Димитър Бербатов пред Димитър Бербатов: Все още изпитвам удоволствие от играта! Когато не играя, съм разочарован и ядосан

Димитър Бербатов даде в страницата си във Фейсбук интервю на „журналиста Димитър Бербатов“, „а не на хора които си измислят новини“

Димитър Бербатов. Снимка: сайт на ПАОК

ЖДБ: Здравей, как се чувстваш?
ДБ: Здравей. Добре, но разочарован. Загубихме срещу АЕК, а аз си изкарах червен картон.
ЖДБ: Мислиш ли, че беше справедлив червен картон?
ДБ: Да… Футболист на АЕК ме държеше и ми пречеше да се позиционирам по-добре в наказателното поле и това, както и фактът, че бях нервен и ядосан, ме накараха да го ударя…
ЖДБ: Но това не е причина да удариш футболист! Много футболисти ги държат по време на мач…
ДБ: Така е… Затова картонът е заслужен. Постъпката не отговаря на качествата ми и на футбола, който демонстрирам. Явно всеки може да направи нещо глупаво по време на мач.
ЖДБ: От какво беше породена тази твоя нервност, от какво си бил ядосан?
ДБ: Гледах как отбора на АЕК води в резултата, а не са толкова добри. А аз не играех и не можех да направя нищо… Все пак това е дерби и аз дойдох да играя точно в такива мачове, в които моята опитност и качества ще помогнат на отбора, не да седя на пейката и да не правя нищо! Но се получи точно обратното.
ЖДБ: И затова си разочарован?
ДБ: Да… Когато не играя, не мога да съм щастлив. Лошото е, че си го изкарах на колега от противниковия отбор. Аз не съм от играчите, търсещи конфликти и това е известен факт, но в тази ситуация се получи обратното, за което съжалявам.
ЖДБ: И сега?..
ДБ: И сега си нося последствията… 3 мача наказание… За което се извинявам на отбора!
ЖДБ: Някои твърдят, че нямаш желание да играеш в ПАОК вече…
ДБ: Ето защо давам интервю на теб, а не на хора които си измислят новини. Това са глупости, с които се цели да се навреди на отбора. Или да си кажат хората: „Гледай го тоя, звездата, не му се играе и затова си изкара червен картон.“ Което, разбира се, не отговаря на истината. А истината е проста: аз все още изпитвам удоволствие от играта! Когато не играя, съм разочарован и ядосан. Няма как да ми харесва, че не играя и ми плащат добри пари, на фона на всичко, което се случва в Гърция. А на ПАОК мога да помогна на терена, с футболните качества, които притежавам и които съм демонстрирал през цялата си кариера. Когато нямам такава възможност, трудно е да скрия разочарованието си. Аз съм такъв, че ако страстта ми към футбола намалее, тогава ще спра да се ядосвам, да викам и жестикулирам на терена. И това ще значи, че вече футболът, или отборът, за който играя, не ме интересува и ми е все тая. Страстта си е отишла… Но това още не се е случило. ПАОК е моят отбор в момента, а аз се боря за отбора си, дори ако това значи червен картон някой път.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.