www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 25 февруари 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Площадът в Кьолн е само симптом, Меркел си отива, но какво ще стане с Германия и ЕС?

 

9 Януари 2016

 

Случаят с насилието над жени на площада в Кьолн е само симптом за огромния проблем, който Ангела Меркел стовари на Германия и Европа. Такива случаи има още, които досега немските медии спестяваха. И дори в този случай съобщиха със закъснение, сякаш чакайки разрешение.

Има села и градчета в Германия, където са настанени повече мигранти от местните. И животът им се е превърнал в кошмар. Чуват се възгласи: „Това не е моята Германия”. Хора искат да си продават къщите и да се преселват. Но това остава неглижирано от големите медии, за да не се създават настроения срещу мигрантите. Надделяват гласове на политкоректни, които дори при скандални посегателства, се опитват да оправдават.

Съветите на кметицата на Кьолн как да се държат жените, за да не дразнят мигрантите, в друга ситуация биха предизвикали буря от негодувание от страна на феминистки организации и т. н. Сега се чуват кротки (псевдо)либерални гласове, които се опитват да оправдаят безкритично приемане на милиони емигранти, за да се изгради някаква мултикултурната утопия. Дали ще забранят и минижупа през лятото? Навремето комунизмът го допусна, ама германският утопичен модел за общество с мирни братя мюсюлмани може и да го забрани.
Либерализмът не беше ли свобода?
Ще приемат ли от толерантност жените да бъдат насилвани? Или само опипване ще бъде допустимо?

За случая в Кьолн най-важното не е сблъсъкът на средновековен мюсюлмански манталитет с Европа. Най-важното е безсилието на полицията и властите срещу открито, нагло, грубо погазване на закона от многобройни банди. Полицията не може да реагира на масово насилие на публично място в един стар, тих европейски град. Задържани впоследствие си късат документите и казват на полицаите да се държат добре с тях, защото „г-жа Меркел ни покани”.

Германските власти са изправени пред нечувано предизвикателство. Подобни случаи в същата нощ е имало в още няколко града, без за там да се вдига такъв шум, това е организирана акция, каза германският правосъден министър.

Досегашният опит с мигранти мюсюлмани показва, че те създават гета в големите градове и не се интегрират. Мултикултурният модел се провали, както призна и самата Меркел още през 2010 г. (виж тук). Сега какво следва с още 1 млн. приети мигранти за една година, и продължават да пристигат? Не се знае каква ответна реакция ще предизвика това в Германия и Европа.

Меркел ще си отиде вероятно още тази година. Въпросът е какво ще стане с ЕС и Европа. Няколко страни възстановиха границите си и зачеркнаха Шенген. Някои се оправдават с Гърция, че оттам нахлували. Гърция има 13 хил. км морска граница, трудно може да спре някого, след като Меркел ги покани и предизвика вълна от мигранти. Допреди нейната покана потокът беше постоянен, но контролируем. А тя накара целия ЕС да приема повече бежанци и провокира нашествие.

В ЕС се завъртяха центробежни сили, които могат да завършат с отделяне на Великобритания, и с непредвидими раздори между останалите страни членки. От което за България нищо добро не предстои.
Етикет: , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com