Някои го предпочитат настъргано

Румен Белчев

Гризването на дръвцето у нас се превърна в нещо като национална традиция и банално всекидневие. Ново, много по-приятно приложение на въпросната гризинка е открил „МОНИТОР” – „Дървото е най-новият диетичен продукт” – твърди изданието. Японците открили, че ако стърготините се смесят с незнамкакво си, ставало нещо адски вкусно и нискокалорично!

Някои го предпочитат настъргано, наистина! У нас, за съжаление, все още се придържаме към изпитаното приложение на дървесината.

Майки, пазете дъщерите си от майничките – не им давайте да се женят за тях – защото според „24 ЧАСА” „В Пловдив най-много бият жените и бабите си”!

Жените – както и да е, човещинка, ами бабите защо?

Поизнервихме се напоследък, все по-често взехме да си посягаме. Е, в Айтос поне се дърмонят по финансови причини – „Общинари пред бой заради заплата” – четем в „ТРУД”. Един общински съветник предложил шефовете на комисии да получават 30 кинта допълнително, друг рекъл, че не е съгласен, и от дума на дума – станала работата. Класически спор – единият искал да запуши устата на другия, другият му рекъл „Какъв си ти, че да ми кажеш”, след което замахнал, но май не го улучил. Макар цапардосаният да твърди обратното, но може и да се е объркал…

Съвсем се объркахме, братя, съвсем се ошашавихме – едно време хората сваляха мацките с цветя, тази година – с търнокопи!
„Кирка с „Обичам те” в София” – съобщава за новия подход „МОНИТОР”. Неизвестен извършител (те напоследък всички са неизвестни) си купил кирка от съседната железария и в потайна доба я забил в колата на любимата. Предполага се, че е тренирал предварително, защото кирката пронизала съвсем точно по средата бележката, на която неизвестният бил написал „Обичам те”. Тая работа без репетиции не става!

И – само друг път да ви се е обърнал езикът да речете нещо против съдебната власт! Пипа здраво, строго, но справедливо! Ето – пак в „МОНИТОР” – „Съдът не върна 6 пушки на един от „Килърите”. Осъден за участие в две убийства си поискал „шестте незаконни ловни пушки” обратно, съдът – отказал.

Съвсем правилно – защото напоследък у нас само дайте на човека пушка, пък му гледайте сеира – в Монтанско според „24 ЧАСА” „Ловец гръмна 6 домашни прасета”. Излязло му едното на пътя, та му строшило фарчето на колата, той се ядосал, извадил пушкалото и – бам-бам-бам – не само виновника, ами и още пет невини и правилно пресичащи винаги на зелено прас­човци. Добре че е нямал шест пушки, а още по-добре – че е нямало повече прасета наоколо!

Като прасета се държим помежду си, братя и сестри, хайде, ние, възрастните, си се мразим помежду си, защото все с нещо си пречим, ами защо си мразим децата?

Нови начини за приспиване на пеленачета ни предлага „ТРУД” – „Нани-нани” с шум и вибрации”. Майки прочели в интернет за „иновативните методи за приспиване” и взели да ги прилагат – „Някои включвали прахосмукачка или абсорбатор, а други поставяли мъниците върху работеща пералня”… В един сериал красавица поставяше в люлката на пискуна работещ вибратор, но това беше на майтап – иновациите у нас водят до „Три случая на изгаряния на бебета от втора, на места и от трета степен” – защото ако пералнята не помогне, майките включвали и сешоара…

Прав ще вземе да се окаже „24 ЧАСА”, който ни уверява, че „Най-интелигентният орган е пикочният мехур”.

От блога Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.