Виктор Ерофеев като застъпник на мъжките яйца

„Заставам пред вас като застъпник на мъжките яйца”, почва Виктор Ерофеев в едно от есетата от „Мъжете – тирани, мъжете под чехъл” (изд. „Факел експрес”). Мъжът е осъден да е тиранин и да е под чехъл. Двойнственост, която предполага море от вариации. Но, опростено казано, Ерофеев предпочита социалната психология пред личностната, там е силен, там е литературен.

И замахът му увлича. Затуй са досадни сексуалните му приключения от първо лице единствено число. Да, едни американски автори станаха писатели с това, но друго е, те това имаха за споделяне. Защо ли очакваме от руските писатели непременно повече?
И какво – освен да притурим и тези му откровения към литературната интровертност. Ерофеев не се задоволява с ирония и самоирония, той е откровено в сарказъм и самосарказъм. Дали му се получава винаги, примерно когато ни тика в очите педофилията на Достоевски?

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.