Доставя ми страхотно удоволствие да гледам как комунягите се гърчат и предават най-съкровените си "принципи" и овчия си електорат. А за свободата, ако имаш свобода, можеш всичко друго да получиш, ако си готов да работиш, но ако я нямаш, не си човек, а говедо! Да ти имам нещастните придобивки - "безплатно образование [образование, непризнавано никъде извън България, в някой скапан ВУЗ, след което те изпращаха да работиш с години по разпределение в някое затънтено село], работа за всеки [нископлатена, без стимул, ръководен от тъпи партийци-кариеристи], подслон за всеки [делейки с родителите и бабите на съпруга/съпругата си двустаен апартамент в скапано ...още

 11. 11) #10
  Тези лъжи можеш да ги разправяш на новоизлюпените тъпаци, но не и на мене. В живота си съм използвал медицинските услуги на 5 различни страни така че, мога да правя сравнение и за качеството на услугите и за цената на услугите. За образованието ще ти дам следния пример: Това което съм учил по математика в прогимназията от 51 до 53-та година е същото което се учи в средните държавни училища на най-великата и най-богатата демократическа страна в момента. Университетите им са на ниво, но там се учат децата на тези които са посещавали в повечето случай, частни училища. Друг ...още

 12. 12) Коце
  Извинете, другарко. Твърде много слабоумни преподаватели съм имал за толкоз годин в образователната система.
 13. 13) Косе Босе
  Нали знаете каква е разликата между педагога и педофила? Аре нема нужда...
 14. 14) Познавач
  Браво мнение 11, само така !
 15. 15) Любопитен
  Прав е номер 11, ама да питам дали се разболява във всяка страна в която е бил?
  живота си съм използвал медицинските услуги на 5 различни страни
 16. 16) #11
  Да в 4 от тях. България, Чехия, Италия и Америка.
 17. 17) Къцко
  Булгар, булугар! (И се муа о влакнестите гърди.) Тъпа образователна система. Тъпа. Не те учи да мислиш, кара те да помниш глупости, които се забравят за секунди. Абе, тъпа работа. Тъпи даскали - не те учат да мислиш, а да възпроизвеждаш. Кат развалени грамофони. Затуй наоколо е пълно с хорица, които нищо не могат, освен да мрънкат, ама знаят всичко. За толкова работа - толкова пари. Fuck off.
 18. 18) РЕНО
  Къцко, твоето мнение е толкова посредствено, не можеше ли твоята умна$ главичка да роди нещо по яко и по богато на изрази, обаче ,явно, че не си бил редовно в часовете Плюеш върху себе си!
 19. 19) Anonimous
  Къцко, ами тебе като са те учили толкова тъпи учители, как си станал толкова умен?
 20. 20) AstowlyClittee
  m.. just wanna say thank you


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com